Dura lex sed lex(Clubul Juristilor)(17)
Raspunsuri - Pagina 9
angelapriboi spune:
martie imi pare nespus de rau .Chiar e revoltator.Un examen de o asa importanta si sa se copieze cu hands free mi se pare absurd.
Astept cu nerabdare rezultatele.
Stai linistita si incearca sa te bucuri alaturi de copiii tai.
martie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui irinabobe da martie vezi OUG 159 pe 2008. ![]() |
Incredibil, ce zici angela? Stii tu - chiar vorbeam ... asa ca
, nici o sansa altfel.sa stii ca am intrat sa vad ce e si cu magistratura, bai... exam. de notariat e gluma, pe cuvant pe langa asta de admitere la inm, nu stiu cum o fi la 5 ani vechime, dar presupun ca tot pe-acolo. E aproape inuman, m-am cam speriat. ai avut dreptate, intr-adevar, ffff greu. Cred ca e mai rezonabil la notariat.
LoraG76 spune:
Acum am citit si eu ceva...
Martie, chiar ca e revoltatot...dar ce poti face?! Imi pare rau sa aud asta... Pana la urma nu se stie, poate o sa ai noroc. Dar oare notarii or sa mai castige ca inainte acum, ca nu se mai fac atatea tranzactii imobiliare? Ca din procuri si legalizari...
Kriss, ce e cu tine? Ce face Alessia? A venit Mos Nicolae? Sper ca sunteti bine! 
Noapte buna!
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
angelapriboi spune:
la examenul pentru barou am inteles ca a fost un haos.Subiectele de la civil au fost incredibile.
Irina nici eu nu am dat examen pentru ca oricum trebuia sa fac stagiatura.Si ma bucur ca nu am participat la examen.
Ce ziceti de Magistratura cu 5 ani vehcime?
Hai sa incercam toate.Taxa este de 300 ROn deci super.
Si vedem noi ce facem la examen.
Eu in momentul de fata ,fara sa mai fi citit de mult penalul si proc penala fac 50% din intrebari.
Ne intalnim la examen ,ca poate schimba si legea asta cu 5 ani vechime.
aaaaaa AM UITAT SA DAU CAFEAUA.
irinabobe spune:
la magistratura se mai dau subievtele alea de logica ca mie unele mi se pareau criminale?
martie spune:
Angela, m-as baga si eu, dar zi-mi exact ce se da, ca nu am inteles de pe site-ul lor.
Ce e cu interviul preliminar? Ce e cu testele de logica? Ce e cu CEDO? - sunt grile, spete cu CEDO?
Ma bucuram ca am succesiunile si civilul invatat, dar sa stiti ca nu corespunde aproape deloc bibliografia de notariat cu cea de la magistratura. Plus ca e penalul cu procedura, e ff mult.
Si cand ar fi examenul, prin martie?
Era o fata aici, spunea ca a dat in toamna sotul ei, cine era, ca nu mai situ..?
angelapriboi spune:
buna dimineata,
Va invit la o cafea si o discutie despre magistratura.
Materii pentru examen
- Dr Civil
- Dr Procesual civil
- DR Penal
- Dr.Procesual penal
- CEDO
- Organizare judiciara.
SE da grila. http://www.inm-lex.ro/fisiere/pag_32/det_776/3420.pdf
Aici este grila 1 care s-a dat in aprilie.
Sunt 50 de intrebari din civil ,penal ,proceduri si organizare.
si apoi 20 de spete din proceduri.
LoraG76 spune:
'Neata!
Vin si eu la o cafea!
Va doresc o zi cat mai buna!
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
irinabobe spune:
grilele nu mi s-au parut groaznic de grele, adica cu inca o trecere prin materie cred ca m-as descurca. problema e ca sunt varza la penal si procesual penal. si ceea ce ma speria pe mine erau testele alea de logica care m-au enervat groaznic. daca se mai dau nu cred ca ma bag.