Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (85)
Raspunsuri - Pagina 10

Porumbita spune:
si acum ma intreb dc ovule de Canesten chiar ma vor ajuta sa nu fac candida..
eu inainte dc trebuia sa iau antibiotic luam un ovul de lomexim si niste pastile (ceva cu F... nu mai stiu cum se numeau)

crisspoliss spune:
Ingrid, la noi e asa cum zicea Miere. Te duci la serviciu pana nasti. In california insa iti poate da disability cu o luna inainte, si apoi 6 saptamani dupa( plus inca 12 saptamani ca e o lege numai in california) si parca sunt tare putine statele in care te si platesc ceva( eu o sa iau 50% din salariu pe primele 3 luni). E tare greu si stresant, sunt o gramada de acte si abia acum m-am apucat de documentat. Sper si eu sa nu nasc la serviciu, ca ar fi tare nasol.
Crisss 30+

Daiopri spune:
De parca nu imi era destul ca imi trebuie o gramada de timp sa recuperez ce ati scris, am mai avut si sedinte si ieri si azi, asa ca deja am uitat ce aveam in plan sa raspund.
Mai zic si eu din amintiri.
Miere, e apa de mare aia care se pune aici. Ceva efect parca are, dar e ceva de lucru sa executi manevra, ca nu stiu daca exista copil sa ii placa. Al meu si acum mai face scandal, desi e cat de cat cooperant.
Cu celulele si eu ma mir cate dintre voi din tara faceti, caci stiu cat de greu va este cu banii. Si noi am ramas la concluzia ca nu cred ca o sa recoltam, caci si mie dr mi-a zis cam la fel (v-am relatat).
Apoi cu domnisorii nostri, eu habar nu aveam nimic de cum sa ai grija de baieti, si am procedat cat mai natural. Nu i-am curatat mai niciodata putulica, doar cand era oleaca mai maricel si am vazut ca e mai rosie ii clatea mai binisor sotul. Ca eu nu am avut inima sa desfac deloc:)) Si nu am avut probleme. Apoi vroiam sa mai zic, ca nu are rost sa incercati sa le puneti putulica in sus (ca aveam si eu dubii asupra problemei), ca oricum vine inapoi singura si mai riscati sa iasa si pipi din pampers. Asa ca lasata in pozitia ei natural, ca nu se intampla nimic (adica nu o sa fie bleaga sau lasata sau mai stiu eu cum:)))) Si am avut ocazia sa o vad si in pozitie de atac:))) Mama mea tare se mai amuza, ca ea a avut doar fete, si motanul se mai juca cand era mai mic, si ne trezeam cu pozitia la atac.
Mi se pare nitel mai complicat la fetite sa zic drept:))
Si eu sunt de parere ca nu trebuie suplimentat cu lapte praf ca se adapteaza si copilul si sanul. Acuma nu zic de cazuri exceptionale, ce stiu eu, sa nu fie chiar lapte deloc. Si nici eu nu am avut lapte nimic pana la nastere. Mie inafara de ziua cu febra laptelui nu mi s-a parut asa greu, si nici nu imi amintesc sa am asa rani. Da cred ca am uitat:))) Oricum sper sa fie al fel de simplu si frumos si de data asta.
In rest suntem bine. Numai ca m-a cam luat foamea nu stiu de ce, ca tocmai ce eram bucuroasa ca nu mai imi e foame si acu mananc mai mereu. Aseara eu si motanul am mancat d evreo 2 ori dupa ora 6 si filozofa el ca eu si el o sa crestem mari si tati nu o sa creasca fiindca nu a mancat:))) Deci cresc odata cu motanul
.
Aveti grija de voi si bbei.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

lisa79 spune:
si azi dimineata v-am scris un mesaj,dar calc s-a resetat exact cadn sa il termin si am plecat la munca
criss,si=a gasit sotul de munca?
of mai fetelor,tare greu incepe sa imi fie,ma dor toate cand ajung acasa,nu ma mai pot trezi dimineata...de abia astept sa treaca astea 2 sapt sa stau sa lenevesc acasa
va rugati pt mama,da???joi la ora 9.00 are interviul, da Doamne sa primeasca viza.
dark,mie cred ca mi-ar fi frica de bb baietel,tocmai ca nu sunt foarte familiara si ... cocselul lor.asa ca e fata primul copil ,ma simt mult mai usurata,ca na,mai stiu ce sa fac.
o prietena de-=a mea are un baietel(2 ani) acre tot timpul se joaca cu ..., eu nu cred ca e normal,am intrebat-o pe mama si a zis ca nu e voie sa il lasi ...oricum fiecare cu felul ei.
mie mi se pare ca imi creste burta pe zi ce trece. ieri bb a fost tare linistita,dar azi a inceput iarasi show-ul. e o dulce tare chiar daca nu ma lasa sa dorm.
cineva zicea de dulciuri....asa si eu toata ziua rontai ceva...daca e si dulce mai bine. acum imi iau cioco fara zahar,sa nu exagerez.
30S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 10 sapt

miereamara spune:
Lisa, bafta mamei tale la interviu!
Sa stii ca e foarte normal ca ei (copiii) sa-si descopere corpul, chiar si prin masturbare. Toti copii o fac la un anume moment in viata. S-au facut studii care arata ca atat baieteii cat si fetitele isi descopera si exploreaza organele genitale inca de cand sunt in burtica. Este normal. Pentru ei nu este ceva rusinos, noi ii facem sa creada asta si....gresim. Le impunem niste conventii si idei fixe care ne-au fost la randul nostru inoculate de parinti care nu prea aveau tangente cu cartile de psihologia copilului si nu stiau sa se comporte altfel decat in limitele normelor de "decenta" impuse de acele vremuri. Desigur ca nu aveau nici o vina, era f greu accesul la informatie pe acele vremuri, dar noi astazi nu trebuie sa facem aceleasi greseli.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan

miereamara spune:
Porumbita nu te mai stresa atat cu steptococul ala. O sa faci tratament cu antibiotice intravenos in timpul travaliului si totul o sa fie bine. Important este ca stii ca il ai.
Hai, cheer up, nu e dracu' chiar atat de negru!
Daiopri tu cresti odata cu motanul, eu cresc o data cu pisica!
Tzitzi a mea cred ca e gravida prin simpatie, ca s-a rotunjit bine de tot, toata ziua e cu nasu'prin castroane, ba mai nou a inceput sa-si bage nasul si prin farfuriile noastre, ea care nu misca in front nici dc i-ai fi trecut cea mai imbietoare friptura pe la nas! Deh, pofte de gravida!
Aidan

