Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (129)
Raspunsuri - Pagina 20
spiridusul spune:

fizic, simt nevoia sa dau cu capul de ceva...
detaliez cu alta ocazie
dar mi-e ca il trezsc pe alexsi mai bine nu....
sani durerosi, canale infundae &co.. puneti apa fiarta intr-un lighean, stati deasupra lui cat rezistati, si incercati sa masati sanii acolo, la aburul ala fierbinte.. o sa iasa..... iaurt
adik laptele ce poposeste prin canalele infundate
mah cum adorm copii vostri? ca al meu numa' la san adoarme
si nu prea imi suna bine
marea greseala pe care am facut-o cu alex, si pe care as vrea sa nu o repet... l-am leganat.. si inca il mai legan
am citit tot, dar nema energy sa raspund
aaa, mav.. cu medicamentele care contin aceeasi substantamintea capului meu zice ca..poate nu sunt administrate corect, de aceea nu au efect...de exparca pe espumisan scrie ..inainte de fiecare masa..... si io cum fac? program nu avem, si are perioade de 3-4 ore in care suge, mi sta, iar suge.... aia e o masa? sau 2? sau 3? poi el haleste de tz-spe ori pe zi.... nu pot sa dau inainte de fc masa, k depasim norma, nu? si nici sa alternez cu sab sau infacool, k au aceeaso subst.
concluzia?
sapt viitoare primesc dentinox... il incercam si p-asta, k doar d-aia au englejii banu' mai puternic, nu?
mey, responsabilele cu lista... andutza parca si-a dat datele.. si nu-i pe lista... bagati un ochi la gemeni,tripleti...si furati de acolo datele
pup fetele, si burticile si bebeii?
ps: care-mi dadu esemes nesemnat? sunt bine... acum sunt ok....
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
Mirtha spune:
Eu tind sa cred ca la noi prima noapte a fost accentuata si de drumul Craiova-Bucuresti. Multe opriri , alaptat in pozitii care mai de care in masina , ajuns foarte tirziu acasa etc. Toate suprapuse am facut o criza de mai mare furmuseatea cind s-a pus fie-mea pe urlat. 
Trucul cu infasatul il practic dupa baie si cind alaptez - imi baga ghearele prin san sau se zgarie pe fata altfel. Infasata lejer ca o sarmaluta suge linistita.
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamiseli_11 prima nopate acasa s-a lasat cu dormit, noi n-am avut de astea de adaptare. Da sa va zic care e secretul: a infasat-o mama pe Miruna intr-o paturica moale si pana nu i se face foame doarme fara probleme. Mihaela 38+ Miruna CosminaGargarita lui mami Pozele mele AMR 1 zi |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Pai de asta nici nu am sarit sa facem eco. Mi-a explicat pediatra ceva in legatura cu virsta gestationala , cu proicentul de 99% si am hatarit sa mai aminam. Bine ca m-ai atentionat ca se poate ajunge chiar si la 6 luni sa se "repare".Sper doar sa am nervi sa rezist cit este cazul.
| citat din mesajul lui alra babyzapi si mirtha suflu la inima la copii mici e ceva relativ normal: inima e formata din muschi care se aduna si se inchid. nu la toti copiii apuca sa se inchida la nastere, dar se inchid la majoritatea repede dupa. laura a avut pana inspre 6 luni cand nu le-au mai depistat (cu eco si ascultat). au auzit ceva dupa nastere (pediatra) si apoi ne-au facut programare la ecografie cand avea 10 zile. prima eco a fost facuta de un medic cardiolog de adulti si nu a reusit sa vada gaurile ci numai un flux de sange anormal intre 2 camere. apoi i-au facut programare la o cardioloaga specializata in bebelusi de la o universitate de aici, numai aia a reusit sa vada gaurile - 2 de cate 2mm, deci foarte mici si intre 2 camere unde nu se amesteca sange murdar cu sange curat, deci ok. ma rog, parerea mea e ca cu cat le cauti cu atata le gasesti mai multe. ALRA 37+ Vacanta cu Laura in Romania |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Otiliav spune:
citat din mesajul lui spiridusul![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mey, responsabilele cu lista... andutza parca si-a dat datele.. si nu-i pe lista... bagati un ochi la gemeni,tripleti...si furati de acolo datele Mami de Cristian 26.10.2008 + Alexandru 02.02.2007www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului |
Ei cum sa nu fie in lista, avem si nume la fetite
Nu mai poti convoca si tu familionul sa te ajute, cadou anticipat de Craciun
Ai grija de tine si de puisori.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
37+ Pozele noastre
Darling_ spune:
Am intrat sa va spun ca de la 12:15 am contractii din 5 in 5 minute. Pe la 2 am sunat la maternitate si mi-au zis sa mai stau vreo 2 ore acasa. Contractiile continua dar de data asta sunt din 3 in 3 minute. Nu sunt foarte dureroase. Mai stau vreo 20 - 30 minute si plecam la maternitate. Sper sa nu fie o alarma falsa. Azi implinesc 39 saptamani. Va pup. 
Adriana
+38 cu
Eduard
http://family.webshots.com/photo/2137245100103785880wIKDaJ
simona_1402 spune:
| citat din mesajul lui Otiliav Cine se baga sa imi raspunda si mie, mamicile la al doilea, al treilea bb. Prima data am facut febra laptelui nasol de tot cu sani angorjati, tari ca piatra desi nu curgea lapte mult, cam cum povesteste Carmendu, plus ca eu de cand ma stiu am avut sanii plini de noduli durerosi. Oare acum voi pati la fel sau a doua oara trece mai usor? Ca nu mai am asa multi noduli durerosi si sanii sunt mai moi ca prima data inainte de nastere. Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 37+ Pozele noastre |
Nu stiu daca e regula, la mine acum a fost muult mai usor decat la prima nastere. Asta poate fi insa si din cauza ca totusi "cererea" a fost destul de mica in primele zile, si "productia" probabil ca a reactionat in consecinta - BB se invatase pe lapte praf si tocmai cand sa mi-l aduca a facut icter, dormea non-stop, nu puteam sa il trezesc sa manance. Din pacate la mine nu merge faza cu mulsul - asa ca dupa ce am aplicat metoda Spiridushul (desfundat deasupra chiuvetei - apa fierbinte la greu pe piept) - pot sa spun ca nu m-a tinut mai mult de 2 zile. Acum am trecut in extrema cealalta, de teama sa nu am lapte putin am trecut pe ceaiuri care stimuleaza lactatia, dar tot nu mai fac noduli, desi lapte eu zic ca e suficient (la paranoia mea am cumparat si cantar pt bb, ca mi se parea ca nu ii ajunge cat mananca)
Simona, cea mai fericita mamica din lume,
de
Mihai (8 nov 2008) si
Radu (3 dec 1997)
mav spune:
Neatza!
Darling, nastere usoara, mamico!
Otilia, de data asta si la mine a fost mai usor cu furia laptelui. Nu stiu de ce mi-a venit laptele mult mai tarziu decat dupa prima nastere... insa am avut sanii angorjati doar 3 zile. La inceput nu puteam sa ma mulg nicicum... si bb Antonio era cam somnoros, sugea putinel... ma dureau sanii atat de tare.... m-am umflat de plans... Dar apoi mi-a venit ideea sa pun pompa la san in timp ce sugea bb (am mai scris chestia asta intr-un mesaj anterior, doar cu cateva pagini in urma) si dupa ce mi-am golit sanii de vreo 3 ori, nu s-au mai intarit.
...Acum si mie mi se pare ca am putin laptic... ca nu se mai incarca sanii destul, dar cred ca e vorba despre un prag de crestere, caci bb suge des. Probabil ca nici n-ar mai avea cum sa se incarce sanii, la cat de des sunt solicitati.....
Iar bb e tare nostim... mereu il iau de la san cu mustati de lapte, manca-l-ar mama!
Inca nu l-am cantarit pe cantar pt bb, ci doar am facut diferenta cu/fara el in brate pe cantarul electronic... si pare sa fi luat vreo 800g in aproape 4 saptamani (scazuse la 4kg cand ne-am externat)... ar fi bine. Totusi, parca nu-mi vine sa cred... ca tot mic mi se pare, desi are aproape 5kg...
Of... si am niste dureri de coloana.... ceva de speriat....
Steliana... eu alternez Bonnisan cu Espumisan sau Sab Simplex. Bonnisanul pare sa aiba un efect bun, dar pe termen scurt. Chestia este ca nush cum se precipita lucrurile cand urla bb... ca de multe ori nu apuc sa-i dau picaturile inainte de supt... ci abia dupa.
Deci, ai dreptate... nu-i administrez corect tratamentul...
Sa stii ca si al meu adoarme numai la tzatza... dar deocamdata nu ma plang, imi place mult intimitatea noastra, e bine ca pot fi mereu langa el. Nu stiu cum va fi mai tarziu, cand voi merge la munca, dar nici nu-mi fac planuri, ne vom adapta pe parcurs.
babyzapi, si eu zic ca nu e cazul sa disperi. Problemele se vor rezova treptat. E important sa nu intri tu in panica, sa nu cazi in depresie. Fiecare bebelus are cate "ceva".....
Uite, Anto are stridor (cf DEX: STRIDÓR -Zgomot suierator al respiratiei, specific in cazuri de spasm sau de obstructie a laringelui). Mi-a zis dr pediatru ca ar fi putut trece dupa primele 10 zile... si n-a trecut... Ma astept sa avem dese probleme cu gatul, de genul laringita (si stiu de la Seb cat de periculoasa poate fi; in caz de criza, copilul poate sa se sufoce si in somn
), dar... asta este!
lauramiron spune:

Ce m-am distrat, Mav
Pupici pentru ajutorul de nadejde
| citat din mesajul lui mav nu v-am povestit ce parinti nebuni suntem... ieri l-am lasat pe sebi cu antonio in masina; sa aiba grija de el si sa ne sune daca plange; si noi am intrat in carrefour (intentionam sa cumparam rapid cate ceva pt botez -aveam o lista scurta, la obiect)..... bine-nteles ca ne-a apelat sebi de 15 ori in 20 de minute... "a plans putin antonio" "cum a plans? ti-am zis sa suni daca plange tare" "a facut asa: ih-ih" "pai acum de ce nu-l aud?" "pai a plans doar putin, da trebuia sa te sun..." ![]() bine-nteles cu dupa 20 de minute... am iesit val vartej... si a trebuit sa-i facem si cadou lui seb pt ca "ne-a ajutat". ...de-ale parintilor cu doi copii... unul mai maricel.... oricum, sebi a fost un "paznic" bun, de nadejde! Mami fericita de Sebi si Antonio |
Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si
37+ cu
Caterina Sara
mav spune:
bine ca v-am distrat si io o data.......
stiu ca am fost cam "curajosi" sa lasam copiii singuri... da'... ce sa zic... chiar avem incredere in sebi, este foarte "responsabil" pt varsta lui... se pare ca aia iresponsabili suntem noi...
hai ca ma bag sa deschid noul capitol...... si apoi ma duc sa infulec ceva....

Mami fericita de Sebi si Antonio