plansu; dupa baita
Salutare mamici si tatici,
Am si eu o problema . Puiutul nostru (are acum 2luni jumate ) plange dupa fiecare baita .II place in apa dar cand o scoatem si vrem sa o stergem plange de nu mai sim ce sa ii facem.
A mai patit careva asa ceva?
va multumesc
Raspunsuri
kitzy spune:
Da, am patit eu, exact asa facea si Diana, la baita toate bune si frumoase, dar dupa ce o scoteam incepea scandalul pana era gata imbracata, totul a trecut de la sine, de pe la 4 luni sta cuminte si la sters, mai putin la imbracat
Asigura-te in primul rand ca nu ii este frig, mecanismul lor termic inca nu este matur si la cea mai mica diferenta de temperatura protesteza. Mult succes in continuare!
Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii
de Diana (24.04.2008)
lulu77 spune:
Poate este prea obosita dupa baitza, sau ii este foame.
Luca , o perioada plangea de mama focului dupa baie , abia reuseam sa il imbrac ...am decalat baie cu 30 minute mai drevreme si imediat dupa baie avea pregatiti lapticul .Si asa am rezolvat situatia.
Si acum ,cand este fff obosit , se joaca in baie, e ok daca il las si ore intregi ,dupa ce il scot e f agitat, iritat ,nervos si obligatoriu adoamre instantaneu ,chiar cand bea lapticul.
Poate asta este si "problema" la voi ..incearca si asa....
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
OanaP spune:
Eu cu al meu, insa noi il tinem si o ora la baie. Cui nu i-ar place in apa. Il tinem pana se plictiseste. Oricum se vede pe fata lui cand nu mai poate de oboseala. In situatia in care vrem sa il culcam mai repede, dam drumul la dus (un pic mai caldut decat apa din cada) si e ca un masaj care il toropeste in 10 minute. Asa ca nu mai plange.
Acum vad ca al tau are 2 luni. Cat il tineti in apa? Oricum, noi il tineam cam jumatate de ora si tot plangea. Dupa ce il speli lasa-o sa se balaceasca si mai improspateaza-i apa. Vara insa ii faceam baie de 2 ori pe zi.
beshter spune:
Gabriel are aproape 7 luni si, cand ii foame sau e obosit, plange dupa baie de mama focului. Cand se intampla sa fie si tatal lui acasa, ii distrage atentia cu tot felul de jucarioare. Cand sunt numai eu, ma stramb la el pana uita de foame si incepe sa amestece plansul cu rasul.
Stati linistiti ca n-are nimic copilul. Ori e suparat ca l-ati scos din apa, ori ii foame sau vrea sa doarma.
gazzella spune:
se poate sari peste baita
se poate sari peste tot ritualul de dupa baita
adica il iei frumos si fara a-l unge, masa, canta, etc il imbraci rapid si-l pui la san sau ii dai biberonul
Felix (3 ani si 11 luni) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
crisu79 spune:
Asa cum ti-au spus si fetele, pot fi mai multe cauze:foamea sau oboseala , sau si una si alta.
Si noi ne-am confruntat cu asta,era asa de nervos ca abia reuseam sa-l imbrac.
Am rezolvat problema, mutandu-i baitza mai devreme si asa baiatul meu a devenit mai cooperant.
Succes!
Crisu, mami de Alex22.07.07
puisorul spune:
Si Stefana mea facea la fel. Ne grabeam cu imbracatul si o chestie care la noi a functionat a fost folosirea uscatorului de par. Se linistea instantaneu cand ii dadeam drumul si in plus i se si usca pielea foarte bine si se incalzea. In timp ce eu ii puneam pampersul tati o usca cu uscatorul si acum facem la fel chiar daca nu mai plange.
Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Elle_seb spune:
Si eu m-am confruntat cu problema asta cu pitica mea de 3 luni si jumatate. Si am descoperit ca i se facea sete! Nu foame, ca de multe ori manca cu putin timp inainte de baie ci sete. Cand am intuit asta, i-am pus apa un pic calduta intr-un biberon si a baut imediat dupa baie jumatate de biberon odata!
Incearca, cu siguranta are o nevoie stringenta, ori foarte obosit, ori foarte flamand, ori foarte insetat!
Elle
puiut80 spune:
Si eu am aceeasi problema cu piticul meu de 2 luni. Totdeauna inainte de baie il alaptez ca sa nu fie suparat din cauza foamei. La baie e f fericit, dar dupa ce il scot din apa se cam termina binele. Uneori plange imediat ce il scot din baie, alteori in timp ce il imbrac. In orice caz, fiecare baie se incheie cu plans. Am observat ca daca e mai odihnit, si daca ii fac baia ceva mai devreme plange mai putin. Eu nu ii fac masaj dupa baie. Ii fac baie o data la doua zile, iar masaj cu ulei ii fac in ziua in care nu ii fac baie ca sa nu il obosesc prea mult.
Oana C spune:
Am patit si noi asta cu Eva, chiar pe la 2.5 luni. Totul era bine si frumos, pina o scoteam din cadita (baie destul de devreme, cald in camera, ca eram in Florida). Era foarte frustrant, pt ca nici noi nu stiam ce are; pina ne-am prins ca se linistea instantaneu dupa ce ii dadeam un bibe cu lapte sau o puneam la sin imediat dupa ce o scoteam din cadita.
Asa ca baia era mereu munca de 2 adulti, unul o hranea, altul o stergea, dadea cu crema si imbraca. Cind termina ea de supt, fie de la sin, fie din bibe, era gata imbracata si uita de zbierat.
Acum are aproape 4 ani si e o bucurie pentru ea sa faca baie.
Oana si Eva (29 iunie 2005)