America (133)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

cami- drum bun! cat stati in vacanta?

apple pie- nu se poate fara,cu frisca si inghetata.

cenia -sanatate multa !
ramona- felicitari pt Alexandru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Adriana, nu conteaza "regulile". Pui ce vrei, sa mearga cu curcan daca asta mincati. LOL, ma gindeam ca daca-s americani "don't freak them out", nu le du creier pane! Mi se facu un dor, n-am mai mincat de cind am locuit la NY ca prin TX nu gasesti creier nici daca tragi cu tunul.

Mergi la inceput

adriana- apple pie si chifle calde, astea mi-au venit in minte acum pe langa tot ce a zis Ramonao sa fie bine ,curcanu e important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Pumba, apple pie? zi mai multe nu ma lasa in ceata? Eu vreau sa fac un tort de cioco la desert, se pune?

Ramona, asa zise si sotu, dar habar n-am ce sa fac.. Eu tot cu ale mele romanisme..
Sa incerc... hm, sos gravy???

Mergi la inceput

adriana- da ,gravy.merge cu piureul de cartofi si umplutura.
gravy- sotul foloseste sosul de la curcan,cu putina faina,sare piper si gata.
pumpkin pie,scuze.unii prefera apple pie ,altii pumpkin pie,gata te-am bagat in ceata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Am vrut sa va intreb cum e cu viza de munca (nu stiu ce tip, dar poate asta e valabil la toate). Cind o firma sponsorizeaza pe cineva pentru green card, e responsabila pentru asigurarea medicala?

Eu stiu cum e pt H4b ca de asta am avut.
Respectiva persoana lucreaza pt firma cu pricina sau va lucra in viitor dupa ce obtine GC. Asa ca firma ofera sau nu asigurare medicala respectivului, la fel ca celorlalti angajati, daca in prezent lucreaza acolo, sau va oferi in viitor cand va fi angajat, daca e inclusa in pachetul de benefits.
Nu e obligata. Unele firme nu ofera health insurance si angajatii sunt responsabili sa-si procure singuri daca au nevoie.
O firma care sponsorizeaza pt green card nici macar nu e obligata sa plateasca cheltuielile legate de obtinerea green cardului. Depinde cum tu, ca angajat, te intelegi cu ei.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Lexi, multam inca o data pt raspunsuri, cel mai sigur e sa gasim un avocat care sa ne lamureasca si care sa se ocupe de afacerea asta cu will si trust.
Am incercat sa caut mai multe info dar tre' sa am timp sa citesc o carca de info, asa ca mai aman putin.

Sanzi si Ramona, felicitari baietilor vostri; sa fiti mandre de ei!!

Happy turkey day la tota lumea !

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Andrushka, eu as veni da's mult prea departe.. Da' voiam sa te ca nu te-am mai vazut de multa vreme pe aici si mi-era dor! Si tin pumnii sa gasesti partener de voiaj muzical! (io's mai zanghi, cred ca daca ar fi m-as duce si singura )

Sinzi, felicitari lui David!

Ramona, felicitari tenismenului si gimnastei! Eu nu stiu pe nimeni care sa fie pe viza de lucru si/sau sponsorizat pt. greencard de catre angajator si sa nu aiba asigurare medicala (de la angajator). Dar nu stiu daca-i regula. [Editez ca acum am vazut ce a raspuns LucasMom - probabil ca 'observatiile' mele se explica prin faptul ca majoritatea firmelor care sponsorizeaza pt. viza de lucru si/sau greencard sunt firme mari care au asigurare medicala in pachetul obisnuit de beneficii pt. angajati]

Adriana nu plange, sigur or sa-ti iasa bine side dish-urile, chiar daca n-ai mai facut niciodata - daca-ti zic io asta, care-s anti-talent, trebuie sa ma crezi Curcanul e mai.. delicat, restul alege-le si tu pe cele mai simplute si o sa fie totul ok - porumbul il poti servi ca atare (boabele), green beans tot asa ca atare; yams sunt usor de pregatit - baga o cautare pe google dupa retete, la cartofi merge f. bine piureul romanesc, gravy iar cu dl. google sigur gasesti o reteta rapida - gravy poti cumpara probabil si semipreparat; stuffing si cranberry sauce sigur poti cumpara semipreparat.

Aici in sud am vazut ca mai baga si macaroni'n'cheese la sidedishes, de asemenea se dau in vant dupa cornbread.
La desert pe locul I - pumpkin pie, pe II - pecan pie, pe III - apple pie.

In ultima instanta o salata boeuf salveaza obrazul la orice ocazie Si dupa gustul meu niste muraturi alaturi de piure alaturi de curcan

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc pentru raspuns. De asta-mi era teama, ca angajatorul nu e obligat sa ofere asigurare.
Astazi am aflat de cineva care a avut "stroke" si e pe viza nu stiu de care, dar stiu ca angajatorul ofera sponsorizare pentru green card. Asa mi-a spus persoana respectiva, ca omul nu are asigurare dar eu am sperat ca greseste si ca sponsorul e obligat sa ofere si asta. Ingrozitor de trist!

Lai, ca zici de sud. Pune niste collard greens pe linga cornbread aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ramona, imi pare rau de omu' cu stroke Unde esti tu, Tepes Doamne, cu universal healthcare
[cand am fost la nenea endocrinologu' de care povesteam cu cateva pagini in urma omu' s-o apucat sa-mi faca conversatie, voia sa stie cum e sistemul medical in Romania, i-am povestit io acolo cat m-am priceput, pe urma s-a apucat sa-mi povesteasca si el din tineretile lui cand isi invata studentii sa se poarte frumos si comprehensively cu pacientii, ca daca-i trateaza bine pe pacienti, atunci si pacientii ii trateaza bine pe ei si cum in ziua de azi din pacate nu mai fct. asa, ca acu' nu pacientii ii 'trateaza' pe medici, ci societatile de asigurare, si cum uneori acestea din urma iti impun, ca medic, sa stai max. 15 min. la o consultatie, indiferent cat si cum arde si tot asa.. (el fiind la private practice a lui putea sa stea mai mult cu mine de povesti ) of..]

Ca bine zici de collard greens - doar ca mie nu-mi plac deloc, yikes prin analogie cu spanacul (care-mi place proaspat, da' gatit sa nu-l vaz ) in rest sunt fan sudisme culinare, mi se pare ca seamana cu mancarea est-europeana, multe grasimi si prajeli asa cum da bine la papilele gustative

Lai

Mergi la inceput