Dura lex sed lex(Clubul Juristilor)(17)
Raspunsuri - Pagina 8
angelapriboi spune:
subiectele date pentru barou la Bucuresti:
Civil
1. Prescriptia extinctiva in materie succesorala
2. Efectele fidejusiunii
3. Contractul de sublocatiune si cel de cesiune a contractului de locatiune
Proc Civ
1. Indreptarea, lamurirea si completarea hotararilor judecatoresti
2. Cheltuielile de judecata
martie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui angelapriboi Civil 3. Contractul de sublocatiune si cel de cesiune a contractului de locatiune |
Adica cum?
Ce subiect

angelapriboi spune:
Cele de la civil nici macar nu erau in lista de subiecte.
asa ca 

martie iti tin pumnii pentru maine.
Stiu ca poti si sincera sa fiu imi doresc din tot sufletul sa iei examenul!!!!

martie spune:
Senc iu
, multumesc Angela, mi-e un sooooomn, am facut azi niste subiecte (de la practica din anii trecuti) , sunt depaarte de nota 8, slabe sperante, zau..
LoraG76 spune:
Martie, multa bafta maine! Sa ai noroc! Iti tinem pumnii. 
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
angelapriboi spune:
Martie m-am trezit cu gandul la tine si la examen.
Astept cu nerabdare sa vad ce ti-a picat.
Pana atunci tin pumnii!!!!!!!!
martie spune:
| citat din mesajul lui martie Supravegherea a fost extraordinar de relaxata, daca ai fi avut pe cineva langa tine de ex. sa-ti dicteze tot, nu era absolut nici o problema. Erau fff multi supraveghetori, dar se faceau ca nu vad pe nimeni. In sala la noi nu au fost incidente, fiecare scria pentru el, dar in cealalta sala (in care am avut-o pe prietena mea din Constanta) din 5 in 5 minute se parau unii pe altii. Se ridica cate unul in picioare si zicea ca x vorbeste cu y si il deranjeaza, ca femeia cutare fasaie ceva pe sub banca, ca altii vorbesc intre ei si sa-i mute, adica sa-i desparta. Incredibil. |
Vedeti ce scrisesem alaltaieri? Astazi am primit confirmarea: la proba teoretica s-a copiat cu hands-free-ul la greu.
Mi-au spus niste fete, apoi ne-a confirmat comisia de supraveghere, anuntandu-ne ca mare parte a lucrarilor de joi sunt deja corectate si ca:
- prea multe lucrari sunt cuvant cu cuvant din carte (!!!!!!)
- prea multe lucrari sunt cuvant cu cuvant intre ele, ceea ce stiam si eu ... ca se vorbea la greu, s-au facut lucrari colective.
Mai mult, a fost un prim barem afisat pe usa facultatii, joi, imediat dupa examen, acum este alt barem (tot la proba teoretica). Puteti verifica si voi erata pe site-ul Uniunii.
Sa va zic si de ce: ca eu stiu, ca faza s-a intamplat in sala unde am fost eu.
La subiectul cu "Evidentele notariale, enumerati si ....etc." s-au ridicat f multi in picioare si au intrebat daca trebuie numai sa enumeram sau sa scriem si ce contine subiectul respectiv.
Un "profesor" din comisia de supraveghere, a zis ca trebuie doar enumerate, ceea ce era total gresit. Eu am invatat bine procedurile notariale, asa ca stiam exact ca in barem iti cere si continutul registrelor notariale. Drept pt. care am scris corect subiectul, am scris 3 sau 4 pagini!!
Deoarece - chipurile - din cauza "profesorului", multi doar au enumerat (multi prosti! ), in loc sa scrie tot subiectul, acum au venit si au modificat baremul. Puteti sa credeti asa ceva??!
Deci eu - care am stiut, am scris degeaba subiectul pe 7 pagini, ca nu mai conteaza! Baremul a fost modificat IN FAVOAREA CELOR CARE DOAR AU ENUMERAT CATEVA REGISTRE!
Sunt absolut revoltata, astazi chiar in fata mea scotea unul fituici, din-alea luuungi, ca la liceu. Bineinteles ca nu l-a vazut nimeni.
In sala in care a dat prietena mea, i-a controlat azi de hands-free-uri. Asa si? Cu ce ma incalzeste pe mine treaba asta?? Lucrarile despre care au spus ca sunt cuvant cu cuvant din carte ("prea multe" lucrari cuvant cu cuvant), ce soarta vor avea? Vor lua nota 10? Cum fac ei dovada ca sunt copiate?
E revoltator, e un concurs foarte greu, conteaza si o jumatate de loc!
Vai, am si plans, sunt foarte dezamagita. Asa ca daca vreti sa dati acest concurs, duceti-va cu cartile la voi, nu e nici o problema, prosti sunt cei care invata luni de zile

martie spune:
Sunt absolut re-vol-ta-ta! Sa aiba tupeul sa ne spuna in fata ca prea multe lucrari sunt cuvant cu cuvant din carte si prea multe identice intre ele.
Si sa aiba tupeul sa modifice baremul in favoarea prostilor!
Daca ar fi spus "profesorul" - la subiectul nr. 3 trebuie sa scrieti ce-ati facut asta vara - si jumatate de amfiteatru scria ce-au facut asta vara, schimbau si atunci baremul???
Deci cam asta e concursul de notar public !
Azi cand ne-a comunicat in sala modificarea baremului si mai ales MOTIVUL, m-am enervat atat de rau, incat i-am spus celui care imi semna si stampila lucrarea (din Comisie), ca e absolut revoltator! Si mi-a raspuns ca stie, ca asa este, dar ca nu are nimeni ce sa faca. Mi-a spus ca si el personal e revoltat, dar ca nu are nici o putere.
Deci unii raman cu lucrarile copiate din carte, cu baremul modificat in favoarea lor (desi au scris 3 randuri) si altii raman cu revolta.
Daca as avea sange in mine, as face un scandal monstru, sa se anuleze rezultatele acestui simulacru de examen, dar nu am!
In fine, sa ma linistesc...
La proba practica am scris toate subiectele, nici eu nu ma asteptam sa scriu la taoate, dara cand am iesit afara nu am mai verificat baremul, ca oricum dupa ce se vor apuca de corectat, probabil il vor modifica!
La ultimul punct cred ca am facut o maare varza, nu stiu cu cat era punctat. Daca era punctat de ex. cu 3 puncte... cred ca am festelit-o, dar voi astepta rezultatele, cred ca pe marti sunt gata cu corectatul.
Daca o sa ma mai linistesc, voi intra pe site sa vad si baremul, probabil il vor afisa si pe asta maine-poimaine.
Cred sincer ca la 4 puncte am facut rezonabil.
Raman la parerea mea ca daca inveti foarte bine (nu ca mine - fara comercial, fara 2 subiecte de la civil etc.), poti sa iei examenul, daca esti la limita - uite ca fff usor poti fi dat la o parte de unii cu hands-free-uri sau baremuri modificate sau ----
Gata, ma duc, pt. ca imi bate inima, nu mai pot, am sa mai intru, imi pare rau ca v-am stricat ziua de sarbatoare.
irinabobe spune:
Buna fetelor! Nu am apucat sa citesc chiar tot din urma dar vreau sa ii urez la multi ani baietelului Angelei (scuze pt intarziere). martie tin pumnii sa iei totusi examenul, pentru ca e pacat de munca ta. daca nu la anul chiar vei fi experta.![]()
angela ce ai facut ai dat la barou anul asta? EU RECUNOSC CU RUSINE CA NU M-AM URNIT NICI DE DATA ASTA
, si acum vad ca iar au modificat legea asa ca e obligatoriu si ex de admitere si de definitivat indiferent de vechime
, plus pregatirea aia continua. asta e ... toate trebuiau fac
ute la timpul lor.
va pup pe toate fetelor.
martie spune:
| citat din mesajul lui irinabobe si acum vad ca iar au modificat legea asa ca e obligatoriu si ex de admitere si de definitivat indiferent de vechime |
Poftiiim? Ce vrei sa zici? Adica s-a scos chestia ca intri fara exam. dupa 10 ani? Dai examen indiferent de vechime???