Scorpiutze dragi *63* Sarbatori minunate !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

fetelor, la noi ninge in continuu de azi dimineata, dupa ce azi noapte a ploua intr-una.
Gabi, ma bucur ca totul e bine cu tine si bb din burtica, care e prea pudic sa-si dezvaluie genul, masculin ori feminin.
Sanatate si sarcina usoara in continuare !
Despre vaccinare....
Luni, nepotica mea de cl. a IV-a(9 ani si 4 luni) a venit acasa cu un pliant despre vaccinul contra cancerului de col uterin si o invitatie la sedinta cu parintii de fetite, medicul scolii si asistenta medicala a scolii, pentru a 2-a zi, adica marti.
Aseara, m-am prezentat la sedinta in locul surorii mele(mama nepotelei), care e plecata la munca in strainatate.
Parintii au fost suparati de modul in care s-a facut campania, lipsa de informatie(fiecare a cautat pe net infos), faptul ca nu vin sa discute despre vaccin medici specialisti(ginecologi, oncologi, imunologi). Plus, timpul prea scurt de hotarare.
Luni s-au primit pliantele, joi trebuie sa se predea declaratiile cu refuzul, iar vineri se vaccineaza fetitele cu acordul parintelui in scris.
Ciudat mod de a realiza o campanie nationala de vaccinare a unor copii.
Citind despre testele facute pe fete intre 9 ani si 26 de ani, timp de doar 3 ani, despre efectele adverse raportate, despre faptul ca vaccinul da imunitate doar pt. 5 ani, rezultatul e ca din cele ~ 30 de fetite din cele 2 clase de a IV-a, cate are scoala, nici un parinte nu a fost de acord cu vaccinarea lor.
Fiecare doreste sa mai astepte, pana pe la 13-15 ani. Cu speranta ca pana atunci se vor cunoaste mai multe despre efectele benefice sau nu, ale vaccinului.
Si inca ceva, vaccinul primit de scoala, supriza, este Cervarix(cel ce previne infectarea cu 2 tulpini de papilomavirus uman) si nu Gardasil(cel ce previne infectarea cu 4 tulpini de papilomavirus uman).
Vaccinurile sunt trimise aleatoriu scolilor, spun cadrele medicale prezente la sedinta.




Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

O Ana scumpa nici prin cap nu mi-a trecut ca te-ai certa cu cineva si nici nu esti asa patimasa cum as fi eu in aceeasi situatie cu voi. Da, e complect anormal ca nu va informeaza ca lumea mai ales avand in vedere ce ziceam in postul anterior cu riscul de cancer de col in Romania. Defapt asta de asta este si gratuitate la respectivul vaccin. Aici inca costa 125 euro, dar ma gandesc ca pana ii vine vremea lui Lorelei se va face gratuit...nu ca ar conta. cat despre vartsa de vaccinare si acolo trebuia sa se faca informatie si sa se prevada vaccinul la varsta frageda (9 ani) la categoriile de risc (tigani, fetite din familii dezmembrate si cu probleme) care de rgeula incep viata sexuala muuult prea repede. Ca nu putem sub nici o forma sa sustinem ca in Romania toate fetele incep viata sexuala doar la 15 ani...cnd sunt cazuri de gravide la 11-12 ani (si nu e doar Romania, CLAR!!!). La noi varsta recomandata e 12 ani. Aici nu a existat deloc campaie de nici un fel...fiindca aici vaccinarile decurg complet altfel decat in Romania. Niciodata nu se vaccineaza in masa la scoala (cum am fost noi vaccinati pe vremea noastra...nu stiu cum e acum) intotdeauna parintele isi duce copilul ori la centru de vaccinare ori la doctorul de familie, daca vrea (singurele obligatorii fiind poliomelita si tbc). Informatia despre toate soiurile de vaccin se afla in salile de asteptare la doctorii de familie, la ginecologi sau alti doctori de specialitate in functie de specialitatea de care tine vaccinul. pe mine personal trecand peste vaccinul asta ma supara aia care nu isi vaccineaza copii de rubeola, rujeola, meningococi etc dar ii trimit in comunitatile cu copii mai mici, carora inca nu le-a venit vremea vaccinari...chiar cand cei mari sunt purtatori de diverse boli. Asta se intampla uzual la noi la cresa mai ales pe baza religioasa si ma scoate din papuci ca Lorelei poate fi expusa la boli pentur care exista vaccin insa inca nu are varsta...

Noa asta e

Va pup cu drag,

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Esme,ce bine ai scris...Acelasi lucru ca si tine ma scoate si pe mine din papuci,din sarite si din orice se mai poate...situatii in care copiii mei vin in contact cu alte persoane,adulte sau minore,care sunt purtatori de diverse boli la care copiii mei n-ar trebui sa fie expusi.Aici iti dau dreptate 100%.
Cat despre informare...nu ma mai repet...a scris si Nina mai sus foarte in detaliu cum sta treaba la capitolul asta...
Si iara ai drepate referitor la varsta unor copilute batute de soarta si care sunt nevoite sa ia viata in piept la varste atat de fragede.Dar vezi tu cum e lumea asta?daca s-ar fi pus problema vaccinarii a numai unei anume categorii de oameni,in speta de fetite...ar fi sarit de cur in sus altii,acuzand discriminare rasiala,religioasa sau mai stiu eu ce...si poate n-ar fi fost corect,pe de o parte.
Insa asa cum scria o mamica la subiectul deschis pe tema asta pe forum,e de neinteles de ce atata graba si atata bagat pe gat cu forta aceste hartii sa fie semnate de parinti,pentru ca abia pe urma sa se prezinte vreun medic sau asistent prost sau incomplet informat,care sa balbaie doua vorbe ,cinci citate si sa nu lamureasca pe nimeni nimic.E clar ca la mijloc se vehiculeaza sume de bani,e clar ca sunt alte interese si banuiala mea este ca cei ce au pus la punct afacerea nu s-au asteptat absolut deloc la o astfel de reactie din partea parintilor.O alta posibilitate care imi vine acum in minte este ca cineva din cei ce au pus umarul la afacerea asta nu si-a luat cota parte corect si atunci s-a apucat de o campanie de dezinformare...care uite ca i-a reusit.
Nici nu stiu ce sa mai zic...cert este ca eu sunt inversunata si dezamagita si in plus incerc sa ma gandesc optimist ca poate peste 4 ani,cand Luana va avea 9 ani,lucrurile se vor pune la punct,va exista o informare mai profunda si mai exacta si ca se va ieftini.Daca la voi intregul vaccin costa 125 euro,ei bine aici cele trei shoturi de vaccin costa 300 de euro.
Si m-as mai bucura,de asemeni,ca varsta de vaccinare sa se decaleze catre 15 ani...mi se pare mai corect.
Vom trai si vom vedea....
Te pup si pe tine si pe frumusetea mica!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana


Album pi casa




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Va salut din nou cu drag!
Nu ma baga cineva si pe mine in listutza? 25 octombrie 1977.
Hai, fetelor, nu fiti scorpii!:))
Nici mie nu-mi place cum se desfasoara campania asta cu vaccinatul, chiar daca nu sunt direct implicata. Chiar e ceva facut cu "hei-rup"-ul si fara suficiente date relevante si amanunte date parintilor.

19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

am intrat doar sa va salut si sa vad ce mai faceti
ma bucur ca sunteti ok

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Saluti fete,

Ilinca...vine ea Nina(Anina) si te trece pe prima pagina...rabdarica!Ca si tine ,ma gandesc si eu ca pana s-o face scorpia de fii-mea maricica,pe la 9 anisori,mai trece ceva apa pe Dunare si s-or mai schimba problemele referiatoare la acest vaccin si la campanie...
Monicuta,pupacim la voi si sa fiti sanatosi!
Fetelor,Luanuta e muciuita si tuseste...asa ca dam cu vantamina C,mucosin si Ibalgin de cupchii...sper sa treaca,mai ales ca o sa fie 3 zile liber...
Va pup si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana


Album pi casa




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna minunatelor,

si cu drag de la noi.

Noi suntem bine,afara-i nor si parca ma trage patul mai ales ca azi am stat pe afara si ningea cu rari dar era ger.
Ana sa treaca repede raceala Luanei pentru tine






Blogul lui Bogdan-Andrei

Varsta lui Donu'Bodo

Varsta lui BB2

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

scorpiutele


monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Dodliciule,sar'na....si eu sper...avand in vedere ca urmeaza 3 zile de liber...sper sa pun scorpia mica pe picioare.Va pup si eu!

Monicuta...ia si de la mandea vo 2 pupici...asa...ca sa iasa la socoata!Sper ca sunteti bine si sanatosi!

Fetilor....pusi voua si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana


Album pi casa




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna minunatelor,
o zi frumoasa va doresc si numai bine.

Azi prin casa si bucatarie
Abia am terminat de facut piata si-s la odihna acum .
Apoi vom vedea cum ma simt si ce voi face.

al scorpiilor
Astrele spun:

Este o zi calma in care toate lucrurile merg de la sine.

Esti foarte entuziasmata de proiectele in care esti implicata si simti ca esti pe drumul cel bun.

In ritmul asta, pana la sfarsitul anului vei avea parte de o avansare considerabila pe plan profesional. Gasesti oportunitati de profit din absolut orice si iti este foarte clar ce decizie sa iei.

Spre seara mergi la un salon de masaj. Vei fi revigorata si in forma maxima pentru a te distra la sfarsit de saptamana.



Blogul lui Bogdan-Andrei

Varsta lui Donu'Bodo

Varsta lui BB2

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


Doamne ajuta!

Mergi la inceput