Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (90)
Raspunsuri - Pagina 18
IRA_LIZA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Ira draga mea se pare ca ai facut si vei face toate demersurile. Asta vroiam si eu sa te sfatuiesc pentru ca am trecut prin asa ceva fiind de partea angajatorului si stiu. Ideea e ca e foarte neplacut, stresant si va dura mult, asta e dezavantajul, in rest ai castig de cauza dupa parerea mea. Te rog sa ne tii la curent, ca sunt foarte curioasa si imi pare sincer asa de rau.....ca sigur e ff frustrant . Billy, saptamana 37 ![]() ![]() sa te aiba Doamne Doamne in grija ca esti prima care urmezi. Sa fii cuminte 30+ Vlad Mihai AMR 10 saptamani ![]() "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
Bebelushi, "norocul" meu este k stiam inca dinainte cu muuult de a intra in medicale & prenatal k eu la astia nu ma mai intorc. Dea altfel, daca nu descopeream sarcina in mai-iunie, nu ramaneam nici 2 luni la ei, insa asa, insarcinata fiind, nu m-am mai riscat s-o iau de la capat cu interviuri, etc, ci am zis k pana si pushcaria are un final, asa k tre sa rezist.
Eh, si pt k nu ma intereseaza sa ma intorc la ei dupa CIC, nici nu am vreun stress sa-i reclam oriunde cred si sa ma judec cu ei pana sta vantu'. Insa, intr-adevar, e frustrant, obositor si ma bulverseaza din multe p.d.v. - inclusiv financiar. De perspectiva, stau si ma intreb in ce masura imi va afecta CIC, in primul rand actele pe care tre' sa le am la dosarul pt CIC. Nu k mi-ar fi groaza de asta, k si eliberarea adeverintzelor de catre angajator este un drept al meu pt care, la o adica...ii dau in judecata! again!

Ira
35+ mami de
Lizuca
Porumbita spune:
| citat din mesajul lui Chryssy Ptr PORUMBITA :Am vazut ca te interesa de d-na Aurelia Tufan.Mi-a monitorizat si mie sarcina in primele doua luni.Am aflat de la mai multe persoane ca nu asista nasterile,iar mie personal mi-a tot dat trimiteri in stanga si in dreapta inutile,analize de asemenea si retete care nu isi aveau rostul.cand m-am mutat la d-na Vasilika Gero de la medicover si a vazut trimiterile si restul date de madam Tufan si-a pus mainile in cap.Sper sa iti fie bine,eu m-am simtit indatorita sa te anunt. |
merci frumos... cre' ca o sa aplic procedeul romanesc
si o sa dau un cadou mai consistent acum de sarbatori si o sa o intreb direct cat ma costa sa ma asiste...
roxanaz spune:
| citat din mesajul lui IRA_LIZA Nush de ce, da' faza cu "Tuns si servi" m-a facut sa ma gandesc automat la cum tre' sa fim aranjate "p'acolo" inainte de nastere. ...asa k, fetelor, ne apropiem de "Tuns si servi" ![]() Ira 35+ mami de Lizuca |
hehe Ira ai fost foarte simpatica
Jasmi, analiza pentru streptococ B se face din secretia vaginala, nu se face prelevare speciala.
Vero, asa, la progresia aritmetica nu ma gandisem
Porumbita spune:
In primul rand pt ALINA 1976 o mie de
si 
am fost ieri la cursul de Lamaze si a fost EXTRAORDINAR ; sunt fff bucuroasa ca am mers; a fost excat ce imi doream de la un curs (bine a fost prima intalnire, mai sunt 3); am fost 3 cupluri, instructoarea e o dulce si f pregatita (nici nu se compara cu chestiile pe care le-a citit moasa aceea la filantropia) am aflat tot felul de chestii ref la trimestrul 3 de sarcina; astept cu maxima nerabdare si sedintele viitoare;
billy 37 de saptamani? au ce putin mai e...
naty din cate am reusit sa aflu doc. Tufan e genul care pretinde bani dar care e buna profesionista; astept sa vad si prima intalnire din decembrie cum va decurge si sper sa fie totul ok ca nu mai vreau sa ma stresez cu doctori etc...
