Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (9)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Anca nu te supara ca te intreb la ce varsta vrei sa incepi diversificarea?Si cu ce te-ai gandit sa incepi?Sper sa nu te superi ca intreb stiind ca subiectul asta a starnit polemici.Eu din ce am citit si intrebat o gramada de dr daca bebele mananca prea multa formula sau din contra refuza sa mai manance ar cam fi momentul pentru altceva chiar daca e putin inainte de 3 luni.
Referitor la constipatie suc de portocale mi-a recomandat si mie dar nu i-am dat azi vreau sa ii cumpar Humana Milchzucker sa incerc si cu asta.Oricum tot din cate am citit NAN constipa f tare, eu am incercat si cu Milumil dar Andrei l-a vomitat.Acum el bea Nan combinat cu Lactogen tot de la Nestle o formula care ajuta tranzitul.Face moale intr-adevar de cand bea si Lactogen dar tot nu face singur

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

'Neata' (vorba vine)!

Sa recuperam si noi din mers:
VIGANTOL- luam si noi cate 2 picaturi pe zi.Nu ne-a zis nimeni sa diferentiem pe luni, cu'r' sau fara.Deocamdata oricum fiind cu 'r' pana in vara, lasam asa.

ANTICONCEPTIONALE.Am luat Marvelon din 2002 din primavara pana in septembrie 2007.Adica aproape 6 ani.Mi s-a spus sa le iau dupa ce a trebuit sa mi se scoata ovarul stang din cauza unui chist.Acum dr pe care il am mi-a spus ca nu exista nici o legatura care sa justifice faptul ca le-am luat si ca nu s-a mai format nici un chist (daca as fi predispusa la ele), dar am luat atata timp din cauza ca pana sa ajung la dr de acum cei dinaintea mi-au zis sa le continui.
In septembrie le-am oprit, am facut pauza pana in decembrie(folosind prezervativul) si din decembrie de la inceput am zis 'GO' proiectului bebe.Si a fost nesperat de bine, dat fiind ca pe 29 dec aveam ultima menstruatie.
In ciuda parerii dr de acum, o sa continui probabil sa iau anticonceptionale macar pana dupa bebe 2.Evident, cu pauza inainte de a il concepe,cand ne vom hotari ca poate veni.

DORMITUL ziua- nici Daviduta nu prea doarme ziua, ci doar cum ziceti si unele din voi, maxim 30 de minute.Eventual adoarme la san si il las ca stiu ca se va trezi repede.Daca totusi trec 10 minute si nu a facut ochi, il pun in patut.
Doarme doar afara si noaptea mult.Asta noapte s-a culcat la 10.30 si s-a trezit la 6 dimineata.Asta e recordul de pana acum.
Acum vad ca a dormit cat sa ma lase sa spal vasele, sa fac curatenie la bucatarie si sa pun de mancare.Deci tot e bine.

Va urez o zi frumoasa, in ciuda vremii

Mamica implinita de David (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

mie filmuletzul www.youtube.com/watch?v=I5ALIL7T764&feature=related" target="_blank">asta mi se pare tare de tot.
si Ania se uita din cind in cind cu o mutra circumspecta la animalutzele care atirna deasupra mesei de infasat, de parca le-ar spune: "Si cu voi care-i treaba? Parca v-am zis sa nu va mai balanganiti."

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Anca, mi-am adus aminte.
Am o prietena cu o fetita cam de varsta Carlei,care tot asa are o asimetrie a pliurilor.A facut eco si nu e nimic ingrijorator.Asa iti doresc sa fie si la voi

Mamica implinita de David (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nausica

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:
citat din mesajul lui 300
Lucutta trebuie sa scazi 4 unitati din temperatura luata rectal. Parca febra incepe mai sus de 37.4. E bine sa vorbesti si cu medicul daca il auzi tusind. Ei isi curata astfel caile respiratorii dar paza buna...

Sorry pt interventia scurta.
Cum asa? Temperatura rectala e cea reala, de aceea o iei rectal, nu mai scazi nimic!
Daca pe termometru apare 37.4, atunci are 37, 4. Doar la axial adaugi unitati.

Si eu stiam la fel, ca temperatura care se interpreteaza este de -0.4 grade fata de temperatura rectala. Acum chiar ca m-am bagat in ceata. Doctorita ne-a spus ca se considera febra ce e >37.8, dar acum nu stiu daca rectal sau nu.
Ieri pitica era cam fierbintica, asa i s-a parut lui ta-su () asa ca i-am pus temometrul in popou si avea 36.9 - deci ok, indiferent de interpretare.
O sa mai caut asta cu unitatile care se scad sau se aduna.

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

Pai avem aceeasi doctorita! Dr Herdea zice sa nu lasam sa faca febra peste 38 rectal, aia e febra. Peste 37.8 trebuie intervenit cu paracetamol ca sa scada, sa nu ajungasa faca febra, adica 38
Asta ne-a zis noua. Si tot ea a specificat: din temperatura rectala nu se scade nimic, de aceea recomandam sa luati temp rectala.
Eu ce sa mai inteleg?
Sper ca ai inteles ce vreau sa zic, m-am exprimat cam alambicat

Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah

Luca se face mare!!!

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Aici gasiti si explicatia stiintifica pentru care se scade ceva din temperatura masurata rectal:
http://www.romedic.ro/sanatate/Controlul_starii_de_sanatate_0528/Temperatura_01022.html
Eva fara sa consideri ca e un afront personal de data asta esti in mare ceata.Nu e bine deloc ce spui tu si mai induci si alte fete in eroare.Si de data asta chiar sustin cu tarie ca am dreptate pt ca am si eu ceva studii de medicina plus o gramada de medici in familie.Iar dr Herdea ar putea sa mai citeasca si ea putin ca poate a mai uitat.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

Eva
,Anis zicea sa incerci sa obisnuiesti copilul cu bibe inca de pe acum,sa-i dai o data pe saptamana cu bibe ca sa se invete si cu el,persevereaza poate totusi il va accepta.

Minunea a venit! de Luca Nicolae

Luca cel frumos

Povestea noastra

Am incercat si bibe si suzeta, nu merge neam, nici latex, nici silicon. Le scuipa, face grimase de parca o sa vomite, o las balta. Cand va fi momenntul vedem ce si cum.
Eu sper sa imi ajute Dumnezeu sa am lapte pana il diversific si asa sa nu mai fie nevoie de bibe. Am doar doua bibe de sticla, de la Chicco, unul e chiar anticolici (desi el nu are) sunt micute cu tetina de silicon, degeaba, cand vede bibe lesina.
Si eu am fost la fel bebe, nesuferita cu suzete si bibe, tragedia era ca eu am mancat numai lapte praf, si saraca mama imi dadea cu lingurita din prima zi de viata, cand termina mama portia, faceam pipi si ce-oi mai fi facand si iar vroiam sa pap. Distractie mare...

Merci de sfat.

Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah

Luca se face mare!!!

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

hello
ce dor mi-a fost de voi....dar pitica mea imi cere prea multa atentie.Colicii astia nu ne dau pace. A mers o vreme cu Sabsimplex- in ideea in care facea crize mai rar, sau mai scurte. Acu incercam si Debridatul.... Cat mai tin colicii astia?

Cu somnul ziua si noi stam la fel. Doarme max 30 minute. Doar daca o tin in brate doarme un pic mai mult. Noaptea se trezeste la 3-4 ore. Inca nu are un program bine stabilit.

Vroiam sa intreb daca caruselul simfonia luminii se poate monta pe un patut pliant? Musette, daca raspunsul tau se referea la aceasta intrebare, am inteles. Deci nu.

CD27 si Elena plange uneori in somn, sau tresare si ridica amandoua manutele, sau geme...Sper sa fie ok. Chiar ma intrebam, ei pot visa?

Cele care aveti termometrul mini de la Chicco, invatati-ma va rog si pe mine sa iau temp intrarectal. Mi se pare tare mult 2 min pana la terminarea masuratorii si nu stiu cum sa o tin ca sa nu se intample vreun accident. Banuiesc ca se agita, se enerveaza...

Babytza, multa sanatate mamei tale.

Ieri am facut si noi o lunita. Cantarim 4.560 kg (la nastere a avut 3,700 iar la externare 3,540). Eu zic ca e bine. Asteptam probabil luni pediatra sa vedem ce ne mai zice.

va pup pe toate

Eu, iepurica Cea mai fericita mami de Elena
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Aici gasiti si explicatia stiintifica pentru care se scade ceva din temperatura masurata rectal:
http://www.romedic.ro/sanatate/Controlul_starii_de_sanatate_0528/Temperatura_01022.html
Eva fara sa consideri ca e un afront personal de data asta esti in mare ceata.Nu e bine deloc ce spui tu si mai induci si alte fete in eroare.Si de data asta chiar sustin cu tarie ca am dreptate pt ca am si eu ceva studii de medicina plus o gramada de medici in familie.Iar dr Herdea ar putea sa mai citeasca si ea putin ca poate a mai uitat.

auch! again?
am citit articolul de la linkul tau, dar nici de acolo nu reiese care e temperatura reala, ci doar ca temp. rectala e cu 0.4 grade
> decit cea axilara (chestie care se potriveste cu ce stiam eu). eva spunea ca dr. noastra ne-a spus ce sa masuri sa luam in cazul unei anumite temp. rectale - ca asta e sau nu temp. reala nu prea mai conteaza, nu?

dya, tu zici ca temp. axilara e cea reala? adica minus 0.4 fata de cea rectala? daca e asa, atunci dr. noastra practic spune ca 37.4 e deja ingrijorator, ori eu am citit ca, la bebelusi temp. normala e intre 36-38 grade. makes any sense?

Nausica si Ania
poze
_

Mergi la inceput

Nausica pai tot in articol scrie ca temperatura axilara e cea reala sau nu asa se intelege?

Diana

Mergi la inceput