*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(86)
Raspunsuri - Pagina 16
ancamari spune:
Multumim pt urarile primite de Sf. Andrei!
Le intoarcem si noi celor in cauza!
La Multi Ani si pt 1 Decembrie!
La Multi Ani Kid! cu fericire, sanatate si impliniri!
toate cu intarziere dar eu nu prea apuc sa intru pe net cat e sotu' aks, plus ca de Sf.Andrei am facut party cu bunicii si a fost dragut.
Doar ca de sambata piticania a facut o viroza la burtica care a actionat tot mai agresiv, acum e oarecum deshidrat, infometat, la 1 a adormit ca era obosit rau.
Tratamentul cu hidrasec si humana electrolyt nu prea il ia cum trebuie pt ca sunt dulci amandoua medicamentele. Regim tine pt ca nu are pofta de mancare, dar dimineata de azi a fost foarte rau, cu multe scaune diareice.
Primesc orice fel de sfat dar eu in spital nu calc!
Piticania unor prieteni, de-o varsta cu al meu, a facut pneumonie si la alexandrescu nu si-au dat seamaa, o duce copilul pe picioare de saptamani intregi, acum e pe tratament antibiotic 3 luni. Doamne fereste!
A primit zebra saltareata de la Fisher Price de ziua lui si e foarte incantat.
A fost cadou mai mare pt ca saptamana trecuta a implinit 1 an si jumatate.
Are 10,5 kg si 84 cm. Pediatra zice ca e ok, in schema ei are interval de 9-11 kg si 84 cm pt 18 luni.
Are toate maselele si 1 canin se chinuie sa iasa de vreo 3 saptamani i se vede un coltisor dar stagneaza.
De mancat manca bine de vreo 3 saptamani, incepe sa se descurce bine si singur cu lingurita, mai ales cu mana stanga.
Dar numai mancare gatita: ciorba groasa de legume cu perisoare din pui/vita sau ficat de pui; seara supa de pui/vita cu galusti, practic mai mult galustile; brazica calcica cu smantana si mamaliguta; mamaliga rece; peste fiert (pangasius de preferinta); omleta facuta pe smantana, cu marar si mozarela; mar dar nu prea mult (max jumatate/zi); incet-incet incepe sa revina la banana, abandonata acum 3 luni; ceva suc de portocale 50-100 ml/zi, in cursul diminetii pt ca la Piti nu exista masa de dimineata. Laptele e baut in sila si cu pacaleli, mai mult cand e adormit dimineata sau seara cand e foare insetat, max 300 ml/zi. Acum facem pauza vreo 2 saptamani.
Am cumparat catelusul vorbitor de la FP si o sa-l primeasa de Mos Nicolae, plus coarne de ren cu luminite cantatoare si clopotei, toate luate din carrefour, mi s-a parut cel mai ieftin la raionul jucarii.
De Craciun ii dam tricicleta ascunsa pe balcon, sa-si mai faca de lucru prin casa ca e plictiseala mare.
De la bunici a primit carti cumparate de mine de la targul de carte, erau multe si frumoase, as fi luat un sac. La anul deja stiu ce o sa vreau, o sa fie si el mai mare, eu o sa fiu la serviciu si va fi altceva sa am eu banii mei de cheltuit.
A mai primit dvd cu Pisicile aristocrate, de Craciun o sa-i dea parintii mei si Dalmatienii.
Am luat 2 puzzle-uri din lemn, de care zice Elteka
(super postarile de acum 1-2 saptamani, mai scrie-ne! ) si le va primi si pe acelea la un moment dat.
O sa ma duc la KIDEX joi sau vineri dupa amiaza pe la ora 4. Nu gasesc carut usor, nici in Cora si nici in Carrefour nu au mai nimic. Recomandari?!Pls!
Are cineva scaun de masina cu ISO FIX? trebuie sa-l las in masina permanent, nu? Caut si un scaun de masina comod, in care se poate dormi. Si sa nu coste chiar 10 mil.
Doxinu - te invit la mine pe balcon sa vedeti parada! Eu stau langa Home Mall&Design. Sa vezi cum e la 5 dimineata in zilele in care pleaca la repetitii! Groaznic, urla Andrei... dar ziua se uita, in totalk am vazut de 3 ori parada anul asta.
Saptamana trecuta Andrei a dormit 4 nopti intregi! Pacat cu viroza asta, acum iar se trezeste la 2-3 ore. Seara se culca la 23-24 indiferent cand il pun eu la somn, ziua doarme in jur de 2 ore, poate sa fie numai 90 min sau 150 min, nu se stie niciodata. Dimineata se trezeste la 7-8 pt lapte, uneori la 5-6 si apoi mai doarme vreo 2 ore.
Va pup acum si ma gandesc mereu la voi!
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu
miniuta spune:
ancamari, daca e deshidratat sau pe cale de, du-te totusi la spital cu el. fara sa te sperii, la copii mici e periculoasa si pacatoasa rau deshidratarea.
leacuri pentru diaree: sticksuri si o gura-doua de cola (da, suna aiurea, eu am citit prin alte locuri si am aplicat); o lingurita de cafea (asta nu am facut-o, am citit-o la o mamica ce aplicase remediul fetitei de un an jumate, a dat roade, a dormit copilul
). noua ne-a zis doctorita saptamana trecuta asa: regim: mancare fara grasimi, fara ulei, fara fructe acide. permis e orezul fiert cu legume, supa de legume strecurata, rondele fierte de morcov, mar dat pe razatoare, banana pasata cu furculita, paine alba uscata, covrigi uscati. laptele sa i-l dau indoit cu apa (cum david bea inca formula, i-am pus jumatate din numarul de masuri de lapte). sa am mare grija sa bea bine (al meu bea suc de mere foarte diluat, ceaiurile si alte combinatii sunt cah).
de la mine putere i-am dat enterol, aveam luat din romania din martie, a functionat. i-l dadeam cu siringa de la nurofen, era innebunit david dupa procedura, asa i-am "injectat" si apa.
mi-a zis clar: daca nu mananca asa mult nu-i bai, important e sa bea. daca devine apatic, doarme foarte mult, e carpa, fuga la spital.
sanatate multa si sa scapati repede de bolesnita.
mamica lui david(21.05.2007)
Ioana13 spune:
Ancamari eu i-am dat lui P, cind a avut enterocolita, 2 zile, doar apa de pe fiertura de orez sau lapte fara lactoza(de la NAN) facut cu mucilagiul ala de pe orez. Apoi am inceput sa ii feirb si morcovi si sa bea supica aia. Fructe deloc, supa de pe carne numai dupa ce a inceput sa se refaca.
Nu a acceptat medicamentele, numai biotics, ca nu are gust. Asa ca i-am dat pastilute de afine zdrobite in lapte sau apa de pe orez.
Poti vedea daca e dezhidratat, daca ii prinzi pielea intre 2 degete si ea nu revine la loc imediat, ci ramine ridicata. Asa se vede dezhidratarea. Se dezhidrateaza repede daca varsa mult+ diaree.
In alta ordine de idei si P doarme ziua ori 1 ora jumate ori 3 ore... azi e ziua cu 3 ore
si ieri la fel

Ioana mama de 
Patrick Alexandru (01.06.2007)
CarlaV spune:
Si eu fara chef de scris, ma lupt in continuare cu greturile si alte "placeri" ale primului trimestru de sarcina.
Miniuta, cum faci pralinele? Suna tare bine ce spui tu acolo
.
Ancamari, incearca sa-i dai sa bea din 10 in 10 minute, si o gurita daca ia si tot e bine. Poti incerca sa-i dai ceai de menta cu putin miere si un varf de cutit de sare. Poate sa nu manance nimic si o saptamana, important este sa bea.
Noi avem scaun de masina cu isofix si da, trebuie lasat in masina. Nu e foarte comod nici sa-l instalezi de fiecare data cand il folosesti si nici sa te cari cu el in spinare pana acasa.
Carla,
s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
kay spune:
Foarte tarziu, urez si eu LA MULTI ANI Andreelor si Andreilor ![]()
Ma misc mai greu.
Am sa pun poze cu S, poze noi.
Acum fac lista de haine pt Bos... si va asigur ca nu e mica
daca vreti o pun aici dupa ce o termin...
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
ELTEKA spune:

Doxinu ,
vazut Stefan in cosul de legume, haios tare 
Chiqui
O sa-ti scriu!
An@
Despre culcatul tarziu nu pot decat sa-ti confirm ca ma sunt si altii, numar la degetele de la o mana de cate ori s-a culcat Elias la ore normale (sub 9), el mereu adoarme dupa 23.30. E drept ca doarme pana la 9.30-10, pe urma mai doarme 2-3 ore dupa-masa (acum [p]) Am incercat si eu toate trucurile, dar nu merge, inclin sa cred ca e legat si de ritmul nostru, noi stam pana tarziu, eu nu reusesc sa ma oun sa dorm inainte de miezul noptii...sau stam noi tarziu fiindca numai dupa ce se culca el puteam face ceva pentru noi...habar n-am, dar momentan nu ma mai stresez, cand ii e somn arata foarte clar, atunci mergem la culcare si basta.
Cu cadourile e mai problematic, zilele astea fiecare isi cam ia ce are nevoie, asa ca nu mai stai sa astepti pana de Craciun... Elias are oricum destule jucarii, taica-su tocmai a decretat ca nu mai primeste nimic pana la anu'. Am insa o masina pe care n-am desfacut-o inca, e de pompieri si face ca toate sirenele posibile, plus are o scara cu roti, exact ce ii place lui. Acu' ma gandesc daca sa i-o dau de Mos Nicolae sau Craciun. Eu anul trecut nu i-am facut Mos Nicolae, dar poate e timpul sa incep cu traditiile romanesti...
Miniuta
Felicitari pentru puzzle, e fantastic! Ii place girafa? Eu am incercat-o la gradinita, dar nu l-a incantat, bagatul mingii nu e foarte dificil, o pune maxim de doua ori si atunci se plictiseste
Mai nou prefera lego, l-am surprins construind singur, desi n-avem decat unul amarat, abia merg piesele impreuna..
Sa stii ca nici Elias nu mananca zilele astea. Mancase saptamana trecuta cate 4 borcanele, m-am speriat...dar acum i-au iesit doi canini, si ii pregateste pe cei doi de jos, ca el numai cu 2 deodata merge...cred ca din cauza asta nu mananca mai nimic, doar lapte, un pic de iaurt, o gura de mancare...pe care o scuipa
, am aruncat plin de borcane zilele astea, of. Doar pufuleti de cereale...
Alynta
Bine ca mai scrii pe la noi, te-am vazut in poze la Mihamora dara cum am vazut si la tine, felicitari pentru bb baietel!
Ancamari
M-am tot uitat pe pozele voastre, frumoase tare! Petitul e scump!
Pacat ca nu mai merge la voi LR, i-am luat tricicleta lui Elias de la ei, era 40% reducere si e extraordinara, mergea si la 1 an, acum nu i-am mai pus toate spijinitorile, dar e ceva ce as fi recomandat pe forum 
Sa stii ca eu n-am luat scaun cu isofix desi am optiunea asta, era dublu si cei de la magazin au zis ca e ok prins cu centura. Dar nu-l scot, desi m-au avertizat ca multe masini se sparg din cauza asta...
La caruciorul sport mi se pare important sa se lase pe spate de tot, eu am luat unul umbrela care nu se lasa, si uite asa nu dormea Elias peste vara decat o ora, din cauza pozitiei. Am vazut unele bune la Hauck, aici sunt vreo 50 de euro, Chicco pony xs e foarte usor si se inchide cu o mana, plus are un cos imens si bara in fata care se inlatura usor(al meu n-are). Din categoria asta e si PegPerego Aria, dar e scump in Europa, in State e f ieftin..
