Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (45)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

LA MULTI ANI BEBELUSILOR NASCUTI INTR-O ZI DE 20! SA CRESTETI MARI SI FRUMOSI !

Va multumesc pentru sprijin si intelegere, am gasit aici la voi (desi nu ma cunoasteti) mai multa intelegere decat la cei apropiati Acasa toata lumea m-a certat/criticat vezi doamne ca sa fiu mai atenta... nu imi era de ajuns ca ma simteam ca naiba.

Desi cu intarziere (ieri eram sub anestezia cazaturii) vreau sa urez La Multi Ani lui Miss.Multa sanatate si numai bucurii alaturi de cei dragi tie, cat despre unii nebuni: nu-i baga in seama. Desi nu ne cunoastem am citit mai multe postari ale tale si mi-ai facut impresia unei femei puternice, te admir foarte mult. Esti o mamica super talentata am vazut calendarul , ma, dar si protagonistii sunt tare frumosi.

Am vazut si colajul de Simonix foarte frumos si ce baietel mare, frumos si pletos.

Referitor la grafice noi suntem prea slabi pentru inaltimea pe care o avem, dar nu vreau sa imi mai bat capul, e fetita si tine la silueta, nu ca mama ei.
Aaaa si Declaram OFICIAL ca nu ne place PIERSICA.. daca o vedeti cum face daca reusesc sa o pacalesc sa ii bag in gurita se stramba de mama-mama... dar in principiu tine gura strans inchisa. Renunt la piersica dupa 3 mese de incercari, poate mai tarziu cine stie...

Voi mergeti la babyexpo?

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Neata!

Miss David e the coolest guy!

Am pus si io POZE de la distractia de ieri!
Noi ne pregatim ptr Craciun...e 20 deja o sa scot colindele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

si lamuulti ani la puiii aniversati azi!

din aventurile diversificarii cupilului alaptat exxclusiv. Deci, clar, ce e zeama strecurata e buna. Am mai fiert 1 morcov + dovlecel, le-am blendurit pana mi-au sarit ochii, am diluat cu multa zeama. Jale... s-a lasat cu oracaiala. Am adaugat un pic de lapte praf, din-tro masura de 30ml sa zicem ca am pus 1/4. A mers mai bine. Problema e ca diversificarea nu e sa il facem sa manance cantitati mai mari, ci sa ii aducem ceva no\u in alimentatie - organismul avand nevoie si de altceva decat lapte, sa vedem ce accepta, si sa ii pregatim digestia pt viitor: stomacelul, ficatul, enzimele tre sa se adapteze la ceva nou, sa invete sa le digere. De aceea se baga cate un aliment, la 2-3 zile, nu pt ca is nebuni dr, sa fie timp ca organismul sa reactioneze, si sa invete, plus ca in 2 zile cred ca se vad si efectele adverse -daca nu tolereaza ceva (voma, diaree, alergii). Un exemplu: iulia parca a dat caisa fetei si i se parea ca nu a digerat tot, si a renuntsat. Ei bine, asta e un exemplu ca organismu ei nu a stiut ce sa faca cu fructul ala. Peste 1 luna revenim cu el. Dar pana atunci, revenim la meniul din ziua anterioara, si a 2a zi de ex. e ok sa bagam altceva. Testam, practic, si descoperim impreuna.
Cred ca e la fel ca si sist. imunitar: se intalneshte cu un nou bacil/virus (aliment). Contactul cu elementul nou il face sa se invete, sa se adapteze. Daca nu face fatsa, apar simptome de agresiune: fie febra in cazul bacteriilor, sa zicem, fie balonare/diaree in cazul alimentului netolerat.

deci vom persevera.
Mai avem aceeasi supica si pt la 12-13, si miine pe langa morcov+ dovlecel (combinatie la care stagnam de 1 sapt, si tot nu e mare nebunie...azi ne-am chinuit cu 50ml, noroc de ajutorul cu lapte praf),asha ca miine bag si un cartofior. E devreme? ce ziceti? Ca am sarit peste etapa: o ceapa de gust. Ma gandesc ca daca o fo urat cu morcov+ dovlecel, pai ceapa e si mai nasoala. Cred.

vorbeati de slabit. Deci, cat alaptez mor de foame, pofte, si mananc mai mult ca tati. El se ingrasa, io slabesc. Dar nu cred ca e cazul sa zic ca la mine e usor, deoarece am astm, si in general pers. cu probleme pulmonare au alt metabolism. Sau asha e ramura familiei mele care e cu astm: slabi. Le multumesc pt avantaju de manca mult si dejaba, din pacate aceasta moshtenire a venit la pachet cu alergiile. Nu puteau sa imi lase si ei o avere, ceva acolo?

si tot in gama umoristica:

In Romania are loc un dezastru. Mor 50000 de romani.

Sosesc ajutoarele internationale. Americanii tirmit 10 milioanae de $. Rusii trimit 1 milion de euro. Italienii trimit 50000 de romani.

Azi incepe gaudeamus. Imi fac liste de ce carti imi doresc, si care sper sa le prind la reduceri; sa vaz cati bani ne da tati voie sa cheltuim . Si la cadouri- ma gandesc ca tot de pe acolo sa mai luam. De ex. albumele cu forografii, din alte tari, ro, etc. sunt cu reduceri consistente ( le cumparam doar de la targ, la Dalles is 40 roni, la targ 30, cred ca sunt cate un cadou frumos, cu trimiteri fie pt concediu, fie de pictura cui ii place, fie de arhitectura, de munte etc). Vad io, tati a zis ca aloca vreo 3 mil, poate ii fortzez mana [:)))]

O alta idee de cadouri: sa tricotez ceva - caciuli de Craciun. Ma duc in piatza sa iau atsa. Si Comand si pde pe fungift www.fungift.ro/magazin-online-cadouri/Con-de-Craciun-pentru-vin-p-17057-c-276-p.html" target="_blank"> asta pt socru

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Revin cu conspectul.

Simonix, ca intotdeauna o incantare tot ce povestesti despre Robertzelul mic si scump!! Si ce colaj frumu i-ai facut

Sunt tare curioasa, dupa cate povestiti voi despre diversificare, cum va reactiona si Daviducul meu la papica mai consistenta. Eu cred ca va reactiona bine, in orice caz eu am intentia sa-l „pacalesc“ sa pape cat mai bine... Sa vedem acum care pe care Stiti ce mi-am adus aminte? Nu stiu cum ati procedat voi, dar cica ideal este sa nu-i inlocuiesti lui bebe o masa totala de lapte cu morcovei (suc, supa etc.), ci trebuie sa incepi prin a-i da 3-4 lingurite inaintea unei mese de lapte, sa se obisnuiasca incet. Voi asa ati facut? Ca nu mai tin minte daca a povestit cineva exact...

Adidana13, si multumesc si tie de urari!!

andreap, sanatate multa papusicai, stiu cum e, acum am vazut si eu cat de cumplit e sa stai neajutorat langa copil si sa-l vezi ca e ragusit, tuseste, nu poate sa respire de muci etc. Of, si cate ne mai asteapta, Doamne... greul abia incepe...

Nicole, la fel si voua sanatate multa, multa!!

Iulia, si io la fel, Ene ma ocoleste ca pe naiba, nu stiu cum sa-l mai ademenesc, sa bag si eu niste somn masiv si sa ma refac putin, ca sunt RUPTA!!

ainigriv, bravo pt. alaptarea exclusiva, jos palaria!! Si fara suzeta, wow!! Cat despre doctori, ginecologi/pediatri, nici aici multi nu sunt in primul rand oameni, ci doar niste roboti care vor sa-si incaseze banii cu cat mai putine eforturi. Si eu am decis la fel: merg la pediatra doar pt. controalele obligatorii (oricum se uita urat la mine de cand i-am spus ca nu-mi vaccinez copilul in primul an deloc), iar pt. chestii mai grave (Doamne-ajuta sa nu fie cazul) merg cu el la spital, la urgenta...

socrate, Si eu sunt la fel de obsedata cu zgomotele, toate telefoanele sunt pe mute, cred ca i-am invatat prost fiindca au devenit f.f. sensibili la orice zgomote si, vorba ta, si al meu ar prefera sa stea toata ziua atarnat de mine in timp ce fac si kk eventual

ancaurn, multumesc si tie pt. incurajare. Ti-e clar ca de acum – daca imi mai scrie (ca a promis ca ala a fost ultimul mesaj) – il voi ignora pe dement...

Micaela, nici noi nu suntem hamsteri David face acusi 5 luni calendaristice si are cam 67cm si 7.700 (atat avea si acum 2 saptamani, deci presupun ca a slabit din cauza diareei). Si noi suntem baieti, vorba aia... dar eu ma uit la el, daca e vioi, activ si vesel ca un cintezoi inseamna ca-i merge bine, nu?

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ainigriv

Iulia,sunt la doctorita Tudor,in Zavoi,ca medic de fam.dar am avut o experienta neplacuta la pediatru...prima si ultima data speeer,sa nu am nevoie...dr Lila...m-am dus pt o evaluare,prin luna a4a,nu avea nimic Maria,decat ca nu iesea afara cu zilele,am zis ca ma lamureste si cu alimentatia,diversificarea...Cand am ajuns acolo fata adormise,aveam programare,a intarziat putin,in fine...Ma pune sa o dezbrac,o trezesc,se sperie cand il vede si urla ca din gura de sarpe.in conditiile astea el vrea sa-i verifice reflexele si la sfarsit imi pune dignostic,RETARD NEUROMOTOR,cand ea era lesinata de plans,ca sa-si mai tina gatul si alte nebuneli.Plus rahitism,da-i calciu 15 zile,siropel,Visol si 5 pic de Vigantol in loc de 2pic.Asa ca m-am linisit cu medicii,cel mai bine ma lamuresc cu voi si in rest doar la vaccinurile obligatorii.Sa ne fereasca Dumnezeu sa avem nevoie de mai muuult!!!E sarbatoare azi,dar nu e cruce in calendar,asa ca de spalat,cred ca se poate...

Andreea,Cleo,suntem "surioare de suferintza",dar perseveram si deocamdata tzitzi sa traiasca!!!Fug la piticoata...

nasol! mergi la Constantinescu sau la Manu! sunt buni pediatrii. in zavoi am fost si eu pana in luna 5 la Toma, insa m-am mutat dupa sot in nord la Barbulescu. daca esti inscrisa in zavoi, inseamna ca stai in centru. poate ne-am vazut prin parcul mircea sau zavoi misto ca alaptezi si acu la san. eu am renuntat ca prostu ca am racit tare si a trebuit sa iau antibiotic si nimeni nu mi-a zis ca totusi am voie sa alaptez..

The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena

Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

miss, fiecare copil are ritmul lui.
fiica mea e mai slaba ca David cu 200gr, si nici nu am reusit sa ii dau o masa la linguritsa. Nici nu visez asta!. Pai deobicei un copil mananca cam 150-200ml lapte la o masa. La diversificare, asta ar fi tsinta, sa ii inlocuiesti cu 150ml -200 de altceva. Dar in timp.... Fiica mii,daca ii ajunge in stomacel acu juma din 50ml de legume, e de vis! laptele ramane principalul aliment pana pe la 8-9-10 luni. Pana atunci, legumele au valoare calorica mica, proteina ioc - tot laptele e. Doar pt educare.
Asha ca, sa nu te stresezi, cupilu va manca cat vrea, cat poate, iar tsitsi e cel mai bun aliment si el stie. SAC!!! Si pana acu ti-a demonstrat, ca el decide, nu e dupa cum vrei tu. Crezi ca vei mai putea controla ceva? neeee. stiu ca ma enerveaza asta, dar ma resemnez : asta va fi viatsa mea...

A, si pt Lucy cadou de Craciun sa ii faC :
http://www.e-patternscentral.com/list.html?cat_id=211 ?
A?

cAND SE trezeste, ma duc in Big cu fata in marsupiu. Sa mai scanez cadouri. Si o alta perie. Am luat una, nu cu tepi, ci cu par, si... nu e buna de capu meu. Poate pt cine are par moale si rar, io desi mi-a cazutr, mai am cacalau in cap.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bratafel

neatza fetelor

am si eu o intrebare: cate mese si de care au bebeii vostrii?
spre ex bianca pana acum manca asa : 1 bibe la 4-5 cu cereale, apoi la 7.30-8.30 alt bibe, apoi masa de fructe pe la 10.30-11.30, apoi piure legume dupa vreo 2-3 ore, apoi pana la 12 noaptea mai bagam 2 bibe de lapt si umul de cereale. am observat ca de 2 zile nu mai vrea sa manance al doilea bibe de dimineata. Acum nici nu s-a atins de el. poate ca vrea sa-l excluda, e satula de la cereale? total: 2 mese hrana solida si 5 mese bibe.

pozeBiancuta

http://b1.lilypie.com/6wARp2.png

foarte mult ii dai sa manance!!! scoate cerealele noaptea la 4-5, de fapt, scoate toata masa, da-i apa sau ceai. masa la 6-7 dimi, masa de fructe de la 9-10, masa de legume la 12-13, apoi inca 2 mese de lapte, una la 17-18 simpla si ultima cu cereale la 21-22! asa zice si-n carte si medicul, etc.. incearca sa-i dai sa manance la 4 ore. masa aia cu cereale de la 4-5 dimineata nu face altceva decat sa-i incarce stomacul...ea se trezeste, dar poate ca nu de foame. ai grija, copii hraniti asa ajung obezi. nu te supara pe mine ca iti zic, te rog. incearca sa nu-i mai dai noaptea. faptul ca deja incepe sa refuze inseamna ca e satula.

The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena

Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

Simonix,Ancaurn multumesc pentru sfaturi. parca m-am mai linistit un pic. adevarul e ca eu am fost stresata in legatura cu mancatulinca de la inceputuri pt ca nu lua in greutate. poate ca si din cauza stresului meu nu manca atunci. la bb2 am sa stiu cum sa ma comport.

pozeBiancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

iulia83 de ce sa ma supar pe tine. eu v-am intrebat pt a ma ghida si eu dupa majoritate. am sa incerc sa o amagesc cu masa de noapte pana pe la 5-6 dar face ca trenul. incetul cu incetul am s-o dezvat. mercic.

pozeBiancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Daviduta este tot ragusit, insa i-am dat 5ml de Panadol aseara. Imi este mila de el k nu poate sa gangureasca.

La multi ani pt bebeii nascuti in data de 20 :
ROBERT, ANDRA, DELIA ELIANA, BETARICE !!!!!

Simoncip – uite ca nu ajung nici in Tineretului unde-I la cativa pasi de mine….Mai tine-l tu, mai bine, ca Morarilor, nu prea stiu pe unde vine….nu cunosc zona.
Lorich – merci mult.
Mihaser – frumoase poze.
Simonix - ce dragut ai pozat evolutia lui Robertel...Frumos...mi-a placut mult

Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput