Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 4
Raspunsuri - Pagina 5
romanitza spune:
In primul rand, felicitari mamicilor de zmeurici!
Indraznesc sa scriu si eu, de-abia am primit rezultatul la testul BHCG efectuat ieri... Poate ma ajutati si pe mine sa-l interpretez. Valoarea lui e de 1483 (ziua 32 de la ultimul CM).
Datele mele sunt:
DN 29.03.1979
UM 24.10.2008
DPN 30.07.2009
Inca sunt socata si nu prea imi vine sa cred ca e adevarat, lupta dusa cu infertilitatea a durat la noi 2 ani si jumatate si s-a intamplat sa raman "natural" exact cand ma asteptam mai putin.
Nix spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mcrissa micaalsa, clauditza o sa trec imediat pe listuta. nix bebele meu avea 154 de batai.nu-i cam mult 154?si asta tot la 7 sapt si o zi.ai grija cu urechea, foarte bine ca te duci la dr, ca sa scapi de o grija. aliki felicitari pentru bebe! plius daca vrei sa apari pe listuta spune care sunt datele tale si eu sau o fata care se ocupa de listuta te va trece. micaalsa e scumpa tare fetita ta.inca nu inteleg ei bine ce se intampla in burticile de mamici. Doamne ajuta sa fim bine! Bulina mea Cristina, graviduta fericita 8+Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia |
draga mcrissa .. mi se pare destul de haios ce se intampla aici pe forum de cele mai multe ori.
Sa ma explic, de cele mai multe ori ne plangem de anumite simptome, si atunci e rau, dar uneori sunt fete care nu impartasesc simptomele noastre, si atunci e si mai rau, pentru ca se panicheaza.. cu alte cuvinte rau e cand sunt simptome, dar rau e si cand nu sunt! deci cand e bine?!?
ce mi-a zis mie dr. azi, a spus ca atunci cand bb are cam 7-8 sapt, bataile inimii trebuie sa ajunga pe la 160. Deci bebele tau, pare sa se incadreze perfect in aceste norme. Deci, felicitari, bucura-te de sarcina, de bebe si de tot ce se va intampla pe parcurs!
hai sa nu ne mai stresam atat pentru ca nu ne face bine deloc. Degeaba evitam sa nu ridicam greutati, sa nu muncim in plus, sa nu tzopaim.. daca ne stresam pentru cel mai mic fleac. Din pacate stresul este la fel de nociv ca altele.
Doamne ajuta si hai sa gandim pozitiv!
pup

mcrissa spune:
nix ai mare dreptate.si eu imi spun mereu ca ma trebuie sa ma bucur de fiecare clipa a sarcinii, dar cum sunt patita, uneori mai alunec si pe latura negativa.si azi am sangerat putin si bineinteles ca m-am panicat.vad ca de pe la 2 nu am mai avut nimic si sper sa nu mai vad rosu pana il nasc pe bebestrumf.
acum mi-a trecut starea proasta si vreau sa ma fac frumoasa, sa ma epilez, pensez, fac manechiura ca vreau sa fiu o graviduta ingrijita.chiar daca sunt cu greata in gat toata ziua, ma chinui sa o ignor si sa-mi continui activitatile.acum a venit si sotul acasa, a pupat burtica, a vorbit cu bebe, cum sa nu ma simt fericita
blanca cred ca tie iti ramasesm datoare cu un raspuns cu cream pentru sani.eu mi-am luat de la farmacie o crema pe baza de apa termala, fara aluminiu, parabeni, parfum si alte prostii.nu e speciala pentru sarcina, dar in catalogul lor scrie ca se poate folosi si pe perioada sarcinii.am vazut de la mustella o crema pentru sani, cred ca imi voi cumpara din aia, ca sa ma simt eu mai in siguranta.
Doamne ajuta sa fim bine!
Bulina mea
Cristina, graviduta fericita
8+
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
aliki4god spune:
multumesc McRissa si MicaAlsa....
As avea o intrebare: Exista vreo crema care sa diminueze durerile de sanici?...
Cum stati cu cafeaua in sarcina? Eu nu beau multa de obicei dar trebe sa incep ziua cu una ca altfel nu rezist si in plus nu o beau goala ci cu mult lapte. Afecteaza dezvoltarea bebelului?
aliki4god spune:
nix, mcrissa cu ce fel de simptome va luptati? As vrea sa stiu si eu, am o prietena care nu o stiut ca e insarcinata decat in luna a 5 cand so si vazut, deci nimic simptome pana in luna a 7-a 8-a. Doamne ajuta sa fie la fel si la mine. Mcrissa ce e cu creamul ala din farmacie, e bun?
Nix spune:
Cristina inteleg de ce esti ingrijorata. Pe cat poti (stiu ca e mai usor de zis decat de facut) gandeste-te la ceea ce se intampla acum si nu la necazurile din trecut. Incearca sa te ingrijesti, fa-ti poftele, simte-te bine, pentru ca atunci cand mamica e bine, si bebe e bine! Mai ales daca amandoi sunteti pe mainile bune si competente ale unui doctor.
Iti tin pumnii sa fii bine de acum incolo si sa ai parte doar de bucurii si momente frumoase!
buburuza1979 spune:
buna seara zmeurici 

azi am fost si eu la primul control la medic dar nu mi-a facut eco ca a zis ca e prea devreme...
mi-a dat o gramada de analiza de facut ... cele de sange la medicul de familie si cele de secretie care a zis ca sunt uzuale in sarcina...
am o mare nedumerire!!!
printre cele de secretie mi-a dat sa fac papa-nicolau si asta pt ca nu l-am facut niciodata ...
voi stiti ceva ??? e ok sa se faca papul in sarcina? ca eu ma gandeam ca nu prea e recomandat ca poate afecta bebeul...
5+
zmeurica mea
www.flickr.com/photos/thea_g/" target="_blank">poze
Nix spune:
| citat din mesajul lui aliki4god nix, mcrissa cu ce fel de simptome va luptati? As vrea sa stiu si eu, am o prietena care nu o stiut ca e insarcinata decat in luna a 5 cand so si vazut, deci nimic simptome pana in luna a 7-a 8-a. Doamne ajuta sa fie la fel si la mine. Mcrissa ce e cu creamul ala din farmacie, e bun? aliki |
Buna Aliki,
Eu ma consider una dintre norocoase, pentru ca nu am cine stie ce simptome. Singurul lucru de care ma plang, este ca ma dor sanii (destul de tare, pentru ca daca ar fi ceva suportabil, nici nu as baga in seama).
In rest, nu am greturi, dureri rareori, si sunt mici, infundate si absolut suportabile, nu am avut sangerari, nici secretii "ciudate". Nu iau nici un fel de tratament (in afara de acid folic, si eutirox, eu am hipotiroidie, dar asta nu e din cauza sarcinii).
Azi am fost la eco, si bebe este ok, ii bate inimioara.
Deci, nu am de ce sa ma plang. Mi-ar placea ca toate fetele sa se simta la fel de bine ca si mine.
Iti doresc si tie o sarcina usoara, fara griji si fara simptome si un bb sanatos!

Nix spune:
| citat din mesajul lui buburuza1979 buna seara zmeurici ![]() ![]() ![]() ![]() azi am fost si eu la primul control la medic dar nu mi-a facut eco ca a zis ca e prea devreme... mi-a dat o gramada de analiza de facut ... cele de sange la medicul de familie si cele de secretie care a zis ca sunt uzuale in sarcina... am o mare nedumerire!!! printre cele de secretie mi-a dat sa fac papa-nicolau si asta pt ca nu l-am facut niciodata ... voi stiti ceva ??? e ok sa se faca papul in sarcina? ca eu ma gandeam ca nu prea e recomandat ca poate afecta bebeul... 5+zmeurica mea www.flickr.com/photos/thea_g/" target="_blank">poze |
Din moment ce doctorul ti l-a recomandat, as avea incredere ca stie despre ce e vorba.
Papanicolau se ia prin stergerea colului cu un buretel(capatul colului dinspre vagin, si nu cel dinspre uter). Colul tau in sarcina este inchis, deci nu are cum sa se ajunga la bebe, si clar nu are cum sa-i faca rau. In plus, gandeste-te ca un medic ginecolog iti recolteaza papanicolaul.. si nu vad ce intentie ar avea sa iti faca tie, sau copilului tau vreun rau.
Sugestia mea, pe viitor, este sa iti faci un papanicolau in fiecare an, pentru ca este testul care poate depista semnele timpurii ale modificarilor colului sau chiar ale unui cancer de col uterin.
Ai grija de tine!
buburuza1979 spune:
stiu ca e f important dar pana acum dr mea nu mi l-a dat niciodata sa il fac... a zis ca e totul in ordine in interior si nici nu a adus in discutie papul... eu am mers tot timpul pe mana ei si nu mi-am facut griji ...
acum zice ca sa il fac totusi ca sa fim siguri ca e totul bine pt bebe pana la capat...
mi-e imi era frica ca umbla la uter ... nah... nu stiu cum e analiza asta daca nu am facut-o pana acum... de aia mai intreb si eu sa ma luminez ![]()
5+
zmeurica mea
www.flickr.com/photos/thea_g/" target="_blank">poze