Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (35)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_27 spune:

Dragele mele
Desi intru destul de rar ( am foarte mult de lucru in ultima perioada si n-am timp de absolut nimic) totusi reusesc sa va citesc...si ma laud ca nu scap chiar nimic.......

Va rog din suflet sa-mi spune-ti si mie, poate ma mai linistiti, la urmatoarele probleme care ma macina de nu mai stiu de mine...

1. La eco de 17 sapt, mi s-a confirmat ceea ce Iosup a vazut la 14 saptamani si anume IR-urile ff marite - 0.9. Am intrat urgent pe tratament cu Pregnyl ( pe care abia l-am gasit prin Viena).... ati auzit de cazuri in care o sarcina a ajuns la termen cu asemenea IR-uri? Medicul meu mi-a zis ca spera sa se rezolve cu tratament.....dar oare nu a incercat sa fie doar optimist?
2. Triplu test - cu risc crescut pentru Down- 1/256- medicul mi-a zis ca nu e buna valoarea dar nici amniocenteza nu imi recomanda....asadar, nu e nici cal nici magar.......ce ziceti? ati mai auzit de asemenea riscuri care s-au confirmat? nici nu stiu ce sa mai fac.....
3. Aseara, am fost la o ecografie, la un al doi-lea medic la care merg constant, dar doar pentru retete, concedii, etc. La masuratori, diamentrul caputului indica o varsta ecografica de 19.4 saptamani iar femurul - FL- indica o varsta ecografica de 17 saptamani.....Iar eu, dupa UM trebuia sa am 18 saptamani.....
Mi s-a parut foarte mare diferenta....si m-am speriat ingrozitor. Plus ca eu urmatoarea infatisare la eco o am abia pe 19 decembrie....deci cred ca o iau razna pana atunci....

Va rog din suflet sa-mi spuneti parerea voastra...ca m-au coplesit de tot problemele astea....

Alina 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Kunigunda , si mie imi place mult Sofia. Tu cum pui accentul - ca la oras si vedeta sau pe ultima silaba?

Eu ma gandeam la un moment dat la nume de Ghiocel si Lalelutza...

Andreea, 21+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Alina, si eu am Ir-urile destul de mari, pe stg 0,73 dar nu chiar asa mari ca ale tale...ambele sunt asa mari? dar cea ombilicala?

vad ca esti pacienta lui T, uite ce scria o alta pacienta a lui, Androix :

"Eu am avut probleme cu ir-urile pe ambele artere si la prima sarcina si la a doua.
La prima am avut la eco de 20 de sapt. valori in jur de 0.6 si 0.7. Am facut pregnyl, am luat magne b6 si bio marin, injectii cred ca am facut vreo 4, una la 4 zile. La urmatorul control scazusera cat de cat si am incetat injectiile. Singura faza nasoala a fost ca pititcul s-a ales cu un retard de crestere de 2 saptamani, dar in rest sanatos, doar cam slabanog 2.900 la nastere, nascut la 39+2 zile deci la termen.
Acum la a doua sarcina valori mult mai mari, 0.78 si 0.9 inca de la 14 saptamani. Am facut 8 injectii cu pregnyl, una pe saptamana si iar magne b6 si biomarin, pe care le voi lua pana dupa ce nasc.
Cand mi-a vazut valorile medicul meu, altfel genul care prefera sa menajeze gravida, mi-a spus sincer ca lucrurile se pot termina urit de tot. Dar in urma tratamentului au scazut valorile, nu atat cat ar fi trebuit dar nu mi-a mai dat pregnyl. Mi le masoara la fiecare vizita, urmarim atent si biometria fetala sa vedem daca bb creste bine. Ultima data erau 0.6 si 0.7, asta din urma in crestere de la penultimul consult. Dar cum bb e in grafic am zis ca mergem in continuare asa. "

a nascut apoi o fetita sanatoasa, la termen.

acum nu merge functia de cautare pe forum, dar vezi ca dupa ora 16 da. Ai sa gasesti o gramada de subiecte despre IR-uri. Apropos, de la Viena ai cumparat pregnil fara reteta?? Si cat costa?

2. eu sincer as face amniocenteza, chiar daca riscul e la limita. decat sa stai asa cu stres......dar asta e doar parerea mea!

3. nu cred ca diferenta de masuratori e asa mare, tu ai 18 sapt, deci practic e cate o saptamana in plus si in minus. O sa-ti mai apara diferente de astea, stai linistia. Si eu am pe eco diferente de astea, nimeni nu mi-a zis nimic de rau.

bafta multa!

Mami de fetita si de baietel 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Alina, nu stiu sa raspund la intrebarile tale, dar cu Dumnezeu inainte asa cum merg si eu cu varicela mea
Eu zic sa te duci pentru linistea ta si la alt doctor/alta ecografie, sa mai ceri o parere, sa vezi ce e de facut, ce analize (spui ca e urgenta, poate functioneaza, desi la mine cu varicela nu a mers si sunt in aer, dar multe fete au reusit, poate nu stiu eu sa insist)
Dar de ce nu recomanda amnio? Din cauza IR-urilor (imi dau si eu cu presupusul)
Diferente intre cap (mai mare, ca al lui taicasu') si picior (cel mai mic, ca la taicasu' iar) am avut si eu la fetita, dar nu cred ca 2 saptamani la 18 saptamani de sarcina, insa 1 saptamana si ceva era la 20
Si e bine si rasfatata, nu are nimic

Anca 19+ & Manu 02.06.2007

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

In primul rand RECLAMA ASTA LA KINDER E SUPER NASHPA. Imi este foarte greu sa ma loghez...

Tufete, am facut o lista cu medici pediatri, din pacate doar pentru bucurestence. Sunt "cotati" la superlativ, dar eu stiu... Ii enumar: Carmen Ancar (CF2), Miruna Georgescu (Medlife), Mihai Iordachescu (Medlife), Cristina Ivascu (cabinet particular), Dumitru Orasanu (Sp. Grigore Alexandrescu), Gabriela Oproiu (IOMC Alfred Rusescu), Adrian Stanciu (Budimex).
Eu o sa aleg vreo 3-4 si o sa incep cu "interviurile" dupa sarbatori. Daca mai aveti vreo idee, va astept. Am inteles ca trebuie gasit inainte de marele eveniment...

Gina 25+ mami de CALIN

Mergi la inceput

Eseea - . merci pentru incurajari.
Am citit toate mesajele posibile si imposibile.... le stiu pe de rost. Artera ombilicala era cam 0.7 Concluzia mea e " Cu Dumnezeu inainte" si cu inima cat un purice asteptand fiecare ecografie...

Referitor la Pregnyl - mi-au cumparat niste prieteni care erau in vienna in trecere. Costul total ( pregnyl + gentute de transport + firma curierat) pentru 20 injectii a fost de aprox. 400 E. Partea proasta e ca trebuie transportate la o anumita temperatura si trebuie ambalate in niste gentute speciale ce mentin o anumita temperatura.

Alina 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Alina, nu stiu cum si ce sa zic de problema ta. Eu chiar nu ma picep... Cred insa ca ar trebui sa iti urmezi tratamentul indicat si sa incerci sa ramai calma...

Nu stiu cine a intrebat daca vporbim serios cu "planificarea" vietii copilului. Desigur ca nu! Insa, in mintea noastra, ne facem un tablou - de care nu vom fi dezamagite pe masura ce se va schimba...

19+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fara reteta deci??

Mami de fetita si de baietel 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Alina, nu stiu cum si ce sa zic de problema ta. Eu chiar nu ma picep... Cred insa ca ar trebui sa iti urmezi tratamentul indicat si sa incerci sa ramai calma...

Nu stiu cine a intrebat daca vporbim serios cu "planificarea" vietii copilului. Desigur ca nu! Insa, in mintea noastra, ne facem un tablou - de care nu vom fi dezamagite pe masura ce se va schimba...

Ilinca, Sofia e foarte frumos! Mie imi place de cand am citit Codul lui DaVinci! Si mai ales semnificatia...

19+ Brisees

gia

Mergi la inceput

poohy
eseea - scuza-ma]- eu le-am trimis o reteta prin fax....pentru ca, ziceau ei, pentru o cantitate asa mare, trebuiau sa se justifice intr-un fel sau altul

Alina 15+ cu

Mergi la inceput