Mamici din Germania (5)
Raspunsuri - Pagina 5
Claudi@ spune:
Neatza.
Felicitari pt sarcina, sa fie usoara si fara greturi.
Eu nu prea mai am timp, avem numai termine sa vedem ap, inca n-am gasit nik. Am intrat in panica, pe 31 decembrie tre sa eliberam pe asta. Ieri am vazut ceva care ne-a placut f mult, dar nu avea nik in el, nici wc si nu e gata pana pe 31 ian. Of ce rau imi pare ca era asa mistooooooo.
Copilul e bolnav, e racit si are si darm infect si mai ies si ultimile maselutze si o tine numai intru-n plans. Azi noapte a dormit la noi in pat ca sa-l am aproape in caz de face febra sau nu se simte bine
26+
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
ionica spune:
Claudi@ imi pare rau ca nu ati gasit inca casa mult visata,mai asteapta putin si ai sa vezi ca totul intra in ordine.
Un pupic baietelului tau sa se faca bine ,si pitica mea a dormit la mine in pat aseara,sotul s-a retras in camera de oaspeti pt. ca bubulina mea da din picioare ca o iapa.
Ramonaiani ,sarcina cat mai usoara si fara stari de rau ca eu am avut cu tonele,abia mi-am revenit.
Buburuza mea din burtica misca de zori ,e asa de haioasa,cand vorbeste Sophia cu ea da din picioruse si simte ca mai este o persoana langa noi.
Sophia abia asteapt sa o scoatem afara pe buburuza ca sa-i dea patul ei.
Am tras si eu o cafea de dimineatza si sunt mai treaza ca niciodata.
Fetele care ati nascut in germania,dati-mi si mie un sfat:
eu am nascut-o pe Sophia cu cezariana ,de la epidurala prost facuta mi-au afectat nervul sciatic si se blocheaza cand fac efort.
Am fost la Ortoped joia trecuta si nu mi-a recomandat sa mai fac epidurala deorece este periculos pt. nerv.
Acum, asta implica o nastere naturala fara epidurala ceea ce inseamna chin,tinand cont ca mai am o cezariana ,sa fac un travaliu fara anestezie s-ar putea sa panichez din cauza durerii si neputintei si atunci sa ma bage de urgenta la cezariana.
Credeti ca se poate cere cezariana direct la clinca la care voi naste?
Am asigurare privata de sanatate 100% ,adica interventii chirurgicale si spitalizare .
Voi ati avut moasa care vine acasa si va invata una alta despre nastere?
A nascut vreo una din voi in apa?
Hai ca v-am zapacit cu intrebarile mele,dar intru in panica cand ma gandesc la ce ma asteapta.
Sophia 2ani
+21
mikiriki spune:
Salutare,
Felicitari pt sarcina.
Claudi@, multa rabdare si sper sa gasiti in curand casuta voastra.
Miki
anangel_lexi spune:
Mariana, sarcina usoara si bebe sanatos!!! Felicitari!
Ricea, super tari bancurile.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?
DidiAlex spune:
salutare,
Cl, buna cafea
Ramona, Felicitari pt sarcina..
Frumos a nins la Carmi
ionica, nasterea e gratis 100% indiferent ce asigurare ai. Asa cum si pt copii e la fel de gratis..alte chestii mai complicate gen transplant se orietaza altfel..nu stiu sigur dar parca aici se face diferenta..
a nascut o fata dupa DC in apa, in Frankfurt, recomada chiar asta, io numai cand am vazut cada ma lua cu lesin, am refuzat politicos pt ca stiu ca unele poate se relaxau in cada cu apa cand aveau dureri menstruale dar la mine era taman invers.
Poti cere bineteles cezariana, Carmi parca a cerut si a primit dar tu avand in vedere ca mai ai una..fara nici o problema. Io am 2 pretene care au nascut prin ceza, a doua e fix peste prima si arata perfect acu 8 luni de la nastere.
Io am nascut fara epidurala, a doua oara nu a prins..mai mult m-a incurcat, nici nu a coborat bb..si vezi ca nu am murit..doar am ramas nitel socata []
Cu carnetelul de la dr poti merge la mai multe spitale si iti fac ele o trecere in revista cu tot/toate. Frumos mai e la nemtii in spital..macar la nastere intri si iesi cu bucurie
Claudi@ spune:
Ionica, stii vb. aia, curaj gaina ca te tai? Hai lasa ca mai ai timp destul sa te decizi, cum vei naste. Vezi ce te sfatuieste medicul tau ginecolog ce-ti zice instinctul si cum decurge totul in sala de nasteri.
Eu am nascut normal, la inceput nu vroiam sa aud de epidurala, dar dupa ce au inceput durerile calumea ma rugam de juma de epidurala macar. Era cat pe ce sa intru in cezariana, pt ca Tony a reactionat naspa la una din injectii impotriva durerilor (care nu a ajutat la nimic) si pierdusera pulsul. Eu una nu mai faceam fata, la ora 12 se rupsese apa, fara nici un pic de dilatatie si la ora 2.46 am nascut, ultimul cm s-a deschis fortat, a bagat moasa mana.
Cum crezi ca vreau sa nasc acum? NORMAL, si eu zic cateodata ca sigur nu mai sunt normala la cap, dar serios chiar asa naspa nu este. Chiar ma bucur ca am reusit normal si sper sa reusesc si acum.
As fi vrut sa nasc si eu in apa, dar m-au apucat fricile ca poate se ineaca bebe.
Poate e totusi cineva care ne poate povesti cum e sa nasti in apa si ce riscuri pot exista.
Hai fara frica
26+
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
angiuta spune:
Ionica eu am avut moasa, venea acasa o data pe luna cand eram gravi iar dupa ce am nascut in prima saptamana zilnic iar apoi la fiecare 2 zile.
Eu vroiam sa nasc in apa dar dupa ce a inceput travaliu mi-am schimbat parerea. In timpul travaliului m-a intrebat moasa daca nu doresc sa fac o baie si cum citisem ca cica baia relaxeaza si ajuta sa suporti mai bine durerile si am zis sa incerc dar n-am stat nici 5 min. in apa. Mi se parea ca mi se amplifica durerile.
Asadar la mine nasterea in apa a iesit din discutie dar am cerut epidurala.
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)
ramonaiani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Credeti ca se poate cere cezariana direct la clinca la care voi naste? Am asigurare privata de sanatate 100% ,adica interventii chirurgicale si spitalizare. Voi ati avut moasa care vine acasa si va invata una alta despre nastere? A nascut vreo una din voi in apa? |
Oau, ce de intrebari . Cel mai sigur e sa discuti cu doctorul tau ginecolog despre temerile tale, si el iti va da ceva optiuni. Pentru nasterea in apa trebuie sa ai facut / trecut testul HIV pe carnetul de sarcina. Si intr-adevar, depinde de la femeie la femeie cum te/NU te relaxeaza apa calda. Mie imi suradea ideea de-a naste in apa, insa cand au inceput contractiile alea nashpa, am tipat ca vreau PDA - si in apa se naste fara anestezie.
De la clinica mi-a dat un pliant cu moasele din zona noastra, am sunat si am intrebat daca ma poate lua, tinand cont de data probabila a nasterii copilului. A venit o data inainte de nastere sa discutam despre una-alta, si apoi a sunat-o sotul cand am nascut si inca o data cand ne-a dat drumul din spital. A venit a doua zi la noi, a fost de treaba, m-a ajutat mult cu explicatii (era primul bebel) si chiar si cu medicamente / unguente. Cam 10 zile a venit zilnic, apoi a mai rarit-o, ca nu mai aveam chiar asa nevoie de ea. Totul a fost platit de casa de asigurari. A, moasa respectiva mi-a zis ca poate face chiar si acupunctura pt atenuarea durerilor (sau ma rog, ceva pe-acolo), (neplatita de casa insa) - numai ca mie mi-e frica de ace, si am zis PAS. Si la nastere mi-au facut moasele acupunctura in travaliu, care insa la mine mai rau a facut decat bine.
Moasa insa nu te invata despre nastere. Sunt cursuri de pregatire de nastere (si alea platite de casa de asigurari, atata vreme cat te duci la toate. Eu am lipsit la una, asa ca mi-au luat banii lasati drept garantie, vreo 50 de euro). Acolo te invata sa respiri, sa faci exercitii ale musculaturii bazinului etc (Cu partener sau fara!).
Aa, uite, la semnatura mea inca se mai gaseste povestea nasterii Elizei. Daca ai destul curaj sa o citesti, o sa vezi si parti amuzante .
Pupicei si curaj mult
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) (Povestea nasterii)
9+
ionica spune:
Fetelor, Va multumesc la toate pt. raspunsuri
Doctora mea e OK,dar e genul de om care planifica totul pe planuri,adica plan A si dcaca nu merge plan B,iar mie de asta imi este frica,sa nu ma chinui ca proasta vreo 15 ore in travaliu si sa nu iasa sau sa chinui bebele si pe urma sa ma bage in cezariana.
Avand in vedere ca fac copii destul de mari,doctora l-a estimat pe bebic pe la vreo 4,500gr, asta inseamna un bebeloi,asta a fost motivul pt.care am nascut-o pe Sophia prin C section, avea capul prea mare.
Doamne ,asa deodata ma apucat o panica,nu mai vreau cezariana,la cat am suferit dupa prefer sa nasc natural ,da parca fara vreun calmant la bord voi darama clinica .
Norocul meu ca sunt intr-o tara civilizata ,in costa rica nu asi mai naste nici gratis.
Pupici la toate si inca odata multumesc.
Sophia 2ani
+21
ramonaiani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Doctora mea e OK,dar e genul de om care planifica totul pe planuri,adica plan A si dcaca nu merge plan B,iar mie de asta imi este frica,sa nu ma chinui ca proasta vreo 15 ore in travaliu si sa nu iasa sau sa chinui bebele si pe urma sa ma bage in cezariana. |
Pai nu vreau sa te dezamagesc, da' cam asta-i mersul lucrurilor in natura . Prietena mea avea bebelul tot de vreo 4 kile si ceva, s-a chinuit cateva ore bune si pe urma s-a descoperit ca nu ramasese destul lichid amniotic inauntru, era risc de nu stiu ce, si ca atare a bagat-o in operatie de cezariana. Partea frumoasa a fost ca sotul a putut asista la nastere (l-au imbracat in halat de-al lor) si a taiat cordonul ombilical.
DAR, asa cum imi spune mie toata lumea, fii optimista si totul o sa fie bine. Natura (ca sa nu zic Dumnezeu) le aranjeaza pe toate pana la urma asa cum e mai bine .
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) (Povestea nasterii)
9+