Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (85)
Raspunsuri - Pagina 8

miereamara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingrid70 Fetelor, care stiti, am o problemuta! Cand stranut sau tusesc scapa un pic de pipi! O fi grav? Sper ca nu fac incontinenta urinara! Sper sa fie ceva trecator, doar de sarcina! Voua vi se intampla? ![]() AMR 9 ZILE LUCRATOARE!!! |
Fa exercitii Kegel pt asta. Ajuta la intarirea muschilor din zona.
In State se munceste pana in ultima saptamana de sarcina

www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan

Stellutza spune:
Carmen eu am fost internata la Giulesti insa in urma cu 6 ani si nu pentru a naste ci pentru o operatie de chist ovarian. La Giulesti problema nu era doar curatenia ci mult mai mult. Spre exemplu am dat de dna Cristina Badea care m-a operat si care a numarat in fata parintilor mei bani din plic si le-a spus cu juma' de gura ca se putea si mai bine. Mama a alergat dupa doctori 3 zile cu bani sa imi dea o rezerva contra cost + spaga de rigoare insa i-sa spus ca rezervele sunt pentru cunostintele d-nului Marinescu(directorul spitalului) si pentru VIP-uri .Dai spaga si daca vrei sa cobori cu liftul si pe deasupra si femeile de serviciu se comporta cu tine de parca ai fi la mila lor. De toalete nu mai vb ca nu are rost insa sunt sigura ca asta nu se intampla doar la Giulesti. Faza cu spaga si restul le intanlesti in toate spitalele dar una este sa iti vb frumos si sa te faca sa te simti tu sa fii 'draguta cu ea' si cu totul altceva este sa se poarte si sa vb urat ca sa te faca sa vrei sa le imbunezi.
Un inconvenient la Giulesti mai este cu accesul vizitatorilor. Se respecta destul de strict. Orele de vizita sunt de la 9 pana la 17 parca si dupa, nu mai intra nimeni in spital, cu exceptia unei urgente platita destul de mult dar ... dupa max jumatate de ora este dat afara .
Pe mine ma ingrozeste ideea ca se apropie data cand nasc si o voi face la polizu unde .. am citit ca este aprope la fel cu exceptia aparaturi pentru bebelusi mult mai performanta la polizu, in rest .. dumnezeu cu mila ..
+29 cu
Maya Maria -Aida

Porumbita spune:
mai fetelor sunt f suparata...
am repetat analiza aia pt streptococ B si a iesit tot pozitiv...
bun, imi iau picioarele la spinare si ma duc la doctora sa imi dea tratament;
mi-a dat augumentin (1 la 8 ore) si pt ca i-am zis ca eu am antecendente multe si vechi cu cu candida mi-a dat preventiv trei ovule de Canesten, unu pe seara;
mi-a zis ca ultima ecografie facuta la Sanador e o porcarie (nu stiu dc va mai amintiti, ecografia facuta lunea trecuta ca eram panicata din motive de burta tare/contractii chiar dc luam gynipral/no spa) pt ca nu arata lungimea colului si nu mai stiu ce... i-am zis ca ce mi-a zis ecografista, ca nu are cum sa masoare colul pt ca bb e jos si nu se vede bine si mi-a zis ca ecografista trebuia sa imi faca intravaginala;
cand i-am zis ce mi-a zis ecografista cu privire la faptul ca obstreticianul care ma are in evidenta poate sa imi faca tuseu a zis ca ea nu face asa ceva;
apoi m-a intrebat cum ma mai simt si i-am zis ca ok, doar ca seara se mai intareste burta chiar dc nu ma doare...
si cand a auzit ca nu am intrerupt inca munca m-a facut sa ma simt de 3 parale ca nu stiu ce e imp pt mine, ca ea isi ia mana dc nasc prematur inainte de 36 de saptamani, ca nu isi asuma responsabilitatea...
m-a facut sa ma simt super aiurea... cand am iesit de acolo m-am pus pe si evident ca s-a intarit si burta...
m-a demoralizat complet...
fetele care au tratat streptococpul B, voi ce tratament ati urmat?

viorella spune:
citat din mesajul lui Stellutza Buna ziua burtici, Am sosit si noi sa va salutam dupa 2 saptamani de concediu fortat ![]() Pentru hainute, noi am apelat la o metoda mai comoda ![]() ![]() ![]() a a a si uitasem, am vazut ca in perioada asta de sarcina sunt f intanlite durerile de burtica, dar eu ( care intodeauna sunt pe dos) am dureri f f puternice sub sani, dureri si intepaturi puternice de coaste si am probleme cu somnul din cauza asta ![]() In rest va pupam dulce pe toate si pe toti si va dorim multa sanatate!!! ![]() ![]() |
si eu am aceeasi problema,adica dureri sub sani,in zona coastelor.cred ca din cauza ca bb se mareste si se "desfac tot mai mult coastele".e cam ciudata expresia ,dar cred ca se intelege.eu sunt si foarte mica,am 1.50m si simt ca nu prea mai are loc bb in burtica.sper sa reziste pana la 38 sapt cel putin..

Stellutza spune:
Viorellaohh.. si eu am cam aceiasi intaltime asa ca probabil este presiune mare pe coaste cat despre loc.. la mine sigur nu mai are loc de mult
ca parca imi iese prin piele cand se misca
+29 cu
Maya Maria -Aida

viorella spune:
citat din mesajul lui ingrid70 Fetelor, care stiti, am o problemuta! Cand stranut sau tusesc scapa un pic de pipi! O fi grav? Sper ca nu fac incontinenta urinara! Sper sa fie ceva trecator, doar de sarcina! Voua vi se intampla? ![]() AMR 9 ZILE LUCRATOARE!!! |
stai linistita,mie mi se intampla de pe la 5 luni.noroc ca folosesc absorbante zilnice(din alea micute),ca altfel era cam nasol daca stranutam in public.

cami_antonia spune:
INGRID eu patesc asa ceva de pe la 3 luni ... la inceput si mie mi-a fost jena sa zic ... pana am intrebat o prietena care a avut 2 sarcini si a patit la fel .... asa ca se intampla ....
CARMEN eu zic sa stai linistita .... de cand a povestit STELUTZA ca a facut operatia s-a mai schimbat spitalul ... eu m-am operat in Giulesti in februarie ... si vreau sa zic ca nu e chiar atat de naspa .... si apoi mai mult ma intereseaza instrumentele medicale si medicii decat paturile vechi sau noi .... eu nu am avut curaj sa imi fac laparoscopie decat acolo la Marinescu .... care nu mi-a cerut niciodata bani ... de multe ori nu l-am platit ... si nu sunt nici o pila .... e adevarat ca asistentele sunt cele mai siloase ... dar nu chiar atat cat sa nu comunice ... iar infirmierele sunt super de treaba .... asistentele de la reanimare sunt brici ....
asa ca eu zic draga CARMEN SA NU ITI MAI FACI ATATEA PROBLEME .... am o prietena care a nascut saptamana trecuta in alt spital si mi-a zis ca a dat banii cu lopata si ca nu conteaza asta /.... dar daca medicul ei gineco nu era bun o baga la cezariana caci copilul s-a lasat tare multtttt asteptat .... in sensul de cand era deja dilatata destul pt nastere ....
daca ai incredere cu adevarat in medicul tau e bine
si eu am stat in salon mare la operatie si a fost f bine ca ne-am incurajat unele pe altele si nu ne plictiseam ....
asa ca eu nu as huli chiar atat de tare .... acu fiecare si cu bafta lui si credinta lui in potentialul fiecarui medic ....27+
ANTONIA IOANA
Camelia

Stellutza spune:
citat din mesajul lui cami_antonia INGRID eu patesc asa ceva de pe la 3 luni ... la inceput si mie mi-a fost jena sa zic ... pana am intrebat o prietena care a avut 2 sarcini si a patit la fel .... asa ca se intampla .... CARMEN eu zic sa stai linistita .... de cand a povestit STELUTZA ca a facut operatia s-a mai schimbat spitalul ... eu m-am operat in Giulesti in februarie ... si vreau sa zic ca nu e chiar atat de naspa .... si apoi mai mult ma intereseaza instrumentele medicale si medicii decat paturile vechi sau noi .... eu nu am avut curaj sa imi fac laparoscopie decat acolo la Marinescu .... care nu mi-a cerut niciodata bani ... de multe ori nu l-am platit ... si nu sunt nici o pila .... e adevarat ca asistentele sunt cele mai siloase ... dar nu chiar atat cat sa nu comunice ... iar infirmierele sunt super de treaba .... asistentele de la reanimare sunt brici .... asa ca eu zic draga CARMEN SA NU ITI MAI FACI ATATEA PROBLEME .... am o prietena care a nascut saptamana trecuta in alt spital si mi-a zis ca a dat banii cu lopata si ca nu conteaza asta /.... dar daca medicul ei gineco nu era bun o baga la cezariana caci copilul s-a lasat tare multtttt asteptat .... in sensul de cand era deja dilatata destul pt nastere .... daca ai incredere cu adevarat in medicul tau e bine si eu am stat in salon mare la operatie si a fost f bine ca ne-am incurajat unele pe altele si nu ne plictiseam .... asa ca eu nu as huli chiar atat de tare .... acu fiecare si cu bafta lui si credinta lui in potentialul fiecarui medic .... ![]() ![]() Camelia |
Va rog a nu se intelege ca am vrut sa sperii pe cineva. Pana la urma urmei v-am relatat experienta mea pe care am povestit-o mai pe larg in sectiunea ' doctori de care sa te feresti' si care s-a intamplat acum 6 ani. Anul trecut la giulesti a nascut nasa mea si am fost in vizita si sincer nu mi-sa parut ca s-a schimbat foarte mult dar pana la urma urmei peste tot este la fel si in Romania poti beneficia de conditii decente doar in spitalele particulare . In definitiv pentru mine Giulesti =Polizu sau Municipal si etc iar despre personalul de la Giulesti , credeti-ma fetelor ca imi sustin parerea si asta pentru ca dupa operatie m-au vazut mai multi doctori din mai multe spitale si s-au aratat impresionati de semnele mele de dupa operatie. Desi am impartit in stanga si in dreapta am o cicatrice de la buric pana jos, jos si lata cat 2 degete pentru ca jumatate din copcii le-au smuls pur si simplu la pansat.
Spuneam in finalul postului meu ca ma indoiesc ca la Polizu voi gasi personal de alta factura .

cristi_2003 spune:
eu am gasit lenjerie de bebe la mercerii, in magazine de bebe no name, in magazine de perdele, etc. si cam la 30 de lei setul de lenjerie sau 50-60 de lei set lenjerie+pilota+pernita. nu trebuie sa mergi neaparat la firme specializate pt bebelusi - mai ales din astea super faimoase, ca se pare ca acolo platesti si faptul ca intri in magazin. 32+ cu
Stefan Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 6 SAPTAMANI

alinuk spune:
fetele vad ca ati discutat despre alaptat
Va spun din experienta unei mame care a alaptat 11 luni ...
Cel mai important lucru in alaptat este prima perioada in care nu trebuie sa cedati. E posibil ca multe dintre noi sa avem stari incomode...fizic si psihic, e posibil sa avem impresia ca bb nu se satura la san... Nu e asa! Toate mamicile au laptik, si nu exista: nu e laptele bun sau mi s-a terminat laptele... decat in caz de pb de sanatate (hepatita, complicatii pt care se administreaza antibitotic etc).
Asadar, reguli de aur pt alaptat:
***nu cedati sa-i dati completare (lapte praf)... Glandele mamare produc atata laptik cat are nevoie bb. ..Conditia este sa alaptati corect (ca si pozitie...in guritza copilashului sa intr tot mamelonul nu doar sfarcul) si sa lasati copilul la san 20-30 minute/alaptat;
***alaptati la cerere dar la min o ora jumate - doua distanta ca timp de alaptatul anterior;
***beti multe lichide si mancati orice va prieste si va place voua... (mai putin fasole, brocoli, etc)
Mai sunt niste smecherii pe care la mai discutam la momentul potrivit.
Am vazut ca ati mai dezbatut si pb celulelor stem. La nasterea lui Teo am ratat procedura (desi atunci eram hotarata sa o fac) deoarece am nascut chiar in ziua in care urma sa ma vad cu persoana de la firma recoltatoare (la 36 sapt si 3 zile)..cumva pe neasteptate.
Acum insa, am incercat sa ma informez mai bine. Va dau si voua raspunsul unui prieten medic in Germania care imi raspunde pe mail intrebarii ...ce parere ai despre celulele stem si daca ar recolta pt copilasul lui.. (inca nu are)
La intrebarea ta daca as lua cellule Stemm, raspunsul este nu. Parerile sint impartite. Firmele fac presiune mare (clar ca e vorba de bani), parerile medicilor variaza. este ceva foarte nou si inca in faza testelor. Ei fac publicitate cu un caz sau doua, dar nu se stie ce se intimpla cu celulele inghetate in 30-40 de ani. Utilizarea celulelor este limitata la un numar redus de boli. bolile genetice nu pot fi tratate (si celulele recoltate prezinta defecte).
Daca ai indoieli poti sa lasi sa se recolteze. Problema este de costuri. Noi efectuam cam ca 10-15 recoltari pe an la un numar de 650 de nasteri. Eu am experienta cu Cryo-Save si cu o firma ce are sediul in Germania in Leipzig si se numeste Vita 34. De celelalte firme nu am auzit nimic. Sint probabil firme foarte mici ce azi sint si miine nu si ai pierdut banii.
Am auzit pe la congrese ca au rezulate promitatoare (firmele mari) dar eu nu sint asa de sigur.
In Germania nu este suportata de casa de asigurari, ceea ce eu gasesc ca este in regula. Eu nu cred ca voi recolta pentru copilasii mei (poate doar in cazul in care primesc o sponsorizare), pentru ca gasesc ca este foarte scump (aici costa cam 2500- Euro pentru 20 de ani) si nu stii pentru ce.
in ceea ce priveste firma din Cluj stiu ca recolteaza brut cordonul ombilical...lucru care inteleg din alte documentari ca nu ar fi cel mai indicat...ca rezultate sunt la celulele recoltate si diseminate criogenate...(revin cu termeni mai exacti,caci nu sunt prea priceputa in vocabularul domeniului)
va pupik
Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................