Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (129)
Raspunsuri - Pagina 21
lauramiron spune:
Alexa, ca de obicei, postarile tale sunt super haioase
E frumos cum impartiti voi munca, sunteti o echipa
E mai greu primele zile acasa, apoi totul intra in normal......pupici si bebe mancacios!!
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alexa.1983 A plans in continuu....a papat ,s-a cacat, a papat, s-a pisat,s-a cacat...si tot asa...nici nu mai stiu daca e satul...Eu si sotul suntem pic si poc....el ca TREBUIE sa-l schimbe la orice ....eu ca "sigur i-e foame"la fiecare .....eu ma mulg ca mi-au sangerat sfarcurile de la supt...APROPO ffffffffff buna pompa manuala de la Chicco a desfundat TOT.....dar doare...dar daca as ajunge cu tzatzele explodate la spital ar durea si mai rau...asa ca ma mulg cu vitejie.... Acum a plecat la ai mei ca mi-a facut mamaia de papa ( si nu zic ce ca ma scuipati ...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!... ![]() |
Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si
37+ cu
Caterina Sara
nov-dec2008 spune:
![]()
![]()
laura, "apoi" CAND??? intra totul "in normal"???![]()
![]()
ca la noi inca n-a venit "apoi" asta....
(sunt mav)
CAPITOLUL NOU
Amalia spune:
Neata burticute si mamicute!
Oooo...incepem dimineata direct cu galerie..![]()
Haideti fetelor!..Darling, Madutza, VonHelen, nasteri cat mai usoare si sa reveniti cu vesti bine!

Eli ma bucur mult ca ai laptic mult si un bebe asa mancacios!
Pupa mama pe el de puiut cuminte!
Legat de soacra ta ce sa mai spun...m-a bufnit rasul cand am citit, dupa care i-am mai multumit o data lui Dumnezeu ca am o soacra cum o am..nu apuca ea sa ne ajute cu copilul sau cu casa ca le are pe ale ei, e si in alt oras si inca lucreaza, dar e femeie de treaba si nu ne-am certat neam in anii astia!
. E bine ca te ajuta si sotul tau si apuci sa mai dormi!
Alexa iubita, la un moment dat o sa ne intram in ritm cu programul asta, trec ele si depresiile si o sa vedem viata cu alti ochi!
Pana atunci sa nu uitam sa le facem pozici, sa ne minunam de ei ce mici si dulci sunt, ce papusi perfecte am reusit sa facem..si ce mandre suntem de asta!
Pe mine vroiau sa ma tina o zi in plus pentru ca nu era doctora sa ma vada sa-mi semneze foaia..si am adus-o de acasa, duminica pentru asta...a venit femeia imbracata de petrecere, ca pleca undeva, dar a venit..
..simteam ca daca nu ajung acasa in patul meu, pe perna mea, fac ravagii..
(eu eram taman pe dos)
Mamiseli bine ai revenit acasa!!
. Ma bucur mult ca Mirunica e copil cuminte si ti-au venit si ajutoare!
Cand ai vreme, te astept cu poze!
Babyzapi nu te ingrijora cu suflul sistolic. E ceva frecvent. Mie mi l-au depistat cand eram mai mare, la varsta scolara..si mi s-a spus ca pana in 12-14 ani se va regla. Nu am avut interdictie sa fac sport, si am facut o gramada si extrascolar...nu oboseam mai repede decat alti copii si a fost totul ok. La controalele ulterioare, disparuse ca prin farmec!
Otilia de data asta febra laptelul a trecut mult mai usor..poate unde stiam deja ce e aia si am stiut sa iau masuri imediat. Nu am lasat sanii sa mi se faca beton, am avut grija sa ma tot mulg..Apropo, din perioada primelor zile acasa am o gramada de recipienti cu lapte la congelator...vreo 8 cred cu cate 150-180 ml lapte fiecare...lapte muls o data, din ce ramanea..![]()
A fost o productie foarte mare, care s-a reglat apoi in functie de cat a papat bebe. Acum stau linistita, ca daca vreodata voi simti nevoia sa-i dau vreun "supliment" lui bebe, am laptele meu la congelator si-i pot da de acolo. Ca sa nu ma tenteze, nu am cumparat nici o cutie de lapte praf sa am in casa..asa am facut si la David si a fost bine.
Spiridusul eu evit cat pot leganatul. Cel mult, il tin in brate pana adoarme, dar evit sa ma plimb cu el. Si la David am evitat asta, plus culcatul pe picioare. El a fost si cu copil mare si ma gandeam cu groaza cum am sa batai eu picioarele mai incolo daca il invat asa, la cat sunt eu de slabuta...si m-am tinut tare. Acum fac la fel..ii dau sa suga, il pun pe umar sa ragaie..timp in care reusesc sa-l trezesc
...apoi il pun la el in patut (incerc sa evit sa-l pun intr-un pat rece asa ca-i pun paturica pe calorifer cat timp ii dau sa suga)..si daca incepe sa chiraie il mangai usor, legan un pic patul..si adoarme. In caz ca nu...il mai iau in brate si-n tin strans langa mine si-l ia somnul. Aseara, de exemplu, n-a vrut nimic altceva, decat sa ma simta langa el...nu vroia sa fie leganat sau plimbat, cu doar sa-l tin, dragul de el!

Mav, Spiridus vorbeati de administrarea picaturilor alea pentru colici. Trag concluzia ca asta este greseala frecventa care se face. Si eu le alternam, dar nu stiu daca dadeam dozele care trebuie si mai ales "cand" trebuie si poate de aceea nu-si faceau efectul. Pentru noi, ieri a fost prima zi pe care am parcurs-o victoriosi in lupta impotriva colicilor. Nu stiu inca daca sa ma bucur sau nu, daca este sau nu efectul INFACOL-ului (am inceput sa i-l dau din data de 19.11 mai pe seara ), dar a fost super. Nu am auzit decat chiraieli, maraieli si plans de foame din gurita lui pe parcursul intregii zile!
Si legat de administrare...pe asta il dau o doza inainte de FIECARE masa..si nu uit, orice ar fi...mai ales ca eu am o agenda in care imi notez pas cu pas ce fac...de la ce san i-am dat si la ce ora..cand a facut caca ca sa-mi dau seama de numarul scaunelor de peste zi, daca i-am dat Vigantolul..etc. Sa dea Domnul sa-l tina!![]()
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
lauramiron spune:

.....mda![]()
| Citat: |
| citat din mesajul lui nov-dec2008 ca la noi inca n-a venit "apoi" asta.... ![]() (sunt mav) CAPITOLUL NOU |
Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si
37+ cu
Caterina Sara