Invatatoarea jigneste copiii!!!
Raspunsuri - Pagina 9
CORNELIAP33 spune:
Acum, problema e ca la prima vedere un om iti face o parere sau alta, mai buna sau mai putin buna... Cat de corecta este oare o parere facuta in 10 minute ??? Cum iti poti da seama dintr-o discutie doasr despre cum este acel om la clasa si ce principii educationale si pedagogice detine??!! E aproape imposibil
Apoi recomandarile celorlalti parinti, profesori se bazeaza pe criteriile lor. Vor o persoana exigenta sau una blanda si calda, ei iti vor spune dna X este buna(dupa criteriul sau)
In concluzie, alegerea unei invatatoare este o loterie!!! Dumnezeu sa ne ajute!![]()
Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
amoga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Acum, problema e ca la prima vedere un om iti face o parere sau alta, mai buna sau mai putin buna... Cat de corecta este oare o parere facuta in 10 minute ??? |
Infinit mai buna decit o parere facuta in zero minute.
Cum iti alegi medicul de familie? Dentistul? Ceva asemanator ar trebui sa fie si cu invatatorul.
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Cum iti poti da seama dintr-o discutie doasr despre cum este acel om la clasa si ce principii educationale si pedagogice detine??!! E aproape imposibil ![]() |
Poti incepe prin a pune intrebari la a caror raspuns stii bine ce preferi sa auzi. De exemplu, poti intreba: Ce faceti cind doi dintre copii incep sa se bata? Si daca primesti un raspuns de genu': Ii dau cu capu' de pereti pina le trece chefu' de bataie, stii clar daca-ti doresti sau nu o astfel de persoana in preajma copilului tau.
Pe urma, poti pune intrebari "deschise", la care nu astepti un raspuns anume, dar te intereseaza atitudinea pe care o are vizavi de subiect. De exemplu: Cit de importante vi se par temele in educatia unui copil?
Considera ca raspunsurile sunt sincere si ia decizii in consecinta. Mai apoi, daca se dovedeste ca una a raspuns si alta a facut, poti face corectiile necesare (i.e. scandal, schimbat profesorul, etc.).
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Apoi recomandarile celorlalti parinti, profesori se bazeaza pe criteriile lor. Vor o persoana exigenta sau una blanda si calda, ei iti vor spune dna X este buna(dupa criteriul sau) |
"Cin' se-aseamana se-aduna" -- e o vorba din batrini. Cu alte cuvinte, daca filozofia ta de viata nu e compatibila cu a vecinei de palier, atunci probabil ca n-o sa vrei sa tii cont de recomandarile ei. Bazeaza-te pe recomandari venite de la persoane cu care te asemeni ca gindire si atitudine.
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 In concluzie, alegerea unei invatatoare este o loterie!!! Dumnezeu sa ne ajute! |
Inainte de Dumnezeu, ma gindesc ca merita ca macar sa-ncerci sa te-ajuti si singur(a). Daca vezi c-o dai in bara in mod repetat, o sa-ti ramina oricind la dispozitie vizita la biserica.
A.M.
Adrianaa spune:
Daca invatatoarea nu corespunde asteptarilor mele, ca parinte, mut copilul la alta clasa. Am avut baiatul in clasa I la cea mai buna invatatoare din scoala, cu recomandari. Era f. bine pregatita profesional, dar caracterul lasa de dorit si chiar comportamentul fata de copii, uneori. Dupa primul semestru, am facut mutarea la alta clasa. La fetita, in clasa I, m-am lecuit si n-am mai cautat invatatoare cu recomandari, dar tot n-a nimerit bine, insa din clasa a V-a, a avut noroc de o diriginta, profesoara de romana, m i n u n a t a ca om.
meru spune:
| citat din mesajul lui amoga Poti incepe prin a pune intrebari la a caror raspuns stii bine ce preferi sa auzi. De exemplu, poti intreba: Ce faceti cind doi dintre copii incep sa se bata? Si daca primesti un raspuns de genu': Ii dau cu capu' de pereti pina le trece chefu' de bataie, stii clar daca-ti doresti sau nu o astfel de persoana in preajma copilului tau. Pe urma, poti pune intrebari "deschise", la care nu astepti un raspuns anume, dar te intereseaza atitudinea pe care o are vizavi de subiect. De exemplu: Cit de importante vi se par temele in educatia unui copil? |
Vorbim despre oameni care stapanesc, stiu foarte bine cum sa manipuleze, sa ocoleasca, sa induca in eroare. Asa ca varianta cu intrebatul, nu prea functioneaza.
Scoala in Ro mi se pare o mare loterie, asa ca multumesc persoanelor care au raspuns sincer, caci aceste intrebari mi le-am pus si eu la topicul despre "bobocei".
Conteaza "prima impresie".Despre tabieturi nu afli prea multe de la parinti. Ramane varianta ascultatului la usi, care functioneaza.
Din pacate,intre atatea variabile, nu prea ai ce alege, sistemul e bine pus la punct.
sorana spune:
Si eu ca si amoga cred ca iti poti da seama de niste chestii in 10 min.
Si eu am pus intrebarea cu temele si am primit 3 raspunsuri fundamental diferite.
Raspuns 1: Le dau putine teme ca sunt mici si au si multe activitati extrascolare, limba straina, sport, muzica, asa ca nu prea au timp de teme
Raspuns 2: Le dau multe teme si e foarte important sa fie foarte ordonate caietele (a scos un caiet si mi l-a aratat) - daca nu e scrisa ordonat, o reface, chit ca mai are si temele din ziua curenta, si daca e cazul reface tot caietul.
Raspuns 3: Le dau intotdeauna 3 exercitii. Sunt suficiente pentru fixarea cunostintelor facute in clasa. Lucram mult in casa si primesc pentru acasa 3 exercitii ca tema. In fiecare ora sunt testati 5 min, la inceputul orei.
Eu cred ca iti dai seama de multe dupa aceste raspunsuri.
Plus ca oricum iti faci o impresie despre om. Chiar si in 10 minute. Sigur ca te poti insela, sigur ca ramane si un pic de noroc, un pic de loterie, dar oricum 10 min. cu viitoarea invatatoare eu zic ca merita si conteaza, fata de ati inscrie copilul si a astepta sa vezi unde pica ... Asta in masura in care te intereseaza cu cine va petrece 4 ani zi de zi.
Sorana si Monica (6 ani)
CORNELIAP33 spune:
citat din mesajul lui amoga
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Acum, problema e ca la prima vedere un om iti face o parere sau alta, mai buna sau mai putin buna... Cat de corecta este oare o parere facuta in 10 minute ??? |
Infinit mai buna decit o parere facuta in zero minute.
Oarecum!! Ex. Dupa 10 minute mi-am facut o parere buna. Intreband alte persoane am primit opinii absolut diferite. Probabil ca nu ma pricep la oameni!!!???
Cum iti alegi medicul de familie? Dentistul? Ceva asemanator ar trebui sa fie si cu invatatorul.
Din recomandari. Intr-adevar te poti insela ca si la invatator!!!
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Cum iti poti da seama dintr-o discutie doar despre cum este acel om la clasa si ce principii educationale si pedagogice detine??!! E aproape imposibil ![]() |
Poti incepe prin a pune intrebari la a caror raspuns stii bine ce preferi sa auzi. De exemplu, poti intreba: Ce faceti cind doi dintre copii incep sa se bata? Si daca primesti un raspuns de genu': Ii dau cu capu' de pereti pina le trece chefu' de bataie, stii clar daca-ti doresti sau nu o astfel de persoana in preajma copilului tau.
Pe urma, poti pune intrebari "deschise", la care nu astepti un raspuns anume, dar te intereseaza atitudinea pe care o are vizavi de subiect. De exemplu: Cit de importante vi se par temele in educatia unui copil?
Considera ca raspunsurile sunt sincere si ia decizii in consecinta. Mai apoi, daca se dovedeste ca una a raspuns si alta a facut, poti face corectiile necesare (i.e. scandal, schimbat profesorul, etc.).
Nu va raspunde nimeni asa chiar daca asta face de fapt. Cadrele didactice cunosc deja raspunsul corect!!!
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Apoi recomandarile celorlalti parinti, profesori se bazeaza pe criteriile lor. Vor o persoana exigenta sau una blanda si calda, ei iti vor spune dna X este buna(dupa criteriul sau) |
"Cin' se-aseamana se-aduna" -- e o vorba din batrini. Cu alte cuvinte, daca filozofia ta de viata nu e compatibila cu a vecinei de palier, atunci probabil ca n-o sa vrei sa tii cont de recomandarile ei. Bazeaza-te pe recomandari venite de la persoane cu care te asemeni ca gindire si atitudine.
Nu voi intreba vecinii,(caci n-au copii de scoala) voi intreba niste oameni pe care nu-i cunosc, adica parintii care-si asteapta copii in curtea scolii. Nu cunosc criteriile lor, nivelul de educatie, nimic ... si ma pot baza tot pe opinia pe care mi-o fac dupa 10 minute de discutie.
| citat din mesajul lui CORNELIAP33[/i] In concluzie, alegerea unei invatatoare este o loterie!!! Dumnezeu sa ne ajute! |
Inainte de Dumnezeu, ma gindesc ca merita ca macar sa-ncerci sa te-ajuti si singur(a). Daca vezi c-o dai in bara in mod repetat, o sa-ti ramina oricind la dispozitie vizita la biserica.
Intr-adevar incercam cu totii, ne straduim cat putem, intrebam si ne informam dintr-o suta de surse, aceasta alegere, ca multe altele insa, este o LOTERIE!!!
Apropo' la voi cum e? Alegeti invatatoarea sau dati copii la o anumita scoala si este repartizat unui cadru didactic sau altuia???
Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
amoga spune:
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Intr-adevar incercam cu totii, ne straduim cat putem, intrebam si ne informam dintr-o suta de surse, aceasta alegere, ca multe altele insa, este o LOTERIE!!! |
In mod evident avem definitii diferite despre ce-nseamna o loterie. In asta pe care o folosesc eu, loteria e ceva ce se bazeaza in intregime pe sansa, pe aleatoriu. Or', faptul ca elimini o parte din optiuni prin intervievarea invatatorilor si se cheama ca nu mai e totul lasat la voia-ntimplarii; in cel mai rau caz, ai de-a face cu o loterie cu mai putine numere (ceva de genu' 6 din 9, nu 6 din 49).
| citat din mesajul lui CORNELIAP33 Apropo' la voi cum e? Alegeti invatatoarea sau dati copii la o anumita scoala si este repartizat unui cadru didactic sau altuia??? |
Sincer, nu prea stiu cum e, ca n-am trecut prin etapa asta. Pe de alta parte, nici nu am planificat sa trec vreodata, asa ca nu sunt teribil de interesat in a afla detalii. O sa-ntreb pe altii cind/daca o sa am nevoie.
Orisicit, m-as astepta sa fie ceva mai mult respect din partea institutiei vizavi de parinti (comparat cu Romania), insa fara ca asta sa insemne prea multe optiuni la indemina parintilor.
A.M.