La Multi Ani Fulguleti de n-d '06 (200)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

La multi ani! frumusica Julia

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Diaaaaa! Eu stiu ca nu trebuie sa doara piciorul atunci cand iti pune ghips, mai ales ca deja au trecut zile bune de la accident, asta poate sa insemne ca e prea strans si afecteaza circulatia, eu ti-as spune sa mergi sa ti-l schimbe. Se intampla ca ghipsul sa fie pus aiurea, dar daca te doare atat de tare eu spun ca nu e bine deloc.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

donia, ai dreptate, am mai avut si eu fracturi si niciodata nu m-a mai durut piciorul dupa imobilizare ... acum insa durerea nu e de la fractura, ci de la ruptura de ligamente, ca sunt si nu stiu cate ligamente rupte... ghipsul e sigur bine pus, ca a stat si ortopedul (care e prieten) cu mine cand mi l-a pus si a verificat... a, si ma doare iar de ieri, ca ieri mi-a schimbat ghipsul, ca primul devenise prea larg (si intradevar nu ma mai durea asa tare )... acum e fixat strans si se pare ca si din cauza asta ma doare... cica oricum cam in 10-14 zile trece durerea asta nasoala cauzata de ligamente... eu sper, ca deja mi-am pierdut rabdarea si nu mai vreau sa ma indop cu analgezice.

Mergi la inceput

dbunny, merci mult de idei, stiam eu de ce-am intrebat, nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva .. are maica-mea de lucru in viitor :))
la locul de joaca te lasa cu mancarea ta (2-3 platouri ca mai mult n-o sa fie ) ca tu pe aia a lor oricum o platesti ..... asa ca pizza si tortul pt pitici pot sa le manance parintii [:))]... acu sa nu va imaginati ca o sa fac nu stiu cata mancare, un pic sa aiba ceva de ciugulit picii... si sa nu-mi fie groaza ca se imbolnaveste vreunul (chiar, anul trecut am fost cu oana la o aniversare tinuta la un loc de joaca si vreo 7-8 copii din copii au facut toxiinfectie alimetara in ziua urmatoare de la mancarea de acolo, nu se stie sigur de la ce - noroc ca oana avea vreo 10 luni si n-a mancat nimic ... e drept ac era si vara, dar oricum nu e scuzabil)

Mergi la inceput

Dia sunt cu totul deacord cu tine, eu personal de cateva ori am cumparat carne alterata nu din alta parte decat din carfour si kaufland.Si mie imi era mai comod sa comand o pizza si gata, plus al meu sot a lucrat cativa ani prin bucatarii de tot felul si stiu foarte bine ce se intampla. Daca are cine sa te ajute accepta cu mult drag. Daca erai in Iasi iti faceam eu pizza.

Mergi la inceput

merci mult porumbito, dc vin in iasi te sun sa-mi faci o pizza adevarata!
din pacate asa e cu magazinele din romania, efectiv nu au pic de bun-simt pt sanatatea cumparatorilor, vand fara rusine marfa expirata/stricata, mai pun o stampila sau mai adauga un colorant sa nu se vada ca e stricata! si niciodata nu stii ce cumperi, dc ajungi in spital sau nu.. din pacate va mai trece multa vreme pana sa ajungem la nivelul tarilor civilizate si sa avem incredere in ce cumparam si mancam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Leyla , citind si parerea ta, imi dau seama ca pe acolo meniul ori e chiar nasol , ori se mananca atat de sanatos si de «green» in Romania, incat ati picat pe invers si va e frica de orice contaminare cu mediul exterior.… orice copil care merge la gradinita, nu cred ca bea numai sucuri stoarse proaspat in casa.. in fine,
Probabil ca asa e cum ziceti voi….. Aici exista si varianta fara mancare, doar cu tort adus de-acasa . Nu puteti face la fel ? Anyways, eu nu-s chiar asa control freak ..la noi nici un sfert din portie nu s-a mancat, copii s-au jucat mai mult la masa…se distrau cu cartofii, cu pizza…nu prea au mancat, iar noi parintii le ziceam glumind: hai mancati, ca nu va mai intalniti curand cu asa bunatati ...…sunt dispusa sa imi iau rosiile pt acest comportament desantat de nordamerican ignorant …dar viata-i facuta sa fie traita . si pt o ora de petrecere ( ca in rest erau calare pe aparate ) a fost enough. Aici nu prea se merge la petreceri ca sa mananci pe saturate…mai ales la cele de copii. Se merge pt fun.Dar cunosc meteahna romanului cu mancarea. A ! ca mi-am amintit..aici sunt freaks cu alergiile, asa ca nu prea poti merge cu mancarea ta nicaieri (la gradi e interzis sa intri cu mancare ) pt ca nu se pot controla ingredientele sau modul de preparare. Asa ca nu prea ai de ales. Inteleg ca e nebunie cu locurile astea de joaca si in ro, vad ca multe arata chiar mai bine decat aici… deci nu e ceva izolat si banuiesc sa ar trebui sa se fi pregatit cu meniuri pt copii…

Saryta, cum e cu bubitele ? trec ?

Dbunny, sa va fie de bine petrecerea …si gratarul.

Desiree, cred ca iti eram datoare ca o veterana intr- ale gradinitei ( dintre fulguleti, bineinteles )cu idei de activitati. Sincer, stiu in mare, nu stiu in fiecare zi exact ce fac si nici Julia nu e prea …coerenta in a-mi explica cum a decurs ziua. Au orarul pe perete in dreptul clasei, si ma mai uit de curiozitate din cand in cand…imi dau seama cand invata vreun cantec sau joc nou ca Julia canta pe-acasa sau incearca sa ma implice intr-un joc, dar de cele mai multe ori nu prea pricep de vrea…folclorul nu e la fel, asa ca o atrag incet-incet spre chestii care imi sunt mai familiare, gen joaca cu papusile, de-a bucataria, desenat, carti, chestiile obisnuite varstei. Au si un caiet de activitati la gradi, pe care ni-l dau acasa la cateva luni. Fac bricolaje gen animale decupate din hartie, carora le atasaza picioruse, antene, aripi, etc din alte materiale, mai fac tot felul de coroane sau palarii ( cowboy, indieni ), dar joaca , cantecul si dansul sunt principale. Adica invatatul prin aceste metode. Acum invata culorile,cifrele..literele nu inca ( cred ). Ce-mi place e ca s-a deprins de acolo cu igiena, spalatul pe maini, pusul mainii la gura cand tuseste sau la nas cand stranuta, spune mersi daca ii dai ceva si pardon sau scuze daca isi da seama ca a facut ceva gresit…astea mi se par cele mai bune deprinderi..Restul invata toti sa numere, sa scrie, sa citeasca, culori, etc…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Dia, ok...daca sunt atatea probleme (la care sincer nu m-as astepta, dar se pare ca o sa mai treaca mult timp pana o sa ma convinga ca Ro e pe drumul cel bun.. darasta-i alta poveste ), mai bine asigura-te ca nu ai probleme....ok, acum inteleg, deci nu ca nimeni nu ar mai gusta o pizza sau un suc din cand in cand, ci ca exista o mare sansa sa fie stricate...asta e altceva, vorbim de lucruri diferite.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

Dia, ok...daca sunt atatea probleme (la care sincer nu m-as astepta, dar se pare ca o sa mai treaca mult timp pana o sa ma convinga ca Ro e pe drumul cel bun.. darasta-i alta poveste ), mai bine asigura-te ca nu ai probleme....ok, acum inteleg, deci nu ca nimeni nu ar mai gusta o pizza sau un suc din cand in cand, ci ca exista o mare sansa sa fie stricate...asta e altceva, vorbim de lucruri diferite.

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

exact

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

LA multi ani! Ana Julia

Ce pizzerii mai sunt alea care nu fac pizza proaspata? Si daca elimini carnea de pe pizza ce poate fi stricat? Pizza nu poate fi considerata junk food, dimpotriva. Ce este junk sau nesanatos in pizza? Mai mult, tuturor copiilor le place pizza. Nicole dupa ce a mancat prima data pizza, a doua zi mi-a cerut acasa, lucru care nu a mai facut cu nici o alta mancare. Eu o sa ii dau lui nicole pizza ori de cate ori o sa am ocazia.
Cu torturile si parajiturile sunt de acord ca ar putea fi alterate sau vechi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui almo

LA multi ani! Ana Julia

Ce pizzerii mai sunt alea care nu fac pizza proaspata? Si daca elimini carnea de pe pizza ce poate fi stricat? Pizza nu poate fi considerata junk food, dimpotriva. Ce este junk sau nesanatos in pizza? Mai mult, tuturor copiilor le place pizza. Nicole dupa ce a mancat prima data pizza, a doua zi mi-a cerut acasa, lucru care nu a mai facut cu nici o alta mancare. Eu o sa ii dau lui nicole pizza ori de cate ori o sa am ocazia.
Cu torturile si parajiturile sunt de acord ca ar putea fi alterate sau vechi.

Album
http://picasaweb.google.com/nicole.poze

un pic de contrazic, stii ca unele pizzeri folosesc diversi compusi chimici ca sa se dospeasca repede aluatul, sau cascaval expirat, mozzarella expirata, ca oricum se topeste pe pizzza mai baga si un salam care e sters cu ulei sa nu se vada mucegaiul, si ar fi multe, multe de spus.Poate ma recunoaste vre-un patron si ma bat astea prefer sa nu va zic tot ca am sa umplu o pagina de povesti din pizzerii

Mergi la inceput