Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (45)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

miss super cadoul racusorului tau

nu stiu daca am mai zis, dar am vazut ieri colajul cu robertzel dulcic de simonix felicitari pt job!!! se vede ca esti entuziasmata! as vrea si eu un job care sa ma entuziasmeze asa

mihaser ma enervezi cu tortul ala. deja ai scos caciulita de mos? asa devreme? cat despre colinde, planuisem si eu sa scot cateva de pe net, numai ca in starea in care sunt, numai de asta n-am chef

cleo ca de obicei, bancuri bune

leeloo la multe lunite sarbatoritului scump..

ylari ce ma distrezi cu avocado ala! faza e ca si mie mi s-a parut lafel de scarbos!dar fata l-a papat bine. noi l-am preparat cu juma de banana si suc proaspat de lamaie.nu ai reusit inca sa prepari branzica?

doloress nici fata mea n-a stat initial pe burta. parca o puneam pe ace!dar am inceput s-o pun pe pieptul me si apoi ma lasam incet pe spate si statea pe burtica pe burtica mea si asa a capatat incredere. incearca si tu! ah! si te astept prin Vl sa-ti ofer un tur mirific al unui oras si mai mirific!

si noi mergem cu fata la impartasit din 2 in 2 sapt duminica. cred ca o sa mergem si noi tot pana la 3 ani. sa vedem..

gata, ma duc sa prepar micul dejun!

The cheese to my macaroni - Mufitza Ariana Elena

Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Buna dimineata si de la noi!
Multumim fetelor care ne-au felicitat pentru implinirea celor 6 lunite si......Gabitzam, sa ai parte numai de bucurii alaturi de cei mai minunati baieti.
De asemenea La multe lunite mladitelor si mugurasilor nascuti intr-o zi de 21!

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Saru'mina fetelor pentru urari, Mihaser, Nicole, Cleo, Simona, Iulia, mi_bebelina! all.

Eu am zis ca nu mai calc pe la Babyexpo niciodata. Este mult prea aglomerat, inghesuit, si cu doi copii mici dupa mine... Nu, renunt. Astept Kidex, ca e mai aerisit, e loc de joaca pt. copii si are Andrei unde sa stea cat ma uit eu prin standuri. Nu ca as avea ceva de cumparat, dar asa, de dragul de a le vedea.

Miss, am vazut Daviducul rostogolici, tare dulce e Raducu are fundul mai greu, face doar o semirotatie

Simonix, bravo pentru job!

Iulia, te suna cei de la FanCourier daca nu te gasesc acasa. Eu am patit-o la ultimul colet, si i-am rugat sa lase pachetul la o vecina. Azi e vineri, poate a venit curierul din Anglia si cu pachetul tau. Eu aseara am facut o comanda maricica la Mark&Spencer, ca au avut zi speciala cu reduceri 20%.
Imi pare rau de isprava ta cu vecinii. Eu cu pretul de a parea zgarcita si chitroasa, nu dau bani cu imprumut. Doar fratilor mei le-am dat cand au avut nevoie.

Adidana, bravo pentru flacaul curajos! Curand o sa faca si pasul urmator, de-a busilea, sa vezi alergare si genoflexiuni dupa el atunci

Cenia, ce urat cu infectiile la urechiuse. Eu pateam asa cand eram bebelus, otite repetate, din cauza mucilor. Pina nu mi-au scos polipii, pe la doi ani, nu am scapat. Si am ramas cu ceva sechele dupa otitele acelea din pacate.

