wrap in romania (3)
Raspunsuri - Pagina 7
Qamar spune:
asasi asa sta Bia (13.5 kile) intr-unul din slingurile de la diana
a se nota ca in poze era fff racita si cu febra 39
cand ne plimbam prin magazine si oboseste, o mai port si pe shold, insa pozitia din poze mi se pare cea mai comoda
dianocica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui wrapmama Dar sustin ceea ce am scris si mai inainte, ca wrapul poate fi folosit in mult mai multe feluri ca slingul, si ca purtarea copilului in wrap asigura o pozitie buna pentru solduri, ajutand astfel dezvoltarea lor. |
Citat: |
ma bucur ca slingul se comercializeaza si la noi |
slinguri se gasesc la quelle de...de mult timp...numai ca sunt vreo 6mil
cat despre mama neingrijita, eu chiar m am simtit asa dupa prima luna in care am iesit afara numai cu copilul la plimbare cate 2h pe zi (era decembrie friguros), m am simtit singura, am fost depresiva, multe mamici mi-au povestit acelasi tip de experiente. Asta nu inseamna, evident, ca tu esti izolata sau ca copilul nemorei are colici
adita pt bebe asa mare, daca faci pouch, nu fa curbura foarte mare, va sta cu fundul cu prea jos si il va strange la genunchi. eu pe d il port acum, la 2 ani si 18kg, in pouchuri fara curbura, ii e cel mai bine asa
wrapmama spune:
Buna Diana. Lucrul care am vrut sa subliniez era, ca in wrap chiar si nou nascutul poate fi purtat in pozitia verticala, cu picioarele indepartate, in pozitia broasca (ex. PWCC si FWCC, FCC sau pozitia kangaroo carry), pe cand, dupa cum stiu un nou nascut se poate purta numai in pozitia culcata, ghemuita in sling, si se trece la pozitia verticala, cu picioarele indepartate numai dupa cateva luni.
Nu am folosit un sling, dar legand un slip knot pe wrap (scuze dar nu stiu expresia exacta in romana pentru nodul alunecator),wrapul devine asemanator cu un sling si se poate folosi in mai multe pozitii asa. Aceste pozitii se numesc rebozo carry.
Nu stiu ce vinde Quelle, cand am spus ca ma bucur ca se comercializeaza slinguri si la noi m-am referit la slingurile comercializate de tine.
Slingul este un lucru foarte bun, nu am spus ca nu este. Dar trebuie sa recunoastem ca pe langa nenumarate avantaje, are si limitele ei, ca si cum nici wrapul nu este un lucru fara lipse.
dianocica spune:
pai exact asta ziceam si eu, ca wrapul e foarte tare, mai ales ca distribuie greutatea pe ambii umeri, ceea ce nu-i de ici de colo, mai ales la persoanele cu probleme cu spatele, numai ca are si dezavantaje.
slingurile de la quelle sunt de la didymom daca nu ma insel, care e o firma destul de cunoscuta in europa, ca nu zic cea mai, se gasesc la noi de mai mult timp, foarte faine, numai ca sunt extraordinar de scumpe.
poti sa tii si nounascutul tummy to tummy in sling
wrapmama spune:
Na ma bucur ca ne-am inteles in final.
La Quelle probabil sunt wrapuri de la Didymos (www.didymos.de). Sunt foarte bune, dar intr-adevar sunt scumpe (se pot comanda din Germania putin mai ieftin decat de la Quelle).
adita spune:
wrapmama, pt spate am incercat rucksack, tibetan si back wrap cross, dar pe nici unul nu cred ca am reusit sa-l leg bine, tot venea copilul intr-o parte, cred ca era prea larg, dar nu reuseam sa-l leg mai strans.pe site-ul sling-ului meu da si niste poze cu copilul in spate, teoretic pare simpplu, pui copilul pe sold si pe urma rotesti slingul pana ajunge copilul in spate, sprijinindu-l cu o mana intre timp, dara daca eu nu am reusit sa ma descurt foarte bine cu sling-ul, n-am avut curaj sa incerc si in spate. http://www.heart2heart.ca/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=51
dianocica, multumesc pt informatia despre curbura slingului, prinde bine ca n-am avut timp sa-l fac ieri cum credeam.
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap
wrapmama spune:
Adita,este foarte important sa strangi bine wrapul. Daca nu este strans bine, nu e confortabil nici pentru tine, nici pentru copil. Si eu ma temeam putin cand am inceput sa-mi port fetita pe spate, dar incetul cu incetul ne-am obisnuit. Prima data cand am legat-o pe spate, il aveam si pe sotul meu prin preajma sa ma ajute, sa nu cumva s-o scap (avea cam 4 luni), dar nu s-a intamplat nimic, nicodata. In primele saptamani am stat in fata unei oglinzi mari sa vad ce fac. Si aceasta m-a ajutat mult.
Am descoperit de curand un nou fel de a-mi lega fetita pe spate cu wrapul, se numeste double hammock carry, poate vrei sa incerci si tu. Este aici. http://s165.photobucket.com/albums/u41/lunamoth25/?action=view¤t=P1010126.flv
Aici este o pagina unde se prezinta mai multe modalitati pentru a pune copilul pe spate. http://www.wrapyourbaby.com/babyonback.htm
adita spune:
multumesc. o sa incerc de indata ce imi revin cu spatele, acum am niste probleme si nu pot sa mai ridic copilul
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap
eli spune:
buna! acum am descoperit subiectul. deja am wrap-ul (cateva poze aici http://family.webshots.com/photo/2444254750100146284HPhNKm), dar sunt interesata de cum se foloseste pe spate si de alte metode de purtat in fata. Florence are 1 luna si 3 sapt, am purtat-o pe verticala mai mult, de cateva ori la orizontala. Sunt ff multumita de wrap, confortabil, usor de carat. Am reusit performanta sa ma infosr in el in tren, se uita lumea asa lung
sling am avut din cel care se poarta pe umar cu veriga, dar avea si o parte tare pt a sta copilul drept pe verticala. cred ca tocmai pt ca avea partea aceea tare nu reuseam deloc sa o tin bine pe Florence. acum, cu Sleepy wrap e super bine http://www.sleepywrap.com/
Mi-am luat si o gaca din aceea in care poti baga si copilul (mama coat) si asa facem plimbari pe jos sau bicicleta.
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
eli spune:
de la ce varsta se poate tine copilul in wrap, la spate? multumesc!
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE