Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 4
Raspunsuri - Pagina 11
mcrissa spune:
buburuza imi pare rau ca nu ti-am putut raspunde de aseara, dar la ora la care ai scris tu visam de vreo ora.poti lua no-spa de 40 mg de 3 ori pe zi.cum esti azi?tin pumnii sa fie bine
blanca am vazut punctuletul de la eco.sa cresaca mare si snatos.am adaugat si eu o poza cu eco la "Bulina mea".mi-e atat de draga.
plius streptococul b te poate afecat decat in ultimul trimestru, poate rupe prematur membranele si sa nasti mai repede, dar pentru asta ai putea sa faci un tratament dupa ce ajungi in trimestrul II si e sigura administrarea antibioticelor.cat despre ureaplasma ea te-ar putea afecta la nasterea naturala, dar daca se stie ca ai ureaplasma se pune o perfuzie cu antibiotic cand ajungi la spital s anasti si bebe nu ma are nicio problema.eu m-am confruntat cu acelesai probleme si am consultat la vremea respectiva 3 dr si toti 3 mi-au spus acelasi lucru.eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci probleme.dr-ul mi-a spus ca ureaplasma ar putea afceta embrionul undeva pana la 6 saptamani prin supraincalzire (ca ea creste temperatura),asta intr-un procent undeva de 1% din femeile afectate de ureaplasma, deci sanse foarte mici.dar daca ai trecut de 6 saptamani dr-ul meu mi-a spus ca trebuie sa o ignor pana la nastere.
si inca ceva despre streptococul b, el apare la un mare procent de gravidute, pentru ca se gaseste in intestinul gros si in sarcina cum constipatia este frecventa ajunge si in alte parti.eu zic ca ar trebui sa ceri si parerea altui dr.
Doamne ajuta sa fim bine!
Bulina mea
Cristina, graviduta fericita
9+
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
Rallu spune:
Bubu, stai calma. Pe la 5-6 saptamani multe din noi au patit tot felul de lucruri din astea: maroneli, sangerari, schimbarea la culoare a secretiilor...pe care le-am depasit cu bine.
Vorbeste cu doctorita, ia tratamentul dar nu te ambala mai mult decat este cazul pt. ca stresezi copilul degeaba.
Eu, de exemplu, am luat Vitamina E forte 1/zi, Utrogestan 4/zi, No-Spa 3/zi si Uscosin 2/zi (ultimele sunt supozitoare cu scobutil). Ma rog...mai iau si vitamine dar asta nu intra la capitolul sangerari.
In alta ordine de idei, fetelor am fost aseara la farmacie si mi-am luat Ulei de Migdale 100% natural. E specificat pe prospect ca poate fi folosit in perioadele de sarcina pentru mentinerea elasticitatii pielii si prevenirea aparitiei vergeturilor.
Sper sa fie bun de ceva.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica
8+
Asa arat eu acum
mcrissa spune:
rallu o sa caut si eu acest ulei de migdale.ca nu vreau sa fac vergeturi la
.vad ca a inceput si burtica sa se cunoasca putin.azi mi-am luat o bluzita mulata si burtica e putin bombata la buric.sunt asa mandar de ea, cu toate ca unii probabil vor spune ca sunt grasa![]()
adrainafedorca eu mi-am facut analizele la Medicover.Cumnata mea si-a facut la Medsana cand era insarcinata si i-a iesit HIV poiztiv, bineinteles analiaza era gresita, dar pana a repetat-o in alte cateva locuri a innebunit.
dienuta daca nu te doare burta, nu ai scurgeri ciudate nu ai de sa iei utrogestan.e atat de neplacut sa bagi de cateva ori pe zi ceva in...
aliki undeva dupa 12 saptamani, dar doar la un ecograf performant si un ecografist priceput.si ceea ce vede atunci se poate schimba mai tarziu
Eu as vrea sa trec la duphaston in locul utrogestanului.i-a cineva duphaston?ca utrogestanul administrat intravaginal imi limiteaza activitatile fizice si ma simt din ce in ce mai tintuita la pat
Bulina mea
9+
Rallu spune:
Mcrissa, cum Doamne iarta-ma te descurci cu Utrogestanul?
Inainte sa am secretiile alea bejulii, luam 1 dimineata pe gura si 2 intravaginal seara si era perfect.
Dupa ce am avut probleme, mi-a marit doza la 2 dimineata. Din pacate daca le iau tot pe gura senzatiile de dupa sunt oribile: am impresia ca se invarteste totul cu mine de parca ar fi pus cineva un magnet urias in mijlocul camerei care trage totul spre el intr-un vartej, inclusiv pe mine.
Nu dureaza mai mult de o ora ametelile astea dar totusi de obicei in ora aia sunt la serviciu si numai ok nu e.
Daca le bag intravaginal iar nu-mi convine pt. ca nu pot sta mult in pat sa se absoarba si pana spre dupa-amiaza simt cum se scurge si sunt uda in permanenta.
Oricum as da-o, tot nu e bine.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica
8+
Asa arat eu acum
mcrissa spune:
rallu ma descurc foarte greu si de asta vreau sa trec la duphaston, ca nu da ametelidaca il bei.ai descris foarte bine senzatia de ameteala care apare dupa ce le iei pe cale orala.parca as fi baut 3 beri.eu le iau la 6,15 si 22.pentru asta am trecut la program redus de lucru ca sa fiu la ora 15 acasa si sa le pot lua.imi suna ceasul in fiecare dimineata la ora 6 si imi vine sa plang ca trebuie sa merg la baie, spalat, apoi introdus...si stau in pat pana la 7 cand incep sa ma pregatesc de munca.seara abia rezist pana la 22 cand trebuie sa le bag iara
dar stiu ca o fac pentru bebe si incerc sa trec cu vederea, dar cum ajung la dr vreau sa-l intreb daca nu pot trece la tratament la 12 ore, ar fi mai usor.
sex nu am voie, ca mi-a zis dr-ul ca daca doare burtica sau am sangerari, pete maronii sa nu fac nimic...dar mami si tati sunt fericiti ca in burtica creste bebe si nu se supara ca nu au voie.
Bulina mea
9+
hera01 spune:
Si eu am avut(si inca mai am) secretii maronii, bej ,crem si chiar sange rosu aprins si cand am fost la echo totul a fost ok, dupa cum am inteles cam 30% din gravide le au , nu dauneaza la nimic singura problema este ca te panichezi toata .
ptr fetele care au probleme cu utrogestanul pe cale bucala le puteti lua si vaginal si eu aveam probleme si medicul mi-a spus ca nu este nici o problema , din contra pe cale vaginala este mai bine ptr evita stomacul si ficatul , ptr mai multa siguranta va puteti interesa la medici vostri.
micaalsa spune:
aliki4god, mai ai putintica rabdare, mai e pana atunci. teoretic, cam de pe la 15-16 saptamani se poate afla sexul bebelui, eu stiu ca la Iulia s-a vazut la 14 dar cred ca depinde de fiecare. Poate sa stea intors sau in cine stie ce directie si sa nu vada dr. la eco pana tarziu ce e. Sa nu mai zis de multe situatii cand stiau sigur ca e fata, spre exemplu, si s-au trezit cu un baietel in brate buburuza, stai cumintica si nu-ti fa griji. O sa fie bine
Asteptam vesti
blanca, ce nelamuriri ai in legatura cu RH-ul? Eu am negativ dar sa stii ca nici asa nu e chiar de sarit in foc. Daca e tinut sub control, facute analizele de sange periodic ... nu sunt probleme. Si conteaza RH-ul mamei nu al sotului.
JUCARII PENTRU COPII CUMINTI ... SI NU NUMAI ![]()
www.bijuterii-fantezie.ro/" target="_blank">BIJUTERII FANTEZIE
Bubulina mishelina
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
5+
blanca000 spune:
Am inteles..stiam si eu cum ca RH poate fi tinut sub control indiferent de cum este. Dar eu vroiam sa stiu in situatia mea daca e ok si daca o sa mai fie cazul de vaccin sau alte controale..
De dimineata in masina (la cum conduce sotul..) ma luase asa o greata parca...dar am ajuns la birou si m-am linistit cu un ceai de iasomie. In burtik parca mai am mici crampe si din cand in cand cate un junghiulet...aseara in schimb nimic...eee..sa isi face bubi mic prezenta
.
Ce bunatati mai mancati voi? Caci incerc sa mananc cat mai sanatos si la birou e cam greu..poate aveti idei.
5+
Bubi mic
Nunta noastra 2004
buburuza1979 spune:
fetele eu am fost de dimineata sa imi iau sange pt analize.
acum sunt bine ...azi nu a mai curs nimic ... decat utrogestanul bagat de dimineata 

foarte nasoale sunt senzatiile ... vba voastra te simti uda in permanenta si mai stai si cu morcovul sa nu fie umezeala altceva...eu personal ma duc la baie non stop numai sa imi verific tamponul zilnic sa nu cumva sa fie rosu ...
maroneala a fost doar aseara si intr-adevar a fost putina dar m-am speriat tare rau ... asa mi s-a intamplat si cand am pierdut sarcina...seara maroneala si dimineata la ora 5 am si avortat...
va dati seama cum am dormit azinoapte ...
ieri dimineata am bagat un singur utrogestan in loc de doua si ma gandesc ca si asta poate fi motivul plus enervatul din timpul zilei pe care nu am avut cum sa il evit ...
acum stau cumintica in pat si sper sa nu mai apara maroneala aia ca ma apuca damblalele iar ...

si multumesc mult ca m-ati linistit ...
problema era ca s-a intamplat sa fie si seara tarziu si nu aveam cum sa o sun pe dr la ora aia ...
5+
zmeurica mea
www.flickr.com/photos/thea_g/" target="_blank">poze
Plius spune:
Iti multumesc dinn suflet mcrissa, mi-ai dat multe informatii si putina liniste, insa medicuul la care am fost euu ieri mi-a sspuss caa sarcina sse poaate pierde in lunile 4-5.Asstaazi merg la inca un medic sa cer parerea ssa vedem ce-mi spune. Sti cumva tratamentul cuu antibiotic in ce fel il poate afecta pe bebe?\ Tuu laa ce medic ai fosst in timpul sarcinii?
Te puupic ssi iti multuumesc inca o data!
Lusa
6