Dura lex sed lex(Clubul Juristilor)(17)
Raspunsuri - Pagina 11
angelapriboi spune:
mi-am adus aminte ca parca am citit candva despre o culegere de spete pentru magistratura.
O sa ma interesez si am sa va spun.
AAA si inca ceva am acum renumitele sinteze pentru examenul de barou updatate.
Adresa Irinei de e-mail o am si am sa-ti trimit pe e-mail sintezele.
martie da-mi si tu adresa ta de e-mail.
martie spune:
Organizarea judiciara din procedura de Cibanu?
CEDO ma lesina, sincer, noroc ca nu are o pondere f. mare la notarea finala, din cate am vazut.
Exam e in martie sau aprilie?
angelapriboi spune:
Bibliografia o gasesti aici:
http://www.inm-lex.ro/fisiere/pag_32/det_838/3879.pdf
Dupa cum vezi la organizare ai :
- Constitutia
- Legea 303/2004
- Legea 304/2004
- Legea 317/2004
Examenul cred ca o sa fie in aprilie mai mult ca sigur,deoarece pana acum nu s-a anuntat nimic.
Anul trecut pentru examenul din aprilie anuntul s-a facut prin ianuarie.
irinabobe spune:
martie din cate vad intrebrile de logica sunt doar pt admiterea la INM nu pt magistratura asa ca se pare ca am scapat. nu stiu in ce consta testul ala psihologic, da macar sa ajungem noi acolo. si deasemenea nu prea pricep care e treaba cu repartitia. daca vor fi de ex doar 3-4 locuri pe bucuresti sansele e clar ca sunt minime. oricum ma apuc si eu de invatat si dupa ce se afiseaza nr de locuri vom vedea exact ce si cum. de stricat nu strica sa trec prin materie inca o data.
martie spune:
Deci suntem 3, super! Oricum, timpul e la limita, va spun sincer. E foarte multa materie. La notariat e mai usor, ai exact subiectele, la fiecare subiect baremul (notiune, caractere juridice, conditii, efecte), cam asa... stii exact ce ti se cere.
Aaa, deci se anunta din timp examenul, asta e bine, la notariat se anunta cu 3 sapt. inainte doar.
Testul psihologic am impresia ca e doar daca iei examenul. Nu ca la notariat, unde am dat vreo 3 teste doar ca sa admita dosarul, deci doar pt. participare la concurs.
angelapriboi spune:
martie si irina incercati sa rezolvati o grila la intamplare, dar sa rezolvati toata grila.
Nu cititi nimic inainte referitor la CEdo si apoi sa vad ce punctaj ati obtinut.
Astept cu nerabdare.
Eu am facut peste 50% din intrebari si asa am decis ca daca mai si invat ,sunt sanse sa reusesc.
martie spune:
Nu stiu ce sa zic, Angela... initial, am zis ca e buna ideea ta, dar apoi... eu nu am de unde sa stiu sa le fac pe cele de penal, nici pe cele de proceduri, le-as pune realmente la noroc, doar pierd timpul. Ai vazut, ei iti acorda 4 ore, trebuie sa te concentrezi, sa le gandesti, sunt grele.
Vreau sa ma puc de maine cu civilul, cred ca mi-ar fi mai usor, ca unele subiecte corespund cu cele de la notariat.
Sper sa fie sanatoase fetele, ca sa fie ziua la gradinita, ca cea mare avea putina febra azi, asa ca s-ar putea sa o tin maine acasa.
Plus ca m-am apucat sa rastorn casa, sa fac curatenie, asa ca... sa vad. Si as vrea sa ajung si pe la coafor, ca mi-au crescut niste radacini si un breton in ochi - o frumusete. Si as mai vrea sa dorm la pranz
, sa mai recuperez, ca ma simt sfarsita.
Va pup.
angelapriboi spune:
Buna dimineata,
Va invit la o cafeluta.
Aseara am vrut sa ma apuc de invatat,dar nu am reusit decat sa vad ce avem de invatat.
La procedura civila este chiar foarte lejer.
Acum totul depinde de noi.
martie spune:
Angela, esti de un optimism molipsitor. Eu inca imi mai ling ranile dupa infrangerea rasunatoare, tare rau e sentimentul, va spun..
Dupa ce inveti procedura? Ciobanu?