miereamara spune:
O sa va prezint planul meu de nastere, sa nu radeti de mine, dar am vreo doua pagini de pretentii:
Dear Dr X and the Medical Center Staff:
I look forward to sharing my upcoming birth with you. I have created the following birth plan to help you understand my preferences for my upcoming labor and delivery. I fully understand that in certain circumstances these guidelines may not be followed, but it is my hope that you will assist me in making this the experience I hope for. If you have any questions or suggestions, please let me know.
Sincerely,
XY
LABOR
I wish to be able to move around and change position at will throughout labor.
I would like to be able to have fluids by mouth throughout the first stage of labor.
MONITORING
I do not want an internal monitor unless the baby has shown some sign of distress.
LABOR AUGMENTATION/INDUCTION
I do not wish to have the amniotic membrane ruptured artificially unless signs of fetal distress require internal monitoring.
If labor is not progressing, I would like to have the amniotic membrane ruptured before other methods are used to augment labor.
I would prefer to be allowed to try changing position and other natural methods (walking, nipple stimulation) before pitocin is administered.
ANESTHESIA/PAIN MEDICATION
I would like to have a standard epidural.
CESAREAN
Unless absolutely necessary, I would like to avoid a Cesarean.
If a Cesarean delivery is indicated, I would like to be fully informed and to participate in the decision-making process.
I would like (coach) present at all times if the baby requires a Cesarean delivery.
If the baby is not in distress, the baby should be given to (coach) immediately after birth.
EPISIOTOMY
I would prefer not to have an episiotomy unless absolutely required for the baby's safety.
I would appreciate guidance in when to push and when to stop pushing so the perineum can stretch.
If possible, I would like to use perineal massage to help avoid the need for an episiotomy.
I would like a local anesthetic to repair a tear or an episiotomy.
DELIVERY
Even if I am fully dilated, and assuming the baby is not in distress, I would like to try to wait until I feel the urge to push before beginning the pushing phase.
I would like to have the baby placed on my stomach/chest immediately after delivery.
IMMEDIATELY AFTER DELIVERY
(coach) does not wish to cut the cord.
I would prefer that the umbilical cord stop pulsating before it is cut.
I would like to hold the baby while I deliver the placenta and any tissue repairs are made.
I would like to have the baby evaluated and bathed in my presence.
I plan to keep the baby near me following birth and would appreciate if the evaluation of the baby can be done with the baby on my abdomen, with both of us covered by a warm blanket, unless there is an unusual situation.
If the baby must be taken from me to receive medical treatment, (coach) or some other person I designate will accompany the baby at all times. I have a supplemental testing kit for metabolic disorders that requires supplemental testing (just putting some blood from the baby's heel on a piece of paper).
POSTPARTUM
Unless required for health reasons, I do not wish to be separated from my baby.
I would like to have the baby "room in" and be with me at all times.
BREASTFEEDING
I plan to breastfeed the baby and would like to begin nursing very shortly after birth.
Unless medically necessary, I do not wish to have any bottles given to the baby (including glucose water or plain water).
CIRCUMCISION
I do not want the baby circumcised
PHOTO/VIDEO
I would like to take still photographs during labor and the birth.
I would like to make a videorecording of labor and/or the birth.
OTHER
My support people are (support people) and I would like them to be present during labor and/or delivery.
I would prefer that no students, interns, residents or non-essential personnel be present during my labor or the birth.
Aidan

philip spune:
fetelor, ca sunteti mai experimentate, la mine e prima oara cand am facut eco pt masurarea pliului nucal desi mai am un baietel, cat v-a iesit masuratoarea si ce alte teste ati mai facut?
eu am facut azi si mi-a iesit intre 2-2.2 mm si eu ma sperii rau.
va rog, spuneti-mi cum v-a iesit voua.
o mama speriata
philip&andreea

ariya spune:
'neata!philip stiu ca tre sa fie pana in 3mm,dar depinde si de varsta sarcinii...eu zic ca sunt ok masuratorile...sanatate multa..
fetele din america vroiam sa va rog sa-mi dati si mie niste site-uri cu haine de copii mari,care le si trimit in Ro,cam cum e babymallonline pt bebei,daca stiti...multumesc anticipat...
lisa da' tie nu ti-e greu sa stai toata ziua la volan ca pe mine ma bate asta mic de ma rupe cand conduc!pot sa jur ca vrea sa-mi iasa prin buric...
in rest sunt nervoasa rau pt ca,de ieri dupa-masa,ma dor cele doua cezariene,iar,azi-noapte,pe langa ca m-am dus de 3 ori la baie,ma dureau taieturile si nu mi-am gasit deloc pozitia in pat!imi ,,atarna" burta,e grea,iar asta mic tropaie ca nu-i convine nimic vreau sa dorm si eu ca omu' !!!!
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 27+Mihai Adrian

ariya spune:
am uitat!lisa ii tin pumnii mamei tale pt viza!
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 27+Mihai Adrian