Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 10
leeloo2004 spune:
Am venit si noi de la controlul de 6 luni (chiar daca le implineste miine...) - are 70 cm si 7760 g - cam slabut dupa graficele dr dar banuiala mea este ca vrea sa se inscrie la "grupa de balerini" unde activeaza si frate-sau, Stefan (Stefan are la aproape 4,5 ani doar 15,5 kg...)... prin urmare dr ne-a sugerat sa-i adaug cereale si la masa de lapte de dimineata...in fine, sa vedem cum facem...
I-am spus si ei ce imi tot spune dr de familie - ca are fontanela foarte mare - ea mi-a dat trimitere sa-i fac o ecografie transfontanelara, sa-i dau calciu lunar pina in aprilie si vigantolul sa-l mentin tot la 4 pic/zi - se pare ca si fontanela asta marita ar fi tot semn de rahitism - nu prea imi dsu seama ce o sa-mi spuna la eco?? Oricum, mi-a spus ca pe la 8 luni, daca fontanela e tot asa, o sa-i faca nu stiu ce analize de singe care sa arate daca e vorba de rahitism sau nu... A mai trecut cineva prin asa ceva??
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Nicole1980 spune:
Am vorbit cu doctorul vis a vis de raguseala lui David. Maine mergem sa facem o sedinta de aerosoli cu adrenalina.
Ati facut asa ceva bebeilor ?
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Simonix spune:
Leeloo cum sa fie mai slabutz cu 7700 la 6 luni ??? Al meu are 7600 la 7 luni - niciodata dr nu mi-a zis sa ii adaug mancare, mi-a spus ca e perfect, are curba armonioasa, e vesel si vioi deci e OK Eu sunt sigura ca si Tudor este la fet Imi pare rau sa aud de suspiciunile de rahitism... nu stiu ce sa spun, eu nu am trecut prin asa ceva ...
Bratafel - da, Iulia are dreptate, incearca sa renunti la cereale noaptea, poate o pacalesti cu un pic de ceai la inceput, apoi apica ... apoi nimik Robert a incepu sa aiba un somn mai agitat nopatea, se scoala si se vaicareste, dar nu ii dau sa pape deloc, eventual ii mai dau apa.
Miss - asa se incepe, cu cateva linguritze inainte de lapte :) Robert a papat prima data una bucata linguritza mar piure apoi lapte, a doua zi 3 bucatzi linguritze mar + lapte, peste o saptamana deja manca un mar intreg si i-am taiat laptele, am inceput sa ii dau apa. Si sa stii ca se satura. Acum de ex mananca 2 fructe la o masa, in general ii fac combinatii. I-am bagat si prune hihi Iar cu legumicolele, la fel :) Oricum, o sa faci cum o sa aiba chef - o sa vezi ca o sa iti impinga linguritza cu limbutza dupa ce nu mai are chef. Al meu era super curios deja, manca cu ochishorii deci se balacea bine in linguritza, apoi se plictisea si incepea sa simta foamea Joaca se termina si treceam pe lapte, sa ii umplu stomacelul. Prima saptamana :)
Cleo - te invidiez cu Gaudeamus ! Vreau si io la targ de cartzulii ! Lasa ca pe 26 dec o trimit pe mama in tzara si ii dau o lista cu ce vreau Sa imi reimprospatez colectia de carticele Yupiii ! In Polonia chiar sufeream ca nu puteam citi in pl la inceput, iar oferta de carti in engleza era cam slabutza. Aici insa recunosc ca ma simt super, imi place mult sa citesc in FR :) Insa cate un targ de carte in romana J'adore !
Nicole - nu am facut aerosoli, dar stiu ca atunci cand Robert a fost racit doctorul imi propusese asa ceva daca ar fi avut piticul probleme cu respiratia sau daca ar fi tusit. Din fericire, nu a fost cazul. De faza cu adrenalina nu stiam ...
Fetelor, gata, fug la munci, am chiulit azi ca am fost la interviu - super fain la Comisie, mi-a placut, iar postul imi vine ca o manusha Ma rog, asa zic eu hehe mai asteptam sa vedem si ce zic angajatorii :p
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
MissParker spune:
leeloo, Nicole, din pacate noi nu ne-am confruntat cu astfel de probleme, nu stiu ce sa spun, decat ca sper ca la Tudor sa nu fie cine stie ce problema cu fontanela (nu arata in nici un caz a copil rahitic, sa fim seriosi!), iar lui Daviduc mic sa-i priasca aerosolii (cred ca sunt mai buni decat cine stie ce picaturi cu chimicale ;-)).
Fetelor, azi David s-a intors de pe burta pe spate (AICI) si apoi de pe spate pe burta
Din pacate nu am filmat decat cum s-a intors de pe burta pe spate, nu ma asteptam sa se intoarca apoi la loc... Il mai urmaresc, ca acum cred ca a prins chef de miscare...
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
simonacip spune:
Nicole, eu i-am facut aersololi dar nu cu adrenalina, ci cu dexametazona si fluimucil. Mie mi-a recomandat un medic de la Emilia Irza aerosoli cu adrenalina cind avea David vreo 2 ani si aveam ceva probleme cu respiratia si mi-l diagnosticase chiar cu astm bronsic. Dar mi s-a parut cam puternica adrenalina, nu i-am facut, pina la urma i-am facut cu ventolin, ser si inca ceva...Doar pt o ragusala mi s epare cam mult sa-ti dea direct adrenalina...Vezi si tu ce faci, ce-ti spune , tre sa-l si vada...Dar el respira bine, nu?? E vorba doar de raguseala..
Miss, super ca l-ai filmat intorcandu-se prima oara, bine ca erai pe faza !E tare scumpic!
Simonix,da e misto la COmisie...Ce mi-a placut mie foarte mult transparenta asta, adica toate birourile sunt deschise mereu, chiar si cind sunt iesiti pt masa..Doamne Ajuta sa reusesti! Nu mai vb ca salariul...MERITA.
Leeloo, uite GD de la noi de pe forum imi povestea ca a facut ecografie transfontanelara baiatului ei. Ea stia mai multe despre treaba asta...nu stiu insa daca ne citeste. Succes oricum!
Bratafel, sunt zile si zile, de ex al meu nu maninca mereu la fel nici cantitativ nici ca alimente, dc vad ca nu-i convine ceva intr-o zi ii dau altceva si uneori am mai mult succes cu alte produse, de ex nu vrea mar ras ii dau tot supa sau nu vrea banana ii dau mar, dc nu vrea nici asa amestec cu struguri, fac pe moment altceva, sa-i placa. Poate n-a vrut acum biberonul 2, cine stie, nu tb sa stai incadrata intr-un program fix, vezi si tu cum e in fct d emoment. nu mai fii stresata cu greutatea!
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Nicole1980 spune:
Leeloo- eu nu inteleg doctorii astia –“da-i cereale”. Pai eu sincer i-as mai baga o portie de supa sau un iaurt, daca lapticul nu-I sufficient, dar la cereal am oarecare teama de a nu se ingrasa. Oricum arata bine bebele tau. Si eu ii dau cereale de o data, maxim de 2 ori pe saptamana cu fructe, (adica o lingura).
Cel mai bines tai linistita si nu mai lua in seama chiar toate sfaturile….
Simonix – cand te aud cum vorbesti de serviciu (“imi vine ca o manusa”), cand te vad plina de energie si voie buna, chiar daca mergi la job, in deplasari, si ai si un bebe acasa (care apropos este o frumusete , un dragalas si un scump) imi dai asa o pofta de viata si de serviciu… Sper sa pot spune si eu asta peste 2 luni cand voi merge la munca. Imi place ce fac la serviciu, singurul detaliu care ma intristeaza. Eu stateam inainte pana tarziu , adica orele 20 sau 21, iar concediu cam 7 zile pe an, doar atat. In rest era super ok la service. Daca as putea sa redresez aceste 2 aspecte: programul si concediul, ar fi excelent si la mine.
Tu cate ore muncesti ? Sau parca lucrezi de acasa….nu mai retin….
Miss – am vazut ce cadou ai primit de ziua ta…ce copil minunat. Asa facea si David acum 1 saptaman si jumatate, insa sa vezi peste cateva zile ca realizeaza ceea ce face si o va face voluntar si de nevoie – sa ajunga la jucarii.