ira sper sa rezolvi favorabil tie toata situatia asta
roxanaz antibioticul se ia in general in reprize de cate 3-5-7 zile? asa mi- a zis ieri cineva care se mira ca iau 10 zile augumentin pt streptococul B
ledi ai abia 33 sapt, chiar mai ai timp 
cadia poate in cazul tau mirele popa o sa fie o doctorita f buna
szmonic si noi am avut/avem chestia cu numele... eu imi doresc 2 prenume la bb pt ca am suferit mereu ca nu am si eu zi de sfant sa fiu sarbatorita si ziua de nastere e inainte de craciun pe cand sotul vrea doar unu singur; am decis ca o sa il cheme ROBERT si ca nume de sfant oscilam intre gabriel, constantin si nicolas;
numele de familie e unu din ala lung terminat in ....escu
voua cum va suna mai bine? :
robert gabriel
robert constantin
robert nicolas.
bebelusi spune:
Ira super tare faza cu traducerea, am patit-o si eu![]()
Referitor la CIC te va afecta pentru ca in CIC nu poti intra daca nu ai minim 42 zile de postnatal. Deci tu daca nu poti demonstra ca ai 42 de zile de postnatal, nu ai dreptul la CIC.
Pentru obtinerea indemnizatiei pt cresterea copilului, este necesara o cerere insotita de urmatoarele acte:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
d) adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor prevazute la art. 1;
e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
f) declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate;
g) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana nu beneficiaza de drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta;
h) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
i) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
j) dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003;
k) dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte plata contributiilor sociale timp de 12 luni anterior nasterii;
l) alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
m) dosar cu sina.
Aceasta cerere, insotita de actele mentionate anterior, se depune, dupa caz, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca,
solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti.
Cererile se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv. Decizia de admitere sau respingere se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii. Contestatiile formulate impotriva deciziei se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ.
30+
Vlad Mihai
AMR 10 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
jasmi spune:
| citat din mesajul lui Porumbita voua cum va suna mai bine? : robert gabriel robert constantin robert nicolas. |
Mie imi place robert gabriel
Jasmi
28+ cu 
way to go, BB
Anuc spune:
IRA, m-ai facut praf cu reteta aia si cu tuns si servi
. Rad de ma prapadesc de una singura pe sub birou, poate ma apuca contractiile din cauza ta ![]()
'Neata' fetelor! Am muncit pe rupte pana acum. Daca mai vorbiti de concedii, nu stiu ce va fac. Eu mai am o luna 
Ati scris de m-ati omorat! Trec repede peste ce postarati si reviu
Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (28s)
Chryssy spune:
POMBITA din cate stiu,mult mai bun este fiul dansei...si asista si nasterile.Dar de ce insisti atat de mult cu madam Tufan?scuza-ma ca te intreb.sau iti vine usor ca e pe langa casa? :P
flowerbee spune:
Si mie tot Robert Gabriel imi place.
Eu am papat ca o purcica, bebe misca de zor prin burtica si mami se topeste de bucurie ca o simte, dar am o durere la oasele din zona inghinala...
Am sunat sa ma programez la eco de 32 sapt si m-au programat pe 10 decembrie cand voi avea 32 sapt si 4 zile. Asistenta mi-a zis ca daca bebe misca si e alerta iar eu nu am sangerari sa nu imi fac griji.
Jasmi, nu e nevoie de o prelevare speciala pt streptococ B, doar secretia de col.
Pup.
Bee
30+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!
veronica75 spune:
| citat din mesajul lui Porumbita szmonic si noi am avut/avem chestia cu numele... eu imi doresc 2 prenume la bb pt ca am suferit mereu ca nu am si eu zi de sfant sa fiu sarbatorita si ziua de nastere e inainte de craciun pe cand sotul vrea doar unu singur; am decis ca o sa il cheme ROBERT si ca nume de sfant oscilam intre gabriel, constantin si nicolas; numele de familie e unu din ala lung terminat in ....escu voua cum va suna mai bine? : robert gabriel robert constantin robert nicolas. |
Mie imi place Robert-Gabriel
Veronica
cu Alice

micuta mea
A.M.R. 10 SAPTAMANI
BB e pe drum