Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (84)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kristinuz spune:

Date pentru tabel:
DPN:18.02.2009
Bebe este baietel si o sa il cheme Alexandru
DN a mea presupun ca trebuie :17.04.1981

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

ledi - si eu am vazut masuta din aceea in toate magazinele cu lucruri de copii - cu vreo 300 de lei.

noi deocamdata am luat doar o cadita in forma de delfinas.

ma doare capul - nu am baut astazi de dimineata cafea si se simte.

32+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 6 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Selene, circumcizia nu se face numai din motive religioase, aici se practica la scara larga din cauza igienei, sunt avantaje si dezavantaje, iar complicatiile sunt foarte rare. Cu toate astea, consider ca e o decizie pe care tb sa o ia persoana in cauza, in speta copilul, nu sa o iau eu pt el.

www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Kristinuza bine ai venit printre noi...

Mvb, ce ma bucur penttru tine, super tare

Bee cat ai dat pe mobila la Mobexpert ca sunt curioasa si ce contine, daca ne-ai mai spus te rog sa ma ierti dar am uitat(Bee acum am vazut raspunsul nu mai e nevoie sa imi zici, eu citesc in timp ce va scriu ca sunt uituca)

Burtoaca mea are 97 cm si titelele cam tot atat - ce bine ar fi sa ramana atat (titi bineinteles, nu burtica)

Bee ai fost dulce tare cu intrebarea despre ascultatul la casti sau nu

Ira aud ca ai probleme si imi pare rau, am incercat sa citesc tot dar cred ca am sarit peste explicatia ta cu ce problma ai si nu prea stiu amanuntepoate as putea sa iti dau vre-un raspuns....nu stiu

Mvb m-ai facut sa rad cu "schimbatul milioanelor, esti mortala"

Ledi felicitari pentru nunta!!!Sa fie intr-un ceas bun

Fetelor eu nu mai razbesc cu cititul

28+ Vlad Mihai

Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

LEDI,casa de piatra!ma bucur enorm pt voi!sa va dea Dumnezeu numai bucurii,fericire si intelegere!
SELENE cred ca te pot contrazice,mai ales ca am doi copii si sunt fetita si baiat!buricutul bebelusului trebuie ingrijit cu mare atentie,

curatat
cu alcool alb,iar,in italia trebuia sa te duci la farmacie unde ti se pregatea o crema speciala pe care ti-o prescria pediatrul din spital!o sa vezi ce inseamna...
IGIENA INTIMA A BEBELUSULUI;FIE FATA;FIE BAIAT,trebuie facuta cu multa atentie si delicatete...tine minte de la mine ca trebuie curatat copilul cu cea mai mare grija pt ca kaka bebelusului e moale si intra prin cutele de la pasarica sau putzulica...nu e vorba de,,atingeri intime'',e vorba de igiena copilului tau pe care,daca nu il cureti bine,se irita,plange.il ustura...o sa vezi ca nu e asa de usor sa cureti un bebe care tocmai a facut kaka...cand mai creste fecalele devin mai consistente si e mai usor,dar cand sunt alaptati,deci mananca numai lapte,kaka e mai ...lichida...
mie mi-a ramas in minte cand il alaptam pe Amedeo si,cand imi era lumea mai draga,prrrrrrrr in pampers...e intr-un mare fel!de-abia schimbat - inainte de a-i alapta ,eu ii schimbam,sa fie curati si parfumati,sa pape linistiti ........eeeeeeeehhhhhhhhhh!!!!!!!si iar o iau de la capat!

Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 27+Mihai Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Mvb daca nu ti-a raspuns inca cineva, nu trebuie sa duci decat concediul medical. Dupa ce termini prenatalul si postnatalul trebuie sa faci o cerere pentru suspendarea cartii de munca pe perioada concediului de 2 ani
Just, Cadia puneti si voi poze cu camera lui bebe sa o vedem si noi

Fetelor, referitor la buricut pot sa va spun cum a avut sora mea grija de el si a cazut regulamentar si s-a vindecat super bine. A avut grija tot timpul sa nu se ude la baie, sa nu ajunga apa la el (desi am auzit la televizor ca se poate uda), il verifica zilnic. Avea grija sa nu se prinda in pampers sau in hainute. Nu a dat cu spirt sau altceva...

Referitor la "masajul" putulicii baieteilor, am o prietena al carui bebe a avut probleme pentru ca nu a facut lucrul asta. Nu este un lucru foarte greu de facut. Cand ii faci baita trebuie sa te "joci" putin cu putulica lui incat sa nu i se lipeasa pielicica..., daca faci asta nu ai cum sa ai probleme (cel putin sora mea asa a facut si e ok). Va rog sa ma scuzati daca sfaturile nu sunt ok din punct de vedere medical dar eu vi le-am spus din experienta surorii mele.

Cineva cereamodalitatea de calcul a concediului medical (nu mai stiu cine). Se face media pe ultimele sase luni. Cel mai usor te poate ajuta cineva care are un program contabil, eu am facut asa ceva dar nu mai retin exact exact cum e cu impozitarea si nu as vrea sa spun prostii. Cert e ca se aplica procentul la media pe ultimele 6 luni.

28+ Vlad Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

aryia sunt perfect de acord cu tine la curatenia bebelusului ... la igiena lui intima ...

la baietei nu ma pricep nici eu ....

27+ANTONIA IOANA

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui BillyBilly

Neata!

Fetele, facut "pui fermier" in week-end, placut mult la toata lumea, primit complimente si pupaturi de la barbatu' . Merci Ira pt reteta! dupa ce te razboiesti cu angajatorii, poate ne dai si reteta de tort cu fructe din compot.

ref la ceea ce te framanta pe tine, eu am avut experienta sa solicit controlul angajatorului acum vreo 6 ani si sa mi se spuna ca : "nu avem inspectori suficienti de trimis pe teren!!!" Nu stiu cu judecata, n-am incercat dar cert este ca pt reglarea situatiei tale, treb platite toate cotizatiile, taxele si impozitele pt toata firma de cand nu s-au mai achitat...nu merge doar individual pt un angajat sau doi si nu merge doar pt CAS...totul ori nimic. Of, imi pare rau ca tocmai acum ai descoperit si in loc sa stai linistita sa-ti vezi de sarcina, treb sa alergi in sus si-n jos si sa-ti faci toti nervii! Succes!

Catalina

34+ Ana-Maria ingeras de

AMR 6 saptamani

Bebelusa

TORT CU PIERSICI DIN COMPOT

BLAT:
7 oua, 1 pahar zahar (200g), 1 pahar faina (200 g), 1,5 pahare nuca
Se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga faina, apoi nucile, amestecand usor. Se coace blatul.

CREMA:
5 oua, 7 linguri zahar, 2 linguri cacao, 300 g unt
ouale, zaharul si cacaoa se reaca in cratita pe foc (cu telul). Dupa ca s-a ingrosat se da deoparte si se adauga untul.

PT ORNAT:
piersici din compot taiate felii, sirop, frisca

MONTAJ:
Se taie blatul in 2 (3), se insiropeaza, fiecare blat si se suprapun: blat insiropat, crema, piersici, frisca - si tot asa de inca 2 ori.

................
Uite, abia acum, scriind retzeta pt voi, realizez cat de schematic am putut s-o notez, e adevarat k am facut-o tata de des intr-o vreme k nici de atat nu aveam nevoie, insa m-am gandit atunci k poate ajung baba si uit cantitzatzile.

K si la puiul fermier, va asigur k gustul este magnific -kombinata nuci in blat & cacao in crema & piersici din compot e de senzatzie.

Cand ma m ai linistesc va mai scriu retzete, k mai am cateva bune-bune. Vin sarbatorile si e pacat sa nu le ave3tzi - chit k vi le prepara soacrele sau mamele. Pupici din partea mea la soacre/mame cu ocazia asta.

Ira 34+ mami de Lizuca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Citat:
citat din mesajul lui RalucaAlexa

si totusi: Ce acte tre sa luam cu noi la maternitate??? (o sa devin placa stricata!!)

32+ cu Matei Teodor

miscaretu lu' mama :)

AMR 8 saptamani!!!!!!

Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei,daca ai si e completat
Eu altceva nu stiu daca se mai ia.

POZE CU NOI
Minunica mea
32+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 8 SAPT.

Eh, iaka, de ce mi-era frica (ma rog, frica...dar nush cum sa-i spun...): ce Dzeu ma fac daca astia nu-mi dau adeverintza aia?? ce hatie duc ? emisa de catre cine?? si emisa cand??

Simt k imi plesneste capul gandindu-ma la asta.

App, azi am depus actiunea la TMB. Termen: 19 decembrie !! am albit cand am auzit!! de ce? pt k in CM se prevad termene de max 15 zile, INSA incalcarea lor nu are sanctiune. In fine, fetele care au studii pe juridic stiu ce vorbesc aici. Una peste alta, astai-i termenul si gata, ce s-o mai lungesc...parca vad k nici la primul termen nu ajung...

Ira 34+ mami de Lizuca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Ira aud ca ai probleme si imi pare rau, am incercat sa citesc tot dar cred ca am sarit peste explicatia ta cu ce problma ai si nu prea stiu amanuntepoate as putea sa iti dau vre-un raspuns....nu stiu

28+ Vlad Mihai

Bebeblusi, pe f f scurt: angajatorul m-a shuntat cu salariul, intarzierea platii e deja de o saptamana si, in plus, se parea saptamana trecuta k sunt probleme cu plata contributiilor obligatorii (fie nu le-a achitat fie nu a depus declaratiile), dintre care neplata CASS intelesesem k e cea care in acest moment m-ar afecta cel mai tare, in sensul in care daca nu figurezi cu 6 luni consecutive neachitate la CASS e de belea si cu spitalizarea si cu toate cele.

In privintza CASS parca m-am mai linistit putin, in sensul: apar efectuate platile pana inclusiv in luna a opta (adica august), mai departe nu mai apare nici o plata, insa asta neinsemand neaparat k nu au fost facute (pt asta intzeleg k tre sa ma adresez Admin Fin), ci se poate sa nu fi depus declaratiile in octombrie (pt septembrie).

Plus de asta, a zis o tanti de la CASS nu tre' sa-mi fac probleme pt k la gravide & lauze asigurarea e platita sau asa ceva de CASS (??), cf OG 60/2003 daca am retzinut bine (uff, mor de nervi k nu mi-0am notat!!!)

Sincer vorbind, nush cum Dzeu dar azi mai mult decat de obicei am mintzile "legate", am si plans, ma doare capul & stomacul, asa k trag sperantze k macar tati sa fi intzeles k e OK- tati a venit si el la CASS, nu m-a alsat singura, bine a facut!!

Ira 34+ mami de Lizuca

Mergi la inceput