Piata imobiliara-> INCOTRO?
Cum credeti ca vor evalua preturile la imobilele vechi in 2009?
Vor scadea la nivelul de acum 1,5 ani cand de ex un ap de 2 cam vechi se vindeam cu 50k? Sau credeti ca se vor re-echilibra/creste preturile catre sf lui 2009 la nivelul din sept 2008?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Oct-Nov 08
NE JUCAM
Raspunsuri
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Cum credeti ca vor evalua preturile la imobilele vechi in 2009? Vor scadea la nivelul de acum 1,5 ani cand de ex un ap de 2 cam vechi se vindeam cu 50k? Sau credeti ca se vor re-echilibra/creste preturile catre sf lui 2009 la nivelul din sept 2008? Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) Oct-Nov 08 NE JUCAM |
Raiul imobiliar din ultimii doi trei ani nu va mai fi niciodata.Preturile vor scadea, mai corect spus se vor echilibra ca o luasera razna rau de tot.La vanzare au scazut deja cu 20%. Mai trebuie inca 20% ca sa fie un pret real.Parerea mea.
croco21 spune:
Eu cred ca preturile vor scadea dar nu la nivelul de acum 3 ani. Pronosticul meu pentru zona care ma intereseaza pe mine (Dr Taberei, de la razoare la moghioros): un apartament vechi cu 2 camere va ajunge anul viitor undeva pe la 70 k - in blocurile vechi de 4 etaje. La blocurile mai inalte - in jur de 65-70K.
Andrei
Vacanta 2008
capcaunul spune:
citat din mesajul lui croco21 Pronosticul meu pentru zona care ma intereseaza pe mine (Dr Taberei, de la razoare la moghioros): un apartament vechi cu 2 camere va ajunge anul viitor undeva pe la 70 k - in blocurile vechi de 4 etaje. La blocurile mai inalte - in jur de 65-70K. |
Iar pronosticul meu, pentru aceeasi zona este de 35-40K pentru 2 camere in cele vechi, 40-45k pentru alea dupa '77. 3 camere in jur de 50k.
In curand vor da navala pe piata apartamentele scoase la licitatie
valentinag spune:
Pe mine ma intereseaza mai mult pretul la terenuri,sper sa nu scada foarte mult fatza de pretul actualca o sa fac 13-14 ca nu le-am dat cand trebuia
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Ramonika spune:
desi tot se zvoneste ca scad preturile la apartamente, concret, in ziar, eu am vazut aceleasi preturi... cel putin asa se cere si presupun ca se si obtine un pret apropiat de cel cerut, ca altfel s-ar vedea ca ar scadea...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Cristina_C spune:
Eu am incercat sa vand un apartament in Iasi si n-am cerut un pret absurd, am si negociat pana la o limita dar tot n-am gasit cumparatori, asa ca am schimbat strategia si am reusit de curand sa-l inchiriez convenabil.
sirimie spune:
Eu cred ca vor scadea in continuare. Multi care nu pot sa vinda inchiriaza. In momentul asta cererea e mica si oferta e mare, pentru ca oamenii se imprumuta mai greu la banci pentru un credit.
Se vorbeste de tot felul de masuri pentru deblocarea creditarii pentru locuinte. Astept cu nerabdare sa se faca ceva concret in sensul asta.
Eu cred ca atunci cind se va debloca creditarea se va echilibra pretul in functie de cerere si oferta. Si nu pot sa cred ca cererea nu va fi in continuare mare in Bucuresti.
Cred ca e adevarat ca preturile vor fi in functie de cit de vechi e blocul. Cele vechi vor scadea mai mult decit cele mai noi.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
iulia_b spune:
Si eu sunt curioasa de pretul la terenuri. Ma gandesc insa ca un profan ce sunt ca bancile traiesc si prin aceste credite si poate dupa ce situatia se va mai echilibra iar vor veni cu oferte care mai de care.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui iulia_b Si eu sunt curioasa de pretul la terenuri. Ma gandesc insa ca un profan ce sunt ca bancile traiesc si prin aceste credite si poate dupa ce situatia se va mai echilibra iar vor veni cu oferte care mai de care. |
Crezi ca bancile nu vor sa scoata oferte care mai de care, pentru a-si atrage clienti? Ei vor cu tot dragul,insa nu e asa de simplu.
In primul rand nu se vor mai asuma riscri uriase, asa cum au facut pana acum.Banca nu e ca o fortareata plina cu bani la subsol pe care abia asteapta sa-i dea cuiva.Exista planuri, calcule de risc, analize financiare....
Acum bancile vor calca cu grija si atentie. E clar, daca nu ai securitate de luat in seama nici nu se uita la tine.
Daca eu sunt sa spunem...sofer si vin la tine sa-ti cer 100.000 euro,imi dai? Nu te gandesti ca eu nu voi putea sa ti-i dau inapoi?Ca salariul meu e prea mic?Ca risc sa raman fara loc de munca si singura mea garantie e un amarat de apartament?
Si mai vin 200 ca mine...ok,nu poti plati iti ia banca casa si ce face cu ea? O vine, dar cui? Altui indatorat care tocmai a facut credit. Pe cat?Depinde de cerere si oferta de pe piata.Si daca indatoratul nr 2 pateste la fel ca indatoratul nr 1?
Vezi,nu e asa simplu...
sirimie spune:
Nu e chiar asa.
Bancile vor sa dea credite, pentru ca in felul asta cistiga o gramada de bani. Altfel cistiga mai putin.
Dar in momentul asta se intimpla 2 lucruri: au intrat in vigoare normele BNR de reducere a consumului, care a micsorat numarul de potentiali clienti, si e criza financiara - sint in criza de lichiditati, oamenii nu mai iau credite pentru ca nu sint siguri de ziua de miine.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei