HSG si histeroscopie (4)
Raspunsuri - Pagina 3
any75 spune:
Patricia sinechia se rezolva prin histeroscopie care se face cu anestezie
"Viata este o tesatura de dorinte"
mirimir spune:
Buna fetelor,
Nu mai face nimeni histeroscopie?
Eu sunt programata luni si mi-am facut atata curaj dupa ce am citit experientele voastre!Acum astept un raspuns de la Catalina care recomanda anestezie generala.
any75 spune:
Mirimir iti doresc mult noroc pt luni la histeroscopie, sa stii ca nu este dureros iar daca iti face cu anestezie generala chiar nu vei simti nimic sa vii cu vesti bune in urma interventiei
"Viata este o tesatura de dorinte"
mirimir spune:
Any75 multumesc de incurajare.
Luck mi s-a facut foaie de zi, dupa interventie am stat cam 1/2 ora.
mirimir spune:
Simonia, am facut la Medlife, conditii deosebite, punctualitatea lasa de dorit.Nu a fost foarte rau, am primit anestezie locala si inainte un algocalmin fiola si o fiola de ketonal iv, am respirat profund si nu am simtit dureri groaznice, dupa o durere suportabila ca la CM.Se uita foarte repede tot ce simti acele 10 min.Din pacate rezultatul nu este roz cum ar fi trebuit sa fie si mucoasa uterina, este palida, datorita impregnatiilor estrogenice.Daca vrei si alte amanunte, cu placere.
Multa sanatate tuturor.
uratica spune:
mirimir..scuze ca napustesc si eu pe tine cu intrebari..
insa..ma intereseaza si pe mine interventia asta..eu am trecut recent printr-o laparoscopie in nov 2008 si in decembrie 2008 printr-o operatie clasica(ptr indepartare aderente,pungi cu lichid..ce erau intr-o stare ff avansata,ca sa zic asa)..oricum..in urma acestor 2 operatii,dr mi-a recomandat fiv,ptr ca exista riscul de extrauterina datorita faptului ca trompele sunt subtiate in unele locuri datorita aderentelor ce le-am avut!
dar..vroiam sa mai intreb..prin histeroscopie se pot dilata sau desfunda trompele? si..cat costa interventia asta..si..ce acte iti trebuie?iar programarea se face de catre tine la indrumarea dr-uli ginecolog?intreb toate astea ptr ca eu nu sunt din bucuresti..
any75 spune:
Histeroscopia reprezinta un examen care permite explorarea cavitatii uterine cu ajutorul unui histeroscop si, eventual, tratarea leziunilor constatate.
Afectiuni ce pot fi diagnosticate prin histeroscopie: fibromul uterin, polipi intracavitari, extirparea corpilor straini intrauterini (sterilet rupt sau degradat in cavitatea intrauterina), sectionarea aderentelor intrauterine(sinechii uterine) aparute ca urmare a chiuretajelor sau altor afectiuni.Prin histeroscopie nu se pot desfunda trompele si nici nu se vizualizeaza ci se pot vedea doar orificiile trompelor dinspre uter(daca sunt infundate sau nu)iar desfundarea lor se poate incerca doar prin laparoscopie
Eu spun din proprie experienta pt ca si eu am probleme cu trompele
Pt histeroscopie se face internare de o zi si ai nevoie de adev de salariat
simonia spune:
mirimir, mai vreau sa stiu, cum faci programarea, si cat costa. am mai vorbit cu fete care au facut colposcopie si le-a costat mult mai mult decat pretul afisat, in sensul ca mai este si consultatia, si ecografie in regim de urgenta, interpretarea rezultatelor, deci cat costa in realitate. daca nu poti, trimite-mi PM . multumesc