Nicole, este mult prea cald in casa!! Mie si la 25 mi se pare extrem de cald. Am ajuns sa inchid caloriferele din casa, ca nu puteam dormi, si nici copiii. Erau vesnic transpirati si respirau greu.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Fetelor, de cateva seri ma confrunt cu o problema....Delia nu vrea biberonul de seara. Ea mananca dimineata la 9 cereale solide(adica in castronel cu lingurita, nu in biberon) cam 75 g(am cantar de bucatarie si de aceea pot masura), pe la 12.30-13.00 piure de legume(nu i-am dat niciodata supa strecurata pentru ca nu a vrut si nu am insistat) si sucul de la un morcov, pe la 16.00-16.30-17.00 un biberon cu lapte(nu bea mai mult de 150-180 ml), pe la 19.00 cateva lingurite de fructe cu branzica uneori, iar la 22.00 dupa baita avem mare scandal cu bibi.....daca bea 120ml cu rugamintide cate juma de ora e sarbatoare.....Ce sa fac?Unde gresesc? Inainte ii puneam cereale in biberonul de seara, acum ii las doar cu lapte si tot degeaba....Citisem parca in cartea Caprarilor ca unii copii pe la varsta asta de la 5 mese pe zi trec la 4 mese...dar la care sa renunt? Dr pediatru mi-a zis ca dimineata - lapte, masa 2: fructe, masa 3- supa, masa 4 cereale, masa 5 lapte. Pai daca ii dau eu penultima masa de cereale cred ca nu mai am absolut nici o sansa sa mai ia bibi cu lapte la culcare ...eu tin neaparat sa ii dau bibe inainte de culcare ca sa am o noapte linistita, caci altfel, asa cum zicea si Alina_anto, daca ma trezeste peste noapte, a doua zi nu sunt buna de nimic. Eu ii dau penultima masa de fructe pentru ca stiam ca fructele mai mult fac pofta de mancare decat satura...N-o fi asa? Intr-adevar, am trecut pe NAN2 dar nu pot zice ca nu ii place pentru ca, desi nu vrea mult bibe dupa-amiaza - il papa cu foarte multa placere.Inainte de diversificare, ba chiar si dupa ce i-am introdus legumele, papa la o masa cel putin 210 ml de lapte. UNDE GRESESC?

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

La multi ani pentru bebe Tudor-Andrei de leeloo Sa cresti mare si frumos si sanatos, aricelul lui mami

Mergi la inceput

Reallaura, vazut poze de Mirciulica. Tare dulcic barbatelul, iar vesta imi place de mor...si caciulita la fel...pacat ca n-am si eu talente de-astea.....
Iulia, sper sa rezolvati problema cu banutii...... Ai mei au fost patiti cu treburi de-astea, si cu giratul pe la banci...de aceea, la fel ca si Gabitzam, nu imprumut, nu girez...sorry.

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Buna dimineata,fetele noastre dragi!!!Cafeluta de rigoare si citim...

Leeloo,imi pare rau ca nu mai gasesc discutia despre rahitism,era o mamica tare suparata ca nici un medic nu i-a vazut copilului semne de rahitism pana la 2 ani si acum deja avea sechele,asa ca ea a concluzionat cu cateva semne de alarma,ca sa stie si alte mamici.Din ce a retinut neuronu'ala al meu:
-iritabilitate si slaba adaptare la schimbarea programului
-transpiratii nocturne,mai ales in zona capului
-constipatie,adica scaune la 3-4 zile,insa de consistenta normala sau chiar moale
-fontanela marita
-motilitate scazuta
Ne-am recunoscut si noi aici,cu constipatia,adica iesea normal,dar la 3-4 zile si plans inexplicabil la orice persoana straina!!!(bine,asta si din cauza ca mai toata ziua o vedem pe mami...)Asa ca ne-am convins ca trebuie calciu,i-am dat deja 10 zile,s-a mai reglat si cu iesitul afara,dar cred ca si de la papica,plus ca ne-a zis si dr de fam.sa-i dam 3 luni,cate 10 fiole de calciu gluconic.Sa vedem...

Cleo,prima noastra supica a fost dintr-un morcov,juma de ceapa,un cartof si putina radacina de patrunjel.I-am pasat doar un morcov si o rondea de cartof(i-am dat din prima cartof din cauza tendintei de constipatie si cum morcovul fiert asta face...),iar ceapa pusa doar la fiert si pe urma aruncata.La gust a fost Ok,dar ce te faci cu consistenta?O sa-i faca zeama lunga pana se va obisnui sa inghita.

Cenia,poze avem o gramada,desi nu sunt fotogenica,dar nu stie "prostu"sa le puna pe forum.Poate pe mail sa-ti trimit cateva...Insa o sa ajungi sa ma cunosti f.bine din ceea ce scriu,pentru ca ma exteriorizez la greu,sunt ca o carte deschisa,usor de "citit"sau mai bine zis,ce mi-e in gusa si-n capusa!!!

Miss,pai esti fericita!!!Noi nu adormim decat dupa 10.30-11 seara,intrucat baitza are loc pe la 8 seara,ne facem un somn de o juma-o ora la tati in brate pana face mami dusul de rigoare,apoi papam si ne trezim mai fresh ca dimineata....si dam cu joaca pana la 11 noaptea.Apoi trezirea din 2 in 2 ore,iar spre dimineata ne parcam in patul mare,cu bidonul la nas.Asa ca mai bagam si pe la 4,5 dimineata si masa adevarata,la7dimineata.Eu pot sa spun ca dorm normal vreo2-3 ore,in rest pe o parte pana amortesc si apoi il trezesc pe sot,sa facem rocada cu bebelina,sa ma mai intorc si pe partea cealalta.Dar sper sa rezistam si totusi sa mai avem laptic,mi-e teama ca pe altceva nu va pune gura,intrucat nu am degustat alt lapte pana acum si daca ramanem fara laptic,plus ca nu stim sa bem cu biberonul...

Gabitzam,"La Multi Ani!!!"si de la noi,inteleg ca e ziua ta,asa ca sa dea Dumnezeu un an plin de sanatate,bucurii,realizari,sa te implineasca puii tai

"La Multe Luni!!!'si puilor nascuti intr-o zi de 21,mai ales ca azi e sarbatoare mare,Maicuta Domnului sa-i aiba in paza.

Mergi la inceput

Multumesc, Virginia
Bine de stiut chestiile alea cu rahitismul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

mi_bebelina, incerc sa adun sa faz cata greutate mancare gatita mananca, cat lapte, sa fac un bilants. Pe de alta parte, si 120ml cat ar manca seara, e ok. Decat nimik...

-9 cereale solidecam 75 g
- piure de legume
- si sucul de la un morcov,
- un biberon cu lapte(nu bea mai mult de 150-180 ml),
- pe la 19.00 cateva lingurite de fructe cu branzica uneori, iar la - daca bea 120ml cu rugamintide cate juma de ora e sarbatoare

deci dimineatsa la trezire nu ii dai lapte? si nici noaptea nu mai vrea? doarme de la 19 pana la 9?
nici dupa legume/morcov nu mai intra lapte?
ce gramaj din astea mananca? aprox?

iulia, tare nasol cu banii, tu zici ca le faci un bine, si de fapt.... Chiar daca au copil, si tu ai! si io zic de ani de zile ca nu mai imp[rumut etc. Ca am facut asha, si acu 3-4 ani, cand voiam sa imi iau credit ipotecar, sa iau casa, aveam bani pe la frate meu, vara mea , etc. si au inceput astia: "ca ce iti trebuie, ca si asha tu ai bani cacalau" etc. Si tot mai imprumut o alta verisoara - ca mi-e mila de ea, stiu cum e sa stai cu chirie etc. Dar ea mi-i da, cand mi-i da, cum mi-i da... nu se face ca uita, 1mil acu, 1 mil peste 2 sapt la salariu....

nu mai stiu cine facuse rochitsa la pitica de craciun, cu un fulg de nea. Da si mie schema la stea, pliz pliz. Vreau sa fac caciula roshie

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Gabitzule sa fii fericita alaturi de baietii tai frumosi!! O zi minunata iti doresc!
Leeloo si sanatate pentru feciorul tau cel mic!
Virginia Semnele de rahitism sunt prea generale si cred eu ca le intalnim la fiecare sugar aproape. Cel putin pe Mirci il regasesc in toate. Dar cred ca toti bebeii transpira la capsor. Pe al meu il sterg de cateva ori pe noapte cu finet si face lac sub el.
Ca plange la persoane straine, iarasi, daca ma vede numai pe mine, ce sa faca bietul copil?? Constipatia, iarasi, cred ca e ereditar ca si mama e la fel, sau asteptam sa se obisnuiasca intestinul lui cu solidele...
Motilitatea iarasi e discutabil, depinde de ritmul copilului.
Cu fontanela marita...si noi o avem, dar nici un pediatru nu mi-a spus nimic de rahitism. Noua ne lipseste calciul.
Mi_bebelina nici Mirci nu prea papa biberon seara. si mi se pare ca seara papa foarte putin. E adevarat ca noaptea ma aduce la disperare cu suptul non stop...dar nici sa fortezi copilul nu poti, nu? Mie mi se pare ca papa bine fata si ii dai cam tot ce trebuie. Iar faptul ca are cereale dimineata si fruct cu branzica la 16, ar trebui sa fie ok inseamna ca mai mult de atat nu poate papa nici daca le combini altfel...adica sa treci cerealele la 16.Cati ml inseamna 75 gr, ai masurat vreodata?
IUlia imi pare rau de stresul cu banutii. Eu zic ca martorii si filmarea sunt suficiente sa-i constranga sa va inapoieze banii...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput