wrap in romania (3)
Raspunsuri - Pagina 6
adita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marimar depinde de ce preferi eu prefer sling-ul, e f usor de carat cu tine ( incape si intr-o poseta mica) e f usor de manevrat si de pus copilul in el, pt mine e cel mai practic. Nu ar trebui sa ai probleme cu spatele daca il porti alternativ: cind pe un umar cind pe celalalt. [/i] |
ai dreptate, e mai usor de utilizat sling-ul,e mai mic, usor, nu trebuie sa te chinuiesti pe strada sa te infasori, dar eu tind sa vad problema din punctul meu de vedere. eu am probleme cu coloana si slingul ma termina, trebuia sa-l mut foarte des de pe un umar pe celalalt, in schimb cu wrap-ul nu aveam probleme, puteam sa stau si o zi intreaga cu copilul in el, asa ca am tendinta sa dau prea multa importanta criteriului cu solicitarea spatelui mamei
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap
adita spune:
am vazut si eu aseara emisiunea si am fost foarte incantata de sling-urile fixe. ajung la concluzia ca mie nu mi-a placut slingul pt ca poate n-a fost cel mai potrivit model pt mine.eu am avut asa: http://www.heart2heart.ca/index.html, si chiar daca il strangeam cat simteam ca trebuie, parca tot nu statea prea fix, era copilul ca intr-un leganel, imi era frica sa ma misc, sa ma aplec. vad ca sling-urile fixe chiar stau mai fix si pe mama, si pe copil, erau mai late pe spate decat ce am avut eu, cred ca m-as fi simtit mai confortabil cu unul din asta decat cu ce am avut eu
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap
wrapmama spune:
Nu ma indoiesc, ca si slingul poate fi confortabil, dar nu pot sa-mi imaginez sa am numai un sling. Ar fi bine sa am una ca alternativa la wrap, dar numai asa.
Avantajul principal al wrapului fata de sling este, ca se poate folosi in mai multe feluri, pozitii decat slingul. De exemplu, se poate folosi pentru purtarea copilului pe spate. Eu asa o port pe fetita mea de mai mult de 6 luni, si este foarte confortabil. Dupa ce copilul depaseste 5-7 kilograme este foarte indicat sa-l mutam pe spate. Asa se imparte greutatea mai bine, si este mult mai sanatos pentru coloana persoanei purtatoare.
Dupa parerea mea slingul este folositor cand avem un copilas mai mare pe care trebuie sa-l luam in brate si sa-l punem jos de multe ori. Dar pentru nou nascuti tot wrapul e mai bun, pentru ca pozitia verticala este benefica dezvoltarii soldului.
nemora spune:
wrapmama, pai nou-nascutul nu sta in wrap ca intr-un leganel? cum adica pozitia verticala? multam (chiar voiam sa intreb ce-i mai recomandat pt nou nascut, wrap sau sling, wrap am deja)
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
wrapmama spune:
Nemora, si nou nascutul poate fi pus in wrap in pozitie verticala, cu legatura front sau forward wrap cross carry sau pocket wrap cross carry. Se poate folosi si pozitia culcata (aceasta este mai mult horizontala), dar nu toate nou nascuti agreaza pozitia aceasta. Plus pozitia culcata se poate face si cu wrap. Pe you tube sunt multe filmulete, daca vrei sa vezi, cauta cradle carry.
adita spune:
eu nu stiu de ce, ca am vazut atatea filmulete, nu reusesc sa-l leg cum trebuie in spate, nu ma simt deloc confortabil, stau foarte incordata, si nu-mi dau seama unde gresesc. si mi-ar fi mult mai practic asa, ca in fata e mare de acum, ma incomodeaza, nu prea mai vad pe unde merg.
in legatura cu pozitia nou nascutului, si eu am folosit wrap-ul de cand era mititel, si l-am pus vertical. culcat ca intr-un sling statea foarte ghemuit si nu parea sa-i placa prea tare, sau poate asa mi se parea mie, obisnuita cu ideea romanilor ca bebelusul trebuie sa stea cat mai drept
dianocica spune:
wrapul este foarte confortabil, atat pt mama cat si pentru copil. dar e mult :) si nu foarte aspectuos*.
din experienta mea cu mame care nu si-au mai purtat copiii in sling sau wrap, pot sa va spun urmatoarele:
multe mame asteapta produsul ca pe un miracol care ii va scapa de colici si orice alte probleme le au cu bebe, lucru care le face destul de stresate, stres pentru mama = stres pentru copil si, de cele mai multe ori, se soldeaza cu un esec. *daca la esecul asta mai pui si faptul ca wrapul e greu, mult si necesita mai multe miscari pentru pozitionare, plus ca arata cam aiurea, tendinta este sa se lase pagubase.
in sling e ceva mai usor de pus pentru inceput (mai putine miscari, la cel cu inele doar tragi de material, la cel fix maxim il intorci pe umar) si sansele de reusita sunt mai mari, plus ca, aratand destul de sic, mai creste un pic si moralul tinerei mame izolate, nearanjate, cu kilograme in plus dupa sarcina ... noh, mama cu copil mic, stim cu toatele pe unde e nivelul de apreciere asupra propriei persoane :) in primele luni de viata ale lui bebe.
In sling se poate purta in aceleasi pozitii ca si in wrap, plus ca pozitia 'in spatele mamei' se realizeaza mult mai usor. (adita nici eu nu am avut curaj sa il port pe d asa dar am incercat sa il pun si iese super repede)
In wrap, intr-adevar, greutatea se distribuie pe ambii umeri, nu doar pe unul deci e ceva mai comod de purtat daca reusesti sa treci peste scriam mai sus :)
adita spune:
am gasit pe net filmulete cu instructiuni si mi s-a parut simplu, asa ca azi ncerc sa-mi fac un sling fix (pouch). o sa revin cu pareri dupa ce-l incerc si pe asta
wrapmama spune:
Adita, care legaturi ai incercat pe spate? Ia ceva timp pana cand te obisnuiesti, si de asemenea si copilul, dar eu cred ca merita efortul. Cele mai simple legaturi pe spate sunt rucksack si back wrap cross carry. Eu folosesc al doilea cel mai mult. Este si confortabil, si sigur. Imi da o foarte mare libertate, ca pe cand o purtam in fata, dupa un timp nici eu nu vedeam de ea.
Dupa parerea mea legarea wrapului nu este chiar asa de grea, cred ca daca cineva a putut sa invete cum sa-si lege siretul la incaltaminte, poate sa invete si legarea wrapului. Este numai o chestiune de determinare si putin timp. Eu port wrapul zi de zi, si nu simt de loc ca ar arata aiurea. Wrapurile pot fi foarte frumoase, chiar si elegante.
Nu stiu daca celelalte mamici s-au regasit in descrierea ta, Diana, dar eu nu ma simt de loc neingrijita si izolata. Ma ingrijesc ca si cum am facut pana acum, si chiar wrapul este cel care ma ajuta sa nu ma simt izolata. Cu ea pot iesi in oras oricand.
As fi tare curioasa sa vad cum se poarta un bebelus pe spate in sling, ca n-am mai vazut asa ceva.
Cu toate acestea, ma bucur ca slingul se comercializeaza si la noi, si poate din ce in ce mai multe mamici vor incerca sa-si poarte copilul, in loc sa foloseasca un carucior.
Dar sustin ceea ce am scris si mai inainte, ca wrapul poate fi folosit in mult mai multe feluri ca slingul, si ca purtarea copilului in wrap asigura o pozitie buna pentru solduri, ajutand astfel dezvoltarea lor.
nemora spune:
dianocica, a mea n-a avut nicio colica, fiindca a stat numa la san 4 luni
acuma cu 2 bucati copii nu-mi mai permit sa stau cu mainile ocupate, asa ca imi caut o varianta de pus copilu cu nasu-n tzatza
wrapmama, mercic de ponturi :) nu te-ai filmat?
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)