Mai voiam sa-ti zic doar de portocala, mandarina - Elias n-a avut niciodata probleme cu stomacul, cu exceptia a 2 enteroviroze luate in colectivitate, dar cand ii dau portocala, se schimba situatia, asa ca am scos-o. La noi la enteroviroza, daca n-a trecut intr-o saptamana, i-a facut analize si atunci i-ar fi administrat antibiotice in functie de culpriti, dar n-a fost cazul, ca n-a iesit nimic, asa ca am dus-o "pe picioare", am luat doar o chestie Protexin restore, a fost f buna.
Tamara
Am vazut pozele, multe si frumoase!
Mica
Tot asteptam poze cu printesa Maya, e scumpa tare!
Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)
De prin week-end ![]()
ELTEKA spune:
Kid
Am absentat, imi pare rau de intarziere, dar iti doresc LA MUUUUUUUUUUUUUUUUUUULTI ANI, sa-ti ramana sufletul mereu tanar si sa fii fericita si sanatoasa!

Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)
De prin week-end ![]()
tamaraspt spune:
se vede ca au fost zile libere.
Ioana si noi am vazut la retragere tancurile, de fapt le-am vazut a treia oara caci le-am vazut si cand se intorceau de la repetitii. Daca stiam ca sunteti si voi in zona veneam sa-l salutam pe Stefan.
de la noi.
Ana legat de cadouri si eu am o mare problema, familionu' mare si idei cam putine. Dar de Mos Niculae noi intotdeauna ne-am rezumat la fructe/dulciuri. Cel mai greu imi este sa gasesc jucariile. A venit mama pt cateva zile si ma voi duce in cautare de jucarii. Si voi trece si pe la domo sa vad calendarele personalizate.
Legat de somn, sa stii ca si noi avem probleme cu adormitul seara, are chef de joaca. Ajunsese sa doarma vreo 7 1/2 jumatate pe noapte
, caci se culca tarziu si se trezea foarte devreme.
Din experienta ca sa adoarma mai repede noi am incercat sa evitam jocurile f excitante inainte de baita si mai ales dupa - nu-l mai las sa topaie gol in pat dupa baita, asta fiind una din placerile lui. Deci toate jocurile cu muzica, alergatul dupa mingie, topait sau pupacitul in care el rade cu gura pana la urechi le-am scos daca se poate.
Am incercat sa stingem toate luminile in casa, cateodata a mers, cateodata nu.
Acum dormim aproape 10 ore pe noapte, cu multiple intreruperi
.
Am reusit sa-l tundem, din pacate tot acasa si tot cu masina. A urlat non-stop din pacate. Daca vreti sa ne vedeti frizura, am pus poze noi incepand de aici
Elteka asa este am reusit sa pun multe poze din Canada, din pacate nu am pus inca comentariile. Sper sa reusesc zilele acestea.
Tamara si
Matei Alexandru (20 mai 2007)
chiquitita spune:
Salutare!
Elteka, cand ai tu timp. Super pozele cu Elias, cele cu jucarii sunt la un magazin sau la un...muzeu de jucarii?
Doxinu, l-am vizionat si eu pe Stefan!
Cum e canapeaua?
Didi, ce mai faci?
An@pozici mai pui?
Madi
Ana!
Ca tot vorbeati de somn, de ceva timp Livia e intr-o super frichineala noaptea, cred ca or fi caninii de vina. Mai bine zis sper sa fie caninii ca nu stiu pe ce sa dau vina. Si la adormit e o mataiala, nu vrea nici neleganata nici leganata, in schimb mananca binisor. Am si eu o intrebare, cat de cald faceti in casa la copii si cat de gros ii imbracati in casa.?
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
doxinu spune:
ELTEKA,tamaraspt chitita
ancamari noi am terminat cu enterocolita acu 1 luna.Ne-a dat asa:sticsuri/grisine/covrigei simplii,babana,carne fiarta fara supa si fiarta fara pielita
,mar copt cu branzica sau cu cereale.
Noi doar atat aveam voie sa mancam.El facea cu sange asa ca ma gandesc ca regimul a fost mai drastic
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan