Pepenasi de iulie - august 2008 (46)
Raspunsuri - Pagina 6
AnnaBaby spune:
La noi ninge ca-n povesti, am tinut-o pe Ioana la geam si i-am aratat zapada si ma gandeam ca la anul pe vremea asta o sa trag de saniuta prin parc la greu![]()
Diarux mai tii minte luna trecuta cand mai aveam un pic si o aruncam pe Ioana pe geam?
Cred ca treceti si voi prin acelasi puseu...ce sa spun, rabdare multa ca o sa treaca...
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
bubuleana spune:
si pt ca tot ma laud ca scriu la subiect, iata:
patriotism: eu sunt patrioata daca asa se spune, in sensul ca-mi iubesc tara cu toate partile ei bune si cele rele, iar de cate ori am ocazia, incerc sa schimb lucrurile rele. Fiecare tara are partile ei negative si pozitive, insa oamenii sunt cei care pot face diferenta si pot schimba proportiile. Important e sa faci ceva, atat cat se poate...de exemplu si eu si husbandul facem observatie celor care arunca gunoaie din masina sau pe strada si de multe ori era sa "ne-o luam" dar nu renuntam
O alta prietena ff buna lupta de zor pt impaduriri, reciclare si dezvoltare durabila. O alta prietena ff buna munceste zi de zi ca nebuna pt ca multi copii proveniti din familiii sarace sa aiba o sansa la o educatie si o viata sanatoasa. Si uite tot asa, pt oamenii acestia care nu renunta si lupta in continuare imi iubesc tara. Si da, sunt o idealista si cred ca lucrurile se pot schimba 
iritatii bebei: voi ce folositi pt iritatii la bebeii vostri? nu ma refer la iritatia de scutec pt ca acolo se folosesc creme pe baza de oxid de zinc. Ci la iritatiile de pe corp. Eu incerc acum Mustela dar am auzit ca e buna si Trixera de la Avene. Ce credeti, are sens sa merg la dr pt o iritatie p burtik si spate?
laremi spune:
Asa, bine ca-l salvasem ![]()
Aaa .. deci jocul nu e numai pentru odisee, merge si la scutece? Pai daca-i vorba pe asa pe mine ma enervati la culme voi astea care va intalniti si mai puneti si poze superbe de la intalniri. Dar cel mai mult si mai mult ma enerveaza Mada, cu rabdarea ei infinita si capacitatea de a se organiza sa le faca pe toate … da’ ma enerveaza atat de tare ca-mi vine sa ma pun in primul avion sa ma duc sa vad sigur e reala? N-o fi vreo wonderwoman?
Ankalaura ...numai pentru pretul la vaccin?
nah si inca n-am apucat sa va zic prea multe de perioada sarcina + nastere si de sistemul medical de aici in general, atunci sa vezi ce te enervam
Cu India ... si eu inainte sa vin aici aveam tot felul de informatii contradictorii ... cand am ajuns aici am inteles ca absolut tot ce auzisem despre India (bun sau rau) e adevarat ... doar ca depinde in care parte a Indiei a fost cel ce povestea. Nu esti deloc inapoiata si nici astia la Discovery nu mint ... sunt multe zone in India (rurale, ce-i drept) unde au barci din alea, si sta vaca in mijlocul drumului, si se plimba elefantii si chiar si maimutele in voie (maimutele le-au mai exterminat intre timp ca sunt cam violente) si taranii indieni nu beau ei laptele de la vaca ci il dau la sobolani, ca cica sobolanul e reincarnarea nu stiu carui zeu
Dar, la orase e alta Indie ... si mai ales orasele mari nu sunt cu mult mai prejos decat orase din oricare alte parti ale lumii ... dar sunt aglomerate si poluate. Iar Calcutta e cel mai bun loc din India unde poate trai un european ... nu degeaba a fost capitala britanicilor ... aici oamenii sunt obisnuiti cu strainii, vorbesc engleza, sunt foarte multi crestini (catolici, ca e influenta Maicii Tereza, dar totusi crestini).
