Viata in Japonia (39)
Raspunsuri - Pagina 20
yurika spune:
Eli ,felicitari !!!Se vede ca Stefan
o iubeste foarte mult pe micuta Florece.Va doresc multa sanatate si multe bucurii, alaturi de cei doi ingerasi frumosi!!
devylla spune:
hannen io nu o kararitsc ca insista soacra-mea...si nici ca as crede in Buda(daca obiceiul este budist) insa ideea in sine mi-a placut,ete o traditie si una frumoasa nu ti se pare?Iar daca tatal fetei ste japonez si ii face si lui placere...nici n-am stat pe ganduri.
De cumparat n-am cumparat-o nnoi...ca nu dadeaam atatia bani.
Mai nasol cu despachetatul si impachetatul papusilor in invelitoare,hrtiute si minuni,scoae/puse cu grija in cutie...o nebunie.Iar anul asta nu stiu daca ma incumet...pentru ca Erika ar intra in ele si ele si e-ar face praf din start.
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
hannen spune:
Sabina,sincer, mie nu mi se pare frumos sa crezi ca o papusa pusa de decor in casa are vreo influenta in viitorul copilului.
exact o superstitie care nu se impaca deloc cu religia.
Papusa e frumoasa,toata "scenutza" aia arata frumos ,insa ceea ce semnifica ea ...eu personal nu sunt de acord .Normal,asta e doar parerea mea ,fiecare face cum simte si cum ii place.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
Amina_Marina spune:
Ohinasama nu are nicio legatura cu budhismul, este traditional(17 th Century) si poate aluneca putin in shintoism, care dupa cum stim , este religie japoneza si scaote-n evidenta cultul stramosilor.
Papusile au costumatie din perioada Heian si fiecare-n parte are o anume semnificatie, nu sunt puse la intimplare pe rafturi.
Nu stiu daca influenteaza cumva viitorul dar mie-mi plac si este o traditie frumoasa si veche. Cei care le aseaza pe rafturi mai repede ( cum am fost eu ), le strang mai repede si fiind pentru prima data. La anul se scot normal in luna februarie.Ohinasama intotdeauna a luat locul 1 la Festivalul Interantional al Papusilor, arta japoneza iese mereu la loc de frunte.
Hannen, din punctul nostru de vedere( avind amandoua religii mono), da, nu se impaca cu religia , dar pirvind din ochi japonez, da , se impaca cu shintoismul. uite aici ;
"Shintoismul este cea mai importanta religie a japonezilor. Shintoismul reprezinta purificarea religiei Japoneze de elemente buddhiste, confucianiste si daoiste si reintoarcerea la religia po****ra japoneza.
Ce inseamna Shinto?
Shinto inseamna “calea spiritelor” si se afla in complementaritate cu Butsudo-“Calea lui Buddha”. Shinto este religia indigena a Japoniei si are legatura cu divinitatile native (spiritele mortilor familiei, numite "kami"), cu altarele, de la ritualul imparatesc si pana la religia po****ra.
In shintoism se considera ca la inceput au fost energia pasiva si energia activa. Perechea Izanagi si Izanami a dat nastere zeilor naturii si insulelor Japoniei. Miturile japoneze sunt transmise prin viu grai si japonezii acorda o importanta deosebita recitarilor..
Casele de cult in shintoism sunt templele. In acestea nu se accepta podoabele si totul este cat mai simplu. La inceput, templele shinto erau niste locuri ingradite, aflate in mijlocul padurilor sau pe marginea raurilor. Templele shintoiste se numesc miya si in traducere inseamna “sala zeilor”. In religia shintoista venerarea animalelor si copacilor are o semnificatie deosebita. Nu sunt agreate jertfele, iar zeitatilor li se aduc ofrande sub forma de orez, legume si fructe si prajiturele dulci din faina de orez.
Religia Shinto
Shintoismul nu cunoaste o morala strica si nici dogme. Iubirea patriei si cinstirea zeilor sunt respectate cu strictete, iar sentimentul valorilor familiei este esential.
Daca ii este patata onoarea, samuraii isi faceau ceea ce este numit de occidentali "hara-kiri", "burta-taie", numit astazi de catre japonezi "seppuku", suicid prin spantecarea pantecului in prezenta unui secundand care sa ii curme rapid suferinta sinucigasului."
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
Amina_Marina spune:
Completare;
Arhipeleagul Nippon ramane inca un mister din punctul de vedere al unora , o tara care a reusit sa fata la zeci de mii de cutremure , taifunuri, influnete straine, religia shinto si refacera dupa razboi. O rasa cu inalte calitati morale care stie sa respecte Omul, arta care vine din mana lui, tot ceea ce ne ofera natura si care stiu sa pregateasca calea celor ce vor veni. O mana de pamint care a reusit sa capete respectul lumii intregi.
Iftode imi zice mereu. -Mai, cum se face ca Dumnezeul asta al vostru ne-a iubit mai mult pe noi, decit pe voi.
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
GGina spune:
Mie nu mi-au placut niciodata papusile alea de pe raft.I-am si zis soacra-mi sa nu cumva sa cumpere asa ceva si bine a facut.
Nu am hinasama ,dar in schimb ,am... cum se zice la papusa aia pentru baieti ,kabuto,parca.Aia imi place ,dar fara cap.Pe asta nu am refuzat-o .Si asta este pentru baieti ,tot ca sa se casatoreasca si nici macar nu poti sa o arunci daca te-ai plictisit de ea, cica intra sufletul in ea.Ceva de genul.Poate se pricepe cineva la explicatii mai bine decit mine .
devylla spune:
Hannen fiecare cum crede si cum simte
Anul trecut inainte sa cumparam(primim) papusile am studiat putin si aveam la favorite un site unde se dau explicatii mai detaliate asupra papusilor,a locului fiecaruia s.a.m.d
Hinamatsuri
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
Amina_Marina spune:
Ohina aduna sufletul spirtelor rele si le cu ea, deci, purfica casa si copilul, dar pentru crestini nu e valabila aceasta superstitie. Pe vremuri erau puse in barca si trimise pe apa( ocean) ca sa lase acolo tot ce e rau.
Pentru mine e doar un decor , arta si frumuseste.
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
Amina_Marina spune:
Sabina, am citit, vad ca si acolo scrie ca erau trimise pe apa, dar acum nu se mai face asa ceva pentru ca le fura altii si le vind la mana a doua. Alora nu le mai este frica de spiritele rele sau ca se baga-n ei.
Apropos, la 3, 5 si 7 ani fetitele le duci la shinto imbracate de sarbatoare ca sa le purifici. Eu, pe fi`mea o duc la biserica crestina ( catolica). Voi ati fost? Ma adaptez unor traditii( shintoiste, budhiste)) pentru ca-mi plac si le respect , dar asta nu inseamna ca si cred in ele.
Tocami ii spuneam lui iftode ca mie nu-mi este frica sa ma duc noaptea la cimitir budhist( OTera) ca sa intilnesc si eu vreo obake.
Imi zice sotul. Sunt mult mai periculosi obosanii care au polutii nocturne decit obakeurile.
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
eli spune:
Florence a avut la nastere (la fel ca Stefan, 38 de sapt si 5 zile) 3484 grame si 50cm
Si eu consider ca e frumusica , doar e a mea. Multumim mult pt aprecieri si urari. Si noi va uram tot binele din lume!
Cu numele inca nu ne-am hotarat. Cum suna mai bine (scriu cum se citeste), care va place? (am incerat sa scriu in kanji, dar ies numere)
Suzuki Florens Maria ma-de la makoto-sinceritate, destin, ri- de la ratiune si de la safir, e unul din kanji care compun cuvantul, safirul fiind piatra lunii ianuarie sau a capricornului, am uitat, a-de la ai- dragoste)
Suzuki Mari Florens (aici ramanem fara ai, dragoste la nume)
O sapt buna!
O zi plina de bucurii
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE