Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (129)
Raspunsuri - Pagina 18
Amalia spune:
VonHelen intrebasei de lucrusoare...eu am avut asa: 4 body-uri, 4 pantaloni cu picior, 4 caciulite, 4 perechi de manusi, o paturica (am folosit-o la infasat ca un cocon), un prosop de baie, 2 scutece de finet (le-am folosit cand l-am mai pus pe bebe langa mine pe pat). Aveam la mine si camasute care se inchid cu siret, dar nu mi s-au cerut si am preferat body-urile. Puup!
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Amalia spune:
Hera bine ai revenit!
Nu-ti fa probleme pentru mesaj..nici eu cat am fost in maternitate n-am raspuns mai la nimeni...ca suna telefonul in continuu si n-am mai apucat!
E foarte bine ca ai laptic! Nu te gandi ca nu e bun, este cel mai bun lucru pe care il poate da o mama copilului ei! Vor fi perioade cand iti vei simti sanii mai goi..probabil ca bebe a cerut mai mult..dar organismul ca intelege si va produce si el mai mult si-ntro zi-doua se regleaza iar cantitatea si nu-ti vei mai simti sanii moi.
Edit: scuze, trimisesem mesajul doar cu citatul, fara sa apuc sa scriu..
| Citat: |
| citat din mesajul lui Hera25 Buna dragele mele, Va multumesc din suflet pt sustinere si pt felicitari.Imi pare rau ca nu am intrat pana acum sa sustin si eu fetele care au nascut, dar au fost probleme de acomodare. Felicit noile mamici, am vazut si poze cu bebeii lor, f frumoase. Si eu am trecut prin furia laptelui. M-am chinuit 2 zile. Am stat o noapte intreaga cu compresii, cu masaje dure, am incercat vreo 3 pompe pana am gasit pe una care sa o suport. Dar a trecut. Dar acum copilul meu tot timpul vrea sa suga, suge 10 min si adoarme.Doarme juma de ora si aiar vrea sa suga. Nu stiu ce se intampla. Nu o fi laptele hranitor? Caci din ce sani tari ca piatra aveam, acum dupa ce suge ea sunt f moi...chiar am impresia ca nus emai produce suficient lapte. Amalia multumesc mult pt sms, trebuia sa-ti rasp si eu dar nu am mai avut puteri.Iarta-ma Malinas cu o zi inainte sa nasti tu ne daduse drumu acassa. Dar tocmai ce incepuse furia laptelui. Irta-ma c anu ti-am rasp la mesaj. Ii multumesc si lui Alexuta ca v-a tinut la curent cu nasterea mea si ca v-a aratat poze cu bebelina mea. Mirtha intradervar savurez postarile tale. Am invatat f multe din ce scrii tu, si din ce scriu celelalte mamici. Sper sa-mi revin si eu sa fiu mai activa pe forum. Dar parca nu-mi intru asa in reflex. Inca nu si-a facut un program anume. Sunt si eu f obosita si la fiecare miscare a ei eu sar sa vad ce face. Probabil va trebui sa fiu mai relaxata. Cu timpul poate ma voi obisnui. Si s anu zic ca m-a apucat asa o chestie ca nu vom mai fi niciodata 2 eu cu sotul meu, si de acum vom fi 3. Nu dati cu pietre, nu stiu ce se petrece. Mi-am dorit enorm de mult acest copil. Dar e o schimbare f mare in viata mea. Va pup, promit ca revin si voi fi mai relaxata. 40 sapt Lorena Elena |
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
elilov3 spune:
seara buna fetele
FELICITARI TUTUROR MAMICILOR SANATATE MULTA SI REFACERE RAPIDA...SA VA TRAIASCA MINUNILE SI SA VA BUCURATI DE ELE 

