Viata in Japonia (39)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Amina,acum am vazut pozele de la Pacific Islands Club!Wowwww.Ce super trebuie sa fie!Cand plecati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Neata,

Noi am avut iar un weekend agitat.
Sambata am fost la stra-bunica Erikai,care sta intr-o zona tare faina la tara si are o casa tare misto,cu tatami si tot tacamul.Noi in casa nu avem camera de tatami si ii duc dorul destul de des...si nici kotatsu n-am pus de vreo 2 ani,asa ca a fost o adevarata placere sa ma cufund sub paturile kotatsului si sa ma odihnesc putin.Am participat si la strans de catofi...a fost o aventura faina...a fost prima oara cand am recoltat legume...daca mama m-a facut in capitala si fara rude pe la tara...nu stiam ca e asa fain.
Apoi la intoarccere m-am oprit la coafor sa-mi tai pletele...si apoi seara la un bonenkai.Am ajuns frnta acassa.Iar azi dimineata am fost la serbarea lui Leon(nepotelul) si dupa pranz mergem pe la gradina zoologica si apoi la cumparaturi.Acuma ce apuc sa stau nitel linistita.

Despre scoli nu spun nimica...insa ijime este peste tot,fie ca copilul este gaijin sau nu.Iar despre sistemul de invatamant nu spun nimica...am auzit doar ca nivelul este slab.
Eu nu o aud pe sora mea sa se planga foarte tare.Insa fetita,are ore si in particular la Kumon si caligrafie separat.

Pe sotul meu ii cheama Ianos poreclit de mamaia-mmea...acum vreo 10 ani...ca nu ii putea pronunta numele...iar noi ii zicem Ionel cand vrem sa nu inteleaga ce vorbim...adika ce barfim
Nici eu nu ma omor cu gatitul,penru ca in primul rand n-am timp...iar apoi nu prea am de ce.Dimineata sotul isi face singur de mancare,pentru el si pentru fata.Eu de obicei beau doar o cafea la prima ora...si mananc pe la un 10.
Bento...nu i-am mai facut de mult...cand era Erika mica nu-mi ajungea timpul sa pregatesc si fata si bento si pe mine dimineata...iar de cu seara nu ii placea sa ii pegatesc.Plus ca mreu imi spunea ca cutare si cutare a fost nush cum,ca sa nu ii mai pun carnaciori,nu rosii,nu castraveti...nu ou,nu una nu alta...pana n-am mai stiut ce sa ii pun si am renuntat sa ii mai fac.Pun doar orezul la facut si gata.
Iar seara,mananca foarte putin,si el se intoarce tarziu...si-atunci fac decat mancare rar.uneori cand ramane in oras,mancam de pranz impreuna si atunci fac ceva tonkatsu si cartofi...rapid si usor.
Si lui ii place sa gateascca...si cred ca daca ar avea timp ar face el mancarea dupa placul lui.Si mai este tare talentat la torturi si pajituri...aici pot sa ii ridic si o statuie...ies minuni din mainile lui.

rocsi sper ca nu te superi ca te-am porechit!?In carnati bag carne mixa(vaca,porc) condimentata(am cumparat din tara condimente pentru carnati) de afumat ii afum in afumaoare.Al meu e mare amator de mezeluri...asa ca a facut o afumatoare,pe care o tinem pe terasa...si iarna ne mai jucam si noi.Cascavalul il cumpar si apoi il afuma el.Iese o minunatie.
Am sa incerc sa fac cozonacul,am vazut pozele.Arata bestial...parca prevad cum o sa zambesca al meu in coltul gurii...cand o sa-mi iasa bolovanul din cuptor.

Amina pentru pftie i-au vestiti adidasi de porc,cam 2bucati.Le pun la fiert in apa,nu forte multa...cateva ore bune,apoi pun usturoi pisat,bucatele de carne pui,condimentez astfel supa obtinuta cu putin delicat si daca mai este nevoie sare.Pun in boluri si la frigider,in cazul in care nu se prinde,poti sa adaugi gelatina.Si cam asta e.

Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Bey,sunteti mortaleee!cit am putut sa rid!
Si daca va intilniti dati de stire!!
E o vreme la noi de iti vine sa dai cu caciula in caini.Ploua si eu trebuie sa ies la cumparaturi!

Rocsana,am auzit exact explicatia asta (cu scolile din zonele mai instarite si din cele unde sunt "danchi").O amica statea intr-o zona de asta,maica-sa avea casa acolo,acolo se crescuse,sora-sa tot cu casa acolo si astia au construit blocurile alea ieftine si imi zicea ca baiatul ei avea parte de ijime la fotbal.Exact un baiat dintr-o familie destramata.Era speriata saraca pt. ca nu aveau ce sa-i faca,cica!
Eu de asta ma enervez!Ce fel de legi au mai astia?Sa te temi tu ca profesor de un copil sau de parintii lui (tot niste tembeli) ca te ameninta sau nu stiu ce...

Fug sa fac un dush si ma car spre "piatza"

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Eli bafta si sa de-a Domnul sa stea micuta la "caldurica" pana la termen!Tinem pumnii si noi.

Hannen spor la cumparaturi.

Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csylla spune:

Hannen, te dezamagesc acum, n-am fost noi cele din pozele de la Eli. Am fost invitate la o intalnire dar din pacate s-a racit Luisa si n-am participat.
Cat despre scolii ma cam ingrosesc de ce aud si vad.....voi ati auzit de scoliile indiene?
Cica sunt mai ieftine putzin fata de cele internationale si sistemult de invatamant foarte bun, doar ca nu invata japoneza de loc, limba de predare este engleza si mai au 2 limbii la alegere.
Despre Eli nu mai stiu nik, am sunt mai devreme dar este tot ocupat.
Sper ca este bine!
O Duminika fain va doresc!

Mergi la inceput

Csylla,da,am auzit de metoda indiana,cel putin la matematica!Am vazut la tv-eu citeva scoli ,mi se par interesante dar normal ca aici la inaka(ajung la vorba aminei si uite cum imi vin iar spumele) nu avem asa ceva!
Nici sa nu invete japoneza deloc nu mi-ar placea,dar totusi mi-ar suride o astfel de scoala(acum depinde si de "scorurile" care le practica)

Am facut dushul,am imbracat doua capre,mai am sa le "flocai" si fug cind ma vad cu peria in mina si trebuie sa-mi gasesc curajul sa ies pe usa.

Sabina,multumesc ,am nevoie de incurajari
stii ce,eu am camera cu tatami pe care o uraaaaaaaasc din suflet.In general imi plac,dar a mea e jale.E tatami prea vechi sau de slaba calitate si imi ies numai "aschii" de alea ,am pe parchet ,pe ciorapi,pe haine...acum dau cu aspiratorul,peste 10 min. podeaua e alba de la chestiile alea.
Fff urit.abia astept sa o "imbrac" cu ceva,ori flooring ,ori o carpeta .
Kotatsu nu am nici eu si ma bate gindul sa-mi iau dar imi ie ca nu mai ies de sub el.
Prietena mea are hot carpet si imagineaza-ti ca ma duc la ea cind am "munca manuala" numai ca sa stau la caldura pe carpeta aia.Ea spala,intinde rufe...eu stau la masuta si tai,desenez,fac puzzle-uri,lipesc...un adevarat santier.Si sa vezi ce fatza face al meu cind aude.Sunt zile cind am de ales(sunt libera si numai singura in casa n-am chef sa stau) ,ori ma duc la ea ,ori la al meu la munca si in ultima vreme o aleg pe ea.Al meu ma suna si cind aude "naan daaa!"pe tonul ala dezamagit!

Vorbeeesc si vorbeeesc ,cumparaturi oare cind mai fac??
Si ce sa gatesc???

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Sabina,pe unde e doamna G.?

nu mai da nici un semn de viata!ia spune-i daca vorbesti cu ea azi ca mi-e dor de-o vorba lungaaa
Eu as suna-o da` nush pe unde umbla,mi-e sa n-o gasesc in treburi pina in git!

Mergi la inceput

Mama,Devylla ce program incarcat aveti!Lasa ca te mai relaxezi si tu.Ieri al meu sot ne-a scos putin prin oras si pe la cateva cumparaturi ca trecuse ceva timp de cand nu a mai ajuns prin centru.Acum vad ca au adormit baietii si el nu zice nimic de nici o iesire...parca vad ca ies iar singura cu ei.

Fetele vroiam sa va intreb daca ati dat vreodata covorul la curatatorie aici,am inteles ca te costa ceva banuti,nu gluma.

Mergi la inceput

Gata,m-am intors!

Bianca,eu n-am curatat covorul aici.Al meu zice ca e scump si mai bine cumperi unul nou decit sa-l cureti pe cel vechi.Eu le-am spalat singura ,pe balcon da` sa nu ma ziceti la nimeni! si cind nu s-a mai putut,le-am aruncat!!
Si tot pt. ca m-am saturat sa dau banii aiurea pe covoare scumpe ,acum cit inca sunt fetele mici nu mai cumpar decit "prostii".De ex. acum le-am cumparat un covoras cu Stitch!
Pai venea frigul si stiam ca iar le apuca starile de voma si alte alea,pe rind sau in "cor".Asa ca mai bine arunc unul de 4000 yeni,decit unul de 20.000 ,nu??

Mergi la inceput

Mersi,Hannen.Si eu le-am aruncat pana acum ca mereu am avut covoare mai ieftine,dar acum am dat pe asta vreo 18 000 yeni si parca ma doare sufletul sa il arunc.Parca l-as fi dat la curatatorie macar o data ca am inteles ca e vreo 5000 yeni.

Mergi la inceput