Copilasi de iulie-august 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 19
Dorsilia spune:
Olivia, ai dreptate, stiu si eu ca medicina nu e o stiinta exacta, din nefericire, iar corpul uman este inca insuficient cunoscut. totusi, ceea ce m-a suparat pe mine foarte tare a fost faptul ca l-au vazut 2-3 medici si nici unul dintre ei nu l-a diagnosticat corect. Abia-abia dupa 7 zile de perindari pe la neuro, pe la 2-3 orlisti, un infectionist si 2 pediatri, am dat de o d-na dr. pediatra care cum l-a vazut l-a diagnosticat, intr-un minut. Despre dr de familia ce sa zic....a fost depasita rau, dar rau de tot, si zic ca e de acuzat pt ca pufnea de ras efectiv cand imi dadeam si eu cu parerea vis a vis de ce are, se cracana de ras....si atunci imi pun intrebarea destul de alarmanta...chiar ce a avut el se intalneste atata de rar la copilasii de varsta asta sau ce a fost asa greu sa fie diagnosticat corect si la timp. Chiar era necesar sa ajungem cu el pe brate in spital la un pas de ....? Da, multumesc Domnului ca le-a dat minte doctorilor din spital si ca au reusit sa-l puna pe picioare
kim222 spune:
Medicul de fam este pediatru? Daca nu este normal sa fie depasit..pt ca efectiv nu poate stii patologia pediatrica la fel de bine cu unul care o practica zilnic.
In plus nu uita ..mergi la 3 medici si cind 2 spun la fel , atunci ai gasit diagnosticul..din pacate teoria ca teoria ..dar practica ne omoara. Iar daca Danut a fost si un caz atipic...nu ma mir..
ma repet..bine ca totusi s-a terminat cu bine...este ok acum, nu?
In alta ordine de idei..ce stiti voi despre sistemul step by step aplicat in gradinite. Teorie am citit,dar ma intreb in ce masura educatoarele din Ro erau pregatite pt a aborda acest sistem...voi ce stiti?
roxanaz spune:
neata
azi dimineata tragedie mare, am ramas fara cafea. asa ca va dati seama in ce hal de repede am venit spre munca
Oliv eu habar nu am de step by step si din astea. stiu ca se implementeaza in diferite forme din '91-92 incoace, dar atat.
Lia, dupa parerea mea cuiele si cautatul de raspunsuri nu vor avea nici un rezultat. din motivele pe care ti le-am spus la momentul acela pe subiectul deschis la clinica, aceleasi pe care ti le-au mai enumerat si Oliv, si Anna.
Danule imi pare bine ca ati trecut ok peste primul vaccin. de mos craciun si mie imi e groaza. dar ma apuc sa ii fac cookies de maine asa ca poate ma mai linistesc
ma apuc la munci, cu impresia tampita ca e vineri. chiar tampita
g_ioana spune:
Neatza,neatza..
Vivia multe din metodele folosite in educatia step by step sunt preluate si de educatoarea Mariei...mie chiar imi place cum se ocupa de ei...toata saptamana sunt dupa amiaza,dar o mai duc doar azi,pentru ca are engleza si este topita dupa teacher,daca nu o duc face mare scandal..
Lia...vorba fetelor un pediatru cu experienta nu se compara cu un medic de familie...cred ca ar trebui sa-l pregatesti pe Danutz pentru intrarea in colectivitate,sa-i intaresti sistemul imunitar.....cum va pregatiti s-o sarbatoriti pe Deea?mai pune poze cu minunile tale
Daria cum te mai simti?
merg sa beau un capuccino si revin mai treaza
roller025 spune:
Neatza! Soare in Bucuresti, cu dinti si colti, dar macar am chef de viata!
Olivia, step by step a inceput usor usor sa intre in gradinite si la particulare si la stat, mai ales cu educatoarele tinere. Nu se face programa completa decat pe alocuri, dar se preiau elemente de acest tip. La Victor la gradi au inceput la grupa mica de anul asta step by step, restul merg pe programa clasica.
Azi am program de vizita la ginecolog, am mai fost n-a venit el. Mi-e asa o lene sa ma duc....
O zi buna tuturor!
PS: Roxa, nu e vineri azi?????
szivarvany spune:
Hello
Lia, pune tu poze cu minunile tale Si incearca sa nu cauti raspuns la ceva ce nu vei gasi , bucura te ca sunteti bine
Ioano, sar`na, mai bine, am si terminat pregatirea pt gradi
Rox, unde esti ???
Kim, gradi step-by-step sunt cele particulare
N-am timp, dar as fi vrut sa strig catalogul ca sunt absente multe de tot
Pup trupa, revin diseara cu pozici
Daria & GIULIA(2004 08 16)
corianai spune:
salutam
Sunt tare ingrijorata, m-a sunat dr de la policlinica si mi-a spus ca in proba de urina a evei au gasit foarte mici cantitati de sange. O sa o repetam vineri. Poate ca are legatura cu faptul ca scapa mereu pe ea... dr nu a vrut sa discute mai mult, a zis ca o sa investigam mai departe. eu am citit ca poate fi orice: inflamatie, infectie, afectiune a cailor urinare sau rinichilor. Uffff!!!
roxanaz spune:
Danule, nu e mah, mama ma-sii de treaba. da macar maine e joi, de o fi asta vreo consolare
Daria cum adica unde sunt...? la munca un sa fiu.
Cori imi pare rau, dar poate daca descoperiti sursa problemei poate dispare si scapatul de pp. ca pot fi legate. succes mult!
Dorsilia spune:
hello!
si multumesc de raspunsuri totusi.
De pregatit Danutu pt colectivitate deocamdata nu, pt ca are scutire medicala pana prin primavara. Din cauza ca a luat tratamentul ala masiv in spital, medicul a considerat ca daca a merge in colectivitate nu e inca benefic, poate ar mai lua o viroza si ar avea iar nevoie de antibiotic, atata antibiotic iar intretine o imunitate scazuta. Produse de crestere a imunitatii si vitamine NU ne-au fost recomandate, dimpotriva, singura recomandare a fost impotriva lor pt cazapacesc pana la urma imunitatea. Asa ca ne-a recomandat cu multa caldura sa-l lasam in pace cu imunostimularile si vaccinarile pana la 7 ani, sa-l hranim si sa-l lasam sa-si revina dupa ritmul lui.
Pe Andreea o vom sarbatori ca si pe Danut, cu tortulet, invitati mici si mari, ea nu cred ca realizeaza cu adevarat ca va fi ziua ei. Ce stie ea foarte bine este sa-si primeasca darurile ...manifesta asa o incantare pt orice flecustet incat flateaza pe cei ce o cadorisesc. Studiaza minute in sir o jucarie, o demonteaza daca poate, o monteaza la loc, spre deosebire de Danut care dupa 5 minute o uita prin vreun colt. El e si foarte selectiv, nu-l poti bucura chiar cu orice, pt ca a primit foarte multe jucarii, se bucura numai daca este ceva chiar cu totul deosebit. Aici am gresit, ca mereu i-am tot luat cate ceva. mai nou are un fix, ca de cate ori iesim in oras trebuie sa-i si luam ceva de joaca, altfel nu vrea sa iasa afara:(
Ce ma mai supara asa tangential e ca Dea refuza sa manance bucati, sandwich. nu mai retin exact de la ce varsta a inceput Danut sa manance asa insa ea chiar nu vrea desi sigur ar putea, are 4 molari si 8 incisivi. ca dovada ca poate e disperata sa roada sunca de praga sau chiar sunca de casa, cremvursti, adica exact ce e nesanatos pt ea. Efectiv se milogeste la frigider pt o bucatica de "cunca" (sunca). Aseara a plans vreo 10 minute la 10 seara cand s-o culc ca ea vrea "cunca buna"....evident ca nu i-am dat decat o bucatica de 2/2 cm dar macar a ros-o si s-a culcat. Asta dupa ce mancase masa de seara. Ea cere sunca drept desert si intre mese. I-am luat evident si chestii de la biomarkt care seamana cu crenvurstii si sunca preferate de ea insa degeaba. Dupa ce le gusta le scuipa. Nici cu ciocolatile/biscuitii/piscoturile de copii nu prea mult:( Asa ca astept ziua cand va manca si ea mancare nepasata si cand i-o disparea dependenta pt sunca. Daca n-am sunca ma trimite sa cumpar. Noroc ca intelege ca nu e deschis magazinul. Deocamdata mananca aprox cam ce mancam si noi, doar ca ei i-o blenduiesc.
o zi buna!
papadie spune:
Bine ai venit TEODORA!!! Sa fii papacioasa si somnoroasa. Vrabiuta felicitari pt. pasarica:) Refacere rapida.
La multi ani Nicolai si Nicolete:)
Blue LMA si-o viata roz
Noi, cum ne stiti, betege pe ici pe colo prin locurile esentiale:))
Ne pregatim intens de Craciun. Liste, liste, liste, liste...alte liste In principiu Mosu aduce pt Catri o rochie de printesa (roz, lucioasa, kitschioasa etc evident cu bagheta magica la fel de stralucioasa) si pt Sof un ponei.de jukarie in rest, om mai vide!
deocamdata pt mine e mult tare pin la craciun...intre timp am o gramada de eveniment nu extraordinar de asteptate.
va pupex*