Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (91)
Raspunsuri - Pagina 19
BillyBilly spune:
ma infiezi?

Articol despre indemnizatia de 85%:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-11-28&id=246105
Catalina
36+
Ana-Maria ingeras de 
AMR 4 saptamani 
http://bd.lilypie.com/cFtxp2.png
lisa79 spune:
daca nu te ia porumbita,te iau eu
! platesc si drumul![]()
31S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 9 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
lisa79 spune:
dar asa e Billy,nu are sens sa ne bagam numai ganduri rele inc ap,ne va fi mai greu. trebuie sa fim optimiste. prietena mea ,care a nascut,mi-a zis numai partile bune sunt sigura de asta...pt ca stie ca asta e bine sa aud. sincera sa fiu ma gandesc daca pe data de 5 merg sau nu la cursurile prenatale. am auzit ca pleci cam infricosata de acolo,iti arata 3 filme:nastere normala cu epidurala,una fara si o cezariana. sincera sa fiu nu stiu daca vreau sa vad asa ceva.
31S+
ariya spune:
Cata ,multumesc!...raman datoare cu un spritz pt ca m-ai declarat eroina!....
Naty
Fetelor,multumesc mult ca m-ati facut sa ma simt excelent cu urarile voastre,mi-a trecut ziua mai usor si frumos...acum astept sa vina sor-mea si cumnata-miu,halim chinezesc(mi-am stresat barbatu' cu cate am comandat - nu cred ca si-a dat seama ca nu tre sa ma lase in contact cu restaurantele ca...

...asa si l-am trimis pe el,saracu',sa aduca haleala ca dura prea mult pana o aduceau ei![]()
![]()
asaaaaaaaaaaa....cam asta o sa fie cheful ca eu,oricum,am fost ridicata la grad de balena de catre fi-miu si nu ma prea pot misca de pa sfanta canapea a carei forma o am imprimata pe schelet!...![]()
![]()
![]()
am baut o picaturica de vin rosu si acum sug cu putere pahare de apa ca ma ardeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!
va pup pe toate si vb maine!noapte buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuna!
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani,
29+Mihai Adrian
AMR 9 SAPTAMANI
miereamara spune:
Am citit un subiect intitulat "cum ne educam copii", cred ca e postat la subforumul psihologie ....e de rasu-plansu una din replicile de acolo.
Va citez:
Quote: original postat de X
"Eu i-am povestit baiatului (5 ani) de iad si rai.I-am spus ca exista Dumnezeu si exista deavolul.Imparatia Domnului este Raiul iar a deavolului iadul.
Eu vreau sa fiu printre cei care merg in Rai de aceia ma straduiesc sa fac lucruri bune sa ajung acolo.
Asa i-am lipit pe perete o hartie din culoarea pe care si-a dorit care simbolozeaza Raiul iar una neagra care simbolizeaza iadul.
Pe acea preferata i-i lipesc cate o inimioara cand face fapte bune iar pe acea neagra i-i lipesc cate un foc.
De cand am aplicat metoda asta va spun cu mana pe inima ca mi-e mult mai usor.Se straduie sa nu faca rele."
Este normal ca in ziua de azi sa traumatizezi copilul in halul asta? Imi vine sa ii zic vreo doua....cica asa au invatat-o pe ea parintii si asa vrea sa-si invete si ea copii....da' sa puna mana pe o carte de psihologia copilului nu poate?
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
alinuk spune:
Naty, Porumbita,
Am vrut sa ii cer permisiunea pediatrei inainte sa va dau nr dumneaei de telefon.
Ideea este ca, din discutia cu ea am inteles ca mai mult de 3-4 paciente/luna nu ia deoarece nu vrea sa scada calitatea actului medical in detrimentul cantitatii.Acum cabinetul functioneaza la parterul unui bloc de langa Mall Vitan si in curand se extinde...a zis ca face o constructie noua ...ceva in genul asta, nu am intrat in detalii...dar atunci se va extinde si dpdv al activitatii, implicit a nr de pacienti.
Eu personal, am stabilit - din motive de experienta si ab gratuit la CMU Kids+Medsana - sa nu mai fac abonament - ci sa o platesc la consultatie (85ron/consultatie) sau vizita acasa, daca e nevoie.
Am inteles ca tariful este undeva la 350E/an de abonament daca platesti pt tot anul de la inceput, daca nu se plateste cumva lunar 40E/luna..asa ceva, discutati cu dumneaei detaliile.
Vreau sa va mai precizez ca ... asa cum nimic nu e perfect, nu o consider un medic perfect (nici nu stiu daca exista asa ceva), dar pe langa avantaje, vreau sa va prezint si cateva aspecte care eu personal le-am trecut la minusuri:
**fumeaza...dar niciodata in fata noastra (simteam un vag iz de tutun in prezenta ei, ceea ce nu-mi placea, dar nici nu ma deranja esential...si eu am fost fumatoare).Intotdeauna cand venea acasa la noi se spala pe maini si se descalta cand intra in casa...ori lucrurile astea intr-o casa cu un bebelush sunt esentiale (oo sa vedeti) Eu si cu mami a mea ma certam cand o surprindeam ca uita
**nu e ft atenta la inscrierile in carnetelul de vaccinari..tb sa fiti atente si voi sa treaca nr vacc/data/tipul etc),
**uneori in timpul consultatiei raspundea la telefoane de la cate o mamica si statea cateva minute..timp in care eu ma cam zbarleam (si asta intelegeam de fapt pt ca probabil si eu am sunat-o de cateva ori in timp ce era cu alt bb)
**vorbeste cam rar...adica de fapt ea nu e romanca (ceva grecoaica cred) si de aceea cred ca nu-si gaseste uneori cele mai potrivite cuvinte (ba chiar mie imi devenise simpatica prin felul in care vorbea..)
**poate mai sunt si alte minusuri pe care eu nu le-am depistat inca..
In alta ordine de idei, dpdv medical, eu personal cu un copil fara probleme de sanatate (o data cu viroza si o data cu enterocolita) pot sa spun ca nu am ce sa ii reprosez. La consultatii era ft atenta cu el si apropiata de copii. Va dau un ex: trebuia sa il asculte undeva pe la burtica, sa-i faca o echo...avea peste un an, deci nu mai statea momaica.... Am fost placut surprinsa sa vad ca i-a desenat pe burtica un ursuletz si i-a zis ca o sa-l consulte pe ursache si i-a pus si lui stetoscopul in urechi.
Niciodata nu l-a fortzat sa stea cumva la o consultatie.
in sfarsit ...mi-am barfit pediatra si asta nu e frumos din partea mea, insa inainte de a o recomanda am vrut sa va spun intreaga mea parere.
Imi dau seama ca e greu sa-ti asumi resonsabilitatea unei recomandari...
Sper sa aveti bebei sanatosi si sa alegeti cea mai buna varianta pentru voi
aveti nr ei de tel pe PM
Alinuk,
Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
lisa79 spune:
mire,nu mi se pare normal mai ales varsta aia. un copil trebuie sa faca diferenta dintre bine si rau,darnu asa! parerea mea!
eu nu stiu cum e la voi,dar la mine,cum ma asez,cum incepe :poc-poc,stanga dreapta....,ma ridic in picioare,fac cativa pasi ...ma lsa in pace. iarasi ma asez,iarasi incepe o partica de box cu mine.asaq o tine de azi dimineata de la ora 8. eu sunt mai obosita decat ea,as dormi...da am cu cine???
31S+
DarkBendis spune:
Buna seara la toata lumea
Deci carevasazica... acasa... in week-end.. cu burta plina (spaghetti carbonara si inghetata Mars)...asa trai mai zic si eu.
5 saptamani pana la "due date"...bineinteles daca bebelina nu se grabeste sau se hotaraste sa mai stea.. 1 saptamana pana scap de banca si ea de mine... abia astept. Luni o sa fie jalnic. azi am lipsit jumatate de zi ca deh, ante-natalele nu le ratez... dar cum banca a fost fff aglomerata, "chaos and havoc" sunt cuvintele de ordine... in ceea ce priveste monetarul, cecurile, hartoagele... ca sa am eu cu ce ma distra luni
Da' mai e muuuult pana atunci ![]()
Intreba careva de ce stau atat de mult la servici (voi intra in saptamana 37 cand imi inchei socotelile cu ei). Pai aici prenatal nu am, sunt platita 9 luni (+3 neplatite) deci... ideea e ca stau cat mai mult la job ca sa-mi ramana cat mai mult concediu pentru "dupa". Nu ca nu as avea ce face acasa... chit ca-s cam gata cu cumparaturile pentru bebelina, sarbatorile ma cam lasa rece anul asta asa ca nu ma agit prea tare... planul e sa ma odihnesc cat pot... ca va fi nevoie ![]()
Curatenia... o sa se faca si ea... cate putin in fiecare zi da' numai dupa somnul de voie ![]()
La ante-natale a fost fff interesant azi. Nu numai ne-a aratat fizioterapeuta cum e cu respiratul, impinsul, pozitiile pentru faza 1 si 2 ale travaliului, dar ne-a zis si ce pozitii trebuie luate ca sa nu ramai cu dureri de cap/spate/sale dupa epidurala, cum e cu cateterele etc. In a doua parte, moasa ne-a dat o multime de detalii interesante in ceea ce priveste protocoalele de la spitalul unde voi naste eu, plus recomandari foarte utile in perioasa de dupa. Am aflat si de ce aici descurajeaza vizitatorii la spital, in afara de partener (partenerul si eventualii copii ai familiei pot sta aproape toata ziua, "oamenii de rand" doar cateva ore), de ce NU E VOIE sa primesti mancare de acasa decat daca e "sealed" (gen snack-uri, chestii de-astea, in nici un caz mancare gatita sau prajituri de casa) etc etc. In fond si la urma urmelor, considerand ca voi sta in spital 24-48 de ore, nu mai mult, in care voi avea de invatat fel de fel... de la alaptare, schimbat bebe, spalat bebe etc etc etc ... vizitatorii pot sa astepte un pic... eu asa zic. Ni s-a spus ca a doua zi dupa ce venim acasa vom fi vizitate de catre o moasa, care va continua sa vina fie zilnic sau din 2 in 2 zile pana "cade buricul la bebe" deci cam 2 saptamani, desi daca e nevoie poate veni mai mult. Apoi vom fi vizitate regulat de "health visitor" cine o mai fi si ala/aia ... o sa aflu eu ![]()
Ca de obicei... m-am intins ca o placinta... dar nu inchei fara sa va spun ce m-am "bozumflat" dupa-masa asta... in sfarsit am gasit in piata mare (frumos amenajata de Craciun cu beculete, patinoar, calusei, carusel etc etc ) toneta cu CASTANE PRAJITE 
Pretul cam piperat, 2 lire mari si late... da' zic eu si ce daca, io vreau castane... deci me'c si-mi iau. 8 (OPT) castane alese una si una mi-a dat nenea... apai sa nu le fie lor rusine 

Dark Bendis
34+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 6 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
DarkBendis spune:
Miere,metoda "de educatie" pe care ne-ai citat-o nu mi se pare deloc normala ... pentru nici o varsta. Ce le poate trece la unii prin cap ofofof ... si din pacate consecintele se vor vedea mai tarziu 

Dark Bendis
34+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 6 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"