*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(86)
Raspunsuri - Pagina 17
ancamari spune:
Multumesc pt sfaturi!
Partea proasta e ca nu ia medicamentele, numai ceaiul de menta si regimul se pare ca nu sunt suficiente. Bine ca bea si ceai! Va tin la curent.
Tamara - am vazut pozele! Poate ajung maine sa aduc ce eram datoare daca vine soacra in timp util si daca e Andrei cat de cat ok.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu
An@ spune:
Eeeeeee, asa mai merge! bine ati revenit, dragele mele
! Ma bucur sa va "revad"
!
Ancamari, nu stiu daca ai citit, dar noi am trecut de curand printr-o enteroviroza si am fost la un pas de internare, eram cam la limita cu dezhidratarea. Asa ca am "pompat" cu seringa (ca altfel nu vroia nimic) supa chioara de pui cu mult morcov, lapte fara lactoza, ceai de menta. Restul nu am reusit. Greu de tot ceva saruri, enterol, hidrasec. Dar nu am vazut nici o imbunatatire. Asa ca i-am "reamintit" dr de furazolidon si mi-a spus ca ii pot da de 125 mg, cate juma de pastila la 6 ore 3-5 zile. Vreau sa-ti spun ca dupa prima pastila deja nu a mai avut scaune apoase, iar de a doua zi deja era muuuuult mai bine ´(nu mai avea febra, era mai vioaie, a acceptat ceva orez). Si eu si sotul am avut apoi enterocolita si tot cu furazolidon ne-am tratat (alt dozaj evident) la fel dupa prima pastila si-a facut efectul. I-m facut si copro si nu a iesit nimic, dar nu prea am incredere in analizele astora, pricum nu i-au facut decat pt e coli, salmonela si inca una, nu rotavorus,... (la grigore alex.)
Kid, na ca si eu am ratat ziua ta...cu intarziere: LA MULTI ANI!!, sa fii sanatoasa si fericita!!
Multumesc pt link-ul cu domo...da, asta cautam, dar nu mai stiam unde se fac. Acum mi s-a parut interesanta si ideea Miniutei, sa cumpar calendare si sa lipesc poze...sa vedem cum am timp...si indemanare
.
Miniuta,am facut inundatie in birou salivand la pozele alea cu cozonaci.Io nu prea am facut chestii asa.....complexe
pana acum...sper sa ma descurc, pt ca vreau sa incerc. Vreau sa miroasa a cozonaci la noi in casa anul asta. La cantitatile din reteta cam cati cozonaci ies? Ce mi-au placut ideile tale de cadou...totul facut de tine!
Chiquitita, am incarcat cateva poze noi pe webshots zilele astea, maine cred ca le postez .....
La noi sunt cam 21-22 grade, o culc in pijama de bumbac (daca e mai subtire ii dau un body fara maneci pe dedesupt) si o invelesc cu o pilota mica, pe asta o suporta si nu se mai dezveleste. Cateodata e bine, cateodata e transpirata. habar nu am cum sa fac, ca nici dezvelita nu o pot lasa, ca mie mi-e frig noaptea.
Elteka, stiam eu ca nu sunt singura cu copil atomic la 12 noptea
. Citisem ca bioritmul lor depinde de ora nasterii, dar Ana s-a nascut la 1 la pranz, deci? si in cazul nostru... nu cred ca o influentam noi, ca io as dormi cam de pe la 9, de fapt inainte de Ana, io la 10 max eram in pat si cand imi povestea nasa noastra care are 2 fete ca ea mai devreme de 11-12 nu se culca, ca pana spala fetele, pana se culca,...imi ziceam: oare cum o rezista zi de zi sa te culci la 12 si a doua zi serviciu si tot asa...na, ca la noi e mai rau: dupa ce se culca Ana la 12, eu imi fac baie, mananc, ori ma mai uit putin la tv daca mai e vreo emisiune ori citesc ceva (asta ma relaxeaza teribil si dorm bine
), deci cam pe la 12:30-1 adorm. La 2-3 e prima trezire a Anei pt lapte (si nu, nu merge cu ceai sau apa ca urla de scoala tot blocu'), daca am noroc se mai trezeste la 6-7 pt alt bibe, apoi pe la 9-10. Dar eu la 7 ma trezesc sa merg la serv.
.
Tamara, l-am vazut pe tunsulici...e un scump
!
Si eu incetez orice activitate agitata inainte de baie, dupa baie citim povestea pana unul din noi face bibe, apoi lumina stinsa, muzica in surdina sa acopere zgomotele din casa sau de la vecini, nu mai vorbesc cu ea, daca ma striga o mangai, ... nu mai stiu ce sa fac. Maica-mea mi-a spus ca si eu pana la 1,5 ani nu prea dormeam noaptea, mai mult ziua. Deci are cu cine semana si ma astept sa treaca ...curand, sper.
mami de Ana (22 mai 2007)
miniuta spune:
am revenit.
ioana13, si david la fel, doarme intre o ora jumate si trei. la noi sunt totusi mai multe zile cu o ora jumate. ca sa vezi ghinion pe mine, cand lucrez si e doar cu taica-su acasa, doarme trei ore aproape fara exceptie. soarta nemiloasa, deh. ![]()
carlav, sa stii ca nu am mai facut niciodata praline, dar am vazut niste retete pe culinar.ro si asa mi-a venit ideea. dupa cum aratau imaginile de acolo, nu parea prea complicat. daca imi ies, va pun si link-uri. si daca le fac, ca totul e la stadiul de proiect.
elteka, chiar spuneam ca mi-e dor de tine. da mai, e de groaza david cu puzzle-urile lui. eu cred ca are doar o memorie vizuala foarte buna, ca habar nu are ce sunt toate cele. facem puzzle-ul, eu ii spun ce e fiecare bucatica pe care o asaza el la loc, si dupa cateva incercari face toata tabla (are inca trei, cu opt, noua si zece piese). ei bine, chiar daca il face pana si pe asta asa mare, daca ii cer sa-mi dea de ex locomotiva, sau caruta sau mai stiu eu ce de pe tabla, nici gand. nu se executa. asa ca....ma rog.
am vazut pozele, e mortal elias pictat ca tigrut. si in nürnberg e un muzeu al jucariilor, pe toti care m-au vizitat i-am dus acolo, mi place foarte mult. cu david inca nu m-am gandit sa ma plimb pe acolo.
despre girafa nu stiu inca ce sa spun. eu tocmai am trimis in romania premergatorul de la v-tech si centrul de activitati 3 in 1 de la chicco si acum caut o "muzicuta" noua. daca spui ca e asa simpla girafa, probabil o sa-i caut altceva. inca nu stiu ce. poate ii mai iau o cutie de lego. i-am luat acum o saptamana o cutie si e tare incantat, chiar construieste cu ele. si am vazut muuulte, si imi place si mie sa ma joc cu ele. ![]()
tamaraspt, chiar asa, ce-i puseserati pe suzi de era asa albastru la gurita?
chiquitita, la noi sunt peste zi cam 20-21 de grade in casa, si noaptea cam 18. david are pe el un body cu maneca scurta, strampi, pantaloni si sosete antiderapante si o bluzita potrivit de groasa. la noi, fiind o casa foarte veche si tare prost izolata, e cam frig pe jos, de-aia ii dau si strampi si pantaloni.
ana, nu vad de ce nu ti-ar iesi cozonacii. importante sunt faina si drojdia, sa fie ele bune, si in rest nu vad de ce nu ti-ar iesi. ai vazut si tu ce explicatii clare are tipa aia, si imagini cat cuprinde. mie imi ies doi cozonaci babani din compozitia aia.
mamica lui david(21.05.2007)
DidiAlex spune:
Salutare,
urez si io tot ce va doritzi, tot ce s-a sarbatorit..io mai greu cu netu, am mai primit PM si atunci am intrat anuntzata de mail.
Kid, la multi ani! cred ca ne discutaram fix cand te sarbatoreai..dar cine sa stie
Carmen, la multi ani! si tie..
La multi ani!! Andrei/andreea
La multi ani de 1 decembrie..ca am vazut ca se poarta..
si un La multi ani!! in avans..pt Sobi.
pe unde mai shopp-uiesti?![]()
Ancamari, vin la spartul targului..dar uite aici un subiect la care am scris odata http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122889
io am mai scris de mai multe ori cand am avut Rota apoi Noro, apoi cand venise peste Patrick de Ioana. Vad ca acum e tare relax ![]()
...
pup gasca..si plec la ale mele..multe..El pe mine m-ai uitat de la Oscare
..si io am uitat ..ceva catre tine ![]()
DidiAlex spune:
mai Lau, nu trebuiau trimise in ro. Io le scot din uz, le trimti in keller si peste 2 luni e iar dragoste la intaia vedere.
si de care puzzle face tu David al tau? cu 22 de piese? din alea cu capac care-s 5 E la Kaufhof...sa nu mor pe aici..de dambla
![]()
uite..asta le cumpar io: suntem la buget de austeritate, ![]()
www.galeria-kaufhof.de/sales/aktionen/productdetail.asp?flexid=0&sub=1&sub1=36523&sub2=103593&sub3=104400&sub4=132240&prodid=152094" target="_blank">D, www.galeria-kaufhof.de/sales/aktionen/catdetail.asp?FLEXID=0&Sub=1&Sub1=36523&Sub2=103593&Sub3=105115&Sub4=151551" target="_blank">D & R si www.kinderfahrradladen.de/kinderfahrraeder/16-18-zoll-fuer-4-6-jaehrige/puky-fahrrad-zl18-alu::1626.html" target="_blank">R -Capt´n Sharky
scrieti si voi liste..sa mai clatesc okii..ca copilul meu e modest: el vrea..un rechin
ella_74 spune:
Ana,
cand aud de capsuni care adorm tarziu sau se trezesc noaptea, mie mi-e rusine sa povestesc de cum doarme.
Ca adoarme la maxim 22:00 si de obicei nu se trezeste pana la 7:30 cand incepe fresh programul de joaca; uneori se trezeste si plange (suntem la randul 2 de maselute), alteori se trezeste la 6:00 cand eu ii fac bibe si ma striga asa frumos MAMA, dar adoarme la loc dupa bibe.
Si pana nu demult era si in barca nedormiciosilor.
ref la cadouri, de Mos Nicolae pentru avem lego si puzzle;
eu imi doresc de Mos Nicolae un pottery wheel
, deja aseara mi-a comandat sotul de pe net setul de culori de pictat pe sticla si ceramica; asta ar fi potcoava, acum astept calul, adica rotita olarului; nu stiu daca ma va lasa sa ma exprim artistic dar trebuie cumva sa-mi fac si damblaua asta.
m-am uitat si pe poze de capsuni...
miniuta spune:
didisor, scriu repede ca david deja s-a trezit o tura si nu doarme linistit decat daca e cineva langa el. jucariile alea le-am trimis in ro ca ma saturasem pana-n gat de ele. le-am mai strans, le-am mai scos, tot nu mai prezinta interes. si asa am si eu o scuza sa iau altele noi.
nu stiu despre ce fel de puzzle cu 5 euro de la kaufhof vorbesti tu, eu i-am luat o tabla imensa de la eichhorn cu 22 de animale salbatice (e un soi de zoo). mai erau doua: una cu treburi domestice, carute, vaci, tractoare si altele din gama, si inca una cu mijloacele de transport. nu am acum aparatul foto acasa ca l-a luat sotul cu el in ro, dar cand se intoarce iti fac o poza sa vezi despre ce e vorba. a costat opt euro si ceva. fata de alea cu zece piese care costa intre cinci si sapte euro, mi s-a parut un pret bun.
ma tot invart si eu pe langa o bucatarioara, au saptamana asta la aldi la oferta si e chiar ieftina, dar tot nu sunt hotarata.
noapte buna la toata lumea!
PS: ce mi-a placut dorinta lui ella de cadou de craciun. eu, ca o gospodina care ma aflu, imi doresc niste tavi de silicon 

mamica lui david(21.05.2007)
An@ spune:
Miniuta, tare David al tau...Ana nu face decat d-ala de lemn cu animale (de fapt e singurul pe care il are), dar dupa 2 bucati se plictiseste. I-am luat lego, io il faceam, io il desfaceam. Asa ca l-am facut bloc si l-am pus deoparte, nu ascuns, dar nici la indemana si de 2 zile l-a luat singura si a inceput sa mestereasca la el...deci pauza i-a prins bine.
Pt sarbatori i-am cumparat (va descriu, ca n-am linkuri):
1. puzzle tot din lemn, ala cu ursuleti (chiar daca nu le face acum, le va face la un moment dat...dar era prea ieftin in germ ca sa nu-l iau
),
2. alt puzzle dar din carton cu mama si puiu': rata cu ratusca, vaca cu vitelu' si inca cateva, doar din 2 bucati. ff simplu, sper sa-i placa ca ei ii plac animalele,
3. un pui de gaina care se baga pe mana, ca pt teatru de papusi (ii place sa-i fac teatru) si care are de gat atarnat un ciorap de cadou cu bomboane in el (bomboanele le mananc eu, ca ea nu stie ce sunt alea
)
4. tabla d-aia de scrii si stampilezi pe ea si se sterge la infinit..nu stiu cum ii zice ("magische Zaubertafel" scrie pe ea)
Si eu am dat comanda de cadou in germ pt girafa cu bile daca ati zis ca merita
...
Zilele astea a primit o trusa medicala ff complexa si e super incantata, ne consulta pe toti
.
Didi si Elteka, am vazut la voi amandoua bucatarii pt copii...imi place de voi cum va educati baietii
. Poate asa o sa se mai schimbe ceva in mentalitatea barbatilor de maine care cred ca bucataria este exclusiv a femeii. Am nadejde ca fata mea va fi mai norocoasa ca predecesoarele ei
... (nu vorbesc aici de sotu' meu...el sta mult in bucatarie...dar din pacate principiile lui gastronomice nu se potrivesc cu ale mele, asa ca uneori sta degeaba
).
mami de Ana (22 mai 2007)
doxinu spune:
Io i-am luat pentru mos Nicolae un puzzle cu dadan(dragoni) ca sunt la mare cautare la noi
sper sa ii placa,legoa avem si nu-i interesant deloc................
asteptam sugetii![]()
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan