FIV 203
Raspunsuri - Pagina 12
2bobocei spune:
Buna fetelor,
In cautarile mele pentru a gasi un raspuns la cauza/cauzele producerii avortului spontan pe care l-am avut dupa 8 sapt de sarcina am dat peste un articol interesant (http://gineco.pulsmedia.ro/article--x-Etiopatogenie-Patologia_imunologica_a_implantarii_oului--611.html)
In cadrul acestui material se mentioneaza unele analize ca fiind destul de importante pentru a descoperi unele dintre cauzele esecului in FIV sau ale avortului spontan.
Avand in vedere ca sunt fete pe forum care au facut deja unele dintre analizele mentionate in articol as avea rugamintea sa imi spuneti si mie unde pot face urmatoarele analize si daca este o anumita perioada a lunii in care trebuie facute:
Anticorpii antifosfolipidici
Anticoagulantul lupic (Ig G si Ig M)
Anticorpii anticardiolipinici (Ig G si Ig M)
Testul pentru celulele NK (Natural Killer) (CD16+, CD56+),
Factorul V Leiden
Va multumesc
LucaLuca spune:
2bobocei, eu fac minunile astea de analize, ba inca si mai multe. atat de multi factori imi analizeaza incat am decis sa nu imi bat capul sa caut sa-nteleg, decat daca, eventual, se iveste vreo problema. la mine luarea de sange nu a fost restrictionata de calendar, dar mai intreaba in jur. analizele astea se fac in principiu dupa trei pierderi de sarcina, dar si eu le fac dupa prima (desi imi place sa cred ca am identificat deja cauza nenorocirii si este de origine oarecum mecanica, adica o membrana separativa a cavitatii uterine, care a fost identificata si se inlatura prin histeroscopie). tin pumnii, Doamne-ajuta!
---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/
2bobocei spune:
Buna Luca,
La mine, din neericire, nu se stie cauza si de aceea incerc eu sa o descopar dar mi se pare ceva de genul "cauti acul in carul cu fan", asa ca nu stiu cat de multe informatii voi obtine facandu-le.
Dar, cine stie de unde sare iepurele. 
LucaLuca spune:
Da, te inteleg perfect - incearca sa identifici cauza, e foarte important, macar ai cu ce sa te lupti. Si eu am fost convinsa ca histeroscopia e suflare in iaurt (in cuplul meu infertilitatea e pe linie masculina, nu facusem decat hsg inainte), si uite ca nu a fost deloc. Ii sunt recunoscatoare doctorului care m-a stavilit, caci eu voiam sa ma arunc intr-un nou fiv imediat. Tin pumnii, tine-ne la curent.
---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/
mihaele spune:
2bobocei sa ne lom amandoua de manuta si eu sunt tot in cautarea cauzei a celor 3 esecuri ale mele.Am fcaut analiza celulelor NK care a iesit buna in schimb mi-a iesit prost anticorpii-nucleari car nu trebui sa fie in organism nimeni nu stie nimic ce tratament sa iau.Ieri am facut histeroscopia ma gandema ca am ceva la uter deunde nu ma nimic totul este ok si uterul si endometrul.Medicul meu ginecolog ma trimite la un medic reumatolog sa fac nustiu ce analize de coagulare si nu mai stiu ce ma duc sa vedem ce zice si ce analize sa fac le fac si peastea poate poate gasesc cauza daca nu ma las pagubasa nu mai fac nimic in aprilie ma duc si a-mi iau puiuti acasa si ce o vrea DD. Fetelor va pup pe fiecare in parte si va doresc din suflet numai reusite

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicutii Domnului voi reusi 
2bobocei spune:
Mihaele, intradevar este foarte greu cand in jurul nostru este numai ceata si cand nu se gasesc explicatii, dar sa speram ca totul va fi bine si vom reusi si noi, si asta cat mai curand. Sa dea Dumnzeu ca urmatorul ET sa fie cu noroc.
Fragutza spune:
Mihaele, ai idee de ce faci aceste analize acum, dupa 3 fivuri nereusite? Adica ma gandesc, daca analizele acestea identifica posibile cauze de esec la implantare de ce nu se fac initial, inainte de a te apuca de fiv?
Raluca
betty78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 2bobocei Buna fetelor, In cautarile mele pentru a gasi un raspuns la cauza/cauzele producerii avortului spontan pe care l-am avut dupa 8 sapt de sarcina am dat peste un articol interesant (http://gineco.pulsmedia.ro/article--x-Etiopatogenie-Patologia_imunologica_a_implantarii_oului--611.html) In cadrul acestui material se mentioneaza unele analize ca fiind destul de importante pentru a descoperi unele dintre cauzele esecului in FIV sau ale avortului spontan. Avand in vedere ca sunt fete pe forum care au facut deja unele dintre analizele mentionate in articol as avea rugamintea sa imi spuneti si mie unde pot face urmatoarele analize si daca este o anumita perioada a lunii in care trebuie facute: Anticorpii antifosfolipidici Anticoagulantul lupic (Ig G si Ig M) Anticorpii anticardiolipinici (Ig G si Ig M) Testul pentru celulele NK (Natural Killer) (CD16+, CD56+), Factorul V Leiden Va multumesc |
foarte interesanyt articolul....
in rest nu stiu unde poti sa faci analizele. Eu am facut anticorpii anfifosfolipidici la Euroclinic, dar cred ca poti sa ii faci si la centrul medical Basarabia....eu am facut de foarte multe ori analize la ei si mi s-au parut foarte seriosi
Betty78
de
Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
2bobocei Daca tot te intepi ar trebui sa faci si dozariel hormonale, toxoplasmoza, listeria si Ac anti-rubeola si eventual din secretie eu am facut si micoplasma, ureaplasma, papanicolau. Dar am uitat sa fac FSH-ul si prolactina...de fapt daca ma gandesc bine nu am facut nici o dozare hormonala
dar am avut noroc.
Acum de abia astept sa vina Z3 ca sa ma duc sa ma intep
Betty78
de
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
iana_mari spune:
Ioanatugs condoleante pt. unchiul tau.Si eu cred ca ar fi mai bine sa nu mergi la inmormantare,te-ai incarca negativ si nu ai nevoie de asta acum.
Mult noroc cu tratamentul.
Antosit
Nusy pup voinicelul si pe tine
Sheritra ce mai faci?
Blanche astept cu nerabdare rezultat pozitiv de la tine.
Cristinici te-ai hotarat ce tratament vei urma ?
Histeroscopia cand o faci?