fetele multumesc am intrart putin de am mai citi am vazut galeria si msg de incurajare...din suflet va multumesc...ah sper sa am mai mult timp sa va povestesc cam tot ce sa intamplat
vreau sa va spun ca bb are RH+ si sunt foarte fericita, a avut un icter foarte usor in sensul ca nici nu se observa ca ar fi avut intr-o zi a si scapt de el....
bb e un fomist ar baga in el in disperare, sa vedeti cum se smuceste si cauta tzatza care momentan este biberon datorita antibioticului pe care il iau...am dezv o infectie pe plaga la cezariana
..in cl ma mulg la greu si produc la greu la 3 , 3 ore scot cate 70=80 ml de laptic...o sa fie bb happy cand o sa ia tzatza nici nu o sa se chinuiasca curge ca la robinet ![]()
momentan sunt bine cu recuperarea orelor de somn trga tare...mai sta tati cu bb si mai bag si eu 1-2 ore....vreau sa va zic ca mi-am intrat in atributii spal, gatesc si tot neamul lor...cea mai tare faza a fost atunci cand am ajuns acas...soacramea....vezi ca va luai varza sa pui mana sa o pui la butoi 
..bah nu imi venea sa cred...ma e nebune..deh am lasat.o cu ale ei....maine vine socru sa vada bb prima lor intalnire....trec peste...
in rest ma mai apuca usor depresia...si pser sa treaca timpul mai repede....cand am iesit din spital pediatra a zis sa mergem cu bb la un control neuro...va dati seama ca imi venea aplange pe acolo...saracul l-au scos vanat din mine avea cordonul in jurul gatului, iar placenta a fost imbatranita...suferinta fetala...sper ca la 3 luni cand vom merge la contro totul sa fie bine si sa fie decat o ingriorare sporita a pediatrului....nu al copilului ci cel ce a facut externarea cel al copilului a zis ca bb e bine si ar prezenta nimic susspect...am citi si pe foaia lui de externare in dreptul rubricii malformatii scrie aparent nu...deh nu stiu ce sa mai zic sper decat sa fie bine si Dumnezeu sa fie pe mai departe cu noi...
revin cand mai pot...va spun bb e cumintel, papa, doarme burtika il mai deranjeaza si kakutzul e cam cnstipat dar recuperam cu apa si odata pe zi iesim....ne-am luat sterilizator fapt ce mi-a usurat muca in sterilizarea biberoanelor...ma bucur enorm ca sunt acasa si bb se vede ca si-a mai revenit si afacut falci...fomistul lu mama...imi place asa de mult de el cand rade in sonic sau cand vb cu el..parca imi intra a asa cat mai adanc in suflet
va imbratisez si sper sa gaesc mai mult timp sa vb

http://good-times.webshots.com/album/568734967TVIWuN
eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de bb
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 
Otiliav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elilov3 vreau sa va zic ca mi-am intrat in atributii spal, gatesc si tot neamul lor...cea mai tare faza a fost atunci cand am ajuns acas...soacramea....vezi ca va luai varza sa pui mana sa o pui la butoi ![]() ![]() eliza mamica de inger Ionut Pavel si de bb Dimitrie Gabriel 12.11.2008 ![]() |
Am ras cu lacrimi, i-am citit si mamei. Si acum ce faci pierzi timpul cu noi la o barfa mica in loc sa pui varza la murat. Ia vezi ca ramai fara sarmale de Craciun
Ai grija sa mentionezi asa din vorba in vorba ca nu ai voie varza cand alaptezi
Te
si fii optimista in legatura cu bb.Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
37+ Pozele noastre
BillyBilly spune:
Buna seara fetelor!
Felicit toate mamicile si burticile-in-devenire-mamici!
Sa va traiasca copilasii, sa fie sanatosi si frumosi si mancaciosi!![]()
Va citesc din cand in cand, eu sunt de la odiseea de ian-febr 2009, dar am sa nasc tot in dec, de Craciun. Am si eu o intrebare la fetele care au nascut la Filantropia de curand. Si eu tot acolo voi naste, cu dr Calciu si as vrea sa stiu ce-mi trebuie pt bagajul de spital, pt mine si copilas, mai exact ce ofera spitalul, cum sunt rezervele si care-s costurile (rezerva am inteles ca-i 300Ron/noapte, dar nu stiu cat se da la dr si restul armatei de asistenti, moase, etc). Ma poate ajuta cineva, va rog? Multumesc de mil de ori!
Daca tine cineva leg cu Catalina2307, va rog transmiteti-i imbratisari multe de la mine, n-am uitat-o si o astept cu vesti fericite in odisee!
Catalina
35+
Ana-Maria ingeras de 
AMR 5 saptamani 
Bebelusa
IuliaCospy spune:
Seara buna fetelor!

VonHelen, tinem pumnii stransi pt maine! nastere usoara si bebe sanatos si frumos! Curaj mamico!

Eli, sa iti traiasca puiutul si sa fie sanatos, sa creasca mare! DD are grija de voi si ai sa vezi totul va fi bine! 
Otilia, Ramo, Alexutza, Iulia, Oceanborn 

dulce.
Mumtumesc mult pentru raspunsuri! Fiti sigure ca dau de veste cand vine printesa pe lume!
Fetelor, multumesc mult pentru agitate! Nici nu imi vine sa cred ca sunt pentru mine si cat de aproape e momentul!![]()

Deocamdata suntem in formatie 2 in 1 si asteptam. Nu avem alte semne de travaliu, da ce-i drep nici cuminti nu pot sa zic ca suntem. Isi gasise mandra mea de joaca azi tocmai cu capul in vezica si colul meu. Si sa te tii nene intepaturi de nu mai stiam pe unde sa scot camasa. Se pregateste ea!
Intre ispravile de azi se numara stelizat biberoanele a treia oara. parca zici ca am inebunit. Prima data le-am lasat la fiert pret de vreo ora, pentru ca am uitat focul aprins si am plecat la cumparaturi
. Apoi le-am lasat in apa pana a doua zi si s-au umplut de calcar, parca ziceai ca sunt date cu pudra
. In concluzie m-am apucat sa le fierb a doua oara. N-am fost insa inspirata sa le si spal inainte. Rezultatul: si mai pline de calcar decat prima data.
Asa ca azi le-am pus la inmuiat in apa cu otet si detergent, si dupa ce am curatat toata piatra, le-am fiert a treia oara. Acum arata decent, insa dupa ce am terminat treba (fiert diversele componente in trei ture) oala era alba de calcar 

Nu va imaginati insa ca e toata casa plina de biberoane. Sunt 2 mari si late, cu doua seduri de tetine, si componentele de la pompa pt san.
A doua isprava a fost o vizita la targ. Nu mai aveam nevoie de mare lucru, insa am zis totusi sa mergem, mai ales ca aveam si doua invitatii de data trecuta. Nu am ramas impresionata de ce am vazut, insa sunt destul de multi expozanti cu hainute de bb si cu haine de gravide. Pacat ca noua nu ne mai folosesc.
Am reusit sa imi iau si eu absorbante speciale pt lauze, din cele de la rangali. Am pus link-ul acum cateva zile.
Gata, fug si eu la odihna. Nu ma plang de insomnii, ba dimpotriva. iar dupa programul de azi, probabil ca va fi si mai bine.

Iulia
39+ 
Alexa.1983 spune:
Am ajuuuuns acasaaaaa beyyyyy....m-am nenorocit![]()
A plans in continuu....a papat ,s-a cacat, a papat, s-a pisat,s-a cacat...si tot asa...nici nu mai stiu daca e satul...Eu si sotul suntem pic si poc....el ca TREBUIE sa-l schimbe la orice
....eu ca "sigur i-e foame"la fiecare
.....eu ma mulg ca mi-au sangerat sfarcurile de la supt...APROPO ffffffffff buna pompa manuala de la Chicco a desfundat TOT.....dar doare...dar daca as ajunge cu tzatzele explodate la spital ar durea si mai rau...asa ca ma mulg cu vitejie....
am scos 100 ml pana acum...
......deci revin...eu ma mulg...sotul spala, biberoneaza, si schimba pampersi....
eu nici nu stiu exact cum...ma uit la el
Acum a plecat la ai mei ca mi-a facut mamaia de papa ( si nu zic ce ca ma scuipati
)......A facut azi un vaccin...o fi agitat si de la ala,zic io invatata la al 7 lea copil ![]()
...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...
Alexa.1983 spune:
mda...depresia...desi m-am simtit EXTRAORDINAR la euroclinic si mi-e dor de ranjete, butoane si atmosfera civilizata...nu am putut sa dorm decat 3-4 ore pe noapte...ma simteam singura...si aseara sotul a stat pana la 12 noaptea si s-a intors la 1 sa ma adoarma ca eram
...a stat pana la 4...la 7 m-am trezit.....
acum sunt ok....
MAV
...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...
mamiseli_11 spune:
Si eu acasa, si eu acasa!! Nu stiu cum ma cheama, sunt obosita crunt si dorm din picioare dar recuperam noi. Mirunica e o scumpica, doarme si mananca. Noi am stat 2 zile in plus in spital pt ca a facut icter de la incompatibilitate de grupe de sange (eu 01+, ea A2-)si a facut fototerapie. In rest e un copil dulce care nu ne pune probleme, mama e la noi si ne ajuta. Am vazut o gramada de bebei noi, le transmit bun venit pe lume si felicitari mamicilor iar gravidutelor care asteapta zilele astea un bebe frumos in brate le urez multa bafta. Si pt ca sunt cu 5 cap in urma, ma duc sa mai citesc ceva.
Multumesc foarte mult de telefoane si mesaje, m-au facut sa ma simt mai bine cat am stat in spital. Va povestesc cum a fost. Oricum, ca o nota de subsol, Spitalul Judetean Galati prin sectia de maternitate merita nota 10 pt principiile pe care le aplica si personalul pe care il are.
Mihaela
38+
Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele
AMR 1 zi
babyzapi spune:
Carmendu sibebe Victor bine ati venit acasa! Sa aveti cat mai multe nopti linistite! Cum bebe meu nu prea doarme noaptea, o noapte linistita mi se pare cel mai bun lucru 
Oceanborn
mersi frumos. Mai ai si tu un o=pic si nasti...a inceput numaratoarea inversa...ne pregatim de galerie.
Marysa mult noroc la consultatie. Sa vii cu vesti bune.
Ramo
condoleante iubita! Imi pare tare rau ca treci prin asemenea momente grele in perioada asta. Pup dulce si fii tare...asta dupa ce plangi un pic ca sa te descarci...pe mine plansul ma ajuta foarte mult.
Mirta mersi din suflet iubita
. Ce grad de suflu sistolic are Eva? Cu aceeasi pb se confrunta si bebe meu...suflu sistolic de gradul 2...sunt o fire puternica si foarte optimista dar nu cred ca mai vreau un al 2-lea copil. Bebe Raphael m-a cam speriat...Nascut cu 1,700, stat la incubator 9 zile, din rezultatul hemogramei pb cu leucocitele din cate am inteles, displazie sold, suflu sistolic... si la analiza pt hep C a iesit ca are anticorpii...ori a preluat de la mine ori a luat si el boala

sansele sunt mici de 5%...urmeaza sa vedem mai tarziu cand facem analiza...oricum suntem optimisti si cu Dumnezeu inainte, dar alt bebe nu cred ca mai fac, desi imi doream 2. Eva si-a reglat deja programul?
Mav foarte amuzanta intamplarea cu Carreforul...si Sebi ca de obicei un scumpic 
Eli dau bataita la infectia aia afurisita sa plece de la tine...si uite niste
si 2
pt tine si bebe Dimitrie ca sa treaca si depresia.
Alexa cam la fel suntem si eu cu sotul...cand plange bebe, eu sar imediat ca ii este foame, iar el ca tre sa ragaie bebe d-aia plange...de sterilizat biberoane se ocupa strict el, eu de schimbat pampers si calcat lucrusoare, iar restul lucrurilor le facem impreuna...el prepara lapticul, eu ii dau sa pape, el il tine sa ragaie, eu il iau cand sughita...etc 
Isabela
lui
Raphael Nicolas 
Primul nostru