Pepenasi de iulie - august 2008 (47)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Aseara tarziu l-am pus sa pape. Tragea de zor din san dar nu venea lapte, dupa vreo 10 minute s-a enervat, eu eram nedumerita, nu simteam intepaturile alea normale, strang sanul - nu iesea nimic. Bag si pompa, nimic. Am bagat-o pe maneca. L-am pus iar, tot nimic, a inceput sa planga, un plans sfasietor cum n-a mai avut.
M-am tot gandit si am zis sa nu fiu absurda sa tin copilul nemancat, asa ca l-am trimis pe sot la farmacie sa ia Nan 1. I-am facut un biberon de 150 ml, l-a mancat imediat (desi nu accepta niciun fel de tetina), i-am mai pus inca 60 apoi pt. ca tot tragea de biberon.
In 10 minute dormea dus.
Pe la 5 dimineata se trezeste in urlete, se facea covrigel, plangea rau, obrajorii f f rosii, scutecul plin. De la 5 pana la 10 a avut 4 scaune, f moi, plangea intr-una de burtica, deci nici vorba sa mai pot pleca la Superbebe. Laptele a revenit ca prin minune, nu-mi pot explica de ce aseara nu iesea nicio picatura.
M-am gandit la o alergie/intoleranta. Asa ca am fost si la medic si mi-a confirmat alergia la proteinele din laptele de vaca. Azi aveam si controlul de 5 luni. In ultima luna a luat doar 180 g. Se incadreaza in normal, dar urmarind curba lui personala de crestere, a luat putin. Are 7200 g si 68 cm.
Asa ca am luat NanHA sa am la nevoie, daca ii trebuie completare, iar diversificarea o vom incepe la 6 luni.
Sper sa fac fata cu alaptatul in continuare, aseara a primit singurul biberon de formula din viata lui si uite ce-a patit . Acum regret ca i-am dat, poate daca insistam venea laptele. Pe de alta parte imi dau seama ca alergia oricum s-ar fi manifestat mai tarziu, asa ca mai bine ca stiu de ea.
La farmacie am lasat 200 lei pe o cutie de lapte, un tub de Trixera, un Vigantol, un Tardyferon si Galactogil. 120 la taxi si 150 la dr.
Am plecat la 12 de acasa si am ajuns la 18. Dupa un drum la Medlife si unul la dr de familie, bineinteles cu bb dupa mine.
Ma duc sa-i pregatesc de culcare, poate ma linistesc si eu.


Diana, mami de Iulia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Dianami ce mare e bebe al tau, sa speram ca poti sa alaptezi in continuare si eu dupa ce am luat galactogil m-am mai reglat si am produs cum trebuie lapte pentru Denisa.
Boti dar mai ce mai papa Nancy de toate bravo vouia noi inca nu am inceput diversificarea.
Oanasm ce mai faceti voi ?
CARMENELA ce faci ? ce face fetita ??
Noi folosim sterimar si apoi ii trag cei 2 muci pe care ii are cu batista bebelusului , dar nu aia care se pune la aspirator.
CAPRI ce faci cu Ilinca ati trecut la diversificare sau o mai amanati ? ca parca am citit ca erau ceva probleme de greutate???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

DIDI si voi paraca spuneati de dermatita atopica cum este? I-a trecut ? ce creme ati folosit??
BIRIBU ?? stiti ce va de ea ca paraca nu a mai scris de mult??/
NATI cum a fost la doctor? spuneai ceva de control de specialitate si daca e bine ramaneti la pediatru?
MARINA am citit ce ai patit cu unta ta de otomani si cu bebele si cu cazatura , se mai intampla dar parca toate odata si la tine adunate. Ce iti mai face genunchiul?? Esti bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Mina daaaa, uitasem de ciorba de fasole...aia da, Asta pentru ca eu as manca fasole in orice combinatie, asa ca si ciorba e ok, cu mult leustean deasupra:) In curand o sa incep sa mananc ciorbe...o trimit pe mama la voi sa va multumeasca!:))

Ruxi te-am ignorat intentionat cu ciorba:) Cu vorbitul frumos...hmmm, Thea e singurul om din univers care nu ma supara orice ar face. Am avut si noi si puseu si ce-o mai fi fost dar n-a reusit. Asta pt ca sunt si foarte calma de felul meu si pentru ca, probabil trecand prin ce-am trecut, copilul asta nu are cum sa ma faca sa-mi ies din pepeni! Dar asta nu ma face o mama mai buna sau mai rasarita ci pur si simplu asta e. Nu trebuie sa te simti nicicum!

Rontz ma "mananci" pe la spate, huh?:))

Misha (imi tot vine sa-ti spun Ralu:)) ) cred ca ai fost una dintre multimea de persoane enervate de "nespunerea" numelui. Ce sa facem, ii promisesem lui Dragos, avea si el un pitic. Si Thea este nume ales exclusiv de el cu multi ani inainte dar Patricia e ales de bunicul meu, Dumnezeu sa-l odihneasca!

Nati lasa-mi ciorba-n pace, n-auzi ca asta-mi place? Eeeeee....Tunde ma goldenitza, iti zic io!:)

Laremi India e frumoasa, mie asa mi se pare din tot ce-am vazut despre ea. Eu am fost doar 3 zile si n-am vazut decat Calcutta, asa, cat se putea cand nu aveam sedinte &stuff. Dar mi-a placut! Si am fost si in alte tari unde sunt comunitati de indieni si...imi plac, mie imi plac, imi spun ceva-ul ala pe care nu mi-l spune multa lume! Poze cu Matei sunt la semnatura maica-sii:))

Vio cum e maseluta? Pupam bulanelu' picei sa-i treaca!Io zic ca te poti descurca la centre foto (de exemplu la kodak-ci am vazut asa ceva) pt ca site-urile acum sunt cam asaltate si te-ar costa si foarte mult...asta daca livreaza in Gl.

Vaz ca se ovuleaza in grup aici:)))

Claudia ete ma ca-i bine sa ne mai suparam, sa va mai strigam la catalog...asa mai apareti si pe aici!:) Pup fetele alea frumoase!

Cu formulele de lapte...stiu ca si Romania s-a aliniat la noile norme asa ca NR.2 se da de la 6 luni!

Ankule hai ca scapati incet-incet! Va tin pumnii sa scapati repede maine si sa nu mai aveti probleme! Cu numele...mie imi place Ligia dar imi place mai mult Erika. Si avand in vedere unde emigrati cred ca e si mai potrivit!

Mirelaaaa heeei, long time no see! Ma bucur ca ai mai dat pe aici. Noi n-am facut rotarixul dar stiu de la cateva mamici care l-au facut ca da, au fost ceva probleme cu scaunul, chiar si la 2-3 saptamani distanta. Si cred ca am si citit asta pe undeva dar nu mai stiu unde! Sanatate lui Robert si....poate ne mai spui cate ceva despre voi??? Eu am tot intrebat de tine!

Pica hmmm, cum ziceam greu, pt ca nu-s canonista si nu cunosc. Inteleg ce zici tu dar degeaba iti spun io cu aer superior "seteaza timpul de expunere, lumina, bla bla" pt ca nu vei intelege. E ori pe cititelea (de catre lenoasa din tine:) ) ori pe interesatelea de catre mine cum sta treaba cu setarile la canonul tau! Sanatate lui Sebi...cred ca sterimar/marimar v-a dat, sunt foarte ok. Si daca ai batista bblusului...mare inventie dom'le!

Ooka te-am vazut si mi-am adus aminte ca nu ti-am multumit pt site-ul (blog-ul) cu imagini si explicatii de gimnastica. Noi personal facem asta de cand am iesit din spital, e pe lista de 'to do' data de dna dr Stoicescu si e chiar asa cum scrie acolo. Asa ca da, mie imi pare un site fain! Si mie imi place delft-ul...

Anaaaa, trimite-o pe Maria la mine, rogu-te! Ma mai ajuta la treaba, se mai joaca impreuna cu Thea...poti sa vii si tu, de fapt:))

Dara ce bine ca scrii! Uite, noi tocmai ne-am intors de la dermatolog. Hmmm, mi-a placut de dnul dr, simpatic si foarte focusat. I-am aratat analizele pe care ni le facuse dna dr (hb, trombocite, leucocite,eozinofile si alte asemenea aratari medicale:)), am stat de vorba despre istoricul familiei, despre iadul de la nastere, despre tot ce a luat ea (ca medicamente), despre lapte, detergent, mediul de zi cu zi. S-a uitat cu atentie la ea pret de cateva minute (noi avem de urmarit si cele 2 hemangioame) si ne-a zis " da, este dermatita atopica dar nu-i nici pe departe asa grav cum credeti dvs". Si ne-a dat si noua tot locoid pe care sa-l aplicam doar pe zonele cu probleme iar in rest de enshpe ori/zi trixera si lipikar, alternativ. Sa dam lapte HA in continuare (si si noi si dansul banuim ca e de la o proteina din lapte, pt ca de cand am inceput sa-i dam ha-ul i s-au diminuat aproape incredibil). Revenim la control peste 3 luni. Si ne-a explicat si ca nu avem voie sub nici o forma fructe/legume cu samburi/puf...adica putem incerca cu grija dar sa nu dam mai multe intr-o zi ca sa ne prindem si nici cantitate mare (logic, de altfel). Sanatate va dorim!

Jucariile le bag in masina pe program de 30 de grade si stoarcere minima si gata. Ales de plus..adicatelea ursuletul cu care doarme ea si care e plin de bale, ca de restul nu-s asa pasionata.

Maryb bine ai mai venit pe la noi! Frumos Mario, sa va traiasca!

Ankule uuuf, naspa cu aspiratorul!

Dia cred ca pt cereale iti trebuie tetine cu flux reglabil??? De fapt mai bine tac ca io-s habarnista la capitolul asta caci noi si acu suntem pe tetine nr 1:) Ahh si multumesc!

Bey, care vreti parole & stuff, cereti acu' la mine si vi le dau pe PM...e super-oferta:))) Vb serios!

Estrella nu, nu se da zahar pana la 1 an! Eu asa stiu: nu zahar, sare. Se poate si fara, crede-ma!

Gabi frumos, multumim!

Kla succes la vaccin, sa fiti sanatosi tun si sa nu aveti nici o reactie!

In alta ordine de idei NU SUNTETI NORMALEEEE! Bai mai opriti-va ca scriu ca apucata si tot nu termin!!! Zuzeeeele pamantului!:)

Ma'c sa pun placinta (iar) de mere+pere la cuptor si sa intorc pestele (fac caras proaspat prajit cu mujdei, cartofi si mamaliga). Si mai terminati cu imagini pornografice cu mancaruri (noroc ca "miala" nu servesc)

Le-am ajuns pe fetele de la mai-iunie si ele au 2 luni avans! Incredibil nenica!

p.s. mesajul e terminat de 30 de min dar avea Thea chef sa faca misto de mine, asa cum face de 2 seri!:) Draga mea draga!


SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai fratilor, a inviat dihania!
Ce credeti???
Avea protectie frate! Vechitura asta obosita, avea protectie!!!
De unde sa stiu eu de protectie daca nu ii schimb eu sacu'???
Acuma l-a oblijit barbatu-miu pe la filtre si pe la sac, si e bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:


Mai fetelor sa va povestesc azi ce am facut eu :ma
hotarasc sa merg la cumparaturi iau masina si plec spre carrefour vitan aglomeratie pe drum ma enervez, ajung intr-un final ma reped la rafturile cu jucarii nimic din ce doream eu adica catel vorbitor minge cu lumini si sunete, ceva jucarie sa rontaie la ea, nimic,fac spume , imi termin cumparaturile si imi spun lasa ca ma duc in selgros, ajung nu avem legitimatia, iar fac spume, sun sotul sa ne intalnim ca era la el , ma intalnesc cu el si apoi intru in magazin si insafrasit gasec catelul vorbotor si ,mimgiuta si dau sa merg spre casa e eeeeeeeeeeeera o coada de am stat juma de ora, iar m-am enervat ca eram in intarziere si nu ii lasasem lapte mamei ca nu am apucat sa ma mulg ca ma grabeam .
Am fost in plina alergatura macar cu folos dar dupa multe spume de credeam ca devin vin spumant, nu mai puteam si din ce ma grabeam dadeam numai de fraieri in trafic ,sa fac eu slalom printre ei ca de era fata infometata acasa si masa alega ca nebuna dupa prostii.
Acum m-am linistit mai bag o tura de cumparaturi dar saptamana viitoare sper nu asa spumanata ca asta.
CRISTINA26 pupici multi pentru tine si pentru bebita al tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

SUN la voi o fi de la proteina din lapte dar la mine ??? ca eu alaptez deci ce sa nu mai mananc-?? cum sa fac??si noua ne-a spus de fructe cu samburi si cele cu puf cu grija si cand o fi mai mare.CE ESTE LIPIKAR???Apropo Thea este superba in poze si comentariile super tari.Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Hai ca va las ca am recuperat ce nu am scris intr-o luna scriu intr-o seara, ma duc la bebe si la sot.
fara exceptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Moama Diana ce aventuri! Bine ca si-a revenit lapticul, asta era cel mai important!

Dara - ei uite de-aia ma limitez eu mai nou la cartierul nostru 'rezidential' si la cumparaturile online. Ma intreb cum reuseam sa suport aglomeratia si balamucul zi de zi... Bine ca ai gasit jucariile pana la urma!

Pica - m-ai provocat acuma cu pozele, asa ca sunt curioasa: cine a legat nene asa misto pulpa de miel??? Super tare fotoliul vostru gonflabil, la fel si lingurita, da' nu pot sa nu remarc curajul imens de a face operatiunea "hrana" pe o canapea bej!!!

Mitz76 - vazusem si eu pozele... Uite un exemplu in care uituca de mine cea lenesa nu a zis nik

Irda - asa ca am vazut acuma si pozicile puse de tine, astea de pe pepenasi. Ce ochi are Tonina!

Estrella - pai le cam aspir pe amandoua acuma, ca au muci cu kilogramul... Eliza mai sufla, dar astalalta se ineaca, nu am ce sa ii fac.
Am incercat si eu cu spray-ul cu apa de mare, dar se sperie, se sperie si de aspirator, mai ales noaptea, de aia a si ragusit, la cat a urlat... De fapt cred ca mai mult se speria pentru ca nu putea respira. Azi, ca a avut mai putini muci, statea in leganut si eu o aspiram, Eliza se scalambaia la ea, si ea se distra, in ciuda sondei mele amenintatoare montate la aspirator....

Sper sa ii treaca odata, fir-ar sa fie....

Gata, fug la datorie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Mai Anka eu la cartierul meu nu am unde sa merg decat in real ,metro, selgros,plus ca in big berceni nu ma duc nici sa ma tai ca e mai mare nebunia mai ales acum si apoi nu am unde parca masina.Iar la cumparaturi on line nu ma pricep spre rusinea mea , dar ar trebuie sa invat.

Mergi la inceput