Regasiri (29)
Raspunsuri - Pagina 6
angi_m spune:
Salut fetelor.
Koko, e un pic amestecata treaba asta. Si dau niste exemple. Pe vremea cand lucram la Daewoo, coreenii vorbeau intre ei de fatza cu noi in coreana. De cele mai multe ori nu se sinchiseau ca suntem si noi pe-acolo. Insa, daca eram asezati in jurul aceluiasi birou, romani si coreeni, vorbeau intre ei in coreeana, apoi, daca vedeau ca ne uitam la ei ne explicau si noua un pic cam despre ce a fost vorba. Un al 2-lea exemplu: Mircea acum la Ford lucreaza cu germani de la fabrica Ford din Koln. Si Mircea imi spune ca in prezenta lor, germanii vorbesc intre ei numai in engleza, astfel incat sa inteleaga si cei din jur despre ce vorbesc (chiar daca nu-i priveste).
Acum, revenind la ce ai patzit tu, poate ca tipa cu care a vorbit colega ta, nu a inteles ca glumeste cu ea. Poate ca a luat-o ca pe un "nu te baga tu unde nu-ti fierbe oala, vezi-ti de mancarea ta" si poate ca s-a simtit ofensata, si pe langa ea si celelalte 2 care stateau cu voi la masa.
Nu cred ca asta are legatura cu legile sau cu drepturile omului. Oricum, tu in firma despre chestia sata sa vorbesti numai cu seful tau.
Daca la voi in firma sunt numai femei, fereste-te. Este foarte greu intr-un colectiv unde sunt numai femei. Parca ar fi o intrecere intre ele, zau asa. Nici nu sti din ce li se nazare cine stie ce si poti sa te trezesti cu ditamai scandalul pe cap.
Dar lasa asta acum... vine Moshul? 
Eu i-am explicat Iuliei cum e cu Mosh Nicolae. Si dupa ce a aflat ea ca poate sa primeasca jucarii si ciocolata, sau batz daca nu este cuminte, mi-a spus foarte senina ca ea vrea batz. Dupa cateva minute s-a razgandit, ca vrea si jucarii si ciocolata si batz.
Asa ca asta primeste. A pus mohul acolo si o jordea micutza ca nu prea ii asculta pe mami si pe tati cateodata ![]()
Am facut si ghetutzele - uite aici.
Si trecu si ora 12 (noaptea) si uite ce a adus Moshul...
In ghetele mele nu se vede, dar sunt si acolo bomboane ![]()
V-am pupat 
O noapte frumoasa 
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Iulia
- 3 noiembrie 2006 - www.geocities.com/angighita" target="_blank">Jurnal
aelita spune:
ANGI.e nemaipomenit de frumoasa IULIA ! ce par areee !!!ce ochi !
si cum isi spala ea ghetele !!
Sofia nu a avut chef sa se uite ce i-a adus Mosul decat la insistentele noastre.e bolnavioara si maraita si cu greu s-a animat un pic cand a vazut cadourile.apoi,lam adus si pe Andrés,chipurile sa vada si el ce ia adus mosul,si cu el s-a mai inviorat un pic..
