Pepenasi de iulie-august 2008 (48)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Bravo Turtu!!! Ma bucur de escapada ta. Pe motivele invocate de tine noi nu o sa ne mutam ever la sat. Am fost acum 2 ani sa vizitam, da' cand am vazut calmu si linistea :) (ca era duminica si nu bazaia nici musca) am zis eu aici nu pot.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Ingry, cum sa nu ne amintim de tine! Au mai intrebat fetele ce mai faci. Ma bucur ca ai revenit. Imi pare rau de toate problemele prin care ai trecut, bine ca s-au terminat. Abia astept sa-l vad pe Alex. Am vrut sa-ti trimit parola de la picasa, dar nu ai PM activat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

'neata!
La Bistrita astazi este soare placut!Inca nu am iesit in curte sa vad si cat este de friggg ca pare a fi un soare cu dinti!
Azi iesim afara in oras sa mai cumparam una alta pentru Mos.

Matei este in patut de unul singur l-am lasat pe testate sa vad cat rezista... deocamdata gangureste si chiuie...cred ca ma striga pe mine.

Didi, multumesc de reteta!Ce aveam eu nu avea proportiile bune se pare...la 500 gr zahar era 100ml apa si 150 gr unt.Daia nu mi se intarea...ca de pus am pus-o la frigider. O sa incerc maine sa vedem ce o sa iasa

turtu, prima data este mai greu!Dupa care va faceti amandoua program in asa fel incat sa puteti sa va plimbati in voie fara sa planga sau sa rabde foame!Mie mi-au trebuit 3 luni sa treaca pentru ca sa merg cu Matei la prietena mea ce mi vecina aici la 4 case mai in sus de mine Afara cu caruciorul ieseam zilnic dar tot singura...insa la vreo intalnire cu cineva...nu!!! Apoi incet incet am prins curaj si am mers la prietena mea gandindu-ma ca doar 4 case ma desparte de casa mea.Am vazut ca Matei a stat cumintel, am putut sa-l si alaptez in liniste la ea . Apoi am incercat un traseu ceva mai departe si m-am dus la mama in vizita nu mi-a venit sa cred ca am stat de la 11 dimineatza pana la ora 17!! Dupa care m-am mai riscat si la sora mea. Iar acu 2 saptamani am plecat pentru prima data cu Matei in masina afara din oras la onomastica unei nepotele unde a fost plin de copii maricei...noroc ca a fost mama cu mine si a avut copilul si alte brate de plimbat...dar de fiecare data am plecta fff stresata si m-am intors relaxata. Acum merg cam o data pe saptamana la prietena - vecina - si Matei este tare cuminte, ba mai si doarme acolo cate un somn.

Matei este tot in patut cam de 30 de minute, vad ca nu are nici o treaba,ma duc sa arunc un ochi sa vad ce face.

tuturor.

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Ingry sigur ca ne amintim de tine. Bine ai revenit!
Of Doamne cat de incercati ati fost si voi. Ma bucur ca acum bebe Alex e bine si la fel si tu mamico. Multa sanatate in continuare!

Turtu bravo pt escapada de ieri. La mai multe! Inceputul e mai greu dar iti vei intrra in mana si vei prinde mai mult curaj. pupici

poze Ana si Victor
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata

turtu ce ma bucur bravo!

ingry bine ai revenit ma bucur ca totul e bine acum. bebe

bebe meu s-a culcat ca de obicei la 5 dupa-amiaza da' nu a mai dormit de la 5 incolo dimineata...am luat-o langa mine in pat si asa ce m-o mai chiuit mai na suzeta mai da-mi suzeta si am reusit sa ajungem si la ora 7 cand se da trezirea oficial cum vede ca ma ridic din pat cum incepe si chiuiala oficiala cu toata vocea. pana nu ma ridic din pat vocifereaza mai timid ca sa nu ma deranjeze partea faina cand se trezeste asa cu noaptea in cap e ca ma mangaie cand mi-e somnul mai dulce cu manuta plina de bale i-am facut supa si ma duc la o tura de cumparaturi ca maine vine consoarta si sa am cu ce sa il omenesc

o zi faina tuturor!

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neata,

La multe lunite bebelusilor sarbatoriti!

Turtu m-am distrat citind, ai un stil anume! Tre sa zic "te compatimesc", nu? Asta e parola? Cred ca trebuie sa-ti faci curaj sa pleci din ce in ce mai mult cu fata in carut si se va invata. La voi sunt si locuri multe pt alaptat, oamenii oricum nu sunt ca aici cand se uita incruntati daca bebe plange. Hai ca poti! (stiu ca te enerveaza sintagma asta dar eu chiar cred asta). Ahhh si cred ca nu ti-am zis, prietena mea a zis ca ea nu stie nici un restaurant atat de mic in care sa puteti fi doar voi...ci poate intr-un separeu, dar ei nu-i place genul asta, pt ca in majoritatea se fumeaza si bla bla. Eu sunt convinsa ca exista dar astia care fac nunti&stuff e normal sa le stie doar pe cele mari.

Bubu pai e simplu: placinta se face nah, ca o placinta. Adica intr-o tava unsa cu unt am pus cateva foi de placinta, le-am uns si pe ele cu unt topit, am pus compozitia, apoi inca un strat de foi, iar compozitie si alte foi unse cu unt deasupra. Compozitia e asa: mere si pere rase, in cantitati relativ egale, peste care am pus zahar pudra cu aroma de vanilie, o esenta de rom, un strop de esenta de migdale, un praf de cardamom, un praf de cacao, scortisoara si gata! Amesteci maclavaisul si totul e pregatit!

Checul, ca tot ma intreba si Adina, am mai zis eu cum il fac dar mai zic:

Ingrediente:

8 oua (eu pun 7 de regula),2 cani zahar,2 cani faina,1 plic zahar vanilat,1 plic praf de copt,12 linguri apa minerala,12 linguri ulei, coaja de lamaie (1 buc), cacao, unt pt.uns tava.

Mod de preparare:

Separi ouale. Bati albusurile , pui cele 2 cani de zahar treptat + plicul de zahar vanilat. Te intorci la galbenusuri si le bati si pe ele impreuna cu: coaja de la lamaie ce ai dat-o pe razatoare, apoi plicul de praf de copt, apa minerala, uleiul... amesteci bine. Apoi unesti compozitiile si mai adaugi cele 2 cani de faina, mai amesteci bine. Ungi tava foarte bine cu unt (sau margarina daca preferi) si torni compozitia dar nu toata, mai lasi cam o ceasca de compozitie, pe care o amesteci cu putina cacao. Apoi o pui in tava peste restul de compozitie, plimbandu-te prin toata tava ca o ploaie asha, iei o furculita si faci niste onduleuri in tava peste compozitie. Si apoi o bagi la cuptor. (eu prefer sa-l coc la 160-170 grade circa 30 min. Incerc cu o scobitoare si daca mai trebuie, mai las. La final il pudrez bine-bine cu zahar vanilat (uneori si nuca de cocos) si gata!

Ei si aseara am pus peste aceasta compozitie, in zig-zag, dulceata de zmeura si gem de caise. A iesit minunat si plin de aroma si nitel acrisor! Iamiii!

Asa, am monopolizat tot forumul, asa ca imi iau talpasita! Diseara vreau sa fac niste cornulete mooooi cu gem!:)) (si ma mai plang ca am 51 de kg, vaaai steaua mea)

Pup! E vineeeri! Urmeaza 3 zile de relash cu bubii mei!

SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!!...

Deci, iar am de recuperat o gramada....

Mina, am reusit sa fac un salam de biscuiti, a iesit delicios. Atb multumesc de sfat, cu nuci si stafide a fost delicios!!

Ariadna.... superb!!!!!...

MAi am citit cin ziar ca cica de la 1 dec se da 85% in CIC!!! E vreo gluma???

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Neatza gagicile!
Sorry ca ieri n-am intrat,dar am avut o gramada de treaba,sotul a venit acasa cu un nou "sistem",si cu ocazia asta am tras canapeaua si am spalat peretele ca aveam ceva mucegai...off...si am schimbat putin prin casa,acuma pare putin mai aerisit.Am facut curat in dulap si am sortata ceva haine de dat la cei mai nevoiasi.Si azi am inca multa treaba,masina spala de zor.
Deci primul dintisor ne-a iesit la 4 luni jumate,si se pare ca a iesit si al doilea ,tot fara "cantec".M-am uitat la gingii si mi se pare ca mai are doua inflamate,sper totusi ca nu-i ies si aia.Mi se pare foarte devreme.
Cu diversificarea nu stiu ce sa zic...adica nu a crescut cantitatea,manca cam 40-50 ml de piure,indiferent de care,dar sa fie steamuit.Dupa incepe sa se chitaie si vrea lapte.Azi incerc sa-i dau mar cu banana,poate accepta si fara sa fie marul fiert la abur.Desi chiar ii dau mere dulci.Lapte tot putin vrea,intre 50-100 ml,deci nu depasim 500 ml/zi.Mi se pare ca s-a cam tras la fata.In rest e cuminte foc de imi vine s-o pap!
Cu cititul sunt tot in urma,ma iertati va rog ca nu pot sa intru in discutie acuma,si nu pot sa nominalizez,dar va pup pe toate.

La multe lunite bebeilor nascuti in zi de 28,La multe lunite si Timeei sufletului meu

Iza mami de Timea (28.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi76 spune:

Turturica si eu te inteleg perfect! Primii doi copii i-am facut la diferenta de un an si noua luni. Am stat aproape patru ani acasa cu ei. Daca nu erau tigarile eram de mult moarta! Ori eu, ori ei! Cand m-am intors la serviciu a fost marea mea evadare, desi a trebuit sa-mi tai parul care imi ajungea pana peste fund, caci stresul ca imi las copiii cu bona m-a coplesit. Cu toate astea, ce nu as da si acum sa fiu la serviciu! Numai sa-mi stiu puii in siguranta. Nu am gasit niciodata bona care sa-mi placa cat de cat si am fost si mai stresata. Acum stau si butonez, ma uit si eu in butoiul cu depresie si am doua bucati copii raciti si cu muci!

Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
Primele zile ale lui Toma
Luca, David si Toma, cei trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello

Turtu e de vis peisajul descris de tine, multi ar fi invidiosi dar ce-i faci cu singuratatea?
Ma bucur ca ai reusit o escapada, sigur v-or urma si altele...

Ingry ma bucur ca acum sunteti bine, ce ai mai tras si tu...offf cate dereglari cu sarcina...dar pentru puiul ei ce nu face o mama? ar si ucide...
Asteptam povesti despre bebe!

Moni-or ce frumos e Luca in gym

Mama Sun te-ai pus pe prajiturit, nu gluma

Kimmy felicitari pentru

Irda am ras de aventurile tale, dar nu e de glumit! Odihneste-te neaparat!

Cred ca ieri am uitat sa felicita sarbatoritii

La mai multe lunitze sarbatoritilor si sa fie cuminti si papaciosi!

Mai revin ca am pe foc o supa de pui de tara....

noi
un fulguletz
un pepenash

Mergi la inceput