Alaptatul-Help Line-(10)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Am si eu 2 probleme si poate ma ajutati cumva. Am un bebe de 3 luni jumate alaptat exclusiv la san de aproape 2 luni. La inceput i-am mai dat completare dar acum nu mai era nevoie. Are 5 mese pe zi. Nu plange de foame decat dupa 3 ore.
Acum problemele:
Eu seara ma mulgeam si ii dadeam cu biberonul ce ma mulsesem cu o seara inainte. Asa aveam control cat manca macar la o singura masa, si insistam si il trageam de urechi pana manca cat de cat. Asa ca seara el manca intre 140 si 200. Buuun !! DAR de vreo 3 zile cand ma mulg seara e chinul dracului. Stau si cate o ora sa scot 140 -160 si am sanii super moi. Ce sa fac ?? Cum sa fac sa am mai mult lapte seara ??? De ce a scazut productia asa deodata?? Ca pana acum scoteam lejer 200 chiar 260... ufffffffff
Problema nr 2 care cred ca e mai importanta e ca in ultimile 3 saptamani a luat doar 250 gr .. Face si kk des, moale si cu muci (asta de mai mult timp, i-am facut analize si nu a iesit nimic. le-am refacut si astept rezultatul). Poate sa fie ceva cu laptele meu ? De ce nu mai ia in greutate?

sper sa ma ajutati cumva ca incep sa ma stresez rau !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Boo in primul rand sa-ti traiasca bebelusul, incep cu doua intrebari:
1.cat cantareste el de iti faci probleme?
2.de ce te mulgi si nu ii dai sa suga direct de la sursa?

Ca sa o iau sistematic, uneori copilasii pot lua intr-o luna mai mult, intr-alta mai putin, au si puseuri de crestere, asa ca depinde mult de cum stii tu ca a evoluat.
Nu stiu de ce trebuie neaparat sa vezi exact cat suge, aici de exemplu nu se practica deloc asta cu cantaritul copilului inainte si dupa si nicidecum cu cantitatea exacta de supt, adica asta cu cati mililitri trebuie el sa bea este doar in cazul alimentatului cu formula, important este sa suga zdravan, adica sa simti ca-ti goleste cat de cat sanul si ca-l auzi ca inghite, plus ca uda scutecele, pipi adica nu e absolut necesar sa faca si altceva, caci asistentele maternale de aici zic asa: daca copilul prelucreaza tot in stomacel tinand cont ca laptele e oricum un lichid si deci nu face kk, bineinteles cat inca e complet alaptat inseamna ca super, ca el preia totul din lapte si nu mai ramane nimic altceva.
Eu cred ca treci la alta etapa, sanii stii ca sunt ca un computer produc cat lapte cere bebe, asa ca daca vrei sa produca mai mult eu te-as sfatui sa incerci sa-l mai pui pe el la san, caci nu exista pompa mai eficienta decat gurita bebelusului

succes si mai scrie sa vedem exact care este temerea ta

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Ilse

1. Pana acum a luat foarte bine in greutate. Cate 1 kg pe luna. Acum are 6.250. Nu as fi asa ingrijorata daca nu ar fi in combinatie cu kk-ul cu muci pe care il face. Adica sunt 2 probleme deodata. Daca ar fi doar una din ele as fi mai linistita. Dar asa ma gandesc ca poate sunt legate una de alta.
2. Am ales varianta cu mulsul pentru ca dupa baie ii e foarte lene sa suga. Asa cu biberonul vad cat trage si insist totusi ca sa manance cat de cat normal. Ma gandesc ca daca i-as da sa suga de la tzatza ar adormi si mai redepe pentru ca i-ar veni mai greu. Cu metoda asta a functionat pana acum. Adoarme pe la 9 jumate si se mai scoala la 8 dimineata. Deci perfect ! Temerea mea de a trece sa il alaptez la san si seara este ca nu va manca ca lumea. Daca ar fi luat ca lumea in greutate nu mi-as fi facut probleme si l-as fi pus la san, dar asa parca am o retinere.
El niciodata nu a mancat mult. Adica e la limita inferioara legat de cantitatea pe care ar trebui sa o bea la greutatea lui.

Cu pusul mai des la san, as incerca daca as avea cu cine. Daca nu ii e foame nu vrea sa suga neam ! Si cand mananca si se satura (asta se intampla in fix 5 min ) daca cumva incerc sa mai insist cu tzatza il apuca nervii si plange. Ceva de genul: nu pricepi ca nu mai vreau ???!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Boo, dar bebe al tau e perfect din punctul de vedere al greutatii, uite al meu (considerat grasut in olanda) avea la 4 luni deci mai mult decat al tau 6100 si daca zici ca a luat cate 1 kg pe una este excelent, nu e putin deloc.
Cu suptul cate 5 minute, se poate si asta, adica unii sunt mai lenesi la supt, unii trag repede si se satura, gandeste-te ca ei au un stomacel mic, dupa ce se umple dau semnalul ca nu mai pot.
Acuma daca tu vrei seara neaparat sa-i dai cu biberonul iti spun cum as face eu sa scot mai mult, ca inteleg ca asta ai vrea, dupa una dintre mesele lui, exact atunci as pune pompa sa scot, sanul e deja "setat" si jetul vine mai usor(plus laptele mai gras de la sfarsitul suptului), ai vazut cum se "formeaza" el cand de exemplu mai il scapa ei din guritza, are asa o forma aerodinamica mulata exact dupa gurita lor.
Totusi eu n-am folosit niciodata o pompa, deci mai bine sa vedem ce zic celelate fete.
Pe de alta parte din experienta mea de alaptat 3 copii eu zic ca e normal la alaptatul de seara sa suga mai putin si sa adoarma rapid, oricum alaptatul le da somnic.


eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Stiu ca pana acum a fost foarte bine cum a luat in greutate, dar totusi acum e cam putin, chiar daca se spune ca din luna a 3-a o iau mai usor cu crescutul, el a luat-o in reluare Plus ca sunt combinate 2 probleme. Si de aici pleaca problema mea.
As putea sa incerc cum spui tu, dar nu cred ca dupa o masa de-a lui eu as mai putea sa scot 160 ml cum ii trebuie lui la masa de seara .. Sau tu spui ca sa stimulez asa si in timp se va mari productia ?
Si mai e ceva. El cand suge, dupa 3-4 guri vine jetul (let-down) si sa te tii, saracul de abia inghite. Dar eu cu pompa n-am mai reusit sa am reflex-ul de nu mai imi aduc aminte cand. Si ma chinui cu cate un firicel care iese si pic-pic
Zici ca e normal sa suga mai putin seara ? Pai si cum rezista pana dimineata cu mai putin ? In capul meu era ca trebuie sa manance cel putin la fel ca sa reziste 10 ore cat doarme el ..


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Buna seara!
Am si eu un bebelus de aproape 3 luni, alaptat exclusiv la san, si sunt foarte nelinistita pentru cum a luat in greutate in ultima luna:
- la nastere: 3.850gr
- dupa 4 zile: 3.620gr
- la o luna: 4.560gr
- la 2 luni: 5.400gr
- acum, la aproape 3 luni: 5.800gr
- in ultimele 5 zile a luat 10gr (in total, nu pe zi!)
De o saptamana si-a scos masa de noapte, practic 2 mese de fapt, si cea de la 2, si cea de la 5, se trezeste direct la 7:30-8.
Am mai fost si la pediatra de curand si a observat ca are pielicica aspra si mi-a spus sa mananc mai multe grasimi animale.
Stiu ca nu exista lapte de mama care sa nu fie bun, totusi ... de ce ia atat de putin in greutate?
Nu plange de foame, ultima masa seara este pe la ora 22:00, apoi dimineata in jur de 8, apoi mananca cam la 2-3 ore. Nu i-am facut (si nici nu-i voi face) proba suptului, deci nu am habar cat suge la o masa. Lapte cred ca e suficient, nu am simtit ca trage in gol.





www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Nerantula hai ca ne luam de mana !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Fetelor nu va ma stresati degeaba. Daca copilasii dorm bine, nu sunt agitati si nu plang, uda scutecele si cresc in greutate totul e in regula. Incercati sa ii cantariti doar odata pe luna pentru ca perioadele de crestere sunt variate si atunci va faceti griji inutile.

Pentru Boo, nu ma intelege gresit ca nu vreau sa te supar dar nu inteleg de ce te mulgi in fiecare seara. Copilul mananca si de la san atat cat are nevoie. Unii in 5 minute, altii intr-o jumatate de ora. Stiu ca uneori e suparator ca habar nu ai cat a supt la o masa dar trebuie sa avem incredere in copii nostrii .

Cred ca am mai spus aici pe forum pe mine ce m-a ajutat foarte mult a fost faptul ca am fost intotdeauna extrem de relaxata in ceea ce priveste alaptatul. Am pornit de la inceput cu ideea ca am lapte suficient, ca pitica se satura si ca o voi alapta de cate ori vrea ea. Chiar si in perioada de colici manca si la o jumatate de ora si culmea se linistea desi se zice sa nu alaptezi mai repede de 2 ore de la masa precedenta. Lasati bebelusii sa isi faca programul de masa nu sa il faceti voi. Tocmai din cauza ca la o masa poate suge mai putin si i se face foame mai repede si pentru ca laptele de mama se digera mult mai repede. Fiti convinse ca laptele vostru e cel mai bun pentru bebe si alaptati relaxate in continuare.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Boo, ne luam, dar ne tinem pentru ca avem bebelusi superbi!

puisorul, multumesc, dar raspunsul tau nu mi se aplica

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sisimop spune:

Buna seara
Am si eu o dilema Am un bebe care azi a facut 10 zile .La nastere a avut 3.2 kg iar la iesirea din spital 3 kg . Nasterea a fost prin cezariana si laptele a venit cam a patra zi . Pana a venit laptele la san in spital si o zi sau doua acasa i-am dat formula cu siringa ca sa nu se invete la biberon . De cand a inceput laptele sa vina mai bine ( luni ) am eliminat formula . Azi l-am cantarit prima data dupa venirea acasa si are 2.94 kg si pediatra a spus sa ii bag o masa la san si una de formula ( la inceput 30 ml si daca mai vrea marim cantitatea )cu biberonul .Bebe doarme bine noaptea dupa masa la san ( de la 23 pana la 5-6 dimineata ) in timpul zilei il pun la san si din ora in ora (asa cere ) .

Acum nu stiu ce sa fac .Sa ii bag formula o masa , o masa san ? sau sa raman la san si sa risc sa nu asimileze ? daca nu il pun la san des ma gandesc ca o sa scada productia . Ati mai trecut prin situatia asta ? hepl ca nu stiu ce sa fac

Mergi la inceput