Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (85)
Raspunsuri - Pagina 9

miereamara spune:
Alinuk si aici medicii sunt de aceeasi parere in privinta celulelor stem(cel putin cei cu care am discutat eu. O mare bula de aer care alimenteaza cu bani buzunarele unor firme. Mi se pare o procedura inutila, mai ales in Ro unde chiar dc ai avea nevoie nu ai avea ce face cu ele, tot in strainatate ar tb sa mergi in centre specializate. Iar sansa ca celulele recoltate sa prezinte aceleasi defecte este f mare (in fond e acelasi material genetic). Sansele de a gasi un donator compatibil intr-o banca comuna de celule este mult mai mare decat cele de a folosi propriile celule recoltate la nastere.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan

alinuk spune:
cam asa e Miericica mai degraba la nevoie din banca de celule ... 'sanatoase' ca cele proprii in caz de pb ...pot avea aceleasi pb, nu?!
iar pana la urma ideea e ...ca eu sunt optimista si nu ma pregatesc pt doamne feri probleme
Inca sunt nehotarata, ne mai gandim putin ...poate vom decide finalmente la unul din targurile de bebi ce vom face.
Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!

alinuk spune:
o sa vedeti cele care veti incheia contracte cu aceste firmuletze ca in clauze ei nu isi asuma nicio responsabilitate (chiar va recomand sa cititi cu atentie contractul)...
si mai e ceva... povestit mie de o doctoritza ginecoloaga ce a facut recoltare: a cantarit la predare produsul recoltat, iar hartiile de la destinatar au fost completate cu alta cantitate.... mai mica!!!
ii suspecteaza clar de folosire si in alte scopuri
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!

Naty spune:
rox am avut eu pompa avent isis manuala, e foarte buna.
porumbita nici mie nu mi-a masurat colul la eco, copilul fiind foarte jos. Mi-a zis doar ca e foarte scurt.
Si cum adica nu face dr. tuseu?
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 31+ cu
Nadia - Ana
Ioana la 3 ani www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

alinuk spune:
m-am lamurit care e diferenta dintre modalitatile de recoltare..
Unele firme recolteaza direct din cordonul ombilical - cum e cazul firmei din CLuj, altele fac selectare/separare de linii celulare si congeleaza in mai multe eprubete
La noi exista o reprezentanta a unei firme care aplica cel de-al doilea procedeu (mai indicat din cate inteleg eu), se cheama CryoSave si are sediul pe Plevnei. Selectarea/separarea liniilor celulare o fac la un laborator din afara (parca in Belgia) si dupa criogeneaza
ca si curiozitate si pt informarea noastra cele care faceti contract cu una din aceste firme (exista trei firme "desemnate" de ministerul sanatatii, de fapt de asociatia de transplant, care si supravegheaza activitatea acestor firme. Firma Cord blood Center este o firma de transport care colaboreaza cu banca din Slovacia, insa celelalte 2 firme sunt banci, inregistrate ca atare in registrul comertului. Una lucreza cu Belgia si se cheama Cryosave si una cu Polonia si se cheama Biogenis.) puteti intreba despre modalitatea de congelare (cordonul ca atare versus linii celulare selectate) si care sunt motivatiile pt care fac intr-un fel sau altul. Sunt curioasa care sunt explicatiile celor care congeleaza direct.
PS: si eu tot pompa avent manuala am avut si o mai am inca. M-am descurcat ft bine cu ea. Cand avea bb cam 2 luni intrasem intr-o criza ca ...daca mi se termina laptikul si m-am apucat sa mulg in plus fata de ce papa el si sa congelez in pungutze sterile (tot de la Avent).
Nu va spun ca productia de lapte imi crescuse (deoarece tzitzi intelegea ca atata papa bb si producea cat papa el+cat pompam eu) si dupa ce am umplut un raft de congelator cu laptik (aveam vreo 8 litri) ...cine se tinea cu prosoape la fantanile arteziene ...s-a reglat in cateva zile, e drept
Sa va mai zic ca l-am alaptat pana la 11 luni si ca raftul ala in congelator a ramas blocat vreun an cu pungutze...!?...pe care le-am aruncat deoarece am considerat ca i-a trecut termenul de garantie (ca ziceam cum sa-i dau decongelat..cand am proaspat la milkutza
)
Nimic nu-i intamplator!

oanaq spune:
Ingrid: e normal ce ti se intampla! nu te ingrijora. si eu am patit-o de vreo 3-4 ori dar se pare ca e normal sa fie si mai desNu am mai intrat sa scriu de ceva vreme, ma tine scarbiciul ocupata. Daca aveti intrebari despre diabetul de sarcina, puteti sa ma intrebati, am devenit "experta" dupa niste cursuri pe care le-am facut cu o echipa de endocrinologi, nutritionisti, infirmiere si tot kit-ul. Acum masor ce pap, citesc etichete, "depistez" glucidele si calculez sa nu mananc nici mai mult, nici mai putin decat ce am nevoie.Am facut si noi un mic efort si ne-am eliberat putin sa facem ceva cumparaturi pentru pui mic. Am reusit sa luam carucior si scaunul de masina care vine in set cu el (Graco Quatro Tour cred ca-i zice). Am luat si pat, lipseste numai salteluta...o groaza de chestii de cumparat. Astept sa intru in concediu pe 19 dec ca sa ma plimb linistita prin magazine.La noi ninge, a venit iarna si miroase a Craciun. 28+

DarkBendis spune:
Seara buna la toata lumea
Vad ca tare harnice ati fost, fetelor, in ultimele zile. Pe aici... toate bune... numar si eu zilele pana termin cu serviciul (13 lucratoare au mai ramas)... baby Huckleberry topaie prin burtica (mai ales ca in ultimele zile i-am servit Phoenix la greu)...madamele fac numai ce vor ele.
Incerc sa particip la subiectele care s-au discutat recent... cat am reusit sa retin (pregnant neurons...)
Leditia, CASA DE PIATRA!!!!
Cristi, uite pe aici sabii Jedi si nu numai (mai sunt si Sith... si fel de fel de "jucarele" pentru copii mari - v-am zis ca si noi colectam traznai de-astea?):
http://www.blades-uk.com/view_items.php?cat_id=58
Vad ca se discuta mult de cumparaturi... ce grozav ca aveti Babyexpo si dintr-un sut gasiti cam toate la un loc. Pe-aici... trebuie sa mergi in mai multe locuri ca sa gasesti tot ce-ti trebuie...sau le comanzi online. Mi-s tare mandra ca am reusit sa "planific" ultimele cumparaturi (o lista maricica) asa incat cu putin noroc vom reusi sa cumparam cam tot week-endul asta. Au mai ramas de cumparat lenjeriile de pat si cosulet de la ToyZ'R Us, cateva "obecte" de la Boots ("budigai" de unica folosinta pentru mine, cateva cosmeticale pentru mine si pentru bebe). "Trusa de toaleta" a lui bebe (cu forfecuta, perie, termometre, pompita nazala, lingurita, pipeta etc etc) o luam de la Argos. Ui' aici ... m-am bucurat mult cand am descoperit-o, mi se pare destul de completa:
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/0983213/c_1/1%7Ccategory_root%7CNursery%7C10199769/c_2/2%7Ccat_10199769%7CNursery+equipment%7C10199770/c_3/3%7Ccat_10199770%7CBathing+and+potty+training%7C10199775.htm
Mai e Mothercare de unde luam ce a mai ramas de cumparat (in principal echipament si "accesorii" pentru alaptat, pungi pentru stocat laptele la congelator, "tampoanele" pentru mami, suzetele+agatatorile lor, maruntisuri de-astea)... si bineinteles sutienele pentru alaptat (de la Marks and Spencer, caci ei ofera si serviciul de fitting sa imi iau marimea corecta) , dar pentru asta o sa mai astept o saptamana-doua. Ca dupa aia o sa bata vantul in buzunarele noastre, asta-i partea a doua sau a noua... important e sa cumparam tot ce trebuie si sa fiu cu "aprovizionarea" facuta cat de curand...cat ma mai lasa burtoiul sa ma misc.
Fetele care isi fac probleme ca nu vor putea alapta, don't worry! Teoretic, cu perseverenta si cu un pic de grija (sa "prindem" tehnica)toate vom alapta O sa fie bine, o sa vedeti!
Stem cells... noi nu. Nu prea sunt convinsa de eficacitatea lor, in buget nu au intrat... si chiar nu prea e incurajata operatiunea pe aici (din varii motive).
Si ca sa inchei... uite cu ce ne-au cadorisit niste amici trazniti
http://www.darksideclothing.com/acatalog/Baby_Grows.html
... e vorba de cel cu inscriptia "If you think I'm a Mess, you should see my Daddy"
Dark Bendis
33+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 7 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

bebelusi spune:
Am avut o zi plina de peripetii, deci nu am prea stat pe acasa si iar incerc sa recuperez tot ce ati scris.
Aryia m-ai facut sa plang cu conversatia dintre copii tai, m-a impresionat foarte mult.
M-a intrebat cineva ce face nepotelul meu, este bine sta acasa cu bunica si nu o sa il mai ducem la gradi pana la primavara, asta ca sa nu i se mai repete raceala..28+
Vlad Mihai
Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere

Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Naty rox am avut eu pompa avent isis manuala, e foarte buna. porumbita nici mie nu mi-a masurat colul la eco, copilul fiind foarte jos. Mi-a zis doar ca e foarte scurt. Si cum adica nu face dr. tuseu? |
pai nu vrea... ca ea nu face...
dc vreua sa vad colul sa fac intravaginala sau sa beau multa apa in dec inainte de eco de trim 3 si poate o sa se vada...

acum tot citesc pe net de streptococul asta B si am ajuns la concluzia ca pot face degeaba tratamentul cu antibiotic ca el paote aparea oricum pana nasc... vad ca in alte tari se recomanda perfuzii intravenoase cand se declanseaza travaliul....
ce porcarie...

Alina1976 spune:
Seara buna la burtici,
Am incercat sa citesc tot din urma si am reusit :-) cat de cat...
Nu mai stiu cine intreba de cum e cand se rup membranele ("se rupe apa"). Pai in primul rand culoarea este transparenta cu firisoare de sange prin ea. Membranele se pot rupe de tot si atunci sa curga lichidul tot si in suvoi sau se pot fisura si sa pierzi lichid din cand in cand (asa a fost la mine).
Anca, ia-ti sterilizator electric si NU pt cuptorul cu microunde.
Iar daca vrei Batista Sugarului zi-mi si iti cumpar eu si ti-o trimit prin Geo ca vine in RO de sarbatori.
Andre_ea si Roxana, eu am vrut sa fac un bine cu aceea listuta si este conceputa de mine din experienta mea! Asta nu inseamna ca nu poate suferi modificari cu experienta altor mame...Daca considerati ca este "mult de discutat" la ea, modificati-o cum considerati, eu nu am nimic impotriva. Legat de laptele praf, Andre_ea, cred ca nu m-am facut bine inteleasa. Ma refeream ca daca copilul papa mixt atunci dupa ultimul supt daca nu s-a saturat sa i se dea si lapte praf ca sa fie satul cand se culca si cu supliment de lapte praf care se digera mai greu si o sa doarma mai mult. Iar vin si zic, este din propria mea experienta, poate la altii nu este asa, oricum fiecare face ce crede insa eu cred ca noi care suntem deja mame ne putem impartasi din experienta noastra catre celelalte fete care sunt la primul bebe.33+ cu
ADINA-IOANA
AMR 7 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica