Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(13)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

Buna fetele!

Astazi am fost la facultate putin caci deja au inceput verificarile semestriale si am mai dat cate o mana de ajutor (am stat maxim 4 ore) si apoi acasa in pat.
Sunt bucuroasa ca mi-a gasit cineva in Turcia inlocuitorul Gravibinonului numit Proluton Depot (sper sa nu aveti nevoie niciodata), insa sunt un pic supy ca nu imi priesc Gynipral-ul dat pentru contractii.Fetele care sunteti la a doua sarcina si ati mai luat Gynipral, cum v-ati comportat? mie mi-a dat niste palpitatii la inima si, desi de aseara n-am mai luat, am o insuficienta respiratorie groaznica si acum.

Intreba cineva daca avem ganduri rele uneori.Ohooooo.Oricat de optimista sunt eu ma mai gandesc si la prostii ca blegutza ce sunt: daca nu e bine, daca se naste inainte, daca se naste nu stiu cum.....nebuna....

Astazi mi-am luat rezultatul la dublu test si e ok: risc scazut trisomia 21 si 18.

Vineri la 15 jumatate am din nou intalnire cu BB.
Stiti cumva vreun remediu pentru insuficienta respiratorie? e atat de enervant ca nu pot trage aer pana la capat......si ma gandesc sa nu fac rau lui BB.

Chiar e slaba miscare astazi.....hai fetele sa terminam capitolul asta.
Aaaaa, fetele care aveti dureri de spate si cateodata si burtica ce luati? Sau ce a zis dr?

13 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvd spune:

[quote]citat din mesajul lui flavia_alt
Iubita, daca esti amabila mi-ar placea sa-mi dai numele dr-ului tau. Eu vreau sa ma duc in mai multe locuri sa aud daca parerile sunt diferite.Eu mai mergeam inainte sa fiu gravi la un medic in tg.mures ( Căpâlna ), care era destul de bun si avea rabdare cu tine, iti explica tot ce vrei. Acuma am mers la o d-na doctor din gheorgheni pt ca e mai aproape de casa, dar vreau sa mai merg si la Mures.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Buna burtici, sper ca nu ma dati la o parte, dar nici eu nu v-am mai scris de mult.... am fost foarte ocupata si nu am apucat sa va citesc decat printre randuri. Am citit si vestile proaste si sincer imi pare rau pentru voi dragelor mamici dar nu va pierdeti speranta ca Doamne Doamne are un bebe si pentu voi, cum de altfel are pentru fiecare.
Ma bucur ca totul este ok cu bebei vostrii si sper ca asa sa fie pana la capat si sa aveti o sarcina usoara cu putine greturi (eu am trecut de faza asta) si putine dureri de burtica.

Despre noi ce sa spunem , ca suntem ok, crestem mari, mergem spre saptamana 18, si la ultima ecografie de luna asta, avea aproape 9 cm, 5 degetele la fiecare manuta si piciorus... si era foarte obosit ca dormena neintors. Din pacate mami si tati nu a putut sa vada ce "sunt" ca dom' doctor a zis ca sunt prea micut, asa ca luna viitoare poate au sanse si afla ce ascunde mami in burtica ei.

Am citit ca ultima oara discutati despre alaptat, eu nu am cum sa ma bag in discutia asta pentru ca la mine e primul bebe, dar cand o sa vina si la mine momentul acela o sa va spun.
Apropo fetelor, voi ce vitamine luati? Eu iau Omnibionta pronatal si cateodata am un gust de fier sau rugina in gura, iar doctorul mi-a spus ca e de la fier, si ca nu trebuie sa renunt la el. Aaa, l-am intrebat pe doctor de triplu test si mi-a spus ca nu e sigur ci cel mai sigur e ecografia, acolo se vede daca sunt ceva probleme. Bine ca la mine nu e necesar acel triplu test ca sunt tanara, si cel mai des se recomanda femeilor trecute de 30-35 ani. Si m-a ingrozit ce mi-a spus, ca in cazul in care triplu test iese pozitiv atunci trebuie sa se faca un alt set de analize si alea consta in a intepa burtica mamei cu o siringa mare si a lua probe din locusorul in care bebe se dezvolta . Sincer nu stiu daca asa este sau daca a vrut sa ne sperie sa renuntam la idee, dar oricum a reusit.

Acum va las ma duc sa termin mancarica ca mai e putin si vine si iubi meu de la munca. Sper sa pot intra mai des sa va scriu si sper sa nu ma dati la o parte .

Va si va urez o seara placuta.

http://bd.lilypie.com/JP1np2.png

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia_alt spune:

Multumesc Iubita, am auzut de el, doar lucruri bune, o prietena a nascut cu el si stiu ca e foarte ocupat.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvd spune:

Buna mamicilor si viitoarelor mamici,
Flavia, alaturi de d-l dr. Molnar amintit de "Iubita", pot sa-ti indic si eu cateva nume: -dl. dr. Nicolau Romeo (cabinet particular si Spitalul Jud.)
-dl. dr. Puscasiu Lucian (Clinica Galenus+ Spitalul Judetean)
-dl. dr. Garbovan Ovidiu (Clinica II Obstreticfa, Ginecologie ="Maternitatea Veche"
-dl. dr. Szabo Bela (cabinet particular+Spitalul Judetean),
-d/l doctor Nagy Istvan (cabinet particular +Spitalul Jud., in prezent este plecat pentru o perioada destul de indelungata in Anglia).
I-am trecut in ordinea in care i-am vizitat. Sunt atatia, intrucat in primavara am avut o prima sarcina oprita in evolutie. Primii doi, desi foarte bine cotati, nu au auvut niciun raspuns la intrebarile mele: "de ce"?????!!!!!!!!.
La d-l Garbovan am ajuns la urgenta, cand s-a produs avortul. A fost primul care a vazut ca am uter bicorn si partial sternat, iar oprirea in evolutie s-a produs cel mai probabil pt. ca embrionul se instalase pe stern, unde zona este foarte slab vascularizata. Sustinerile d-lui Garbovan au fost confirmate de d-nii Szabo si Nagy, care au o aparatura super performanta.
In prezent, tot d-l Garbovan ma monitorizeaza..., de fapt m-a consemnat la pat de 3 saptamani, fiindca au fost din nou probleme. Ma rog lui Dumnezeu si sper sa fie totul OK.

PS> Scuze pentru mesajul anterior, incercasem un raspuns, dar nu m-a ajutat netul.

Numai de bine,
Miha 9 (DN 18.11.1975< DUM 21.09.2008< DPN 30.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto

Buna burtici, sper ca nu ma dati la o parte, dar nici eu nu v-am mai scris de mult.... am fost foarte ocupata si nu am apucat sa va citesc decat printre randuri. Am citit si vestile proaste si sincer imi pare rau pentru voi dragelor mamici dar nu va pierdeti speranta ca Doamne Doamne are un bebe si pentu voi, cum de altfel are pentru fiecare.
Ma bucur ca totul este ok cu bebei vostrii si sper ca asa sa fie pana la capat si sa aveti o sarcina usoara cu putine greturi (eu am trecut de faza asta) si putine dureri de burtica.

Despre noi ce sa spunem , ca suntem ok, crestem mari, mergem spre saptamana 18, si la ultima ecografie de luna asta, avea aproape 9 cm, 5 degetele la fiecare manuta si piciorus... si era foarte obosit ca dormena neintors. Din pacate mami si tati nu a putut sa vada ce "sunt" ca dom' doctor a zis ca sunt prea micut, asa ca luna viitoare poate au sanse si afla ce ascunde mami in burtica ei.

Am citit ca ultima oara discutati despre alaptat, eu nu am cum sa ma bag in discutia asta pentru ca la mine e primul bebe, dar cand o sa vina si la mine momentul acela o sa va spun.
Apropo fetelor, voi ce vitamine luati? Eu iau Omnibionta pronatal si cateodata am un gust de fier sau rugina in gura, iar doctorul mi-a spus ca e de la fier, si ca nu trebuie sa renunt la el. Aaa, l-am intrebat pe doctor de triplu test si mi-a spus ca nu e sigur ci cel mai sigur e ecografia, acolo se vede daca sunt ceva probleme. Bine ca la mine nu e necesar acel triplu test ca sunt tanara, si cel mai des se recomanda femeilor trecute de 30-35 ani. Si m-a ingrozit ce mi-a spus, ca in cazul in care triplu test iese pozitiv atunci trebuie sa se faca un alt set de analize si alea consta in a intepa burtica mamei cu o siringa mare si a lua probe din locusorul in care bebe se dezvolta . Sincer nu stiu daca asa este sau daca a vrut sa ne sperie sa renuntam la idee, dar oricum a reusit.

Acum va las ma duc sa termin mancarica ca mai e putin si vine si iubi meu de la munca. Sper sa pot intra mai des sa va scriu si sper sa nu ma dati la o parte .

Va si va urez o seara placuta.

http://bd.lilypie.com/JP1np2.png

17+

Cum sa te dam la o parte?! Ei na.....In legatura cu analiza care zici tu cu seringa in burtica poarta denumirea de "amniocenteza" si DOAMNE AJUTA ca sa nu avem niciuna nevoie de asa ceva!

13 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Laura, eu am luat Gynipral la prima sarcina si am luat luni bune. ce sa zic, sunt nasoale si eu tot juma de pastila luam stii ce faceam? cand taiam pastila pe din doua jumatatea cea mare o luam fix cand ma puneam seara in pat sa ma culc(chiar in momentul cand vroiam sa adorm) iar cea mai mica o luam dimineata. era f important sa nu ma trezesc nopatea pt ca imi era rau si dimineata dupa o juma de ora sau o ora dupa ce luam cealalata jumatate ma apuca un tremurat si palpitatii si transpiratii ca la nebuni. Ce a functionat? Mancam ff bine dimineata inainte sa iau pastila, cam cu juma de ora inainte.Simteam doar o usoara stare de rau, sau niste calduri .....dar suportabile.Incearca si tu.

Floricika 8+ si mamica de David Gabriel (15.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luanaroman spune:

Salutare fetelor,

Intr-adevar si eu intru mai rar fiind foarte ocupata dar acum nu pot sa nu scriu ca sa terminam capitolul asta ghinionist.

Mie nu imi este rau decat daca mananc prea condimentat, si am observat ca durerile de cap sunt de la tensiune si nu mai apar daca le tratez cu putinca cafelutza.

Va pup pe toate si sarcini usoare va doresc.

Luana 11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Draga Laura, abia m-am abtinut sa nu scriu de prima data cand am vazut postul tau, ca ti-a recomandat Ginipral. Dar am zis sa nu fiu panicoasa, ca nu inseamna ca daca mie mi-a facut rau va face la toata lumea. Eu am avut noroc ca eram in spital cand l-am luat, ii spusesem dr. ca nu ma simt bine de la prima perfuzie, incepuse sa mi se umfle mana, iar la locurile unde imi facea injectii imi aparusera pete rosii. dr. a zis ca nu crede ca e de la asta si sa mai incercam o perfuzie, dar totusi i-a spus si asistentei sa pregateasca un hemisuccinat. In nici 2' mi s-au impaienjenit ochii si am lesinat, inima imi batea sa-mi iasa din piept si nu mai aveam aer. Noroc ca asistenta deja era pregatita si destul de aproape. Mi-a scos perfuzia si mi-a facut ijectia imediat, dar nu am mai fost buna de nimic 2 zile. Cica e mai naspa ginipralul pentru persoanele care au tensiunea mare si cum eu aveam 9/5 nu ma incadram in grupa de risc, si totusi....

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a cui o mai vrea sa vina 9 +

MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica oana spune:

Dragelor,sa va spun ce fac eu pentru durerile de spate,si cu rezultate considerabile.
Am de la prima sarcina o carticica a Oanei Cuzino si acolo exista un capitol cu exercitii pentru gravide,iar unul special pentru durerile de spate.Pozitia este urmatoarea:te asezi pe o suprafata tare,de preferat chiar pe un covor mai pufos,se indoaie genunchii,incercand sa-i aduci la piept(atat cat iti permite burtica),apoi te sprijini cu mainile de ei pentru a sta in echilibru.Din pozitia asta te legeni intr-o parte si-n alta.Tin minte ca exercitiul asta il faceam la scoala,se numea barcuta parca.Este un exercitiu simplu,dar de efect.

Oana,mamica de Robertel (27.10.2004) si 15+

bebe2

Mergi la inceput