Viata in Japonia (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Rocsana, unde l-ai copt?A incaput in microwave??

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Buna Seara! Japonici harnicute si frumoase ca Sakura pe crengute.

Csylla ,multumesc ca ne spui noutati despre Gaviduta noasta Eli. Doamneee! Prin ce trece, sunt nasoale rau perfuziile anticontractii, bine, acum depinde si la ce putere regleaza aia apartul ala. la mine era la 26 si tremuar de ziceai ca intrasem al 220W, plus palpitatii si nici cana cu apa nu putem s-o tin de la tremurat, dar cica astea-s reactii normale. 34 De sapt. e prea devreme, sa dea Domnul s-o tina macar pina 37 , si doctorul hotaraste daca e timpul sa nasca sau nu. Bine ca e in Japonia, ca-n Romania iti ziceau cam asa; -Ce , nasti si gata! Pentru ca nu-i intereseaza daca copilul e prematur si iese cu probleme.
Sanatate multa Lui Eli si Frumoasei Printese!

Hannen , bine ca mi-ai spus ca sotul tau stie sa traga la masina, ca sa-i scot ochii lui Iftode. Ai un sot care stie sa faca de toate si asta e un lucru mare.Iti aduce flori, gateste citeodata, trage la masina si un tata minuntat.
Mereu ii zic lui Iftode ; -Mai , tu sa-i multumesti lui Dumnezeu ca ti-ai luat Balzata Romaneasca! Ca daca-ti luai una de-a ta, te tine numai pe orez si miso soup, asa de control.
Nici eu nu am cuptor, am avut dar s-a stricat, insa, ma gindesc la o ,metoda mai eficace. Masina de paine, pui toate alea acolo, nu trebuie sa mai framinti( pentru asta trebuie sa fii sensei, eu habar nu am), coace si gata cozonacu.
Rocsana , mama nu a fost niciodata la mine pentru ca-i este frica de avion, e prea departe, zice ea. Si, inainte sa plece de acasa, spre aeroport , ia 10 distonocalme ca sa-si fac efectul mai bine. Pai, in cazul asta, te trezesti la urgenta, mai, mama..
Vapor nu e pina acolo? ma intreaba ea.
O! Ba da. Alea de marfuri sau tancurile petroliere.Pe care preferi?

Edit; Rocsana, multumesc pentru reteta.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput

Csylla, scolile internationale si cele particulare sunt elitiste si fara ijime, poate , si mult mai importnat decit asta sunt sansele pentru o facultate superioara, sunt 90% sigure. Nivelul de invatat este foarte ridicat comparativ cu al elevilor care invata la scolile de stat.Un elev care invata la o scoala normala trebuie sa ia toate testele cu 100% pentru a intra la cel mai bun liceu din oras, asta ca sa aiba sansa pentru o facultate medie.
In scolie de stat depinde foarte mult de paturile sociale,daca locuiesti intr-o zona scumpa , automat si nivelul oamenilor este ridicat, educatia in special, plus ca au contact cu strainii, adica, de mici merg in America, Europa si Asia, in vacante sau parintii au fost detasati acolo.

Ijimeul din Japonia e mic copil pe linga cel din Romania .Pe vremea lui ceasescu eram la toti la fel, acum e diferit si tragic.
Noi am vrut sa cumparam casa intr-o zona mai ieftina dar nu ne-a lasat soacra-mea, cauza fiind; Nivelul oamenilor.
Acum , cind sunt mici nu prea e ijimie, la liceu acolo e teroarea, si daca ai nenorocul sa intre la un liceu sub nivel submediu, invata sa-si alinte viciile, vocabular trivial si devine un infam, pentru ca nu are de unde sa aleaga prieteni de elita de la care sa invete ceva bun.
Din punctul unora de vedere, sunt etichetata, a suferi de grandomanie, din punctul meu de vedere, este ingrijorare si viitorul fiului meu. Nu vreau decit sa-i fie bine.
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Am aparut si eu pe-aici,acum am terminat de strans de pe-aici.Ce bine e sa stai linistita si in liniste!
Eli,iti tin pumnii sa reziste bebele cat mai mult in burtica.Eu am fost internata timp de 3 saptamani si m-au tinut numai in perfuzii.Dar intr-o noapte mi s-a rupt apa,eram de-abia in saptamana 27.Dar ii multumesc lui Dumnezeu ca s-a intamplat in Japonia.Multi pupici de la noi,Eli.

Rocsana intrebasei de masa de Craciun.Pai cred ca o sa fac si eu o salata beof,piftie si cam atat romanesc.Parca m-as baga sa fac si eu cozonacii tai ca arata super.Altceva ce mai faci?Ce mai face Maria?Prin Hamamatsu nu mai ajungeti?

Mergi la inceput

Am scris ditamai mesajul si l-am pierdut sa reiau ideea.
Ziceam ca ma sperii ,ori de cite ori citesc /aud/vad ceva nashpa despre scolile publice!
Dar sa fiu realista,am 3 copii!Ce salariu tre sa avem sa le dam pe toate 3 la scoli particulare!!!

Nu vreau sa fiu nici Gica Contra,dar high class area nu-i o garantie si pt. standarde morale inalte si pt. o educatie(in familie) aleasa.Plus ca au acces mult mai usor la multe chestii ...decit cei saraci.
Bineinteles ca asta nu inseamna ca-i prefer pe cei needucati,dar si astia high class pot fi "pain in the ass".Unde am stat inainte era o zona de asta,scoala la care am inscris-o pe Amira avea doar 2 clase parca(sau una,nu mai retin)
Erau deci o mina de copii si prietena mea mi-a zis ca parintii sunt fff rai si reci si ca bine am facut ca nu am dat-o acolo(ea japoneza,din famile super buna de loc din nagoya si high class...)Se teme!Copilul ei o sa mearga la scoala (la aceasi scoala )anul viitor si imi zice ca ii este groaza ca o sa trebuiasca sa intre in contact cu celelalte familii (cu bani).Cica sunt pretentiosi si gata de scandal si atac oricind.Genul ala de "monster parents"

Cred ca trebuie sa ne bagam in pestera !

Si lasa,nu-l mai lauda pe Iftode(ce-mi place cum suna) al meu ca ma scoate din sarite cind il aud "eeee,tu esti femeie?cum e posibil ca unei femei sa nu-i placa sa traga la masina?"
Lasa ca-ti place tie si pt. mine,hai baga viteza si taci.
Sau cind vine cu idei "vrei sa gatesc?" "thank you but no ,thank you!"
Imi face bucataria de zici ca a gatit pt. un batalion de armata.I-am zis si s-a simtit ranit.(mare scofala) si de atunci e mai atent ,dar la ce cantitati gateste ...umblu cu oala prin vecini sa scap de ea,asa ca mai bine lipsa.

Am inceput sa-l "laud"

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csylla spune:

Neatza, neatza ca se scoala ratza.....
Amina, cu mare placere!
Multam fain de informaciune.
Stii cum e cu noi... noi straini 100%, nu stim cat stam pe-aici, asa ca ptr. ea nu este un avantaj sa invete la japoneza.
Acu ceva timp fusesem in parc, era un grup de 3 copiii cam cu varste de 5-6 ani se jucau in nisip, erau 2 baietei si o fata, piticuta mea se opreste si se uita la ei la care baietzii zic: mittee kawai yo, la care fata se uita nervozata: nani kaway? kawayku neee yo... astea erau zise fatza de mine.... crede-ma ca mi s-a ridicat piele piele pe mine...
Hannen, intr-adeva scoliile internationale costa o carutza de banii...dar la unu merge cat de cat.. dar sa ai 2-3(cum e cazul tau ) este foarte greu.
Hannen felicitari ptr. cei 3 copiii si ptr. curajul tau de ai face,ai tot respectul meu, sunt foarte foarte reusiti! Frumosi fok!

Mergi la inceput

Multumesc frumos csylla.Ia spune,te-am vazut prin pozele de la party-ul lui Stefan?Ai fetita?Eu am vazut acolo un copil 100% "gaijin" si ma miram de cit de frumos e,si de ce e 100% gaijin.Al meu zice "nu vezi ca si taica-su e gaijin?" eu "daaa??"
Il vedeam putin japonez.Daca voi sunteti aia,inseamna ca trebuie sa-mi schimb dioptriile!

Asa e,sunt unele rautacioase!Cel putin fetele,stii tu,competitiaaaa!
De mici is cu aere si figuri.si la fii-mea la scoala vad niste ploade care ma scot din pepeni.Nu au nimic copilaresc in ele.Isi dau parul pe spate cu niste talente,si se imbraca numai cu mini si ciorapi de aia lungi.
Ma uit la fii-mea si-o vad asa "babaloaica".Un copil!Sau mi se pare din cauza ca e a mea?

Sa ne tii la curent cu starea lui Eli.Eu nu stiu daca mai am nr. ei si pe unde si daca o fi tot ala de demult!
Am sa-l caut oricum!
Va pup pe toate,fug sa potolesc trupa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Buna dimineata. Mai fetelor ce ma distrati cu Iftozii vostri... Al meu nu are "talentele" de care vorbiti voi din pacate. Doar manii. In casa am 4 calculatoare (merg toate, da) , un server, mii de cabluri si carlige. In fiecare week-end aproape e in Kaama sa-si cumpere bond sa mai lipeasca un carlig, sa mai agate o unghiera sau o perie

Hannen da, in cuptorul cu microunde l-am facut. L-am setat la oubun (oven) la 160 de grade, l-am incazit 10 min inainte de a baga cozonacii si a fost ok. Si au incaput cate doi parca. Tavile erau miiiici ca de pandispan. Le-am luat de la super market. Din hartie erau.

Amina aia cu Baltzata e tare de tot. Nu stiu ce sa zic de gohan si de miso shiru. Sunt cu musca pe caciula hahaha. Pe bune acum. Al meu e ciudat tare. Imediat ce ne-am casatorit, eu pregateam micul dejun sa mancam impreuna dimineata si mereu imi zicea ca nu trebuie si nu trebuie. Eu credeam ca vrea sa ma scuteasca de o treaba in plus si insitam dar cand am ajuns sa ne ciondanim intr-o zi imi reproseaza ca "il oblig sa manance dimineata" Si nici ca l-am mai "obligat" de atunci. Apoi seara am avut o perioada cand din cauza lipsei de timp de a merge la cumparaturi si a lipsei de experienta in bucataria japoneza comandam cu 5 -6 mii pe saptamana un pachet cu ingredientele si retetele zilnice. Nici asa nu a fost bine caci el nu mananca deloc carne de porc, nimono nici sa nu vada, cartofi la fel si tot asa... Apoi am inceput sa comand de la alta firma numai ingredientele (legume doar preferatele lui si peste) si sa le gatesc eu singura dupa capul meu. Ma trezeam la 6 sa-i fac obento (mi-a zis ca-i pun prea multe si nu poate manca tot si e motai nai) Apoi seara a zis sa nu-i mai gatesc tot felul caci el vine tarziu de la serviciu (la noua) si ca se ingrasa. Si iaca asa am ajuns eu sa fierb gohan o singura data pe saptamana si atunci sa-l servesc cu miso shiru... Si acum iarna sambata duminica daca nu iesim pe nicaieri am noroc cu nabele.
Sa stii ca ar putea merge treaba cu masina de paine. Lasa aluatul si la crescut? Dar cu crema cum faci?

Bianca pai ce sa mai facem in Hamamatsu? Doar daca ne inviti tu la tine... . Daca nu, veniti voi in Toyokawa, ia-o pe Diana ca stie cum sa ajunga la mine (stau in fata garii) si mi-a si promis ca ma viziteaza de Sarbatori. Maria face bine si... rele. Si eu vreau sa vad baietii!

Cu scolile va pot spune cum sta treaba la mine in oras. In primul rand scoli particulare sau internationale nu exista, iar in cele de stat vreo douazeci si ceva la numar (shogakko) sunt intr-adevar diferente. Scolile cele mai bune sunt la periferie (zonele numai cu case) nu neaparat okane mochi ci familii mari, acolo unde copiii locuiesc impreuna cu bunicii, sunt bine crescuti, yasashii, deschisi, veseli, toti prieteni buni. Iar scolile cele mai rele (vreo 2-3 din pacate) in zonele unde sunt blocuri de la primarie (cei ce platesc chirie pe luna pana in 10 mii de yeni) si unde locuiesc in cea mai mare parte familii destramate, copiii numai cu bunica, ori mama ori tata iar daca sunt amanadoi parintii ori au ffff multi frati, ori venituri fff mici (de ce oare?!) Si da, e de groaza de pot face la scoala copiii care provin din astfel de familii, mai ales ca in Japonia nu exista masuri de pedeaspa ca in alte tari. Si o alta categorie ar fi scolile din zonele noi, case noi construite, apartamente cu chirie scumpisoara unde lumea vine si pleaca, deci copiii nu sunt neaparat rai, dar sunt fff inchisi, speriati, neprietenosi, nu prea comunica si pot aparea cazuri de ijime dar din fericire se pot repara.
Gata fug.
Aaaa Sabina, in ce umpli tu carnati???? Si cum ii afumi? Si cascaval de unde? M-ai bagat in ceata...

Mergi la inceput

Hannen, nu esti Gica Contra, fiecare vorbeste din experinete si imi place ca ai o parere diferita. Hai sa-ti spun din ce-a dedus oachiul meu critic asta. Fi`miu e la fotbal, a, nu e mare fotbalist ca el oricum fuge pe linga mingie, dar asa ca sa fie util si sa nu stea toata ziua cu ochii-n televizor sau sa umble teleleu cu bicicleta.Cam de doua trei ori pe luna are meci cu alte scoli , se duc si parintii atunci. Cind faceau incalzirea, grupul de la scoala unde este fi`miu, linga ei era alt grup de la alta scoala de undeva din karase, parca... Si, stii cum vorbeau , unul cu altul; - Oi! Kora, baka ero, paseaza balonul la mine.Nici eu n-am bani de scoli si facultati particulare, optam pentru cele de stat, dar macar alea sa fie cit de cit bune. Baiatul meu cind se duce la vreun coleg de scoala , acasa la asobi, noi, seara , dam telefon sa-i multumim , si sa ne cerem scuze pentru deranj, sau la scoala daca se intimpla sa loveasca pe unul din greseala, sau sa-l ijimereze, tot asa, dam telefon si ne cerem scuze, iar scoacra-mea se duce cu prajituri la familia respectiva.
Despre soti.Si Iftode la meu gateste mult si se oftica ca nu mananc tot, imi scoate ochii, zice; -A! Nu-ti place mancarea facuta de mine!
Aseara a fost baiat de batatura, a spalat vasele , a facut curat la imbracaminte, a sters pe jos si a facut bagajele. In fiecare seara el baga copiii la baie si o biberoneaza pe asta mica. Cind ii povestesc mamei mele, ce se mai mira ; -Vaii! Saracu de el!
De ce este saracu de el? Ce el n-are doua maini ca si mine? Face pentru familia si copiii lui. Ca doar nu i-am facut cu sectoristul.
Ca sotul tau stie sa traga si la masina. M-a dat gata, sincer..
Spunei ca tu n-ai mai avut timp sa-nveti ca te-ai maritat cu el.

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Ca tot am inceput sa ne laudam sotii,pot sa zic ca eu sunt o norocoasa pentru ca am un sot care se pricepe foooooooarte bine la gatiti si caruia ii place sa stea in bucatarie.Eh...se vede ca a lucrat in tinerete in acest domeniu.

Rocsana,drumul spre Tokyokawa nu prea pot sa il fac pentru ca nu ma incumet sa plec singura la drum cu baietii.Dar daca vii cu Maria in Hamamatsu,noi suntem acasa.

Mergi la inceput