La Multi Ani Fulguleti de n-d '06 (200)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui aka

la multi ani sarbatoritilor. ma iertati ca nu nominalizez.

fetele dragelor, va rog spuneti-mi si mie ce sa-i dau sa-i treaca tusea. saptamana trecuta a fost cu weezing, acum i-a trecut dar inca tuseste noaptea de 3-4 ori si ziua tot cam asa. tusea e seaca. e cu pufuri, ventolin si flixotide, cate 2 de 2 ori pe zi. mie si frica sa ii opresc ventolinul, sa nu inceapa iar weezingul. si pe langa pufuri septilin, imunogrip si extract de muguri de coacaz pentru imunitate.
kiki, diana?

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

iti pot spune doar care este regimul nostru de viata (cine nu e interesat sa dea scroll, ca e numai despre boli de plamani ):

1. pufuri: 3x 1 puf de flixotide (eu i-as scoate treptat ventolinul, acesta este pt crize, il folosim max 7-10 zile, nu pt intretinere; flixotide-ul si singulair-ul sunt pt intretinere);

2. pastile: singulair, 1/zi, seara (poti citi din prospect care este rolul acestui medicament) eu il dau cu incredere; sirop (la indicatia medicului): 3x5 ml eurespal, de regula 7-14 zile.

3. am eliminat pe cat posibil covoarele si perdelele (nu in totalitate, dar cat am putut);

4. iesim rar afara, evitam ceata, publicul, copiii, vantul, aerul rece in general, curentul, shopping-ul, vizitele de orice fel. jucariile de plus, hrana/bauturile alergene, cautam sa ducem o viata foarte "bebeluseasca", cu scopul de a trece sezonul fara evenimente majore;

5. pastram in jurul lui cat mai aerisit si lipsit de praf se poate; asta include schimbat des asternutul, folosim numai bumbac, toatele hainele sunt excesiv clatita, nu folosesc balsam, folosim umidificator in camera lui, dar nu in timp ce doarme si nu excesiv;

6. pt imunitate folosim septilin si tinctura de muguri de coacaz, de cateva saptamani deja; dupa ce termin septilinul am sa-i dau cali vita (daca reusesc sa gasesc intre timp)

7. il duc regulat la dr pediatru din spital chiar daca nu e bolnav(unde ne internam la crize) pt ca marc tuseste MEREU in sezon; adica are perioade de 1-2 sapt cand tuseste, aparent fara motiv; de ex acum, desi eu am tot fost bolnava, la el s-a manifestat doar cu tuse seaca, de mai multe ori/zi si noaptea, in rest absolut nici un alt semn, nici macar un muc, acolo...;

8. nu sunt sigura daca am spalat corect baby-haler-ul (il avem de 1 an deja...), asa ca am de gand sa cumpar altul, mi-e teama ca puful se depune partial pe peretii aparatului si nu isi ia doza necesara de medicament. poate de asta tuseste mai abitir de vreo 2 sapt?!...

9. e greu, stiu, dar TREBUIE SA INVETI sa controlezi boala asta. daca o pot numi boala... mai bine i-as zice sensibilitate excesiva, mi se pare mai corect. boala este doar atunci cand rabufneste cu crizele. fie de obstructie, fie de wheezing, fie de tuse. fiecare are un declansator. trebuie sa descoperi factorii care favorizeaza manifestarile negative si apoi sa-i eviti. STIU CA POTI FACE ASTA! iti sunt alaturi cu orice ai nevoie. peste cativa ani nu veti mai avea nici o problema daca ACUM o tii sub control. in asta mi-am impus sa cred si vreau sa gandesti si tu la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Acs, Ianis poarta ochelari de vreo 2 sapt. L-am lasat sa-si aleaga singur. Au costat vreo 200 lei numai ramele! Albastre, frumoase foc! Cred ca le-a ales fara sa vrea pe cele mai scumpe M-am gandit ca daca le alege el le si poarta... deocamdata functioneaza...

Dia, clexane am facut in sold 2 sapt la prima ceza si 1 sapt la a 2-a. Strange din dinti si fa-le!

Am vazut o groaza de poze azi, nici nu stiu care au fost mai faine! Toate merita nota 10!

Sunt haotica. Citesc, as raspunde tuturor dar... nu mai apuc, sunt pierduta intre birou, casa (sunt singura cu amandoi acasa 1 sapt) plus cautat bona. Apropos de asta am gasit pe cineva, sper sa fie ok, la prima impresie sunt f.f.multumita, acum sa vad daca se si confirma, am mari emotii, maine vine prima zi...

Va pe toate

Semneaza www.petitiononline.com/laredout/petition.html" target="_blank">Petitia LA REDOUTE !!!

Marc 2 si Ianis 4 - Poze cu muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Multumim mult de urari . Pozele sunt in curs de a fi culese de pe la prieteni , pt ca noi prea am stat de poze.
Am petrecut duminica, cu romanii, si petrecem si azi la gradi cu localnicii…nu am vrut sa ii amestesc ca era ca la Babilon.

Dia, eu sper sa nu fii atat de exagerata…e o zi , se va gusta cate ceva, nu cred ca moare nimeni odata pe an dintr-un cartof prajit…iar pizza nu e deloc junk food. Adica poate fi chiar f ok, cu chestii safe. ..Eu zic sa nu iti omori timpul pregatind tu platouri daca tot te duci undeva…daca erai acasa , nu aveai incotro...Ia partea frumoasa a lucrurilor, scopul in sine, simte-te bine, joaca-te cu copii si nu te stresa de la o chiftea…io nu cred ca toti copii aia beau numai sucuri facute de mama in casa sau mananca numai pui de la bunica… petrecere frumoasa oricum veti decide !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

La multi ani!julia sa cresti mare, sanatoasa si sa fii fericita!

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Julia cea isteata

Dianarus, m-am intristat citind mesajul tau, de cate NU-uri va loviti, si cate lucruri trebuie sa evitati. Sa dea DD sa scapati cat mai repede.
Roxanica, vai, vai, esti atat de...atat de...moasa, stralucesti toata! Ce falcute are printisorul!
Dia,initial si noi am vrut sa facem ziua lui K la un loc de joaca dar la fel mi se impuneau meniuri de la ei pentru copii, si erau niste mancaruri de te durea capul, erau numai bune pentru adulti...iar alea pentru copii erau mult mai scumpe decat alea pentru adulti...as fi preferat sa platesc un fel de chirie pe spatiu/pers iar mancarea pentru pitici sa o ducem noi. O lasam pe la anul ca deocamdata mai avem pitici mici in gasca care inca nu gusta genul... Sanatate multa, sa te faci bine cat mai repede ca sa petreceti cum se cuvine.
Dianocica, bine-ai revenit acasa! Ceva poze cu minunatul D? ca nu la-m vazut de multisor...
Raluca, la care Ciufolici ati dat peste o asa doamna draguta? ca sotul a avut un meci tare cu un individ de la ala din piata Amzei... si l-am cam tunde din nou... Noi am fost la Gaudeamus intre 10 jumate-13...
Yagmur, noi te asteptam cu drag la Bucuresti...ce mai face Luca?
Acs, sanatate la bursuci.
Dbunny, ce de-a jucarii frumoase, ce de-a copii frumosi, ce vreme superba ati avut, ce torturi yamii, yamii...ati avut o petrecere pe cinste.
Asiza, cum e cu rinichii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Buna dimineata de prin partea asta de lume!
Intru rapid pentru cateva chestiuni fierbinti.

La multi ani Julia cea frumoasa, sa cresti mare si sa bucuri pe toata lumea cu zambetul tau dragalas!
Ktrinel sa-ti traiasca minunea de fititza

Diaaaaa! Eu stiu ca nu trebuie sa doara piciorul atunci cand iti pune ghips, mai ales ca deja au trecut zile bune de la accident, asta poate sa insemne ca e prea strans si afecteaza circulatia, eu ti-as spune sa mergi sa ti-l schimbe. Se intampla ca ghipsul sa fie pus aiurea, dar daca te doare atat de tare eu spun ca nu e bine deloc.

daphna, si eu am doi noduli pe tiroida, maine merg la biopsie si ecografie. Dar din cate mi s-a spus, doi noduli sunt buni, cu unul singur ar fi probleme mai mari. Mie mi-au mai spus ca daca nu cresc nu operam, ci ii tinem sub observatie. Dar sa vedem rezultatele la biopsie mai intai, oricum eu sunt destul de relaxata.

asiza, tin pumnii pentru maine!

acs si raluca, revin cat de curand cu calculele. acs, multumesc pentru info despre carti!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

La multi ani Julia! sa cresti mare, sa fii sanatoasa si fericita !

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

La multi ani Julia,mult noroc in viata si tot ce-ti doresti sa se implineasca

Bamboletta si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

La Multi ani Julia! Sa cresti mare si sanatoasa!

Desire la cresa luna trecuta Dani a invatat culoarea rosie, adica in semestrul asta invata sa deosebeasca rosu de galben si albastru mi se pare…iarna trecuta au invatat unde-i nasul, parul, okii, piciorul, etc si fiecare pt ce foloseste… acum invata despre familia Papú! (famelia asta e o familie de omizi cel mic are mama, tata, frati…la fel ca si ei, si se indragesc, respecta, imbratiseaza, etc. Saptamana trecuta mi-au dat un Papú de carton pt acasa, saptamana asta mi-au dat o coala A4 cu familia lui Papú si unde trebe sa-i lipesc o poza cu Dani si familia lui. Miercurea toata lumea trebe sa aduca de papa fructe, bucati, intreg, in cutiuta, fincare cum e obisnuit, dar miercurea e zi de fructe. Vinerea e zi de sport, trebe sa mearga in trening si cu o perece de sosete extra. Ii antreneaza in anuntatul pipi/caca, in folositul wc-ului, in mancatul singuri cu lindurita, etc. Ni s-au data casa si niste foi cu cantecele care le canta acolo, sa mai practicam daca vrem, sau sa-i familiarizam cu respectivele melodii. Eu sunt incantata de cresa!
Ah, si cum iesira clatitele dandusei?

Dia daca toti is mici…depinde si de pizza aia..ca daca-i cu carne macinata sau parizer….bleah…si tocmai fiindca-s putini si mananca si mai putin…eu zic sa pregatesti tu un platou(intrebarea e: te lasa la jocul de joaca sa aduci tu mancare din afara? Ca deh, cu asta castiga si ei…) Daca-s asa mici…eu le-as face patratele mici de: omleta cu cascaval pe bucatica mica de paine fara coaja(putin mai mare ca o moneda, eventual prinse cu scobitoare), file de piept de pui la telon cu felioara de rosie deasupra, eventual cascaval topit la microunde, sau evetual bucatele mici de crenvusti de pui invelit in cascaval…daca-mi mai aduc aminte mai spun, la noi mancarea a fost 90% home made, dar cam multe porcarii, adica in afara de sandwichuri si omleta cu cartof…nu stiu ce-au papat piticii(sincer, eu personal prefer sa-mi pape copilul o felioara de carne de porc 100%, decat carne macinata din comert sau parizer)

Saryta pana la urma a confirmat medicul varicela? Ati primit ceva? Cum mai sunteti?

Roxanica s-a distrat fain blondutul tau la party de ziua lui…imi place masa voastra, fructe si sucuri

Asiza cum fu cu rinichii?

Dia stii ce-i nasol cu ghipsul…cand o sa-l dai jos (pe cel care ramane 10-15 zile) o sa creasca parul sub ghips…speram sa nu fie un medic tanar si frumos care sa ti-l taie, ci o baba grasa si urata. Fac si eu haz de necazul altuia!!

Ralucafrezata ati stat la coafura exact ca noi…adica Dani urla ca din gura de sarpe…si rezultatul…e taiat parul la el in scari!

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Dia, eu sper sa nu fii atat de exagerata…e o zi , se va gusta cate ceva, nu cred ca moare nimeni odata pe an dintr-un cartof prajit…iar pizza nu e deloc junk food. Adica poate fi chiar f ok, cu chestii safe. ..Eu zic sa nu iti omori timpul pregatind tu platouri daca tot te duci undeva…daca erai acasa , nu aveai incotro...Ia partea frumoasa a lucrurilor, scopul in sine, simte-te bine, joaca-te cu copii si nu te stresa de la o chiftea…io nu cred ca toti copii aia beau numai sucuri facute de mama in casa sau mananca numai pui de la bunica… petrecere frumoasa oricum veti decide !!

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

te contrazic: pizza cumparata de la pizzerie e chiar junk food... si eu stiu x cazuri de copii cu intoxicatie alimentara de la pizza si tort de cofetarie... chiar oanei i-a fost ieri rau de la o felie de tort de cofetarie din care a luat doar vreo 4 guri :( ... ideea e ca suntem in romania, si chiar nu stii ce cumperi din cofetarie- mai ales ca nu ma lasa sa cumpar eu tortul de la cofetarie, il iau ei de la cine stie ce cofetarie, cine stie cat de proaspat, etc... (atata vreme cat acum 1 luna in unul din cele mai mari supermarketuri din romania i-au gasit de la protectia consumatorului spaland carnea stricata si adaugand coloranti alimentari ca sa nu se vada ca e stricata)... in plus, chiar sunt multi copii sub 2 ani sau in jur de 2ani si nu vreau sa-i am pe constiinta, mai ales ca e vorba despre copii care cu siguranta n-au mancat asa ceva pana acum .... iar mancare oricum nu o pregatesc eu ca n-am cum , prajiturile si tortul mi le face o cunostinta care imi face praji de multa vreme, iar mancarea ar face-o maica-mea... sau poate intradevar, vorba ta, nu-mi mai bat capul si le dau numai prajitura si tort si un platou cu fructe si asta e tot, ca nu vine nimeni sa manance acolo..

Mergi la inceput