David al meu are jucarii la capatul patutului si intr-o zi am auzit niste zgomote caudate din camera (eu am crezut ca doarme). El a descoperit jucariile de la capul lui si a facut tot posibilul sa ajunga la ele. S-a intors pe burtica, s-a tarat prin patut si uite asa a inceput sa-I placa sa se joace in patut. Poate sa stea si o ora in patut si sa alerge dupa jucarii…
De 2 zile i le iau noaptea, ca se trezeste si incepe sa se joace. Doar ziua i le las.
Incearca sa ii pui jucarii pe langa el sis a-l lasi singur.
Cat despre aerosolii nostril, asa cred si eu ca sunt mai buni decat medicamentele, siropurile.
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
mihaser spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Am venit si noi de la controlul de 6 luni (chiar daca le implineste miine...) - are 70 cm si 7760 g - cam slabut dupa graficele dr dar banuiala mea este ca vrea sa se inscrie la "grupa de balerini" unde activeaza si frate-sau, Stefan (Stefan are la aproape 4,5 ani doar 15,5 kg...)... prin urmare dr ne-a sugerat sa-i adaug cereale si la masa de lapte de dimineata...in fine, sa vedem cum facem... I-am spus si ei ce imi tot spune dr de familie - ca are fontanela foarte mare - ea mi-a dat trimitere sa-i fac o ecografie transfontanelara, sa-i dau calciu lunar pina in aprilie si vigantolul sa-l mentin tot la 4 pic/zi - se pare ca si fontanela asta marita ar fi tot semn de rahitism - nu prea imi dsu seama ce o sa-mi spuna la eco?? Oricum, mi-a spus ca pe la 8 luni, daca fontanela e tot asa, o sa-i faca nu stiu ce analize de singe care sa arate daca e vorba de rahitism sau nu... A mai trecut cineva prin asa ceva?? Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
DA noi...Eli are fontanela tot asa mare si i-am facut 2 eco...la ultima mi-a zis ca e super ok si sa-i dau 3 pic de Vigantol pe zi...Am si trimitere ptr cele 5 analize de sange, dar dupa eco nu i le-as mai face ca sigur o intep degeaba!
Doloress spune:
Fetelor incerc si eu un conspect, asta daca ma lasa micul terorist care de doua zile plange non-stop, vrea numai in brate. Eu cred ca e de la dintuci, nu stiu ce sa zic. Ieri nopate m-a trezit de 4 ori, a facut conversatie de la 12 la 2, eram zombi dimineata.
Azi noapte insa a fost mai bine s-a trezit numai o data.
Eu ier am fost la doctor pentru ganglionii mei, mi-a dat analize, ecografie, trimitere la ORL si mi-a zis ca abia apoi o sa facem biopsie sa vedem de ce natura sunt. Am fost si sa fac vaccinul de varicela la recomandarea medicului pediatru insa am renuntat, cica nu se stie ce efect are asupra laptelui asa ca am zis mai bine sa fiu sigura sa astept pana dupa intarcare. Si asa Patrick nu merge la gradinita sa ia varicela sa mi-o paseze mie. Nici afara nu mai iesim asa des la -5 grade cate sunt constant.
Revin ca bebe nu ma mai lasa, da cu picioarele in tastatura
YLARI spune:
Buna fetelor!
Uuuuof, in sfarsit scriem si noi...
Pupam David de Miss Parker pentru progrese. Si noi tot la fel am inceput diversificarea, cateva linguritze de papa apoi laptic. Nici n-aveam cum altfel ptr ca se maraia, se caraia, se smiorcaia de numa si nu papa decat 3-4-5 linguritze maxim si normal ca nu era sa o las doar cu alea in burta ca slabea grasa...
Nicole, Leeloo, pupam baietzeii!!!!
Cleo, eu nu cred ca isi face greatza Mara, doar ca nu e obisnuita cu chestii mai solide in guritza si cand ajung in gatutz se panizheaza si de aia casca gura asa a greatza. Eva si acum face asa, dar doar o data de doua ori in timpul unei mese.
Eu ma bucur ca am reusit cu linguritza fetelor, sunt fericita si tot ce va pot spune e sa perseverati. Eu cand o vedeam cum facea la masa de fructe va jur ca eram in panica, nu ma gandeam ca am sa o cad vreodata mancanad un borcanel intreg. Acum de cand sunt la mama s-a linistit si s-a "reglat" fata, papa fara nicio problema. Ii prepar totul in casa dar mancarica i-o pun in borbanel ca sa estimez cat papa. Intotdeauna mananca tot borcanelul. Eva nu a refuzat niciun aliment nou introdus, ceea ce ma bucura nespus. Va doresc si voua bafta. Tot nu reusesc sa vorbesc cu doctora sa vad ce pot face branzica, daca i-o pot prepara din lapte normal.
La masa de dimineata i-am dat avocado! I l-am amestecat cu mandarina si cu para, l-a papat fara probleme. Vai dar am gustat si eu sa vad ce gust are avocado asta........ e "olibil" vorba unei fetitze a unei mamici de pe forum. Dar mixat cu mandarina e ok. De obicei am vazut ca mamicile il amesteca cu branzica, dar eu cum nu stiu daca ii pot da... am zis pas.
Michaela, mi_bebelina, cleo, imi pare rau pentru cazaturi, of, of, chiar ca parca s-au vorbit, iar iulia , asa ca haz de necaz m-ai facut sa rad cu pampersii tai "imbogatziti" cu parashute!
De dimineatza l-a lovit Iuby pe unul cand a iesit din parcare, of, of... alti bani, bine ca nu l-a lovit rau, i-a spart doar semnalizatorul.
Simonix, vroiam sa nu uit sa te felicit pentru colaj, La multi ani lui Robert, e bestial in poza aia in care i-ai pus pipa! Ha, ha, sa il pup eu pe el ce fatza de pirat are! Mai are si bebeluna un pic pana la 7 luni, wow ce trece tipul. Apoi doar o luna voi mai sta cu ea non stop, dupaia incep munca. Offf, parca acum nasteam...
Azi a nascut o fata de la mine de la servici, un baietzel de 2700 gr. M-am emotionat toata cand am auzit.
Ieri m-am uitat pe Albumul gravidutzelor DC si m-a luat o nostalgie, abia astept fetelor sa raman din nou gravi, sa retraiesc toate emotiile acele care ne binecuvanteaza, abia astept! Dar ptr asta: prioritatea nr unu CASA!
Hai ca m-am intins ca o zi de post... Maine vreau sa duc fata la impartasit. Voi ati mai impartasit bebeii dupa botez? Eu cred ca de vreo 2-3 ori.
Pupici, mai scriu, acum fug sa fac bibe la grasa familiei!
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
Doloress spune:
Sanatate multa bebeilor bolnaviori si un pupic special pentru cei care au cazut din patut! Eu inca stau linistita, al meu nu se intoarce, nu sta pe burta, cred ca e singurul bebe de aici, si are acusi 7 luni. Un puturos si jumate. Daca l-ai purta numai in brate ar fi cel mai fericit. In rest sta si se uita contemplativ la tot ce facem noi, jucariile le ia oleaca, le molfaie si le lasa in plata Domnului. Daca stau cu el de vorba si ii cant si ma maimutaresc in fata lui e in al noualea cer. Dar sa fie si el mai activ, sa se intoarca, sa faca oleaca de miscare, nimic. Cand fac de mancare sta cuminte si 3 ore si ma urmareste din bouncer, parca ar vrea sa invete retetele. Sa fereasca Dumnezeu sa ma duc insa la baie ca incepe concertul. Doctorul mi-a zis sa il pun cat mai mult pe burta insa urla ca din gura de sarpe, si sta numai cu capul in jos, mi-e frica sa nu se sufoce, asa ca il intorc imediat. Dar nu ma stressez inca, el e si putin intarzaiat datorita prematuritatii zic eu, in plus nici nu l-am pus niciodata pe burtica si normal ca nu e obisnuit. Mai perseveram.
cu sanatate si bucurii sarbatoritilor de azi! Robertel cel pletos Delia de Mi_bebelina, Beatrice de Erika si Daniel de Diana!
Alysh am ras la faza cu hartiutele, si eu la fel sunt. Cred ca intra sotul la banuieli de acum cand vede biletele cu Nea Nelu!
Miss nu te stressa pentru toti compelxatii si frustratii! Nu e sanatos la cap sa scrie asa ceva despre fetele de 11-12 ani, asemenea oameni nu merita sa aiba copii, si mai ales fete! Ce gandire de marlan, nu mi se pare deloc inteligent. Of, nu stiu cum atragi tu numai oameni nepotriviti pe langa tine! Si intr-adevar, asta e gandire de abuzator, care blameaza victima si e de parere ca a cautat-o cu lumanarea. Brrrr, nu credeam sa existe oameni asa negri la suflet! Si as vrea sa-i zic omuletului ca eu chiar am avut o copilarie fericita, si mai cunosc oameni care nu au luat nici o palma de la parintii lor si au fost crescut cu respect si iubire, deci exista asa ceva si asta ar trebui sa fie regula. In fine, bine ca ai scapat de otravurile lui!
Ai dreptate cu masa, asa scrie si in cartile mele, se incepe prin cateva lingurite plus lapte si se ajunge treptat-treptat sa se inlocuiasca toata masa insa nu din prima.
Felicitari lui David pentru intors, e o scumpete!
A propos de diversificare eu cred ca trebuie perseverat, Patrick la inceput se stramba tare de tot la orice, acuma papa foarte frumos. Insa am luat-o incet, am stat 3-4 zile la un aliment. I-am dat laptele inainte, adica il puneam la san si apoi mancarica. Pentru ca daca era flamand si agitat nu mai papa chiar nimic si il apuca plansul. Asa, ii dadeam intai san, el isi potolea foamea cat de cat si apoi in loc sa continui cu biberon ca de obicei ii pasam fructele sau legumele.
Acuma cred ca are vreun puseu de crestere ca papa san, masa de fructe sau de legume si dupa aceea inca 150 de ml de lapte! M-a uimit ieri. Si legumele pe care nu le suporta deloc ieri le-a papat pana la ultima lingurita si mai tragea de castronel ca si cum mai voia.
Deci sa zic, rabdare si or veni toate la randul lor. Insa nu cred ca trebuie sa-i stressam, cum zicea si Cleo cu mult si divers dintr-o data.
Simonacip bafta cu regimul de slabit, eu am trisat la greu zilele astea. Pentru ca bebe a fost agitat si nervos am bagat biscuiti din aia Danish din cutii albastre la greu . Eu am tendinte spre bulimie, in facultate in timpul examenelor mancam dublu tot ce gaseam in cale. Plus ca ma stresseaza si ganglionii astia...
Simonix bafta multa la Comisie! Cum zicea si Nicole tare ma reconforteaza mesajele tale, degaja atata optimism! Si bebe Robert nu mai zic, de cate ori ma uit la el si la comentariile de la poze imi insenineaza ziua.
Cleo e prea misto cadoul ala pentru socru-tau! Mai bine ii iei o carte de la targ : "Cum sa-ti vezi de treaba ta"
Socrate ai o imaginatie! Am ras la imaginea cu bebe agatat de sold si tu cu tigara in coltul gurii, mai lipsesc inca vreo trei care sa te traga de fusta!
Virginia bine ai venit! Iata ca are si Iulia acum cu cine schimba impresii "valcene" Chiar, frumos oras, am trecut odata prin el, in mare viteza si mi-am promis ca o sa-l vizitez odata pe indelete, insa nu am mai avut ocazia.
Bratafel nu-ti mai fa probleme, mi se pare ca Bianca papa foarte bine.
Mihaser foarte frumoase poze, vad ca Eliana se pregateste intens de Craciun
Leeloo eu zic sa mai consulti un doctor. O parere in plus nu strica. Mie nu mi se pare deloc slabut, cum zicea si Simonix, insa m-am obisnuit deja cu doctorii din Romania, foarte diferiti de cei din Occident. La al meu nu-i zicea nici cand avea 2 kg ca e mic. Atata tot ma intreba, ia in greutate constant, e vioi? Asta conteaza cel mai mult. In rest, niciodata nu m-au batut la cap cu grafice si cu masuratori.