Pepenasi de iulie-august 2008 (43)
Raspunsuri - Pagina 9
the_andreea spune:
Camy,iubita un
mare de la mine,sa stii ca nu te-am uitat
Anaxena,si eu,si eu am niste draci pe moderatorii astia de pe DC.M-a dezamagit o anumita pers pe care o citeam la "gemeni" si acum am vazut ca intrebarea mea de la legislative a fost stearsadeci mi s-a dat ignore.Nu stiu pe ce principiu se rasp,cu cine tre sa te pui bine ca sa afli ceva 

(mno,poate imi iau si eu avertisment acum).
sa treaca supararea.
Ce vb de McDonalds?Sunt copii mai mici decat fii-mea care mananca si eu nu pot sa o fac sa manance ceva.Acum sa va convingeti ca eu sunt pe invers,ma rog sa mai manance si ea ceva fast food ca mi-e groaza cand vine ora de masa si noi nu suntem acasa.
Andreea mami de Theona(27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
diarux spune:
na ca mi-a luat-o GINI inainte
asta am vrtu si io sa spun.
Ruxandra,
binecuvantata si
Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
Carmenela spune:
Mai fetelor, pe mine ma roade de mult un subiect si acum....e oarecum in legatura cu ce se discuta pe aici lately. NU mi-o luati in nume de rau, dar o sa imi spun cateva pareri, fara a arata cu degetul pe nimeni. Sunt pur si simplu niste ganduri si un subiect la care meditez foarte mult in ultimul timp.
Spunea cineva ca orice mama stie ce e mai bine pentru copilul sau. Eu nu sunt de acord cu afirmatia asta. NU va suparati si nu o luati personal. Eu cred ca nu orice mama are capacitatea si talentul de a fi mama si de a sti ce e mai bine pentru copilul sau. Cred ca "meseria" de mama e foarte grea si implica mai mult decat ce facem acum si ne mandrim ca suntem mame bune(inclusiv eu)...Cred ca a fi mama buna inseamna a reusi sa cresti, educi, pregatesti un om echilibrat, responsabil si fericit. Si asta inseamna cu mult mai mult decat sa schimbam pamersuri si sa dam laptic la temperatura camerei. Ba chiar mai mult, m-as hazarda sa spun ca daca intr-adevar toate mamele ar sti ce e mai bine pentru copii lor, nu ar mai exista colerici, inadaptati si mai tarziu drogati, betivi, violatori, criminali, prostituate, samd. Cred ca binele si raul sunt in noi de cand suntem mici si ca depinde de talentul mamelor sa scoata ce e mai bun. Asa cum nu toti suntem frumosi, urati, grasi, slabi, destepti sau prosti, tot asa nici mamele nu sunt toate potrivite pentru a fi mame.
Ce ma face pe mine mama? Ca o schimb cand face pipi? Mda....e posibil...Ca ii dau sa manance cand plange? Mda, probabil... Ca ii arat ca o iubesc? Mda....cred ca da. Toate astea la un loc ma fac mama....dar nu neaparat o mama buna... Cred ca nici una dintre noi nu ar trebui sa se complaca in autosuficienta "sunt o mama buna pentru copilul meu". NU arat cu degetul...este valabil si pentru mine, sau mai ales pentru mine. Pe oricare dintre noi ne paste pericolul sa crestem impotriva vointei noastre, din slabiciune, din lipsa de respect fata de noi insine, fata de altii, din comoditate, din nestiinta, din...din...din...sa crestem deci....ce vedem pe strada si nu ne place... Imposibil sa nu fi dat in viata de familii cu copii galagiosi si neascultatori, obraznici si rai la care sa ne fi gandit "mama lui e de vina"... Pana si sotii nostri sunt educati de mamele lor.. Si noi...Sigur ca orice este perfectibil, insa eu spun ca dorinta de autodepasire este ceea ce cred ca este important sa nu uitam cand suntem mame. Personal consider ca VOI deveni o mama buna atunci cand voi reusi sa imi scot fata din adolescenta fara complexe legate de fatza ei, inteligenta, blanda si inteleapta si o luptatoare care sa faca acele alegeri care sa o faca fericita. Si nu in ultimul rand sa ma respecte pe mine si pe sotul meu si pe oamenii din jurul ei. Pana cand nu voi reusi acest lucru nu ma pot considera o mama buna, chiar daca copilul meu e roz si rade. Daca acum ni se pare ca e greu....adevarata provocare urmeaza cand ii educam si ii pregatim sa fie persoane independente cu care sa ne mandrim. Si trebuie sa avem taria sa ne mandrim doar daca avem motive si nu doar ca sunt copii nostri. Ce usor suna...
Imi cer scuze ca ma intind atat de mult.....recuperez saptamanile de tacere....cica...
Am o prietena care m-a sunat cand am nascut si mi-a zis ca ea a visat ca fata mea o sa fie cea mai mare pianista (nu mai zic ca eu nu cred in vise nici in ruptul capului)...asa ca era incantata ca o sa aiba un succes nebun... Eu i-am zis....nu doresc decat sa faca alegerile ei in asa fel incat sa fie fericita. daca vrea sa fie pianista, si va fi fericita cu asta...eu ma bucur...Daca vrea sa se casatoreasca la 20 de ani si sa aiba 20 de copii si asta o va face fericita.....ma bucur si pentru asta... Prietena mea nu a fost de acord cu mine....si mi-a spus ca daca sunt o mama buna o oblig sa faca ce e mai bine....Nu sa o indrum...ci sa o oblig...
Acum..pareri sunt de toate felurile...insa eu in sufletul meu sunt convinsa ca cel mai important lucru in viata este sa fi impacat si fericit cu tine si vei putea in felul asta sa oferi mai departe acceasi fericire... Daca voi reusi asta ca mama....ma consider implinita. Mai e insa atat de mult timp.... Insa zi de zi invat sa fiu mama si ma rog sa devin una buna. Iar ideea ca "numai faptul ca sunt preocupata de asta deja ma face o mama buna"...nu e reala. E un talent pe care il ai sau nu, e o cunostinta pe care o dobandesti prin dorinta de a te autodepasi. E o capacitate de a fi echilibrata in a oferi dragoste si a obisnui cu frustrarile, de a fi echilibrata in a ajuta si a il lasa pe copilul tau sa se chinuiasca sa reuseasca singur. Mici victorii la inceput....si din ce in ce mai mari cu timpul.. Uneori asta inseamna sa nu ii fi alaturi....si pare (si sunt convinsa ca si este) greu pentru o mama...Insa tocmai asta e...asta trebuie sa facem...
Bun, hai ca m-am intins cam mult...Ma gandeam zilele astea, cand am citit pe undeva ca toate mamele stiu ce e mai bine pentru bebeii lor...Uf...ce bine ar fi...Eu una nu stiu. Nu sunt o mama buna...dar invat sa fiu si sper sa ma ajute si Dumnezeu si copilul meu sa o fac.
Va pup pe toate. Nu va suparati pe mine ca am luat-o pe aratura un pic... E de la campul din fatza casei....![]()
Believe deep down in your heart that you are destined to do great things!
Mami de Allegra Cara, o regina in devenire...
Carmenela
Dianami spune:
Carmenela,
.
Eu tocmai am facut un Surecheck
. Apropo, are o pipeta micuta care e numai buna pt. picurat diverse in nasul bebeilor (evident, nu se foloseste inainte la altceva
).
Diana, mami de Iulia si Andrei
the_andreea spune:
Carmenela 
Si eu fac parte din persoanele care au zis ca fiecare mama
stie ce e mai bine pt copilul ei.De aceea ma simt datoare sa
aduc niste argumente.Fraza in sine poate avea o gramada de conotatii
(ca orice in lb romana).O "mama buna" nu reprezinta acelasi lucru pt toata lumea
E o chestie relativa pe care fiecare o interpreteaza cum vrea,
cum crede de cuviinta,cum a fost crescut,etc.Si ce inseamna bine pt mine,
poate pt voi sau mai bine zis pt altii nu e.(tocmai ziceam mai sus de McDonalds)
Dar sunt de parere ca mama in primul rand este datoare sa observe copilul,sa vada ce ii place,
ce il stimuleaza,sa incerce diverse lucruri.Si daca nu poate,o sa ceara ajutor mai
departe.Dar asta nu inseamna ca vine vecina la tine si iti spune ca nu e bine cum procedezi
si tu deja te gandesti "poate are dreptate,poate nu sunt o mama buna".Acum despre drogati,betivi,
si alte asemenea categorii sunt iarasi multe de spus.Nu e neaparat vina mamei,ci a anturajului de ex.
Eu sunt de parere ca eu,ca mama,trebuie sa gasesc o modalitate sa-mi cresc copilul dupa standardele mele,
eu sa-l invat sa respecte,sa diferentieze ce e bine de ce e rau,sa ia decizii (la inceput legat de lucruri simple
de ex ce tine de estetica,lasi copilul sa aleaga cu ce se imbraca,si apoi ii explici ca bluza nu se potrveste cu fusta
si de ce,in opinia ta) si sa fie deschis.De fapt asta e pb,comunicarea.Undeva la varsta adolescentei toti copiii pierd mai mult
sau mai putin legatura cu parintii (e normal,si eu am patit-o).At e momentul critic si at se vede cat de bine l-ai crescut.Nici eu nu sunt de parere ca te nasti invatat,mai ales meseria de mama se invata din mers.
Parerea mea.Sa nu dati cu rosii,tonul nu e unul de cearta.
Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
monalac spune:
KIMMY,nu cred ca e vina ta ca timeea nu mai bea f mult lapte.si codrin ,atunci cand l am diversificat,a inceput sa bea din ce in ce mai putin lapte.el nici inainte nu se omora,dar cred ca bea de foame.dar cand a inceput sa se sature cu altceva a cam lasat o balta cu laptele.
ma bucur ca ati reusit sa va luati casa voastra!
CARMENELA,imi place ceea ce ai scris.ai in mare parte dreptate,dar ,din pct meu de vedere,nu numai parintii sunt vinovati atunci cand un copil are probleme grave,ca cele pe care le ai mentionat mai sus-alcool,droguri.
eu personal cunosc copii care provin din familii destramate,cu parinti alcoolici,violenti,iar copiii au ales sa nu faca ca acestia ci sa fie poate exact contrariul parintilor.
asa cum se poate si invers-parintii sa si dea toata silinta si totusi,copilul,sau ma rog,adolescentul,sa faca tot cum vrea el.
nasa copiilor mei provine dintr o familie f saraca,cu parinti onesti,dar nu f culti.tin minte ca in liceu era marginalizata pt ca nu avea bani sa se imbrace si pt ca invata mult era considerata tocilara.mai are 2 surori si 1 frate,fratele mai mare,surorile mai mici.
din toata familia ea a fost sg care a avut ambitie si a reusit sa fie azi o profesoara apreciata la una dintre scolile bucurestene.si a ales un sot pe masura,f ambitios,care e seful biroului de pasapoarte .fratele ei a si acum,la 35 de ani un pierde vara,care n a lucrat decat cateva luni ,desi are sotie si copil,care a furat de la locul de munca ,caruia ii place alcoolul si care a fugit de acasa cand era copil.
una din surori a ales o cale mai usoara de a castiga bani,ma rog,nu vreau sa detaliez ca poate mai citeste si altcineva pe aici.pe sora mijlocie o ajuta ea sa se ridice,pt ca are 30 de ani si inca nu lucreaza,traieste pe spatele parintilor,care si asa o duc f rau cu banii.
cand vb cu ea,mereu imi spune''oare de ce nu sunt si ceilalti frati ca mine?ca parintii ne au crescut pe toti la fel''
morala o trageti voi.
ankalaura spune:
Aoleu Flo asa rea am fost???
AAaaaa... Diana ma enerveaza si pe mine ca tace nene... Asa e taica-miu. Nu iti zice nimica nene dar daca esti vinovat, stii! Cum stii?? Nu ma intrebati...
Mada m-a enervat cu cartofii ei taranesti la cuptor de m-a facut sa prepar si eu si sa mai adaug juma' de kil cand tocmai scazusem unu!
Moamaaaa Carmenelo de-asta mi-esti?? Stai ascunsa, te dai pe net la ore deplasate (aka 6 dimi!!!) si ti-ai pastrat morala pentru acuma??? ce tare esti nene 
Andreea - si tu ai dreptate 
A fi mama e o meserie care nu se invata, din pacate, la nici o scoala...
Carmenela spune:
andreea, te pup. NU e in nici un caz ton de cearta, nici nu am intentionat asa ceva si ma bucur ca mi-ai raspuns. Sincer nu retineam cine a zis de mamele care stiu ce e mai bine pt copii lor si ti-am spus, nu intentionez sa arat cu degetul pe nimeni.E un subiect atat de frumos...si totusi atat de greu. Sunt, asa cum spui si tu prea multe nuante. Desigur ca eu stiu mai bine ca oricine pe lumea asta daca fetei mele ii e foame, sete, frig sau somn. Totusi NU stiu cum voi face sa nu ii fie frica de provocari, sa se bucure cand tuna si fulgera, sa priveasca in ochi oamenii cand nu ii va fi frica sa spuna adevarul, sa se ridice cand va cadea si sa inteleaga cand o va parasi primul baiat ca este o experienta si nu sfarsitul lumii... Sunt exemple puerile, dar sunt convinsa ca ideea e inteleasa. Nu inseamna sa traim toata viata cu cosmarul ca suntem mame rele, ci sa ne dorim sa facem mai mult pentru copii nostri, chiar daca asta implica uneori detasare si o aparenta indiferenta...
Inca o data, asta e parerea mea, nu o pretind cea mai buna, ci doar ca e a mea. Eu asa gandesc, si asa imi doresc sa fiu eu si fata mea. Nu ma consider o mama buna, habar nu am sa fiu o mama buna, dar imi doresc sa fiu si sper sa si reusesc...
Believe deep down in your heart that you are destined to do great things!
Mami de Allegra Cara, o regina in devenire...
Carmenela
irolf1 spune:
Anka mersi de raspuns, mi-as activa eu PM dar nu prea stiu de unde, incerc sa scap intai de moderare si apoi vad eu pe unde se ascunde. Acum hai sa-ti raspund-agitatia asta cu gemete este cam de cand s-a marit, cand era mai mititel plangea. Se intapla sa se trezeasca tipand, dar nu in fiecare noapte. El a fost mai agitat de cand s-a nascut ca acum fac comp. cu Andreea si ea e mai linistita. Ceaiuri nu i-am dat dar o sa incerc. In rest se comporta normal, este sanatos, dezvoltat bine, nici nu stiu ce sa fac, o sa mai citesc si cred ca o sa vb cu dr pediatra, dar la cum o stiu eu o sa zica sa las copilul in pace.
Jjovana80eu stiu ca daca se dovedeste ca e vb de strabism undeva pe la 2,5-3 ani se corectteaza, eu am avut si am purtat ochelari altfel nu stiu cum s-ar putea remedia. Oricum sper sa nu fie nimic
Caprioara tu te plangi de par iar Andreei n-avea popa ce sa-i taie, poate rezolvi cu o bentita si nu o tunzi.