Pepenasi de iulie-august 2008 (48)
Raspunsuri - Pagina 5
dia_filipas spune:
Seara buna fetele!!!
Azi a papat aproape o para intreaga de dimineata, iar spre seara morcov cu telina, cam 100 de gr zic eu...oricum, mult!!! Legumele nu i-au placut la inceput da dupa o pauza de jucat, a cerut singura si a infulecat tot!!!
De la para nu a avut nicio reactie, i-a placut mai mult ca marul. Asa frumos tragea din lingurita si inghitea, inca se auza "gulp"
Imi venea s-o pup de fericire!!
Ce leguma inafara de morcov se mai poate combina cu fruct? Any ideas?
Ariadna esti o dulce!!! Miii de multumiri
si pupici!! 
Turturica te compatimesc pt. situatia in care esti!! Si eu zic ca ar trebui sa incerci o deplasare in oras cu Mara in marsupiu, poate asa o sa-i placa...si daca plange, ceilalti sa-si astupe urechile, nu tre' sa te sinchisesti de ei...
Xena ce adolescenta zbuciumata!! Azi m-a surptins maica-mea uitandu-ma la pozele cu Maria. Nu mai stia cum sa se minuneze ce copil precoce ai si ce frumos sta ea in picioare, iar pozele cu floarea si ingerasul au dat-o pe spate. M-a rugat sa-ti transmit neaparat ce copil exceptional ai!
Sun pofta buna la placinte!! 

Moni bine te-ai reintors!! Nici Miruna nu sta mult singura, o pun in bouncer, da' tre sa vorbesc cu ea si sa fiu in raza ei, sa ma vada...Ce mai fac eu, e sa dau drumul la TV si asa sta destul de mult singura, chiar adoarme, desi nu-ti recomand ca nu e bine
.
Bujo felicitari pentru reusita! Sper sa nu se deregleze iar!!
Narcisa

Ce tanti idioata!!!
Multa sanatate pepenasilor bolnaviori, dar si fratiorilor mai mari!!
Fug la somn ca e tarziu!!
Noapte buna!!
Dia
mami de
Miruna 15.07.2008
poze
poze burtika
narcisa.s spune:
Flori, ce mari suntetiiiii!!!Si ce fetita cuminte ai avut!!
Cristina ei na...am citit...Tot salam de biscuitzi vroiam si eu sa zic.Si pune si niste visine din visinata...Sau Rafaello.
Madalina de Dublin, ce frumuseti ai mai tu acolooooo!!!
Of Nati, of...
Vad ca dau singura la perete pe aici...Da noh, de abia acum am avut timp sa citesc si inca citesc la repezeala
Bogat nu e acela care are nevoie de bani multi si e inconjurat de multe lucruri, ci cel care nu are nevoie de nimic - Sf.Ioan Gura de Aur
atb spune:
Ariadna, multuuuu, sunt superbe! 
Narcisule, am dat si eu o geana pe-aici dar nu mai stau ca-s ruuupta, azi am fost in vizita in doua locuri, si-apoi io ieri noapte pe la 3 eram pe forum...
Pupici!
P.S. laremi, pe unde esti tu e totul ok? ca azi numai breaking news din India am vazut... nasol rau pe-acolo...
Adriana mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008
Irda spune:
Salutare schimbul 3!
Mamici forumiste care scriu pe la ore de-astea cand una lume doarme:D
Noi suntem bine....muci, oleaca febra si tzitzi in bot.
Haideti sa va povestesc ce face oboseala din om(oama)...:
- ieri dimi:
spala al meu tigaia sa-i facem ou Dariei....eu...o pun pe foc si torn in ea ...cu nonsalanta ..LAPTE (eram cu cutia in mana sa-mi pun in cafea)....si apoi tot eu cu gura mare la el..."nu vazusi ce faceam?.....iar Mihaiu raspunde candid..."Am crezut ca stii tu vreo metoda sa cureti tigaia cu lapte"...mno
- ii fac oul copilului, dupa ce-am spalat tigaia de lapte...hi, hi, hi....si nu'sh cum ma invart ca-l adun de pe covor.....of, of....mai mai
azi:
- pun un morcov la fiert intr-un ibric....cica sa-i fac piure gazei
- ma iau cu diverse prin casa....o tura de alaptat ......si cum eram eu asa relaxata langa bb cu tzatza-n gura imi vine miros de papa ars!
Isteatza de mine...."hmmm....care vecina o fi ars mancarea?!!?"
Cand deodata ma pocneste coana revelatie.....pe scurt..in bucatarie era fum, ibricul sfraia ars pe foc si morcovii jumate scrum....tooocmai buni de aruncat.
- iar din capitolul "Ce mai mancam la cina, iubito!"
- musiu a "bobinat" cand a venit cartofi prajiti.....1H.....fara exagerare (noroc ca am dat aragazul la miiiiic ca altfel aruncam si tigaia pe langa ibric)
Morala:
- fara somn o perioada mai lunga de timp( eu de 3 saptamani dorm pe apucate) e chiar periculos! prin urmare, iau masuri.....cand doarme bebe dorm si eu!
A adormit Tonina, asa ca ma bag si eu la nani!
Pupicei si noapte buna!
marimar spune:
Irda![]()
m-ai distrat!
Am patit si eu din astea, imi amintesc cind nu imi gaseam odata cheile ....nicaieri. Erau in frigider !!!!

-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
moni_or spune:
La multe lunite sarbatoritilor zilei!
Ariadna
multumim ca te ocupi de noi desi esti superobosita! Ca sa caut si eu calul de dar la dinti (dar asta numai pt. ca ai zis ca dureaza 30 secunde), parca arata asa mai tocita sau latita poza, nu stiu cum sa zic. O fi din cauza ca e prea mare? Daca da si daca ai putea sa-mi dai mailul tau micsorez una si ti-o trimit asa, ca pe site-ul ala nu stiu cum sa micsorez. Da numai daca dureaza asa putin cum ai zis, daca n-ai timp nu e nicio suparare. 
Turtu imi pare rau ca am ras de depresiunea ta da nu m-am putut abtine la cum ai povestit.
Iti inteleg frustrarea, nu prea stiu ce sfat sa iti dau, dar asa cum spuneau si fetele am impresia ca oricum peste putin timp va trebui sa te intorci la servici,nu? Ca parca in occident nu e ca la noi de lung concediul de ingrijirea copilului.
si sa-ti treaca usor timpul pana atunci si sa ne scrii des. Spuneai ca dupa ce te compatimim ne scrii ce ai facut azi (ieri)
Scrie-ne!
Ileanna, eu nu mai stiu la ce pagina am scris, cu mine ai vorbit in gand?![]()
Alina ma bucur ca e mai bine Rayan pupam sa se faca de tot bine cat mai repede.
Anaxena
sa treaca depresia. Off, sa vina odata sarbatorile ca poate ne trece la toate.
Anna, ma gandesc ca o fi fost o combinatie para+reactii la vaccin. Oricum, eu stiu ca para face gaze, eu in primele luni de alaptat m-am ferit sa mananc pt. ca ma gandeam sa nu-i transmit prin lapte ca tare ne-am chinuit cu colicile si asa.
Bubuleana ma faci invidioasa rau pe viata ta sociala activa.
Narci, multi batuti in cap mai sunt... De ce-ai imbracat in roz baiatul
Iti raspund acusica la pm.
Fetelor, mai puneti-va frana putin, ca eu azi sunt plecata si nu stiu ce fac daca trebe sa citesc vro doo capitole la intoarcere.
Pupici si o zi buna!
Monica, mami de
Luca 17.07.2008
laremi spune:
Atb, in Calcutta e liniste, suntem ok. Multumesc mult
Nici in rest situatia nu e chiar asa dramatica cum pare la TV, dar nici bine nu e.
Revin dupa ce citesc din urma.
turturica spune:
Fetelor, ileanna, ooka, dara, maitreyi, irda, anaxena, anka, truli-luli, estrella, dana, marimar, bubu, ana_a, didi, narci, dia, moni, uau, cite mi-ati raspuns, mersi fain de mesaje 
De conduc conduc, da' ca o gisca ce sint mi-am luat carnetul la batrinete, adica de-abia acu' un an de zile, deci inca-s fresh la condus si mi-e teama sa ma aventurez singura cu Mara prin orase mai mari. P-acia pe linga vaci n-am nici o grija
Oricum, in zurich nu-i de mers cu masina din cauza de loc de parcare, extrem de scump, se gaseste greu, poti sta putin, gen o ora, doua, asa ca tot trenul e solutia.
De mers la pilates merg in satul vecin, insa seara, cind vine sotul de la job ca sa i-o pasez lui pe Mara. Cu ea nu pot sa merg acolo, ca nu primesc si primate asa mici. Si, chiar daca merg de ceva vreme, iar nu m-am legat de nimeni, ca-s singura straineza din zona. Asta-i problema cind locuiesti intr-un loc izolat, sint sanse minime sa gasesti pe altcineva mai "altfel" cum esti tu.
La inot si masaj chiar o ducem pe Mara, dar am hotarit de comun acord sa mearga al meu sot la chestiile astea ca sa isi intareasca el relatia cu copilul.
Zona in care stam are oaresce avantaje, c-altfel nu ne mutam incoace. Adica aproape de serviciul meu, cum ziceam stam la casa cu verdeata-n fata, deci liniste si pace, pen'ca-i sat pretul la chirie e mic, in Zurich am plati triplu pe asa ceva. Si zona asta are taxele mici, lucru care conteaza, ca la 5 km mai incolo am plati vreo 10 mii de euro pe an in plus impozitul pe salariu. Ca-n elvetia taxele difere de la canton la canton si de la oras la oras.
Pe considerentele astea si pe faptul ca-n 7 ani de cind sintem in elvetia am schimbat 6 locatii, barbatu-meu nu vrea sa mai auda cuvintul mutare, zice sa mai asteptam 
Cam asta-i pe scurt povestea.
Anyway, amarita de trebile astea, i-am scris unei colege polonezo-elvetiana care sta intr-un orasel de linga zuric, la doar 30 min de mers cu trenul. Fata are si ea o fata de-o virsta cu Mara, asa ca i-am propus sa ne-ntilnim.
Evident, ca o lasa ce sint, am chemat-o incoa la mine, ea insa mi-a zis sa viu io la ea, ca cica ma ea de la gara. Am tras aer in piept si-am zis DA.
Asa ca ieri:
- copilul se trezeste la 7:30 si papa.
- la 8 adoarme.
- la 8:30 o scol si-i mai dau sa suga ceva ca s-0 stiu cu burta plina
- la 9 o imbrac
- la 9:10 o chinui s-o pun in scoica de masina. Copilul urla. Io transpir si nu reusesc. Injur si ma hotarasc s-o las naibii de plimbare la oras, ce-au vacile alea de nu-mi plac?
- la 9:15 mi-aduc aminte ca mai avem o scoica de masina si-ncerc sa pun copilul acolo. Copilul urla-n continuare.
- la 9:20 reusesc sa fixez copilul in scoica. Demarez in tromba si plec la gara, care-i la un km de casa.
- la 9:30 iau trenul cu copilul bagat in wrap la mine. Copilul nu mai urla deocamdata
- la a 3-a statie de tren copilul incepe sa dea semne de plictiseala, incepe sa faca zgomote, io stresata sa nu deranjam lumea din tren incerc sa-i infig suzeta-n gura, copilul se enerveaza, arunca suzeta cit colo si trage un jet de lapte peste mine, peste ea (asta apropo ooka de regurgitat), sa ma-nvete minte s-o mai umflu si s-o agit. Bodoganesc, sterg ce pot sterge si numar minutele cit ne-au mai ramas de mers cu trenul.
- La 10:08 ajungem in oraselul colegei. Cobor cu Mara, ma uit in stinga si-n dreapta, colega ioc. Il sun pe barbatu-meu suparata sa-i zic c-am luat teapa. N-are vreme de mine, e ocupat si-mi sugereaza sa ma-ntorc acasa. Copilul se agita la mine-n wrap.
- La 10:15 colega ma suna, e sus pe pod cu caruciorul, n-o vad? Ba da, o vad, rasuflu usurata si merg catre ea.
- Hotarim sa mergem la starbucks la cafea. Fata ei doarme in carut, a mea sta si studiaza, dar tace.
- La ora 11:30 (ce mai trece vremea!!!!) ne terminam cafeaua, fetele-au adormit, hotarim sa mergem la magazin sa luam ceva de papa.
- La 12 ajungem la ea acasa, cu plasele de cumparaturi. Fetele noastre miriie in tandem, asa ca le-alaptam tot in tandem.
- La 13 lasam fetele satisfacute sa se joace si mai mincam si noi ceva, povestim, le facem fetelor poze impreuna.
- La 15 hotarasc ca-i cazul sa merg inapoi la vacile mele, imbrac copila si merg la tren. Fata-i varza, miriie, dar adoarme-n tren.
- La 16:15 ajung acasa, alaptez copilul care-adoarme pina la 8 seara.
End of story.
M-am distrat.
Saptamina viitoare imi iau inima-n dinti si-ncerc carucior in loc de wrap. Tineti-mi pumnii.
Mami de Mara (19.08.2008)
Ingry spune:
Salutare tuturor mamicilor!

Nu stiu cate dintre voi isi mai amintesc de mine; am scris o perioada la "Odiseea sarcinii in 40 de saptamani". Am incetat sa mai scriu cu 2-3 zile inainte sa nasc. Am avut o perioada de sarcina foarte usoara si ma asteptam ca totul sa decurga usor si la nastere. Dar din pacate am avut o nastere cu multe complicatii si riscuri mari (cea mai serioasa problema a fost ca am dezvoltat de la inceputul travaliului asa numita pre-eclampsia care la multe femei e fatala). Pre-eclampsia
se manifesta prin schimbari bruste de tensiune, de la valori foarte mari de tensiune treci la valori f scazute (eu nu avusem niciodata probleme cu tensiunea). Dupa nastere, daca inca mai esti in viata, aceasta problema dispare (mai exista o perioada de maxim 6 saptamani in care mai esti expusa la risc, dar in general aceste riscuri sunt minime). Eu am scapat teafara, dar copilasul nostru a trebuit sa lupte o saptamana sa isi revina. Din cauza magneziului care mi-a fost administrat (pentru a incerca sa mentina tensiunea in limite normale), Alexander s-a nascut ca o leguma, si nici inimioara nu ii mai functiona cum trebuie (muschiul inimii era slabit si valva nu se mai deschidea). I-au trebuit vreo 7 zile sa se intareasca si sa nu mai aiba nevoie de masca cu oxigen. A fost o perioada grea si cand credeam ca in sfarsit totul e ok, la numai o lunisoara de viata a fost suspect de meningita. Dupa 3 zile de spitalizare (o mie de teste) s-a dovedit a nu avea meningita, a fost doar o forma mai severa de gripa. Nu bine m-am dezmeticit si la 2 luni de la nastere am inceput si serviciul.
Acum Alex are 4 lunisoare, iar eu m-am obisnuit sa ma impac intre job si bebe. Faptul ca lucrez de acasa totusi e un mare plus. Incerc sa iau pauze lungi si dese
. Si tati e flexibil cu jobul, asa ca incercam sa petrecem cat mai mult impreuna cu Alex. Avem si ajutoare: primele 2 luni a fost mama cu noi, dupa care a venit soacra.
Pentru ca toate sunt pe fagasul normal acum, m-am gandit sa va scriu. V-am mai citit din cand in cand, am mai vorbit de cateva ori cu Madalina (Anglia) pe mess, si in general stiu ce s-a mai intamplat pe forum. Mi-a fost extrem de dor de voi!!! Le salut si pe mamicile pe care nu le-am cunoscut.
As vrea sa pun si cateva poze cu Alex pe Picasa, pentru a-l cunoaste si pe iepurasul nostru.
Va sarut cu drag! 

de