La urma urmei, oriunde in lumea asta sunt si bune si rele, cred ca depinde de fiecare cum stie sa le ia … mie personal nu mi se pare chiar atat de relevant unde traiesc, ci mai degraba cu cine si ce fac acolo … dar asta e alta poveste.
Oh, Marina … si eu care te invidiam ca ai fost la mare (am eu un fix cu marea iarna, ca vara nu-mi place) … frumoase poze
Diarux, nah c-ai facut-o pe ana poeta … 
Maitreyi, saru-mana … intr-adevar e reusita combinatia asta de batran Indian (batranii indieni au in general un farmec aparte, doar barbatii, nu si femeile) cu preot … omuletul chiar e simpatic si era cred mai emotionat ca noi … ne-a zis dupa slujba ca nu a mai botezat niciodata un copil atat de mic si doar un singur botez la un bebelus a vazut in Grecia (biserica e ortodoxa greaca) Bine ca nu mi-a zis inainte ca n-a mai botezat bebelusi … ca eram in stare sa ma ofer sa bag eu copilul in apa 
Sun, numai 5 minute?
Culmea, ca singurul lucru cu care nu prea ma impact eu aici e tocmai mancarea … acu’ depinde ce mancare indiana iti place tie, ca si mie imi plac multe de prin alte parti ale Indiei, dar asta bengaleza … cu chiu cu vai gasesc si eu cate ceva comestibil cand mai mergem in vizita … dar am scuza perfecta ca tin dieta
… altfel e aiurea sa-i refuzi, ca la ei oaspetele e Dumnezeu si a oferi mancare e un semn de adanc respect si consideratie si se simt profund jigniti daca mergi in casa lor si nu mananci. Na ca pana si cu supa te incadrezi aici, ca ei abia daca stiu ce-i aia supa … totusi eu mai fac uneori supe si tot eu le mananc, evident
BB2 deja? 
Boti, si bumpi nostru e disperat sa-si puna picioarele pe noi cand il mai luam dimineata in patul mare … uneori sta intre noi cu un picior pe mine si unul pe tati … pacat ca n-are cine sa ne faca o poza de familie 
AlinaMaria, multa sanatate la puiul mic
. Sa ne mai zici cum este.
Fetelor, cum masati voi gingiile la bebe, ca eu nu pot sa-i bag nimic in gura in afara de biberon? Am periuta din aia de silicon de pus pe deget, am incercat si cu degetul numai … doar daca il fortez ii pot baga degetul in gura si banuiesc ca nu asta e idea … deci please help exista vreo metoda anume sa-l fac sa deschida gura? Ca bumpi n-o deschide neam daca nu vede biberonul.
Capri, Dianami, ana_a multumim de aprecieri 
Irda, draga de tine, mai poti? Multa sanatate 
Produse cosmetice: doc zise cat mai putine, adica sampon pentru par iar pentru corp sapun solid (cica are mai putini conservanti decat astea lichide) eu folosesc niste produse indiene pentru bebelusi facute din plante. Si crema, mi-a dat el ceva pe baza de parafina, sa-l dau in strat foarte subtire dupa baie. Si bineinteles mi-a spus sa nu-l masez sub nici o forma cu celebrul (aici) ulei de mustar … ca tot va ziceam de obiceiuri tampite … uleiul de mustar e imposibil, te ustura ochii cand prajesti ceva in el mai ceva decat la taiat ceapa si ei maseaza bebelusii cu nenorocirea aia … bineinteles ca se irita pielea la copii dar ei insista cu masajul, cica se caleste copilul si se face pielea rezistenta 
Ileanna e luuunga povestea mea si nici eu nu mi-s prea vorbareata de fel … adica mai am asa cate un acces, da-mi trece intr-o zi doua. Oricum, nu mi s-a pus pata sa emigrez in India, (de fapt nu aveam planuri de emigrare niciunde) am rumegat vreo 3 ani ideea, dupa care mi-a m zis sa vin sa vad cum e macar … am venit, m-am simtit bine aici si am ramas … chestia e ca locul asta, desi e departe de idealul de civilizatie la care visam toti, mie imi prieste, India m-a schimbat radical si mi-a dat o stare de liniste interioara pe care n-am avut-o niciodata in Romania
Mada, multa bafta cu gradinita, se ne tii la curent. O sa caut niste poze de anul trecut din India si Nepal si le incarc pe undeva, mai recent nu am apucat sa-l pozez decat pe bumpi … wow BB 3
clar esti superwonderwoman ![]()
Flo, super
sper sa gasesc si eu macar o caciulita de-aia pe aici, daca nu costumas …
Mai ce bine de fetele care sunt ok cu ideea de a avea bona … pe mine ma bate al meu la cap de cand am nascut sa luam una … da’ nu ma lasa domle piticii, na, eu am momente cand si menajera imi vine s-o dau afara si sa pun mana pe mop … cum sa omor eu piticii astia?
dana81 spune:
Neatza!!!
Fiica mea mi-a pus nervii pe bigudiuri noaptea asta, am dormit de la 11 la 2 si atat, in rest foiala si mataiala la greu, ptin somn...i-am luat temp, nimik, i-am schimbat pampersul, i-am dat lapte, ceai
...dimineatza a trantit un kk maaare un raset in hohote si a adormit...am uitat ca nu am inchis un ochi, am spalato cu pupaturi si acum ma refac cu o cafelutza in fatza calc.
XENO vezi poate imi dai si mie accept pe mess, sa nu ma supar ca nu mi-ai raspuns pe aici pe forum, da?
Pai e de bine ca ti-a venit CM nu?, strea naspa sa-ti treaca!!!
Cristina hai si la mine cu fierul ala...
GINI pupam Irinuca sa ii treaca si sa fie sanatoasa
Cine da NAN la bebe?
KAMELYA asa de mult doarmme?Vreau si euuuu, ce-i faci?
Maytrei da bona ta nu are program fix? Eu cred ca ma isterizam rau..
NATI cum le zici tu...Pupam mama de Matei frumos
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
AnnaBaby spune:
Fetele cu multe cunostinte legate de vaccinare, am o intrebare: care e vaccinul impotriva pneumoniei? Am inteles ca exista si ca e bun, dar eu habar nu am despre asta nimic, noi facem schema de la stat, care nu contine nimic impotriva pneumoniei. E cumva prevenarul?
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
Tecky spune:
Fetele am si eu o intrebare cam prosteasca:dupa ce mananca supa de legume bebelusii vostri fac kk cu particule mici portocalii?Mie mi se pare ca este morcov nedigerat cum trebuie.
bubuleana si Ralu a avut iritatie pe spate si pe burtica si dr mi-a recomandat Advantan Milk.Este un unguent foarte bun,am dat-o seara si a 2-a zi nu a mai avut nimic.
dana eu ii dau fetitei mele NAN.
Anna nu prea ma pricep la vaccinuri.Eu nu stiam nici ce sa cumpar pt cel de 6 luni noroc ca mi-a zis Caprioara.![]()
ankalaura spune:
GINI - eu nu ma bag la stimulent. Mai bag insa 3 zile de CO din 22 in 24 dec, plus zilele de Craciun, deci suspend pe 29 dec. Mi se pare ca am "stors" maximul posibil
Daca ma gasesc astia pe strada, ma halesc... ![]()
XENA - te rog sa tii minte data cm, ca eu sunt falimentara la asta, si cum tot ieri ma inscriu si eu cu prima zi de cm, s-ar putea sa te intreb, nu de alta, dar pana voi fi posesoarea unui sterilet, sa am si eu un calendar

NATI - habar n-am daca de Erika mea ai fi zis vreodata ceva sau nu, dar nu conteaza si nici nu va conta vreodata, si e valabil pentru oricare ca va pup pe toate! Iar Mateiul tau este unul dintre cei mai speciali! 
Uite, de exemplu ce m-a enervat la tine, vrei sa iti spun? Ca ai zis ca nu intri mai des, nu numai ca n-ai timp, dar ca noi vorbim chestiuni "specifice", "locale" si ca in Japan e altfel si etc... Da' eu stiu ca nu intri mai des numai din lipsa de timp 
Fug dupa Eliza si revin
maitreyi spune:
laremi imi faci pofta de india
tare as vrea sa ajung si eu o data acolo...avem un prieten, de fapt fost coleg de apartament cu noi in amsterdam, la nunta caruia trebuia sa venim anul trecut da' nu am mai ajuns. am inteles ca urma sa ne imbrace pe toti invitatii traditional
mie nu imi prieste de-loc mancarea indiana...buna la gust da' sigur nu si la matz
... sigur data viitoare voi zice pas
din cate stiu eu perifieriile calcutei sunt...deplorabile...poti sa te avnturezi pe acolo?
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
SunSmile spune:
Da, vazui si io pe Ralucuta mustacioasa si copia lui tati, frumoasa tare si eleganta! Vazui si Raul si Matei, de Oana si Nati! Unul mai frumos ca altul!
Nu va mai faceti griji cu pareristele din parcuri, mereu vor exista si mereu vor avea ceva de zis. Eu cred ca am adoptat privirea de criminal in serie fugit din inchisoare, ca nu ma mai opresc sa-mi zica. Se uita zeflemitor ca indraznesc sa scot cupilu cand afara sunt 7 grade...ntzzzz, fi-mi-ar rusine!:)
Cadouri pt nasi am luat, chestii simbolice (nu pot sa zic ce, ca se citeste:)) si vom adauga si lucruri care sa ateste primul Craciun al finutei lor, aka prunixu familiei.:) Exista magazine de profil (adica de cadouri), cel putin in plaza unde merg eu. Si e usor de ales...stiti voi, bani sa ai ca de gasit...
Bubu poti incerca Trixera, e foarte eficienta! Cu idealismul te inteleg, si eu sunt idealista dar nu nationalista. Adica da, acord by default prezumptia de nevinovatie tuturor, acord incredere si respect la fel desi n-ar trebui, pentru ca astea se castiga. Si mi-am luat-o on & on dar inca mai cred in oameni, insa nu in toti (asta e ceea ce s-a schimbat). Si eu cumpar pomi si-i plantez si eu merg de 10 ani de-acum, la o casa de copii si-mi creste inima sa-i vad crescand si bucurandu-se ca vine "mama Laura", si eu donez tacit pt diverse cazuri ale oamenilor aflati in dificultate, si eu, ca si muuulti romani, facem lucruri decente. DAR suntem putini sau suntem prea mici. Si cand realizez asta ma razvratesc. Altfel...ma mandresc cu Nadia, Hagi, Nastase, cu zona Maramuresului, cu Delta (pe care au stricat-o oamenii fara scrupule) dar imi dau seama ca ma cam mandresc degeaba...Toate astea sunt anihilate de cenusiul in care s-a afundat tara si eu nu mai sunt optimista si nu cred ca 10-20 de ani sunt suficienti pt a iesi din groapa. Dar fac in continuare ce pot si imi doresc sa fie bine dar nu mai sper!
Laremi stiu ei indienii ce stiu! Te iubesc pt fraza asta (si nu numai) "mie personal nu mi se pare chiar atat de relevant unde traiesc, ci mai degraba cu cine si ce fac acolo … dar asta e alta poveste."
Andreuta pot sa te sun? Ieri nush unde eram de n-am auzit!
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete
dana81 spune:
TECKY si ai trecut cumva la NAN2, daca nu , cand?Din cate tin eu minte DR. mi-a spus ceva de 4 luni...
FLORI ce copii frumosi ai, ce diferenta este intre ei? Mi-a placut rochitza dar mai ales falcutzele