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
kokorina spune:
| Citat: |
| Nu cred ca asta are legatura cu legile sau cu drepturile omului. |
ba are..drepturile minoritatilor.am inteles exemplele tale si cumva le inteleg si pe ele.ce NU INTELEG EU,este ca ele erau la 50 cm distanta de mine si puteau sa-mi spuna personal,schimbam limba,imi ceream scuze si era ok.asa s-au dus cu para la sef.asta-i una.doi ; sant in timpul meu liber si fac ce vreau,nu e vara sa ies afara sa stau de vorba in pauza doar ca sa nu te deranjez pe tine,si ce trebuia sa fac daca eram nevoita sa o sun pe mama la tel.unde sa ma fi dus sa o sun,la wc?????doamne dar in care era traim.iar frica asta ca altii de alta nationalitate vorbesc despre tine intr-un birou mie mi se pare a neincredere,suspiciune.ca daca vrea sa ma barfeasca o face dupa ce inchid eu usa biroului.mare scofala si daca ma vorbeste.am lucrat si eu cu 3 nationalitati,eram in pauza,turci,iugoslavi,austrieci si eu singura romanca...deci eu daca vroiam nu aveam cu cine sa vorbesc pe limba mea....toti la un moment dat isi vorbeau nationalitatii sale si eu ce era sa fac?sa ma duc la sef si sa-i spun c atrebuie sa se vorbeasca in germana sa inteleg si eu ce vorbesc ei????de ce sa inteleg ce vorbesc ei???pot vorbi de lucruri firesti,de retete de gatit si e normal sa vorbesti pe limba ta materna.NICIODATA nu m-a deranjat.dar pana la a mi se INTERZICE sa vorbesc pe limba mea.....iar daca exista reguli interne,eu nu visez noaptea sa stiu ce e acolo,imi poti spune prieteneste iar eu voi intelege si ma voi conforma.apoi mai poate fi vorba,ca tu(firma la care lucrez acum,impreuna cu angajatii) poti fi o gazda buna si ma poti suporta o luna,pe mine ca si "invitat"...repet: mi s-a interzis.nu exista nicaieri asta,de aceea spuneam ca vreau sa ma interesez si sigur exista ceva care protejeaza drepturile minoritatilor,iar daca nu exista atunci pot continua linistita sa vorbesc pe limba mea,ca nu are ce sa-mi faca nu?sau poate exista o lege,paragraf sau ce-o fi el care arata ca este interzisa limba minoritatilor la locul de munca,atunci ma conformez...dar cat timp nu exista,cine esti tu sa-mi interzici vorbirea limbii?????????
bine hai sa trecem la alte le,mai serioase......iulia e bestiala cum isi curata ea cizmulitele.iar tu esti si mai bestiala cu bomboanele tale rafaelo bagate in pantofii lui mircea al tau...m-a amuzat imaginea....
AELITO.....o pup tare pe sofia si imi pare rau ca nu s-a bucurat din plin de mos nicolae,dar va fi ea fit de craciun cand n-ai sa fii bucuroasa de cate ori o sa-ti darame bradul de craciun...o sa-l darame ea si o sa spuna ca andres l-a dat jos.cum fac copchii mei.ieri sophia il imboldea pe pascal sa lipeasca pe pereti plastelina.el se uita la ea si o intreba din priviri "sa faca?" si ea pe limba ei(ca atunci cand vorbeste repede si spune multe,o da in limba ei)..."da,sigur!tu intinde pe pereti plastelina ca e bine asa cum zic"...el mai neincrezaror se pregatea sa mi-o intinda pana am luat atitudine...ca eu pana in punctul asta am stat la panda sa vad ce fac..uite asa se imboldesc unul pe altul si cand intre cine a facut,arata cu degetul unul catre altul....
fetelor ce ma fac????ßcopchii mei daca mai spun vreo 5 cuvinte pe romaneste,in rest vorbesc in germana.ce ma fac la vara cand ma duc cu ei in romania,or sa mearga in parc fara mine,or sa vrea apa,mancare sau stie eu ce...sau dat intr-un leagan anume si mamaie il duce in altul...iar ai mei nu or sa inteleaga.chiar am numai ganduri de astea.precizez ca eu le vorbesc in romaneste....
o sa pun deseara poze,ca pana la urma l-am primit pe mos neculai cu 3 ingerasi sa vina cu cadouri la noi.pascal in continuare isi ascundea fata,dar pana la urma s-a uitat si in ochii lui.
fetelor,o duminica placuta va doresc!
Dbunny spune:
Iulia e o scumpete ca de obicei.
Koko nu-ti fa probleme, ca dani n-a stiut o boaba romaneste cand am fost acasa ultima data(acu o luna). si d'aia s-au inteles super cu ai mei, si l-am lasat aproape 24 de ore singur(cu ai mei) si s-au inteles de minune(aahhh, dani pe vremea aia zicea eche la lapte(leche) si oche la masina(coche)..si mi-a spus mama ca a cerut cam mult copilu lapte...a tot baut vreo 2-3 biberoane, dar sunt sigura ca e a cerut masinutele, nu laptele
). se descurca ei ca-s copii mari![]()
cat despre limbile straine...eu v-am spus ca in parcuri nu prea zber eu pe romaneste, prefer sa vorbesc cu copilu-n public in spaniola, nu de alta dar mai este care se uita cu jind la mine...dar mai sunt si altii care ma aud vorbind alta limba si se uita cu respect lamine, corect, si eu simt un mare respect pt cei care vorbesc mai mult limbi ca mine.
acu din familia noastra...va spun, ca a mea cumnata mi-a spus in fata ca nu-i place cand vorbesc cu loredana in romaneste de fata cu ea...adica, isi inchipuie ca vorbim de ea. I-am spus ca nu vorbim de nimeni in absolut, nu-i barfa, doar ca in romaneste ne intelegem mai bine, avem expresiile noastre mai rapide....dar nu, se vede clar ca se simte prost...
la birou suntem 2 spaniole(
yo-s spaniola deja cu acte in regula), 6 britanici, 2 olandeji, si din cand in cand vine un asociat scotian de-l intelege ma´sa...asa stalcit vb...si ma deranjeaza tare cand vorbeste cu vreun coleg dialectul scotian...si si foarte repede...stiu ca nu vorbesc de mine, dar nu-mi convine cand o fac in vazul tuturor...daca tot vorbim engleza cu totii...atunci sa folosim engleza, acasa vorbeasca fiecare tiganeste
aaaah, si daca eu cu colega am vorbit spaniola la birou, olandejii ne-au intrebat cum de vorbim spaniola si nu engleza? le-am replcat ca suntem mai in apele noastre pe spaniola, la fel ca si koko cu fata ceia...daca tot ai intalnit o fata romanca, parca ti-e drag sa stai la o poveste cu ea pe romaneste, nu pe alta limba...
Dani s-a trezit cu nas infundat, si cred ca deranjat la burtica, ca si noi am fost nitelus deranjati(aseara am fost invitati la cina la amici...eu idioata n-am luat nimic pt dani, gandindu-ma ca stie amica ca dani are doar 2 ani..am cinat cu totii pizza de cumparat...era buna, dar azidimineata am avut crampe, eu si paco, banuiesc ca nici lui dani nu i-a cazut bine, chit ca el n-a servit decat cu cascaval, fara carnuri sau ketchup)
Acu cand s-o trezi mergem la o expozitie de masini...si diseara mergem prin centru sa-l vedem impodobit...
Pupiciuni
Dbunny si
Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Mirona spune:
buna seara fetelor,
nu prea mai ajung eu la calculator, mi-e dor de voi si tare imi lipsiti.
Am vazut poze si filmulete -care mai de care - frumosi copii mai aveti.
sa va traiasca.
De noi ce sa va povestesc?
Eu sunt bine, burtoku la fel - lucrez mult - chiar prea mult - dar asta e - mai e putin si intru in prenatal si-mi revin eu. Nu credeam ca voi mai astepta vreodata cu atata drag sa reintru in concediu - credeam ca cei doi ani de stat acasa mi-au pus capac - ei bine NU. tare bine e sa stai sa petreci timpul cu copilul tau acasa. Am stat joi cu ea acasa - era cu febra - apoi vineri a stat ta-su. Mi-a fost putina ciuda pe el - dar na - era randul lui.
In ziua de joi am facut de toate - am citit povesti, am facut puzle, am jucat domino, am sarit la trambulina, am pictat cu degetele, cu pensulele, am desenat, am lipit, am taiat cu foarfeca, am modelat plastelina, am construit lego, am construit mosi de craciun din diferite chestii + nuci - intr-un cuvant a fost minunat.
Avem deja experienta la stat la teatru de papusi pana la final. Am facut o pauza lunga lunga de i s-a facut fetei dor de papusi - am fost duminica trecuta si spre mirarea noastra a rezistat pana la final fara sa spuna ca vrea acasa. Astazi am repetat faza si iar a stat cuminte si rabdatoare pana la final. Astazi au fost rasplatiti copiii cu aparitia lui Mos Craciun - care la final le-a dat ceva din sacul lui - la o asa inghesuiala fata nu a mai avut rabdare - asa ca noi am sarit faza asta. L-a vazut de la tati din brate - i-a facut tai tai si am plecat. Oricum mosu autentic vine pe 24. Apropo - veti imbraca pe cineva in MOS pentru copii? Am auzit tot felul de povesti - cum ca nu e bine de la varsta asta - pentru ca se sperie - etc si etc. Noi inca nu ne-am hotarat.
Mos Nicolaea venit si la noi - cand am ajuns eu acasa erau pregatite in camera ei cizmulitele ei si cate o pereche de papuci de-ai mei si de-ai lui ta-su. Eu am mai adaugat doar boata - restul le cumparase ta-su. A fost uimita de ce a gasit - noi jucarii nu am pus, doar boata, si dulciuri ... a si o punga de pufuleti - preferatii ei.
Fug sa pun niste poze.
Revin.
va pupa Miro pe toate toate 
Miro
18+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
Mirona spune:
revenit
aici cateva poze de azi si de ieri
aici cateva din pozele de luna trecuta. pe final am pus activitatile Karinei de la gradi - la finele fiecarei luni primim acasa toate lucrarile facute de copii in luna respectiva. Sunt tare impresionata de ceea ce fac ei acolo. Le pun on line pentru cele care vreti sa va mai inspirati in ceea ce ati putea sa mai faceti pe acet timp cu copii in casa.
fug la joaca - ai mei tocmai au inceput un mic "razboi" cu bilele colorate. Kara sta in mica piscinuta si arunca cu bile in ta-su - el le culege de pe covor si le arunca inapoi in piscina. Ma duc si eu sa le sar in ajutor - cui? nu stiu - ma bag si eu in seama pe acolo. ![]()
v-am pupat pe toate 
Miro
18+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
aelita spune:
KOKORINA-iti inteleg indignarea si ai dreptate.stiu ce spui,e vorba de o interdictie.
eu,daca vreau sa vorbesc din bun simt in fata cuiva in limba lui,bine,daca nu eu pot sa fiu nesimtita si sa vorbesc si pe japoneza in fata cuiva,daca stiu bineinteles
si chiar sa ma uit insistent sa creada ca il barfesc. ce poate sa imi faca daca sunt nesimtita? sa faca si el la fel: sa shushoteasca la urechea colegului de munca si sa se uite cu coada ochiului la mine sa cred si eu ca ma barfesc. ei si? nu e corect?? nu e corect sa ii soptesc colegei la ureche si sa chicotesc uitandu-ma la cealalta colega ?? nu e corect sa o barfesc? cine imi interzice BARFAAAAA?? da,o sa imi spuna ca sunt o NESIMtItA !!!
daca nu ai voie sa vorbesti in limba ta,ai voie sa vorbesti germana,draga mea,dar IN SOAPtA !! la urechea colegei romance,chicotind,si CE O SA ItI FACA ????????? iti spun eu pe privat ce![]()
daca imi dai adresa aia stii tu pe acolope unde vorbeam noi,ca eu acolo am pierdut parola si am facut altul..
asa,revenind la oile noastre,eu inteleg ca o fi de bun simt asta cu vorbitul unei limbi comune,de acord,dar de aici pana la a obliga sau interzice,e cale lunga ! bun,sunt o nesimtita,si ????????????
ia vezi care e calea legala si daca nu,vorbeste nene in soapta,sa vedem,le plezneste sunca pe ele ????
daca tot au fost purcele,fii si tu nesimtita !
aaa,Sofia deja il paraste pe Andrés,si uneori minte ca a facut el ,cand o intreb cine a facut.
cu limba,iti spun din experienta de ani de zile aici ,timp in care au crescut pe langa mine multi copii,nepoti..
le vorbesti mereu mereu romaneste,doar pe afara in germana daca vreti sa inteleaga lumea
,si ei fac baza. cand se duc la gradinita,scoala,te-ai lins pe bot de raspuns in limba ta ! de acum ei iti vor raspunde in germana si vu vei vorbi singura in romaneste ! asta e,dar cum nu te vei da batuta,pe la vreo 8-10 ani asa vor incepe sa mai dea si pe romaneste,stricat si amestecat.
ei vor sti limba ta,dar le e mai usor sa vorbeasca in limba de la scoala pe care o vor sti mereu mai bine ! in Ro isi vor da drumul la gura in fiecare vacanta,apoi iar se vor dezobisnui in Austria .
important e sa nu renunti niciodata sa le vorbesti pe limba ta,si sa fii sigura ca ei inmagazineaza acolo,si mai ales iti vei da seama ca inteleg tot pt ca iti vor raspunde in germana .
daca o dai si tu pe geramana,s-a pierdut definitiv limba romana.
nepotii mei asa vorbesc si ei,le spui in romaneste,raspund in limba lor. cand au crescut,au inceput sa vorbeasca din ce i ce mai bine romaneste,din vacantele in romania .si pt ca aveau baza.
am nepoata careia nu i s-a vorbit romaneste decat f putin,si deja la 5 ani nu intelege romaneste,dar sa mai si vorbeasca nici atat!
DBUNNY-hahaaaa tare faza ca cerea copilul masina si ii dadea lapte ![]()
![]()
da,acum se inteleg bine,dar cand vor fi mari nu mai e asa usor ,e mai bine sa stie sa se descurce,ca isi vor face prieteni acolo.
nepoata mea se ducea in tabere,in Romania,cu verisoarele din Ro,si asa invata sa vorbeasca bine romaneste,si isi facea prieteni acolo,venea cu scrisori,cu cadouri..acum e mare,are 18 ani,deja si-a facut si un iubit in Ro,si multe prietene,vorbesc pe net...desi tot aici e viata ei si tot de aici are cele mai multe prietene .
acu,hai sa iti spun despre cumnata ta si in general lumea care ve priveste. mai,asta nu e problema ta,e problema lor !!! intelegi? asta e mani****re ! nu trebuie sa le facem pe plac tuturor,putem sa avem bun simt si sa ii respectam fara sa le facem pe plac ! daca ei au complexe,nu noi trebuie sa ii vindecam !
nu va lasati mani****ti nici de privirile pe strada,nici de cei care va zic in fata !
am zis mai sus Korinei ca poti fi si nesimtita si nu te poate obliga nimeni sa nu fii .
dar acum,revenind,stiu ca voi sunteti fete cu bun simt si vreti sa fie bine in jur,dar la noi,romancele,e o problema de educatie prea rigida,ne-au invatat sa fim pe plac tuturor din jur,sa lasam impresie buna,ca din copilarie ne cereau prea multe,si acum calcam pe varfuri sa nu deranjam.
nu inseamna sa cadem in cealalta extrema,si sa ii sfidam,nu totul e alb si negru,exista si calea de mijloc.
eu nu inteleg asta cu barfa,efectiv nu o inteleg,nici nu as aduce asta in discutie,m-as scuza ca vorbesc asa dar fara sa aminvesc de barfa,nu imi intra in cap asa ceva,iar daca cineva ar zice ca se simte barfit i-as psune sec ca e problema lui,ca am alte prioritati eu decat sa vorbesc despre el/ea...
intelegeti ca e problema lor si complexul lor ??
eu nu zic sa le dati peste ochi,eu in general am bun simt si le vorbesc pe limba lor,cu copilul la fel,cu barbatul,dar vorbesc si romaneste !!! si nu ma scuz niciodata ca "nu va barfesc"-mi se pare ridicol si copilaresc. ma scuz cum ca e "obisnuinta".
cumnata mea e cu spaniol. copila lor nu stie romaneste. noi vorbim de ne dor falcile in romaneste,cumnata-mea la inceput ii traducea,noi bineinteles ca vorbim toti ca suntem de o suta de ani pe aici,dar ne incingeam la romaneasca ! si el zicea mereu ca II PLACE ! ii place sa me auda . mare lucru ,pt ca o iubeste,si acum el intelege romaneste,noi vorbim romaneste pt ca in primul rand e respecv pt soacra-mea care e la ei in casa,si pe ea o pun inaintea lui ,clar ! sau daca e alta natie il pun pe el inaintea ei ? ea e batrana si va invata mai greu spaniola,asa ca el a pus mana si a invatat romaneste,ca altfel ce cauta intre romani ??? asa ca el intelege.
sa il vedeti,el cu cumnatul celalalt,care intelege spaniola dar nu vorbeste .si spaniolul vorbeste spaniola,romanul ii raspunde in romaneste,si se uita lumea la eeeeei cum dracu se inteleg !!!! amandoi inteleg limba celuilalt dar nu o vorbesc .
deci,dbbuny,tu vorbesti cum vrei ,cu bun simt bineinteles,dar iti spun ca e problema cumnatei ca ii place sau nu,dupa mine e o forma de a spune ca nu ii place de tine .
acum,ca pe tine te deranjeaza cand vorbeste scotianul,iarasi e problema ta,nu a lui .
aici trebuie sa lucrezi tu cu tine,ca a vorbi in vazul tuturor o limba,nu e o rusine,nu trebuie sa ne ascundem,nu mergem dezbracati pe strada,nu scuipam ..aici trebuie sa ne mentalizam noi ,ca ceea ce fac altii in fata noastra ,si e diferit de noi sau nu intelegem,nu inseamna lipsa de respect neaparat . nu tot ce e in contra gandirii noastre e impotriva noastra.
deci,repet,nu pledez pt "nesimtire",dar nici pt plecaciuni pt a fi pe placul tuturor .
eu am iesit din smerenia asta de mult ,am atatia ani aici incat am invatat in timp ca trebuie sa mai imi apar si eu drepturile,ca nu sunt venita cu barca ,nici nu ma simt straina aici ,nici privita nicicum,si vorbesc cum vreau,ce vreau,cand vreau .
in primii ani si eu aveam ceva probleme de cum suntem priviti noi romanii in general. acum,eu nu mai sunt "noi romanii",sunt eu,si e problema mea daca vorbesc japoneza cu copilul .sau cu mine ![]()
sunt atatea natii aici incat nu mai conteaza care cine ce vorbeste.daca nu mi se adreseaza mie,de ce mi-ar vorbi marocanul pe limba mea?
in Londra e un pastel de culori de toate natiile,vezi turbane,sari ,negri,albi....vorbesc toti limba lor si nimeni nu se mira. sunt obisnuiti.
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
aelita spune:
MIRO-ce frumoase sunteti !!!
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
Mirona spune:
buna seara, buna seara,
iaca vin cu sanioara (in curand)
va pupa Miro pe toate - am intrat scurt sa va pup - am citit mai mult cu scroll-ul - dar revin io cand e timp.
la cererea publicului 7 poze cu burtoku.
(Albinuta - sper sa apreciezi cat sunt de prompta cu pozele, da? ca doar de gura ta le-am facut - pentru publicul "larg"
P.S. Koko mama
, cata dreptate graieste aici Aelita
- citeste-o mama de doo ori ca bine le zice:
"de acum ei iti vor raspunde in germana si vu vei vorbi singura in romaneste ! asta e,dar cum nu te vei da batuta,pe la vreo 8-10 ani asa vor incepe sa mai dea si pe romaneste,stricat si amestecat.
ei vor sti limba ta,dar le e mai usor sa vorbeasca in limba de la scoala pe care o vor sti mereu mai bine ! in Ro isi vor da drumul la gura in fiecare vacanta,apoi iar se vor dezobisnui in Austria .
important e sa nu renunti niciodata sa le vorbesti pe limba ta,si sa fii sigura ca ei inmagazineaza acolo,si mai ales iti vei da seama ca inteleg tot pt ca iti vor raspunde in germana .
daca o dai si tu pe geramana,s-a pierdut definitiv limba romana. "
va pupa Miro pe toate
noapte buna
Miro
20+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
aelita spune:
ce burtooooci !!!!!
ma topesc cand o vad pe Kara cum pupa burtica si tu cat de fericita te vezi ! nici nu se poate altfel,cu doua minuni !
eu continuu sa spun ca perioada de sarcina e cea mai frumoasa ! desi stiu ca pt unele femei a fost destul de greu .dar zambetul ala,hehe,nimeni nu ti-l poate lua !sclipirea aia !
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)