6 ani-clasa I sau pregatitoare?
Pustiul meu face anul viitor in iulie 6 ani. Vom fi deja in Romania, asa ca ma intereseaza, daca stie cineva, unde va merge? La grupa pregatitoare, sau in clasa I? Eu l-as da la scoala, insa nu mai stiu cum sunt legile in invatamantul romanesc. Se poate la scoala, sau la varsta asta trebuie sa mearga inca un an la gradi (ma rog, la grupa pregatitoare)? Ca am auzit o multime de zvonuri, insa nu stiu nimic cu siguranta.
Raspunsuri
filofteia spune:
DUpa legislatia tulbure de la noi poate si la pregatitoare si la scoala in clasa I.
Sfatul meu este pentru pregatitoare, invatatoarele se bazeaza mult in clasa I pe ceea ce copii au facut la pregatitoare.
Tisina spune:
Eu as fi optat pentru scoala, pentru ca el deja stie sa scrie si sa citeasca, numerele pana la 100 (si inainte si inapoi
)...
Ma intreb ce fac la grupa pregatitoare. Imi poate spune cineva?
loryi1974 spune:
Daca stie toate acestea,da-l la scoala.In grupa pregatitoare fac semne grafice,adunari,scaderi etc.Nu-l trimite intr-un l;oc in care se va plictisi.
gabitz78 spune:
tisina - si fiul meu face in iulie 6 ani si il voi da la scoala.acum face grupa mare si pregatitoare...le da educatoarea in plus de lucru.depinde foarte mult de copil...daca e istet, stie multe...poti sa-l dai linistita la scoala.
succes.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
Gabi_K spune:
Tisina, eu am incercat ambele variante- si de 6, si de 7 ani, la noi insa a contat mult invatatoarea.
In locul tau as face in felul urmator: m-as adresa unui psiholog sa faca o evaluare a copilului, si in functie de ce zice el, as cauta gradinita sau invatatoare.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Tisina spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Daca e la alegerea mea, il voi inscrie la scoala. Imi era teama sa nu fie vreo lege, ceva, care sa il oblige sa mearga la pregatitoare daca nu are 7 ani.
filofteia spune:
Pai daca vrei sa-l dai la scoala, ar trebui sa-l inscrii, caci locurile la invatoarele/invatatorii buni sunt cam ocupate de acum.
anya spune:
Poti sa dai copilul la scoala de la 6 ani. Marea majoritate a parinitor ii dau in jur de 7 ani si chiar mult peste. Eu am baiatul nascut in ianuarie, deci in toamna va avea 6 ani si 8 luni. Mie mi se pare o varsta ok pt a incepe scoala, dar in discutia cu diversi (parinti, educatori sau chiar aici pe forum), fara sa cunoasca copilul ci doar pe baza varstei, am fost sfatuita sa-l dau la 7,8 ani.
Asa ca sa nu te miri daca va fi cel mai mic din clasa.
Problema principala la scoala nu este istetimea copilului sau dexteritatile (betisoare, litere, adunari) ci lipsa rabdarii. E foarte greu sa reziste 4 ore nemiscati in banca (cu pauzele micute pe care le au) si sa se concentreze la explicatii. Cea de-a doua problema care apare sunt lectiile. Exista o moda acum: o invatatoare a inceput sa fie cotata bine functie de cantitatea de teme data copiilor. Cu cat mai multe teme, cu atat e invatatoarea mai buna
. Mi-a fost laudata o invatatoare: "ca sta copilul acasa 4-5 ore la lectii". Mie mi se pare absurd ca un copil de 6 ani sa stea 4 ore la scoala si 4-5 la lectii. Munceste mai mult ca invatatoarea
. Nu cred ca ea isi pregateste zilnic 4-5 ore lectiile pt. a doua zi.
filofteia spune:
| Citat: |
| Asa ca sa nu te miri daca va fi cel mai mic din clasa. |
Sigur va fi cel mai mic din clasa.
Adi este nascut in Decembrie, deci a inceput scoala la 6 ani si 9 luni si este cel mai mic din clasa...Vreo 6-7 copii deja au implinit 9 ani, iar noi n-am implinit 8.
.
Tisina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Pai daca vrei sa-l dai la scoala, ar trebui sa-l inscrii, caci locurile la invatoarele/invatatorii buni sunt cam ocupate de acum. |
Ce inseamna "invatator bun"? Si cum sunt invatatorii "mai putin buni" (ca sa nu zic rai)? Ca sa stiu si eu ce sa caut. Multumesc!