Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (129)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Bun venit acasa ! E super bine ca o ai si pe mama ta sa te ajute.

Citat:
citat din mesajul lui mamiseli_11

Si eu acasa, si eu acasa!! Nu stiu cum ma cheama, sunt obosita crunt si dorm din picioare dar recuperam noi. Mirunica e o scumpica, doarme si mananca. Noi am stat 2 zile in plus in spital pt ca a facut icter de la incompatibilitate de grupe de sange (eu 01+, ea A2-)si a facut fototerapie. In rest e un copil dulce care nu ne pune probleme, mama e la noi si ne ajuta. Am vazut o gramada de bebei noi, le transmit bun venit pe lume si felicitari mamicilor iar gravidutelor care asteapta zilele astea un bebe frumos in brate le urez multa bafta. Si pt ca sunt cu 5 cap in urma, ma duc sa mai citesc ceva.

Multumesc foarte mult de telefoane si mesaje, m-au facut sa ma simt mai bine cat am stat in spital. Va povestesc cum a fost. Oricum, ca o nota de subsol, Spitalul Judetean Galati prin sectia de maternitate merita nota 10 pt principiile pe care le aplica si personalul pe care il are.

Mihaela 38+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 1 zi

Isabela lui Raphael Nicolas

Primul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui IuliaCospy
Intre ispravile de azi se numara stelizat biberoanele a treia oara. parca zici ca am inebunit. Prima data le-am lasat la fiert pret de vreo ora, pentru ca am uitat focul aprins si am plecat la cumparaturi . Apoi le-am lasat in apa pana a doua zi si s-au umplut de calcar, parca ziceai ca sunt date cu pudra . In concluzie m-am apucat sa le fierb a doua oara. N-am fost insa inspirata sa le si spal inainte. Rezultatul: si mai pline de calcar decat prima data. Asa ca azi le-am pus la inmuiat in apa cu otet si detergent, si dupa ce am curatat toata piatra, le-am fiert a treia oara. Acum arata decent, insa dupa ce am terminat treba (fiert diversele componente in trei ture) oala era alba de calcar
Nu va imaginati insa ca e toata casa plina de biberoane. Sunt 2 mari si late, cu doua seduri de tetine, si componentele de la pompa pt san.

eu cand nascui pe laura am zis ca sunt desteapta si nu pun botu la marketing si nu imi iau sterilizator
si era fata in spital, io acasa, sa sterilizez pompa avent ca sa scot lapte pt copchil sa ii duc a doua zi la spital. bag pompa in oala la fiert - ALBA nene, ALBA! valeleu stricai pompa si mai fu si o gramada de bani! pana m-am prins ca aici e calcar mult in apa si la fiert se depune.
a doua zi mi-am miscat fundul mare si cracanat la magazin si mi-am luat sterilizator. in care am pus NUMAI apa de la sticla, niciodata de la chiuveta (dar aici apa e foarte foarte dura).
deci in concluzie - ia-ti sterilizator si foloseste in el un pahar de apa de la sticla si gata.

aaa, in alta ordine de idei biberoanele raman sterile un timp limitat (cateva ore ) deci nu are nici un sens sa te apuci sa sterlizezi de acuma decat asa ca sa te acomodezi cu procedura

ALRA 37+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Bine ai revenit acasa si pe forum. Ai o stare de spirit de invidiat. Tine-o tot asa ! Da" pozici ?

Citat:
citat din mesajul lui mamiseli_11

Si eu acasa, si eu acasa!! Nu stiu cum ma cheama, sunt obosita crunt si dorm din picioare dar recuperam noi. Mirunica e o scumpica, doarme si mananca. Noi am stat 2 zile in plus in spital pt ca a facut icter de la incompatibilitate de grupe de sange (eu 01+, ea A2-)si a facut fototerapie. In rest e un copil dulce care nu ne pune probleme, mama e la noi si ne ajuta. Am vazut o gramada de bebei noi, le transmit bun venit pe lume si felicitari mamicilor iar gravidutelor care asteapta zilele astea un bebe frumos in brate le urez multa bafta. Si pt ca sunt cu 5 cap in urma, ma duc sa mai citesc ceva.

Multumesc foarte mult de telefoane si mesaje, m-au facut sa ma simt mai bine cat am stat in spital. Va povestesc cum a fost. Oricum, ca o nota de subsol, Spitalul Judetean Galati prin sectia de maternitate merita nota 10 pt principiile pe care le aplica si personalul pe care il are.

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 1 zi

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Vin si pozici, da mai lasati-ma pana maine

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 1 zi

Mergi la inceput

eli, mamiseli si alexa - bun venit acasa fetele! va tin pumnii la adaptare usoara caci eu tot zic - prima noapte cu bebe acasa dupa spital e crunta

ALRA 37+

Mergi la inceput

Iza medicul pediatru nu s-a aventurat sa stabileasca un grad. A spus ca pentru asta este necesara o ecografie. Cu care eu deocamdata nu am fost de acord. Am zis sa asteptam cele 2 luni si apoi mai vedem.
Eva si-a mai reglat prgamul dar cel mai important este ca nu mai are colici. Mai plinge uneori cite putin dupa ce suge pina scoate gazele si apoi adoarme. Alteori sta in patutu cu ochii deschisi si se tot uita prin camera. Sta cam 10-15 minute dupa care da chiot sa vina mami sau tatiu dupa ea.

Concret cind se poate stabili daca bebe Raphael are doar anticorpi nu si virusul ?

Ma bucur ca ati aplicat ""diviziunea muncii".
E bine si pt. tine ca tati se implica pt. ca te degreveaza putin dar si pentru relatia tata - fiu .

Eu duc lupte acum cu soata si maica-mea sa nu o mai ia tot timpul in brate - adica fara motiv. Amandoi sunt ucigatori , ar sta numai cu ea in brate si ar gasi orice motiv ca sa o ia in brate. Barbatu-meu spune ca se foieste si are fata disconfort , mama ca ii este frig fetii in patut si doarme mai bine la ea in brate si ziua ...ramne panka de ma-sa cu ea si mai incearca sa explice copchilului ca tati si buni sunt dusi...

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Mirta mersi din suflet iubita . Ce grad de suflu sistolic are Eva? Cu aceeasi pb se confrunta si bebe meu...suflu sistolic de gradul 2...sunt o fire puternica si foarte optimista dar nu cred ca mai vreau un al 2-lea copil. Bebe Raphael m-a cam speriat...Nascut cu 1,700, stat la incubator 9 zile, din rezultatul hemogramei pb cu leucocitele din cate am inteles, displazie sold, suflu sistolic... si la analiza pt hep C a iesit ca are anticorpii...ori a preluat de la mine ori a luat si el boala sansele sunt mici de 5%...urmeaza sa vedem mai tarziu cand facem analiza...oricum suntem optimisti si cu Dumnezeu inainte, dar alt bebe nu cred ca mai fac, desi imi doream 2. Eva si-a reglat deja programul?

Isabela lui Raphael Nicolas

Primul nostru

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Daaaa..confirm si paraconfirm. Eu in prima noapte am plins de sarea camasa.... Decit in prima ca dupa aia am pus biciul lui Eli si ne-am revenit.

Citat:
citat din mesajul lui alra

eli, mamiseli si alexa - bun venit acasa fetele! va tin pumnii la adaptare usoara caci eu tot zic - prima noapte cu bebe acasa dupa spital e crunta

ALRA 37+

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

prima nopate acasa s-a lasat cu dormit, noi n-am avut de astea de adaptare. Da sa va zic care e secretul: a infasat-o mama pe Miruna intr-o paturica moale si pana nu i se face foame doarme fara probleme.

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Elilov, Mamiseli, Carmendu, Alexa, acomodare usoara acasa cu bb. Trece si febra laptelui, trec si ragadele, se regleaza productia si in curand veti pune poze cu bblusi zambitori cu falcute.
Babyzapi, hai sa nu punem raul inainte. Te inteleg ca esti speriata, au si pediatrii din Ro un dar de a le spune pe toate la primele vizite. Mai stii cand povesteam ce dezamagiti am fost noi dupa prima vizita la pediatra cand am aflat de diverse bube de-a zis sotul ca "ce copil am fost in stare sa facem". Uite ca acum suntem la al doilea si primul e mare si frumos si destept, si si nu mai poate tacsu dupa ea . Adevarul este ca diagnosticurile astea iti cam pun capac cand mai esti si obosita/stresata, bb plange. Noi in prima luna nu am auzit decat strabism (avem in familie amandoi, fratele meu operat, fratele lui recuperat de strabism prin exercitii dar cu alte probleme cu ochii, Ana si acum face control anual si slava domnului anul acesta mi s-a spus si in Ro si aici ca s-a rezolvat), dispalzie de sold (avea si pliurile la picioare nesimetrice, la un picior doua pliuri, la celalalt 1 pliu), criza hormonala (i s-au desumflat titile cam dupa o luna de pus comprese cu rivanol). Plus marea sperietura cand nu mai auzea si am descoperit ca aveam urechile infundate ca intrase laptic pe acolo. Plus tot timpul iritata ca facea moale si avea 2 pampersi, nu mai zic de colici. Ei dupa botez m-am simtit alt om. La 3 luni doar strabismul ne mai rasuna in ureche dar eram din nou activa pe DC (eu intram de la servici in timpul sarcinii si a durat ceva pana am avut acasa net) si am mai citit ca nu e ceva de speriat la nou-nascuti.

Cine se baga sa imi raspunda si mie, mamicile la al doilea, al treilea bb. Prima data am facut febra laptelui nasol de tot cu sani angorjati, tari ca piatra desi nu curgea lapte mult, cam cum povesteste Carmendu, plus ca eu de cand ma stiu am avut sanii plini de noduli durerosi. Oare acum voi pati la fel sau a doua oara trece mai usor? Ca nu mai am asa multi noduli durerosi si sanii sunt mai moi ca prima data inainte de nastere.

Hai Madutza!

Hai VonHelen!

Maine este sarbatoare, nu avem voie sa spalam rufe.

Eu am uitat, cel putin asa cred ca nu v-am spus. Nu mi-au iesit anticorpi Rh- la dozarea din saptamana 36, am scapat de ei .

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 37+
Pozele noastre

Mergi la inceput

babyzapi si mirtha suflu la inima la copii mici e ceva relativ normal: inima e formata din muschi care se aduna si se inchid. nu la toti copiii apuca sa se inchida la nastere, dar se inchid la majoritatea repede dupa.
laura a avut pana inspre 6 luni cand nu le-au mai depistat (cu eco si ascultat). au auzit ceva dupa nastere (pediatra) si apoi ne-au facut programare la ecografie cand avea 10 zile. prima eco a fost facuta de un medic cardiolog de adulti si nu a reusit sa vada gaurile ci numai un flux de sange anormal intre 2 camere. apoi i-au facut programare la o cardioloaga specializata in bebelusi de la o universitate de aici, numai aia a reusit sa vada gaurile - 2 de cate 2mm, deci foarte mici si intre 2 camere unde nu se amesteca sange murdar cu sange curat, deci ok.
ma rog, parerea mea e ca cu cat le cauti cu atata le gasesti mai multe.

babyzapi, nu e cazul sa disperi - si noi cu laura am avut o gramada de probleme pe hartie la inceput (si veneau una dupa alta!) insa ea era bine sanatoasa. acuma are astm "de copil". am de ales intre a-mi pune cenusa in cap si a dispera de la orice mucusor si a o trata ca pe o bolnava cu handicap care nu are voie aia sau ailalta si intre a ma purta cu ea ca un copil normal si sanatos (ce este!) si a avea grija sa ii fac tratamentul cand raceste.

ALRA 37+

Mergi la inceput