*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(86)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

didi, da nu te lasi

avem si anume : poze cu S

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Moama cat ati scris pana am crosetat eu....

Didi, Ella, tocmai va scriam si voi erati "in direct"

Ma duc sa culc copilul. Azi a dormit de la 3 la 7, cum sa-i fie somn??

Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)

De prin week-end

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Kaaaaaaaaay
Ce frumoasa e Sonia, imi place in bluzita aia cu floricele negre, extraordinare pozele si haioase commentariile! Ma duc sa ma mai uit o data, de cinci ori

Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)

De prin week-end

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,
ma bucur ca nu esti suparata; daca toate lucrurile ar iesi cum ne dorim, ce bine ar fi; imi pare rau ca nu te-am ajutat, ba daca ma uit in urma te-am bagat in bucluc cu traducerile alea, desi intentia a fost alta.

Oana,
am vazut Soniuta domnisoara mare; cine e dl Black?
uite ce nu ai BE, asa i-a iesit sotului la socoteala:
BabyWordsworth.avi
LullabyTime
LanguageNursery.av
baby's first movies
Cum ti le trimit?

Ana,
la mot a fost bine, Vladuc a ales creion, carte si icoana; deci popa se face
poze n-am urcat, ca n-am facut din simplul motiv ca eu si sotul ne-am uitat bagajul acasa; l-am gasit frumos la intoarcere in mijlocul living-ului; si eu am stiut tot drumul ca ceva n-am pus in portbagaj, dar abia inainte cu 10 km de Focsani mi-am adus aminte ce; am avut multe pungi cu cadouri, pe astea nu le-am uitat; nu aveam in troller decat pijama, cosmetice si schimb pentru o zi; noroc ca am stat la un hotel bun care a suplinit o parte din lipsuri, pijamale mi-a dat Clona, cazata si ea langa camera noastra.
Ceva poze am primit de a fratele meu, dar sunt facute cu un aparat nu foarte dichisit; incerc sa urc maine.

Elteka,
mai zi-ne cu dr Spok; am primit azi pe email o carte de psihologia copilului :" Totul se intampla inainte de 6 ani"; nu sunt sigura dar parca Didi mi-a mai spus de ea.
Doar am "rasfoit-o"; abia astept s-o citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Ella, name the place diseara trec pe la tine prin hood numai sa nu ma pui sa parchez, ca atunci sa vezi distractie pana gasesc un loc...

si merci ! avem nevoie de forte proaspete pt zbor!

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

SURSA REVISTA MAMAI

Cum protejezi copilul iarna

In timpul anotimpului rece, pielea isi pastreaza cu greu echilibrul natural. Frigul incetineste circulatia sangelui, primele afectate fiind zonele sarace in glande sebacee: maini, picioare, buze.

Pielea sensibila a celor mici trebuie protejata printr-o imbracaminte corespunzatoare si cu ajutorul unor produse de ingrijire adaptate.

Iata, in cele ce urmeaza, zece sfaturi folositoare, pentru ca micutii sa sufere cat mai putin cand mercurul scade in termometre.
Nu-l lasa sa transpire

Imbracamintea trebuie aleasa in asa fel incat copilul sa nu fie nici prea infofolit, dar nici prea "dezbracat". Ideea principala este ca micutul sa nu transpire in exces, ceea ce poate duce rapid la racirea organismului. Atentie deosebita la maini si picioare, care se racesc primele.
Acopera-i capul, urechile, gatul

Aproape o treime din caldura organismului se pierde prin cap si gat, iar urechiusele sunt sensibile la muscatura gerului. Ai grija, deci, ca odorul tau sa aiba capul, urechile si gatul bine protejate.
Fularul pe nasuc doar sub zero grade

De cum scad temperaturile, parintii se grabesc sa acopere nasucul celor mici cu un fular. Acoperirea nasucului se justifica numai daca temperaturile scad serios sub zero grade C.
Buzele - sensibilitate maxima

Buzele celor mici sunt tinte privilegiate ale frigului: sunt fragile, se usuca usor si se crapa. La copiii peste 3 ani, buzele pot fi protejate cu strugurel sau cu o crema hidratanta.
Atentie la ultraviolete

Excursiile la munte, iarna, nimic mai frumos - dar atentie la ultraviolete. O fi el soare cu dinti, dar razele sale, reflectate de zapada, pot provoca arsuri ale pielii. Aseaza-i micutului, peste caciulita, o cascheta cu cozoroc, menita sa-i umbreasca fata si ochisorii.
Fii cu ochii-n patru

Copiii cu varste intre 3 si 7 ani e bine sa se joace afara sub supravegherea parintilor, si sa fie insotiti de un adult cand se duc la sanius sau la schi.

In caz de fractura, parintele trebuie sa fie in stare sa acorde primul ajutor, pana la sosirea ambulantei. Se imobilizeaza membrul fracturat cu o scandurica sau orice alt obiect rigid, in pozitia care ii provoaca cea mai mica durere copilului - pozitia antalgica, pe care micutul si-o alege, instinctiv, singur.
Curata locul de joaca

"Paza buna trece primejdia rea": Alege-i deci locul de joaca lipsit de portiuni inghetate, pe care poate aluneca, fara bolovani sau ramuri mari camuflate in zapada; partiile de sanius trebuie sa fie netede si lipsite de obstacole.
Invata-l sa se fereasca de umezeala

Cand e cazul, obisnuieste-l sa anunte daca are hainutele ude - in special sosetele, ghetutele sau manusile. Umiditatea e mediul propice pentru degeraturi - la primele semne alarmante (piele alb-albastrie), mergi de urgenta la doctor.
O supa fierbinte pentru hidratare

Da-i energia necesara dupa plimbarea sau joaca pe ger: o gustare, o cacao fierbinte, o supa. La intoarcere acasa, laptele fiert, ceaiul, alimentele lichide si semilichide il hidrateaza si il incalzesc.
Alarma la primele semne

Parintii trebuie sa ia masuri la primele semne, daca micutul sufera din cauza frigului. Temperaturile de peste 38 de grade C reprezinta un semnal de alarma care denota aparitia unei boli. Copilul trebuie dus imediat la medic.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Buna fetelor!
Va citesc zilnic dar cu scrisu mai rar....
Noi suntem bine, aproape ne-a trecut si raceala, sper sa nu vina alta...
Apropo de dormit, azi-noapte nu stiu ce a avut Vladut dar de la 2 la 4 m-a tinut treaza, imi venea sa ma dau cu capul de pereti. Oricum in mod normal se trezeste de 4-6 ori sa-i dau san dar acum a intrecut masura.
Ma gandesc din ce in ce mai serios sa-l intarc dar mi-e tare greu, mai ales cand sunt eu singura cu el...

Elteka tu pana cand mai vrei sa alaptezi?

Miniuta iti multumesc de ideea cu puzzel-ul ca nu stiam ce sa-i luam de Mos Neculai. Normal vroiaim sa-i luam un Lego duplo dar din pacate s-a gandit ieri tacsu sa-i cumpere deja si sa-l lase jos in boxa. Si tocmai cand deschidea usa de la keller am coborat eu (nestiind de noua achizitie)cu Vladut sa-l scot afara...asa ca a vazut cutia si s-a indragostit de ea...n-a mai vrut sa stea nici afara, nimic, toata dupa-amiaza am fost extrem de ocupati .

Didi cum e la curs? Ma gandesc si eu din ce in ce mai serios sa fac B2 si apoi sa incerc Test DaF...as avea timp daca l-as da in iunie.

Va doresc o zi frumoasa! Eu tre sa plec la curs..

Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Hello,
intru si eu rapidel sa ma laud un pic cu mezinul meu, care progreseaza vazand cu ochii! Doamne, parca ieri era cu tzitzi la gura.
Deci iubitul meu cel mic a invatat sa o arate pe mami cu degetul atunci cand i se cere. Si eu am fost mirata. Ma aflam in spatele lui cand tati l-a intrebat: "Bogdan, unde e mami? Arata cu degetul" S-a intors dupa mine cu capul si m-a aratat cu degetul. Eee, si ca motiv suplimentar de mandrie, pe alte persoane nu le arata, doar PE MINE!
In rest mai folosim degetul ca sa aratam ochii, nasul propriu si gura lui mami. Ii face mai-mai NUMAI lui Matei, dar rade strengareste si se fastaceste in fata altor persoane. Imi vine sa-l mananc cat e de simpatic. Bineinteles ca are si nervisori, tropaie din picoare si plange cu lacrimi cand nu ii convine ceva, cu preponderenta cand e luat din baie sau i se iau obiectele periculoase pe care le insfaca din mers.
Vorbeste din ce in ce mai mult si mai bine, stie ca jucariile care nu merg sunt "icate", ne imita si spune tot fellul de cuvinte stalcite "ute aci", etc. spre deliciul nostru.
Ieri m-a uimit cand i-am dat o hartie in mana si i-am spus "Bogdan, du hartia asta la gunoi la bucatarie". M-am tinut dupa el si desi in bucatarie nu era lumina aprinsa, s-a dus tinta la cosul de gunoi pe care l-a si nimerit.
Mai arata cu mainile atunci cand ii cand lui Matei "Bate vantul frunzele", face "pfff" atunci cand frige mancarea si tot felul de alte grimase dulci.
E curios din cale afara si nu suporta sa fie exclus din activitatile specifice varstei lui Matei gen lipit, desenat etc. Ii place f mult sa mazgaleasca pe tabla magnetica dar si cu pix, creion. E nenorocire daca incerc sa-i iau din mana creionul fara vrerea lui...

An@, sotul vine si pleaca, acum e acasa, dar va pleca iar, sper ca nu in paralel cu mine. Abia astept sa evadez 3 zile in UK, incepand de duminica.
Poohy, felicitari pt bebe baietel!
Kay, multa bafta cu operatia Soniei! Cand plecati in US?
Mica, ce dulce e printesa Maya! Cand ne mai vedem si noi?
Ella, te rog sa imi arati poze cand iti vine cadoul comandat de sot pe net. Ai cumva un link cu poze? Frumos hobby, si mie mi-ar place daca as avea timp...

La noi Mos Nicolae va aduce jucarii pt Matei:
Melissa & Doug Joey Magnetic Dress-Up ($9.85)

http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B000VO3HC8/ref=sr_1_olp_20?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1225782910&sr=1-20

Melissa & Doug Deluxe Wooden Magnetic Pattern Blocks Set ($19.23)

http://www.amazon.com/gp/product/B000IE4B44/sr=1-117/qid=1225782519/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&qid=1225782519&sr=1-117&seller=

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Oct-Nov 08
NE JUCAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Helou, ladies!Si io ma bucur ca ati mai scris in ultimul timp, io mai mult citesc, si cand bate vantul pe aici e tare nasol.

Multumim de urarile pt aniversare, a fost tare dragut, am fost la bunici la Pitesti, Andrei a fost foarte incantat sa descopere ce se afla in pachete.Nu imi venea sa cred ce fata avea pe masura ce desfacea si cum s-a bucurat de casouri.Bine, i-a trecut la fel de repede, el se joaca doar dc stai langa el, dar ii place mult mai mult sa ii citesc poezii, sa ne uitam pec arti, sa il intreb diverse chestii si el sa imi arate.A primit nasuta aia de lemn cu forme si ciocanel, nu foloseste ciocanul, se chinuie sa scoata formele.A mai primit un fel de orga??, am vazut ceva asemanator la Elteka parca, are un buton preferat cu sunet de tobe si atunci il apuca dansul, dar destul de repede renunta.O mica motocicleta si un trenulet Tommy i-au placut cel mai mult.Dar trenuletul nu il lasa pe sine, il alearga prin casa…De Mos NIcolae o sa primeasca tablita magnetica pe care am cumparat-o mai demult si o masinuta cu niste animale, ca el are boala pe masini.

Ieri am fost si noi la dr, avem 11.200g si 84 cm.Am facut si ROR-ul, cu inima stransa ce-i drept, sper sa fie totul in regula.S-a miorlait, dar i-a trecut repede.Doarme de la 20-20.30 pana la 7.30 dimineata.Ziua mai dorme cam 2 ore de la 12.30-14.30.Deci nu ma pot plange de lipsa de somn, nu se trezeste peste noapte(acu imi e mie rusine cand zic asta …).Programul asta cu somnul de seara la 20.00 i l-am facut cand avea vreo 4-5 luni si ne lungeam cu baie si toate cele, iar noi ne culcam la miezul noptii.A durat un pic pana s-a acomodat, dar a fost o alegere buna.

Doxinu, multumim de informatii…Andrei nu vrea cu fes pe cap, il da jos din ce in ce mai des, va trebui sa ii cumpar unul care sa se lege sub barbie.Nu suporta mansi, fular la gura nu i-am pus, il pun pe sub geaca, peste body, sa nu stea cu gatul gol.

Chiqui, la noi sunt 21.5 grade si ziua si noaptea.Noaptea dorme cu pijamale destul de subtiri si un body fara maneci(fiindca se ridica bluza de la pijama si sa nu stea cu spatele gol), pilota sta maxim juma de ora pe el, apoi se dezveleste.Noroc ca ma trezec io des sa fac pipi si il mai invelesc cand si cand.Ziua un body cu maneca lunga si pantalonasi.Sosete are in picioare cand ii e lene sa le scoata, asta e alta pasiune a lui.

Lavinia, 28+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Buna dimineata1
Multumesc Elteka! Am sa mai scriu, numai ca nu prea reusesc sa scriu la fiecare in parte!
Noi de Mos Craciun cred ca-i luam ceva de imbracat si telefonul de la FP ca e inebunit de telefoane! Pune orice la ureche si zice " Ao Ao!"
Kay e o dulce S.!Creste frumos!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si [ 14+] cu
Concediu la mare 2008

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David

David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput