Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (133)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creatza spune:

offff, scrisesem un mesaj lung despre despre alaptat adica , dar l-am pierdut. nu mai am putere acum sa reiau povestea, trebuie neaparat sa dorm vreo 2 ore pana se trezeste dudu. in somn am observat ca se produce mai mult laptic, si la noi e nevoie

noapte buna, fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

Pe 21 octombrie seara m-am pus in pat asteptand sa vina dimineata. Miercuri pe 22 octombrie trebuia sa vina pe lume moro mou Androniki. Ma pun langa sot in pat si il tin strans de mana de parca atunci stateam sa nasc. Cealalta mana o pun pe burtoaca......era ultima noapte in care o mai gazduiam pe bubulina. Uit toate noptile in care ma chinuiam sa adorm, sa dorm, in care faceam pipi de 5 ori, in care nu puteam sa respir. Cu gandul la toate astea si la ziua de maine reusesc sa adorm. Ma trezesc pe la 3, dar nu sa ma duc la toaleta, ci de emotii. Inima imi incepuse sa bata din ce in ce mai tare, simt un sut pe urma o manuta care se intinde, urmate de un sughit. Ce fraiera sunt, de ce atatea emotii doar am mai trecut prin asa ceva ...adorm iar.....ma trezesc la 5. Ma duc spre baie fac un dus, ma uit in oglinda imi sta bine parul nu s-a stricat, ma uit la ceas si numar orele....ce putin a mai ramas, atat de putin si mi se pune un nod in gat. Nu vroiam sa mai nasc, nu vroiam sa o impart cu Lumea intreaga, vroiam sa ramana doar a mea. Incep si ma machez, ma duc la bucatarie si pregatesc cafeaua sotului. Il trezesc usor si ii spun ca e 7 iar la 8.30 trebuie sa fim la spital.
Plecam. In masina se auzea radio, dar era o liniste deplina, nimeni nu auzea nimic, nimeni nu vorbea, o frumoasa zi de toamna se intrezarea, iar cerul era rozaliu.
Ajung ma internez urcam la maternitate mi se face un set de analize si mi se spune sa ma duc intr-un salon. Acolo 3 paturi, 4 gravidutze, eu eram a 5-a. Ies pe hol si stau cu sotul, se aude o voce "intrati doamna inauntru nu stati pe hol", "mi-e totuna, prefer sa stau in picioare pe hol sa-mi astept doctorul decat sa stau in picioare intr-un salon".
Sun doctorul si ii spun "te astept sunt aici pe hol" "pe hoooooooooooooolllllllllll??????" (racneste in telefon) "asta ar mai trebui acum sa stai in picioare sa te apuce contractiile, da-mi imediat o asistenta" "pai...pe care?", "nu conteaza, prima care-ti iese in cale"
Sunt trimisa in sala de nasteri. Sotul ma pupa imi ureaza succes si ramane la usa. Intru sfioasa cu gentutza in mana si ma uitam speriata...vine anestezista, respir usurata, in sfarsit o fatza cunoscuta, nu sunt singura, ufffff ce bine. M-am dezlipit cu greu de sot, imi venea sa-i fac vant lui inauntru in sala sa nasca el.
Ma pune in sala de travaliu.Raman incremenita in usa cu ochii cat cepele cu geanta in mana. Nu pot sa intru, mi se ridica pielea pe mine, doua gravidutze erau in travaliu spre sfarsit ci urlau si bateau cu pumnii in faianta de pe pereti, o alta era pe masa urcata sa-i verifice o moasa dilatatia.....ii rupe membranele.....sange, apa pe jos......incerc sa ies de acolo dar in usa o doctorita. ma simt ca o handicapata, imi tin respiratia, incerc sa-mi acopar urechile inchitind in sec si ma asez pe un pat gol. Si astept si astept si astept de la ora 9.30 pana la 13.30. Doctorul meu venise demult, dar el fiind in concediu a trebuit sa intre in sala ultimul (o mafie in spitalul din Constanta cat cuprinde).Sotul pe hol era disperat, ma suna din 5 in 5 min, nu prea ne intelegem pt ca se aud urlete si tipete.
Gata???? Vin??? Sunt chemata....asezata pe masa de operatii pe o parte. Mi se face o mica anestezie locala dupa care peridurala.Uffff nu simt nimic nicio durere la intepatura, taci ca-i bine.Prind curaj, hai ca nu-i asa de greu. Doctorul se mandrea cu numele fetitei Androniki "victorie impotriva barbatilor". Vine neonatologul cu tot "staful".
Incepe totul. Va rog sa-i legati buricelul cu ata chirurgiacala, nu vreau cleste!! Pe semnatura mea, va rog, nu-mi puneti prostia aia de plastic. Si incep si simt cum mi se umbla si simt din ce in ce mai tare. Simt cum imi ridica bubulina pana-n gat. Anestezista imi spune sa stau linistita ca daca sunt cuminte la sfarsit ma adoarme dar pana atunci sa rezist cat pot. Incepe sa-mi impinga copilul in jos am simtit ca il trage din creieri. Si incep si strang din ochi din gura, simt durereeeee ca nu mai pot respira. Inca putin mai rezista mi se spune. Doctorii , barbati amandoi fiind, imping cu putere, unul cu o mana celalalt cu cealalata mana. Se striga asistenta pt ajutor...."dar dl doctor nu mai am cum sa imping si eu pt ca nu mai am loc de mainile voastre" ..."mare si capos copil, asta-i pui de grec, nu se lasa cu una cu doua" si nu apuc sa-mi mai termin fraza in minte ca simt cum burta mi se lasa, mi se goleste, aud un urlet inecat cu lichid.Era a mea !!!! Era moro mou!!!! O spala si o pune pe prosop dar ea face kk scoate tot meconiul incontinuu, o spala asistenta iar si acolo apogeul face muuuuulllttt kk.
Intreb de foarte multe ori daca e sanatoasa si mi se spune "da, e mare , voinica, sanatoasa" mi-o arata "uite-o ! are buricul legat cu ata, te-ai linistit?"................si simt O DURERE PUTERNICA O USTURIME dau din picioare, nu mai puteam, simteam tot.....dupa care mi se rupe tot filmul, adorm.
Ma trezesc repede, operatia era la sfarsit. Ma duc la terapie intensiva, imi sun sotul.Vine sa ma vada si il vad pt prima oara plangand. Cand m-a vazut a inceput sa planga."Ai vazut bebelina?" "Nu, dar ma voi duce, eu vreau sa stiu ca tu esti bine"
Seara mi se aduce copilul. Era atat de frumoasa, avea niste buze rozzz, o gurita mica....deschide ochii...se incrunta....ma priveste fix in ochi dupa care ii inchide. Poate si ea gandea acelasi lucru!?! N-am intrebat-o inainte daca si-ar dori sa vina pe lumea asta!
Mi se ia din brate si imi spune "Stiti ca trebuie sa stea la incubator, da? Nu va merge pe salon. Si a dvs si a colegei de camera care are 1.800" "Cummmm??? Ce are copilul meu?? De ce?" "AAA nimic e sanatoasa (imi zice razand in timp ce o batea usor pe spate) dar trebuie sa mai stea la incubator pana maine cand plecati de aici".
Pun mana pe telefon sun, nu raspunde, trimit mesaj "Ce are copilul si eu nu stiu? De ce nu mi s-a spus? SPUNE-MI ACUM !!!" Ma suna in 10 min, ce are?? nu stiu nimic, incredibil ce s-a intamplat. Ma imbrac si vin spre spital acum.
Nu avea moro mou nimic. Din cauza ca s-a cotizat destul de mult si doctorului neonatolog, ea (neonatoloaga) a cerut ca bebelina sa stea 24 de ore continuu pt reducerea icterului. Intr-adevar fetita nu a avut icter spre deosebire de cea mare.
Zilele trec greu in spital, vroiam acasa unde simteam ca e cald si bine. A venit si ziua cea mare in care cele doua surori s-au cunoscut. Brianna a fost tare incantata si fericita nu mai contenea sa spuna "Doamne cat e de frumoasa sora mea". Dupa o ora Androniki s-a trezit si a inceput sa planga de foame. Brianna cand a auzit-o a inceput sa o mangaie si plangea. I se innodau lacrimile in barbie si spunea "eu nu vreau ca sora mea sa planga niciodata. ce are? de ce plange? ce nu-i convine?" Nu stiam pe care sa potolesc prima.
Si de atunci viata mea s-a schimbat a doua oara.

Asta este povestea celei de-a doua fetite.Acum ma mandresc ca am langa mine doua aripi de inger.Ma simt completa si implinita.
LE IUBESC ENORM.

http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR

Mama a doua minuni Androniki si Brianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

FELICITARI FLUTURASHA ! FELICITARI CREATZA ! BUN VENIT BEBEILOR VOSTRII !

Manumanu , Babyzapi ce povesti frumoase aveti .Babyzapi deci ai trecut si tu si prin travaliu cu contractii la 2 minute si prin cezariana , bine ca s-a terminat cu bine .

Fetelor Infacolul cum se administreaza ? cate picaturi? inainte/dupa masa ?
La noi la plansete puternice inca are efect ...feonul , pus pe slab si de la distanta indreptat spre burtica

Criss de Paula Sofia
http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK

Mergi la inceput

FELICITARI FLUTURASHA, CREATZA!!! Sa va traiasca bebeii sa fie sanatosi, papaciosi, necolicosi. Recuperare rapida va doresc si mult laptic.

Mergi la inceput

babyzapy, manumanu, emotionante povesti aveti. Sa va traiasca bebelasii sa fie sanatosi sa va bucurati de ei!
alra, asta ar fi chiar culmea sa ratezi faza cu parul. Dar nu stii ca asa se intampla mereu? Si eu am fost cu o zi inainte la coafor de m-am coafat, m-am pediciurat, manichiurat. Parca mergeam la teatru nu la nascare. Avantaj eu ca eram programata.

Mergi la inceput

criss, nu stiu ce sa-ti zic de Infacol, dar cred ca toate au cam acelasi regim de administrare fiind pt balonari. Eu de exemplu ii dau Bonnisan si Sab Simplex inainte de masa cu 10-15 min.Cateodata nu am cum pt ca plange de foame si nu mai astept niciun minut. Sau ii mai dau intre mese.Atunci cand sta treaza mai mult, la vreo ora si ceva dupa ce a mancat ii dau picaturile. Problema este ca de la ele s-a constipat (zic eu) si nu le-am mai dat. I-am dat ceai de chimen cu anason si chiar iti zic ca ieri si azi nu a mai avut colici deloc. Stai sa vedem si maine...... nicio zi sau noapte nu seamana cu cealalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Brie multumesc de raspuns .Ce poveste emotionanta ai ...si 2 printese frumoaseeee

Criss de Paula Sofia
http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

iaca...somn ioc..stau pe aburi sa se desfunde nasu...urat moment...

creata...am vazut poze ..bb tudor...cu gurita aia cascata ...
brie...criss...fericitelor...aveti niste fetite tare draglasee,frumusele foc.....
bbayzapi,manu,brie...povesti emotionante...
fluturasha...bravo mami...sa fiti sanatosi!!la ora asta ,dupa operatie...sper ca n-ai dureri..e prima noapte...uff...

otilia..ne tinem de manuta, cum sa nu..io pana luni, daca nu se intampla nimica...sunt aici...luni ma internez...marti operatie...alra,nu e bb gigant...in ultima sapt nu a mai luat in greutate...placenta nu mai fct ff bine...lichidul e putin...dar sit e ok inca...as putea naste natural daca vine acuma...no probl...insa de inducere mi frica rau...stiu ca tot aia e..insa ideea..nush..as fi periculoasa cu carja in mana in timpul travaliului...fac io haz de necaz...dar ce-i in sufletu meu...nu ma mai simt om de o luna...sa nu pot face io curat...sa simt miros de spalat in casa...nooo...
ma intorc la aburii mei..as baga un aerosol...dar n-am ser, ceva usor..

Cherie 38+ Ale(xandru)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

sorelix am citit poveste frumoasa si emotionanta,am ras, am plans si atunci si am plans si acum

va si va ubesc

buburuza mea

de Daria 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

hop si eu

am dormit excelent de pe la 11.30 la 7.30, dar de fel dorm bine si fara pipi noaptea cu mici exceptii.
pregatit copil de scoala si tati de servici, certat cu tati pe motive de infofolit copil insuficient (el i-ar pune 5 pulovere si 3 caciuli ), acu scapai de amnadoi, savurez un moment de liniste timp in care maica-mea imi explica ca "de aia tuseste fimea ca nu are plovare suficiente pe ea"
io pe astia ii bat, zau. in general motivele astmului laurei imi sunt servite pe tava de toti cunoscatorii (ca toata lumea e priceputa) si toti dau vina pe mine : "de aia raceste pentru ca o speli zilnic" (????????????), "nu o imbraci suficient de gros" (grrrrrr), "ai gresie in casa!!!" (!!!!!!!), "astmu se ia de la gradinita, trebuia sa te lasi de servici" (????!!!!!), ... "esti blonda" (asta e de la mine )

in rest numa de bine!

cherie tu esti chiar pe nasoale. tu de obicei sunai bine si glumaret acuma suni a baba ostoita. iti tin pumnii ca saptamana viitoare (in orice fel) sa nasti si sa iti revii. mult a fost putin a ramas, si casa da-o incolo ca o cureti tu cumva. nu gasesti o tanti sa iti faca curat daca esti incapacitata? vo romanca ceva azi vine fata la noi la curatenie insa de cand stau acasa i-am redus programul numai la 2 ore timp in care face baile si dormitoarele. jos fac eu cu maica-mea. asa ca azi dau cu aspiratoru jos, na ca iti facui pofta

ALRA 38+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput