Pepenasi de iulie - august 2008 (42)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Pfuuu, iar e dezordine aici. O fi luna plina? luna seaca? luna patrata? Nush ce-o fi, dar cred ca trebuie sa reasezam lucrurile! Zic si eu!

Va multumesc pt sprijin si cuvintele frumoase! Haideti sa le lasam pe fetele acelea deoparte. Daca ele au simtit nevoia sa fie rautacioase, eu nu vreau sa fiu la fel. Si...exista un Dumnezeu al tuturor!

Si eu am muuulte trairi si dileme, de pe 16 iunie incoace. Dar nu le-am scris aici, nu pt ca m-ati judeca ci pt ca sunt genul mai rezervat. Si oricum, v-as fi incarcat inutil, ori nu e cazul, pentru ca fiecare le are pe ale lui!

Ma opresc aici pentru ca deja am scris asa mult astazi! Vroiam doar sa imi cer scuze pt ca am suparat (atunci cand am facut-o...si stiu sigur 2 cazuri destul de recent). N-a fost cu intentie ci doar raspundeam la niste intrebari. Si-mi cer scuze asa, in general, pt ca am tendinta de a monopoliza discutiile si de a fi excesiv de in centrul actiunii! Si iar...nu e cazul!

Eu zic sa incercam sa revenim la discutiile constructive, fie ele si-n contradictoriu, pt ca nu se poate sa fim la fel. Noi am pus suflet aici si am cladit o casa a prieteniei. Ar fi pacat sa se piarda doar pt ca ne ciufulim mai mult decat e normal!

Da' daca tot vreti sa dati, ma ofer drept tzinta. M-am si calit si oricum o sa merg la psiholog:))

Cu drag! Pentru toate!

SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Mona esti cauza pierduta fata mea! Pe bune ca ma faci sa stau la noapte si sa caut mesaj de mesaj, sa-ti demonstrez ca aici s-a spus in cor, psiholog! Sun nu te-a jignit, ea e prea finutza, tu ai jignit-o pe ea, pe nedrept! Dar e apa sub pod si povestea aia, asa ca las-o moarta...Eu asa, la prima vedere iti spun, de o greseala pe care am facut-o si eu! Prea mult calculator strica! Sonia devenise si ea foarte nervoasa, avea un timp cand a stat si cate 6-7 ore pe calculator. Stii ce-am facut? Intr-o zi, nu a mai mers dom'le calculatorul. I-am cumparat plastilina si culori, o carte de colorat noua si am stat amandoua pe jos si am desenat. A doua zi, i-am oferit, vrei afara, sau vrei sa colorezi, a vrut afara, am iesit in parc la hranit ratze. Si uite asa, fata mea, stie sa foloseasca calculatorul si mouse-ul la 3 ani, dar o face fff rar. Scuza cu gradinita, pica din pct meu de vedere, pentru ca si eu am un bb mai
mic ca al tau, si aici circula virusi si raceli, dar ea se duce la gradinita. De ce? Pentru ca este extrem de important pentru dezvoltarea ei normala! Si sa nu crezi ca esti caz special, si eu o iubesc pe Sonia, si ea a fost o sarcina cu frica venita dupa o extrauterina si ea e un copil super dorit si super iubit. Dar asta nu inseamna ca m-am complacut si cand am observat o problema nu am actionat! Si eu, am trecut printr-o depresie fff urata dupa nasterea ei, dar nici asta nu m-a impiedicat sa o scot din patul nostru, sa o invat sa manance singura, sa o invat sa fie independenta, sa o opresc atunci cand a intrecut masura, sa o corectez cand s-a tavalit pe jos in magazin pentru ca nu a primit jucaria pe care a vrut-o...s.a.m.d.

Gata, psihologul de serviciu l-am trimis in Bora Bora!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

MADA,multumesc pt linkuri.intr adevar,despre acest catelus e vorba.chiar o sa i arat prietenei mele linkurile,ca voia sa i ia fetitei ei. noi avem catelusul de la nasi si mi era jena sa i intreb de unde l au luat si cat a costat.

ANAXENA,imi pare rau ca l am incurcat pe ginerele tau frumos cu alt baiat...
voiam sa te intreb,ai idee daca cei de la contrast au aceesai regula,produse cu 30 la suta mai scumpe pt persoane fizice?ca ma batea gandul sa ma apuc iar de depilat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Abia acum am reusit sa intru pe forum.Multumim pt gandurile bune.Am fost la dr cu Ralu si am consultat si un dr dermatolog si cauza iritatiei ar fii ca a mancat ceva care nu i-a priit.Singurul aliment introdus de 2 zile a fost dovlecelul si se pare ca ficatelului nu prea i-a placut.Ne-a fost recomandata o crema sa o dam numai pe zonele iritate si deja au inceput sa-i dispara petele.
Mai fetelor nu stiu ce inseamna pt voi aceasta odisee dar pt mine inseamna enorm de mult.Cand eram gravidute nimeni nu s-a suparat pe nimeni,nu au existat contraziceri si acum de ce sa ne creem probleme fara motiv?Eu zic ca este pacat sa ne suparam si sa ne amintim ca ceea ce ne leaga sunt bebelusii nostri si ce altceva poate fi mai frumos decat sa fim mame?Haideti sa dam uitarii toate neintelegerile si sa fim ca inainte.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

ARIADNA,de ce tb ca parerea mea sa coincida cu a ta?de fapt,asa cum ai afirmat,crezi ca detii adevaruri universal valabile.

cris nu sta 7 ore la calculator.1 ora pe zi.uneori si 2,daca se joaca taica su la vreun joc si cris se joaca impreuna cu el.

cris are nenumarate carti de colorat,culori,plastilina,dar nu i place sa coloreze.cu plastilina modelam uneori,dar se plictiseste repede.ce sa i fac,sa l oblig sa deseneze?

afara mergem zilnic.

si pt ca afara nu prea ne mai intalnim cu copii,mergem noi la copii sau vin copiii la noi.ieri a venit un baietel de varsta lui cris la noi,azi am fost noi la o fetita.ambele mamici sunt prietenele mele.

cris nu l mai loveste de mult pe codrin.ba din contra,se joaca cu el,il pupa,vorbeste cu el.

chiar vreau sa cauti in arhiva sa vezi cine mi a spus de psiholog.recent ,adica ieri mi a mai spus sibylle.
au fost fete care mi au spus ca asa faceau si copiii lor- a cicel,ralirali,ana a .

vreau sa cauti si discutia cu sun sa mi arati un cuvant jignitor pe care i l am spus eu lui sun.poate s a simtit jignita de atitudinea mea,asta e altceva.

din punctul meu de vedere si tu esti o cauza pierduta.pt ca atunci cand n ai argumente suficiente,jignesti.

la noi in oras gradinitele sunt de rahat..sg lucru bun ar fi socializarea.dar sunt multe alte lucruri rele.n are rost sa detaliez,pt ca n ai intelege.cine nu traieste intr un orasel de provincie nu intelege.nu uita ca eu lucrez in sistem si cunosc direct sau indirect educatoarele.

nu mi se pare nimic anormal in a dormi cu copiii.cris viseaza urat,se trezeste des noaptea,pt el ar fi o trauma sa l pun sa doarma singur.cand se va mai mari le voi face dormitorul lor.

si cel mai important lucru-de ce s a ajuns la discutia asta?pt ca nu sunt de acord intrutotul cu unele persoane,sau de ce?
am inteles,mi ati oferit sfaturi.va multumesc pt asta.eu aplic din ele numai partea care mi se pare buna.

daca cineva a luat o decizie,fie ea buna sau rea,eu am respectat o.nu l am jignit,spunandu i ca e prost sau idiot ca nu face ca mine.
suntem adulti,putem sa luam decizii sg.
cris are si multe calitati pe care eu nu le am expus.cand ma necajea ceva la el,atunci ma descarcam voua.asta nu inseamna ca face numai lucruri rele.uneori ma uimeste cat de cuminte e.alteori e mai nervos sau mai obraznic.
revin ca s a trezit codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Fetelor ati fost la Baby Expo? Ma bate gandul sa dau maine o fuga,poate gasesc scaun de masa pt Ralu.
Anaxena bafta multa sa castigi concursul.Tin pumnii sa-ti rezolvi problemele financiare.
a.cicel iti doresc ca totul sa fie bine!
Oana ce poze frumoase cu micutul Raul am vazut.
Carmenela ce mult ma bucur ca ai mai scris.Pup printesa mica.
Caprioara ce mi-ar placea sa-i creasca si Ralucai parul mai repede sa inceapa sa o coafeze mami.
SUN pt cine te cunoaste tu esti o fata deosebita,o mama si o sotie model.Sunt niste persoane rautacioase si invidioase cele care si-au permis sa-ti trimita pm-uri fara sa te cunoasca.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Tecky, ce ma bucur ca nu-i grav . Deci dovlecelu era de vina... Ralucutza sa treaca repede bubitzele.

Pica, multzam de ideea cu bentitza .

Sun, fata sufletista tare. Stii tu de ce... Ai toata admiratzia mea duamna.

Ooka, he-he, io m-am prins mai demult ca tu esti sora lui Ale . De cand ai zis de epiziotomie. fata.

Mona, ma bucur ca o sa-l dati pe Cris la gradi. O sa vezi cat se schimba. Si mai putzin calculator si tv. Ti-am spus ca Matei e muult mai bine de cand a inceput scoala si nu mai are timp de asa ceva. Plus ca merge si la inot cam de 3 ori pe saptamana, si precis si asta conteaza. Un sport e nemaipomenit! Chiar azi zicea duamna invatzatoare ca totzi copiii au facut progrese mari si ca e foarte multzumita de clasa, iar de Matei nu mai spun . Ori la inceput, stii ca a fost DEZASTRU . Asa ca, incepe sa pui in practica din sfaturile fetelor si ai sa vezi rapid rezultate .

Ma duc la nani.

pup you all,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

fetelor ce tetina pentru cereale aveti la biberoane? eu am bibe avent

aveti idee daca gasesc in romania bibe de la MAM?

bufi

Mergi la inceput

revin...cris nu s a tavalit niciodata pe jos intr un magazin.pe mine nu m a lovit mereu,m a lovit cand eram la botez si a devenit gelos ca am dansat.in rest,cris nu ma loveste.

ii dau inca sa manance pt ca el mananca f prost si pt ca nu ar manca singur decat 2 inghitituri.cand copilul cantareste 13 kg la 4 ani si cand majoritatea alimentelor ii provoaca sila,ai face orice sa l vezi mancand.i am facut analizele,i au iesit toate bune,l am lasat nemancat,lui nu i e niciodata foame,sau se satura din 2 inghitituri.

am o prietena care are gemeni.fata si baiat.desi s a comportat cu amandoi la fel,sunt 2 firi total diferite.baiatul e f incapatanat,plange din orice,dar e mai sociabil decat fata.
in schimb,fata e mai maleabila,invata poezii ,cantece,iar baiatul nici nu vrea sa auda cand mama incearca sa l invete ceva.in schimb,fata nu da niciodata jucarii altui copil si nici nu prea se joaca cu alti copii in afara de fratele ei.
si cazuri din astea sunt nenumarate.aproape toti avem o sora sau un frate.ne comportam la fel ca ea/el?oare parintii nu ne au crescut la fel?

si inca ceva-tu crezi ca eu nu l am temperat niciodata pe cris?crezi ca n am discutat niciodata cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

anka, esti mortala, si io-mi amintesc de anaxena cum intra ea la ceas de noapte sa ne spuna ca-i singura Hai c-avuram momente faine la odisee.
oka, si io ca si tine am luat pompa de la medela, biberon de sticla de la chico si altele tot de sticla de la nuk. Ma rog, nu le-am prea folosit, ca tot tzitzica a fost mai buna.
narci, si io am dilema asta cu gresia. In plus, nu stiu daca sa mai pun balsam cind spal hainutele Marei, ca mai nou molfaie tot ce prinde.
sunu, io-s mai rationala de felul meu si ma intreb de ce te consumi pentru ce a fost si pentru lucruri pe care nu le poti schimba? Principalul e ca ai un copil sanatos, voios, puternic, concentreaza-te asupra momentului de acum si nu te irosi gindindu-te la ce-a fost. Iar parerea altora n-ar trebui sa conteze, da-le ignore.
Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau, n-am fost in situatia ta, insa prietena mea cea mai buna a trecut prin momente asemanatoare cu ce-ai patit la nastere, asa c-am vazut cum e. Sint lucruri in viata pe care nu le putem controla sau explica, principalul e sa mergem mai departe si sa ne bucuram de lucrurile bune din viata noastra

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput